Reading without limits, the perfect plan for #stayhome
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Istoria romantata a unui safari - cover

Istoria romantata a unui safari

Daniela Zeca

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Premiul revistei Convorbiri literare la sectiunea Proza pe anul 2009 
 
 
Desi se petrece pe controversatul si fascinantul tarim al Africii de Nord Istoria romantata a unui safari este o parabola a vinatorii intr-o lume globala a competitiei: o tinara europeana si un musulman sunnit din Magreb se indragostesc fulgerator si compun o intensa dar scurta poveste de dragoste pe fundalul saturat de culori si miresme al unei lumi stravechi in transformare. Darrielle si Mehria sint doi oameni puternici care se cauta unul pe celalalt dar fiecare greseste directia de mers. Barbatul din cuplu traieste in utopia unei lumi agitate dominate de tehnologie si de progres pe cind femeia are nostalgia oazelor cu palmieri in care timpul sta pe loc.Departe de a fi o idila romanul cu accente ironice si parodice este vizual ca un film si incitant ca orice poveste de viata spusa cu naturalete dar si cu febra indragostitului. 
 „Romanul poate fi considerat o replica feminina si postmoderna a lui Maitreyi si este foarte probabil ca va deveni pentru multa vreme asemenea romanului lui Mircea Eliade un bestseller. Ca si in Maitreyi exotismul este resorbit integral in poveste ni se infatiseaza doar ca o fosforescenta a ei se confunda cu misterul insusi al dragostei. Descrierea stilului de viata propriu societatii tunisiene a spatiului mediteraneean a intinderii desertului se realizeaza firesc fara acea emfaza turistica pe care o detectam la alti autori.“ (Alex. Stefanescu) 
„Istoria romantata a unui safari este un roman exotic care nu povesteste atit despre lumea araba cit despre mirajul ei. Alcatuit ca o culegere de povestiri vazute prin ochii unei europene indragostite cartea uimeste prin stilul matur sigur si voluptuos. Daniela Zeca are forta narativa inteligenta si mult talent amestecul de senzualitate si pitoresc fiind sustinut de o emotie epica egala autentica eliberata de bine-stiutele ambitii auctoriale: personalitatea scriitoarei se topeste in fraza ritmata (dupa modelul versetelor coranice) si mai ales in calitatea evidenta a imaginilor. Ea nu povesteste ci creeaza limbajul povestirii unul pe cit de simplu ca informatie pe atit de bogat in sugestii distribuite fara economie in zona vasta a psihologiei sociale ceea ce si constituie marca acestei carti imposibil de citit pe sarite sau in reprize.“ (Doina Rusti) 
„Istoria romantata a unui safari este romanul de o cruzime senzuala al fascinatiei exercitate de alteritate asupra unei spiritualitati made in Europe. “(Gabriel Rusu)

Other books that might interest you

 • Amantii Venetiei - cover

  Amantii Venetiei

  Michel Zevaco

  • 0
  • 1
  • 0
  Dupa ce tatal sau dogele a fost inlaturat de la putere inebunind apoi, Roland Candiano devine un bandit celebru urat de nobilimea conducatoare a orasului dar iubit de populatie. Impreuna cu banda sa, Roland incepe sa-i distruga pas cu pas pe toti cei care au contribuit la decaderea familiei sale. Printr-o succesiune de intamplari care de care mai neprevazute, Roland reuseste sa-l indeparteze de la putere pe viciosul episcop al Venetiei si dejoaca un complot sangeros salvandu-l in final pe doge si restabilind renumele familiei Candiano.
  Show book
 • Nebuni si muritori - cover

  Nebuni si muritori

  Bernard Cornwell

  • 0
  • 0
  • 0
  În inima Angliei elisabetane, tânărul Richard Shakespeare visează la o carieră strălucitoare în arenele pentru spectacole londoneze, dominate de fratele său mai mare, William. Însă recunoștința lui Richard, actor fără un sfanț, dar iscusit la vorbă, începe să pălească, la fel și loialitatea față de familie. Astfel, când două manuscrise neprețuite dispar, suspiciunea cade asupra lui Richard. Miza obținerii unui rol principal într-una din piese îl determină pe acesta să cutreiere prin cotloanele cele mai întunecate ale orașului în căutarea manuscriselor. Într-un tur de forță plin de suspans și savoare, Nebuni și muritori își atrage cititorul într-o sarabandă de intrigi, scandaluri și rivalități din lumea Londrei elisabetane, înfățișate cu măiestrie de Bernard Cornwell. „Cu darul lui recunoscut de a reînvia istoria, Bernard Cornwell îi poartă pe cititori în arenele pentru spectacole, pe străzile lăturalnice și printre palatele din Londra lui Shakespeare, într-un roman plin de profunzime și de compasiune.“ Philippa Gregory „Cornwell este un dramaturg amator entuziast. Felul în care portretizează actorii, cu rivalitățile și superstițiile lor, este sclipitor și deseori amuzant. Combinația sa de inteligență, spirit de aventură și abilitate în construirea personajelor face ca această carte să marcheze desprinderea cu succes a autorului de tiparele obișnuite ale romanului istoric.“ The Times
  Show book
 • Un alt fel de 1001 de nopți - cover

  Un alt fel de 1001 de nopți

  Robert Louis Stevenson

  • 0
  • 0
  • 0
  „Și-a lăsat mâna mai jos, dar ce a atins nu era o simplă cuvertură – avea ceva dedesubt ce semăna cu forma unui picior. Silas rămase împietrit. Ascultă cu atenție, dar nu se auzea nimic. Cu un mare efort atinse din nou cu vârful degetelor acel loc, dar de această dată sări în spate o jumătate de metru și rămase tremurând și paralizat de frică. Era ceva în patul lui. Nu știa ce anume, dar ceva era. Câteva secunde rămase neclintit. Apoi, din instinct, aprinse o lumânare. De îndată ce flacără începu să lumineze se întoarse încet și căuta ceea ce-i era teama să vadă. Cuvertura era trasă cu grijă peste pernă, dar forma pe care o acoperea semăna cu silueta unui corp care zăcea nemișcat.“
  Show book
 • Împlinirea Crossfire – Vol 3 - cover

  Împlinirea Crossfire – Vol 3

  Sylvia Day

  • 1
  • 4
  • 0
  Seducție... înlănțuire... împlinire 
  Eva și Gideon înfruntă demonii trecutului și acceptă consecințele dorințelor lor obsesive. 
  Din clipa când l-am întâlnit pentru prima dată pe Gideon Cross, am recunoscut în el ceva după care tânjeam. Ceva ce era irezistibil pentru mine. Dar am văzut și sufletul periculos și rănit din interior – atât de asemănător cu al meu – de care am fost atrasă fără putință de scăpare. Aveam nevoie de el așa cum aveam nevoie de bătăile inimii mele. 
  Nimeni nu știe cât de mult a riscat pentru mine. Cât de amenințată am fost sau cât de întunecate și periculoase vor deveni umbrele din trecutul nostru. Înlănțuiți de propriile secrete, am încercat să sfidăm soarta. Ne-am făcut propriile reguli și ne-am abandonat complet posesiunii depline... 
  „Cel de-al treilea roman din seria Crossfire a meritat așteptarea. Relația dintre Eva și Gideon ajunge la un nou nivel, și, în timp ce continuă să se lupte cu greșelile trecutului, pasiunea arzătoare dintre cei doi nu poate fi negată. Este o adevărată plăcere să o urmărești pe Eva cum se transformă într-o femeie puternică și încrezătoare, iar Gideon devine un partener demn de o eroină atât de extraordinară.“ – RT Book Review.
  Show book
 • În seara asta vorbește-mi de iubire - cover

  În seara asta vorbește-mi de iubire

  Elin Hilderbrand

  • 0
  • 0
  • 0
  Dabney Kimball Beech are patruzeci și opt de ani, locuiește în Nantucket și a avut dintotdeauna darul pețitului. Unii îl consideră mistic, în vreme ce alții, cum ar fi soțul său, renumitul economist John Boxmiller Beech, și fiica ei, Agnes, logodită cubărbatul nepotrivit, sunt de părere că e prea băgăreață. Dar nu există nici o îndoială cu privire la rezultatele ei: cu patruzeci șidouă de cupluri fericite la activ, Dabney nu s-a înșelat niciodată când a fost vorba despre dragoste. Niciodată, cu excepția propriei persoane și a lui Clendenin Hughes, băiatul cu ochii verzi care i-a furat inima cu mult timpîn urmă, când a părăsit insula pentru a-și urma visul de a deveni ziarist. Acum, după ce a petrecut douăzeci și șapte de ani încealaltă parte a lumii, Clen s-s întors în Nantucket, iar Dabney nu s-a simțit niciodată atât de confuză sau atât de plină de viață.Dar când tragedia lovește, Dabney trebuie să se confrunte cu alegerile pe care le-a făcut și să împărtășească secrete dureroasefamiliei sale. Hotărâtă să-și folosească darul înainte de a fi preatârziu, ea încearcă să găsească perechea ideală pentru persoaneledin viața ei la care ține cel mai mult. „O bijuterie de roman, a cărui acțiune se desfășoară într-unloc plin de farmec, populat de personaje memorabile, la care se adaugă capacitatea lui Hilderbrand de a surprinde stresulconstant prezent în viața femeilor de pretutindeni.“ Booklist „O carte curajoasă și emoționantă, plină de dramatism.“ Heat „Când vine vorba de o lectură agreabilă, puține cărți sunt la fel de plăcute ca un roman de Elin Hilderbrand.“ Detroit Free Press
  Show book
 • Gentilomii nopții - cover

  Gentilomii nopții

  Paul Féval

  • 0
  • 0
  • 0
  O incursiune în lumea întunecată a societăților secrete
   
  Condamnat cândva pe nedrept, Fergus O’Breane a pierdut totul: părinți, logodnică și prieteni. O întorsătură fericită a sorții îl ajută să se întoarcă în Anglia bogat, puternic, admirat și cu aliați lipsiți de scrupule. Comploturi, răpiri, tâlhării, asasinate – fostul pușcăriaș devenit marchiz pare în stare de orice pentru a se răzbuna.
   
  Aflată în pragul sinuciderii, Susannah, fiica unui spânzurat, primește un ajutor nesperat de la un misterios binefăcător care îi dăruiește o casă, avere și un titlu. Dar toate acestea au un preț, iar Susannah va fi nevoită să se implice într-un complot a cărui țintă pare să fie frumoasa Miss Trevor...
  Show book