Discover a world full of books!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
A királynő esküje - cover

A királynő esküje

C. W. Gortner

Publisher: Tericum

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

„Senki sem gondolta volna, hogy nagy tettekre születtem.” Így kezdődik C. W. Gortner, Az utolsó királynő és a Medici Katalin vallomásai népszerű szerzőjének legújabb regénye. Ezúttal Kasztíliai Izabella, kora egyik legbefolyásosabb királynőjének történetét beszéli el.
Izabellát alig tízévesen fivérével együtt elszakítják édesanyjuktól, és Henrik király udvarába küldik. Itt Izabella intrikák és összeesküvések áldozata lesz, mígnem tizenhét évesen Spanyolország legnagyobb királyságának, Kasztíliának trónörökösévé válik. Miközben fenyegető konfliktusok és harcok révén sikerül megőriznie a koronát, eltökéli, hogy ahhoz a férfihoz megy feleségül, akit szeret, és akit tiltanak tőle.
Izabella harcos szellem volt, aki egyesítette a széthullott országot, hithű katolikus, akinek uralkodása alatt megerősödött az inkvizíció, ugyanakkor előrelátó uralkodó, aki útnak indította Kolumbusz Kristóf armadáját az Újvilág meghódítására.

Other books that might interest you

 • Winterbone választottja - cover

  Winterbone választottja

  Lisa Kleypas

  • 0
  • 0
  • 0
  "Egy könyörtelen iparmágnás
  Az alacsony sorból származó Rhys Winterborne harcos becsvágyának köszönhetően sikeres üzletemberré lett, és elképesztő vagyont halmozott fel. Rhys az üzleti életben és azon kívül is mindig megkapja, amit akar. Amikor megismerkedik a félénk, arisztokratikus modorú Lady Helen Ravenellel, elhatározza, hogy mindenáron megszerzi magának. Ha meg kell fosztania a lányt az erényétől ahhoz, hogy kénytelen legyen feleségül menni hozzá, nos, annyi baj legyen…
  
  Egy világtól elzártan felnőtt szépség
  Helennek eddig vajmi kevés kapcsolata volt a londoni társaság csillogó, cinikus világával. Rhys eltökélt csábító hadjáratának következtében fellobban köztük a heves és kölcsönös szenvedély lángja. Helen előkelő neveltetésére rácáfol az a makacs meggyőződése, miszerint egyedül ő képes megzaboláznia féktelen férjét. Rhys egy ellenlábasának cselszövése olyan helyzetet idéz elő, melyben Helennek fel kellene tárnia a férfi előtt legsötétebb titkát. Ez óriási kockázatot jelent… ám a jutalom egy életen át tartó, semmihez sem fogható boldogság. Történetük úgy kezdődik, hogy…"
  Show book
 • Az ördög hegedűse - cover

  Az ördög hegedűse

  Ödön Barsi

  • 0
  • 0
  • 0
  Már életében
  legendák szövődtek Paganini, a nagy olasz hegedűművész és zeneszerző körül. Terjesztették róla, hogy börtönben ült gyilkosság
  miatt, hogy az áldozatai beléből készült húrokon játszik, hogy az ördöggel
  kötött szövetséget és lelkét adta káprázatos játékáért cserébe. Technikai
  tudását, bravúrjait egy földöntúli hatalommal magyarázták. 1810-től először hazáját, majd egész Európát beutazta
  koncertkörútja során. Németországtól Lengyelországig, Skóciától Ausztriáig,
  mindenütt elkápráztatta közönségét a rendkívüli technikai felkészültséget
  igénylő műveivel. Zenedarabjaiban olyan fogásokat talált ki, olyan fekvésekben
  játszott, amelyek addig elképzelhetetlenek voltak a hegedűsök számára, és a mai
  zenészeknek is kihívást jelentenek. Előfordult, hogy csak egyetlen egy húron játszotta
  végig az egész darabot, vagy játék közben hangolta át a hegedűt. 
  
  Varázslatos
  játékával megigézte az embereket és meghódította a női szíveket, noha rútságát
  az ördögéhez hasonlították. Tény, hogy különös lénye, furcsa szokásai, mesés
  vagyona, zsenialitása és szerelmi élete regénybe illő.
  Show book
 • Nem múló varázs - cover

  Nem múló varázs

  Lisa Kleypas

  • 0
  • 0
  • 0
  Lady Aline Marsden neveltetése egyetlen célra irányult: hogy előnyös házasságot kössön saját társadalmi osztályának egy tagjával. Ehelyett önként odaadta az ártatlanságát az apja birtokán szolgáló John McKennának. A szenvedély hevében elkövetett vétkük megbocsáthatatlan volt…
  Show book
 • Ezen egy éjszaka - cover

  Ezen egy éjszaka

  Rejtő Jenő

  • 0
  • 0
  • 0
  A regény a híres komikus és kabarészínész, Kabos Gyula ötlete alapján született, így mi más is lehetne a témája, mint a kabaré világa. A főhős, Birsics Ferenc banktisztviselő munkahelyén kabarétréfákat ír, s bár az alkotás a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető jelentősnek, a Fővárosi Kabaré igazgatója mégis vállalja a bemutatását. Kabarészerzőnkre ezután nagyszerű kalandok sora vár: a nevét megváltoztatják, elsodorja egy forgószélszerű szerelem, művészi öntudata szárnyal… s majd elérkezik a premier napja. S hogy sikerül-e Bányainak meghóditania a közönséget? A válasz kész kabaré.
  Show book
 • Hab a tortán - cover

  Hab a tortán

  Cynthia Ellingsen

  • 0
  • 0
  • 0
  Három nő, három generáció, három döntéshelyzet. A problémák közös forrása pedig – természetesen a férfiak.
   
  June, a minden lében kanál, cserfes nagyi a helyi madzsongklubban köszörüli nyelvét a barátnői kör tagjain, és néhai férje halála óta hallani sem akar férfiemberről.
  A rendezett életet élő Kristine útikönyveket árusító könyvesboltot vezet, és sóvárogva gondol a férjével eltöltött fiatal évekre, akivel éppen egy életközepi válság kellős közepén vannak.
  A tornacipős Chloe pszichológusi karrierje küszöbén áll, és nagy tudatossággal tervezi jövőjét, amiben nincs helye esküvőnek – még csak az kéne...!
  A három grácia együtt botladozik egy rokonuk szabadtéri esküvőjére a Michigan-tó homokdűnéi között, és bár nem épp hagyományos módon, de a véletlen úgy hozza, hogy az elhajított menyasszonyi csokor egyszerre landol mindhármuk kezében.
  De mint tudjuk, a férfiakkal csak a baj van. June szomszédjának bosszantóan szépek a virágai, ráadásul lugasa beárnyékolja June kerti örömeit. Kristine férje lelkét komoly titok nyomja, amelyet csak súlyosbít hallgatásával, Chloe jóképű, tekintélyes pszichológiatanára pedig csődöt vall saját gyereke nevelését illetően.
  Hogy mi sülhet ki mindebből? Ezt meséli el Cynthia Ellingsen humoros bestsellere, amelyben nincs hiány szakításból, esküvőből, szerelemből és váratlan fordulatokból.
   
  „Melyikünk ne álmodott volna soha egy csodás esküvőről? Ki ne szeretett volna elkapni egy esküvői csokrot? És melyikünk ne ijedt volna meg, amikor a csokor a kezében landolt...? Romantikus olvasmány szerelemről, barátságról, újrakezdésről és arról, hogy a dolgok végül mindig jóra fordulnak.” – Fejős Éva
  Show book
 • Akeella - cover

  Akeella

  Eline Brosch

  • 0
  • 0
  • 0
  A nyomok Akeellá-t a Caeldera-ként ismert bűntanya mélységes bugyraiba vezérlik, ahol az emberiség olyan tagjaival találkozik, akik magatartásukkal meglehetősen megingatják az emberekbe vetett hitét és ösztönös meggyőződését.
   
  Immáron ráébred, hogy a Világuk háromszázötven év alatt gyökeres változáson ment keresztül, s az Ember korántsem oly esetlen és tiszta lelkű, mint azelőtt. Nem mellesleg, busás vérdíj lebeg az ő és Genéva feje felett, melynek bezsebelése érdekében, boldog-boldogtalan hajlandó a nyomukba eredni.
   
  Caeldera teljhatalmú Ura, a „Tolvajok Fejedelme” útmutatásai, bizonyosságot tesznek arról, hogy a változás ténye valós, még ha keserű is az elfogadás íze.
   
  Egy új „kórság” is felüti a fejét az emberek között, s hálóként szövi magát bele a tudatokba: az aranyláz. S mind közül egy olyan kincs felkutatásának és megkaparintásának a vágya, melyet a legenda úgy hív: Shedo Aranya.
   
  A második kötet, a Caeldera Árnyai címet viseli.
   
  Eline Brosch
  Show book