Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Scoția - Un supliment "vitaminizat" pentru ghidurile turistice clasice ; se poate consuma în exces! - cover

Scoția - Un supliment "vitaminizat" pentru ghidurile turistice clasice ; se poate consuma în exces!

Cristina Rebiere, Olivier Rebiere

Publisher: Publishdrive

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Scoția este un tărâm de vis care va satisface gusturile celor mai exigenți călători prin varietatea frumuseților sale : castele minunate, orașe în care istoria și-a lăsat amprenta, sătuce fermecătoare în care timpul s-a oprit parcă în loc, peisaje extraordinare, grădini superbe, baruri și restaurante pline de viață. Lista ar putea continua, dar veți descoperi toate aceste lucruri în paginile acestui «e-ghid de vis» care vă va ajuta să planificați călătoria în funcție de pasiunile și gusturile dumneavoastră.
 
Este un ghid electronic inovant care vă va permite să «navigați» în funcție de zona geografică, de pasiunile dumneavoastră sau cu ajutorul pozelor, astfel încăt să vă transformați călatoria într-o experiență de neuitat !
Available since: 12/03/2014.

Other books that might interest you

  • O espediţie română în Africa - cover

    O espediţie română în Africa

    Dimitrie Ghika-Comăneşti

    • 0
    • 0
    • 0
    Pe 3 octombrie 1895, boierul moldovean Dimitrie Ghika-Comănești și fiul său Nicolae plecau de la Trieste într-o expediție în Africa Orientală. Își propuseseră să vâneze animale sălbatice și să se întoarcă acasă cu trofee, dar și să adune informații științifice despre regiuni mai puțin explorate până la acea vreme. Întreaga expediție a fost plănuită și finanțată de cei doi boieri, care în prealabil s-au documentat la Londra, luând lecții de botanică, zoologie și cartografie. În aventura lor africană, care avea să dureze patru luni, Dimitrie și Nicolae Ghika au fost însoțiți de o caravană formată din 59 de oameni, 72 de cămile, patru cai, doi catâri abisinieni și 15 oi. Pe parcurs, au inventariat fauna și flora, au făcut observații meteorologice și hidrologice și au cartografiat terenul. La întoarcere au prezentat rezultatele expediției la importante societăți științifice din Europa, între care și Royal Geographical Society din Londra, și au scris două cărți – tatăl, pe cea de față, în română, care insistă asupra peripețiilor călătoriei și vânătorii și care conține o hartă și numeroase fotografii făcute în timpul expediției, iar fiul, o carte în franceză, ce a circulat în străinătate în epocă.
    Show book
  • Țara ascunsă Un ghid turistic alternativ al României - cover

    Țara ascunsă Un ghid turistic...

    George Drăgan

    • 0
    • 0
    • 0
    Un ghid turistic alternativ, perfect pentru cei care aleg să călătorească fără program și fără călăuze care să îi direcționeze în punctele turistice standard. Pentru că a călători e ca și cum ai răsfoi mai multe vieți, George Drăgan vă propune istorii învăluite în legendă, ale locurilor și oamenilor, de pe care scutură vălul trecerii timpului. Cei care preferă grădinile englezești, în care florile cresc libere, de parcă grădinarul ar fi tras la sorți unde să le planteze, vor savura această carte!
    Show book
  • Orașe din Transilvania Sibiu - Romania Sibiu 2018 - cover

    Orașe din Transilvania Sibiu -...

    Géza Kovács

    • 0
    • 0
    • 0
    Un ghid turistic amănunțit despre Sibiu. După un scurt rezumat istoric, găsim informații legate de cazare, masă și ne sunt prezentate cele mai atractive festivale culturale, culinare și sportive. Pentru cei pasionați de istorie ghidul prezintă monumentele istorice ale Sibiului cum ar fi Biserica Evanghelică, Palatul Brukenthal, Catedrala Mitropolitană, Piața Mică și Piața Mare, zidul cetății, turnurile de apărare, Muzeul civilizației Populare Tradiționale ASTRA cu recomandări de programe calculate la minut. Nu lipsesc nici obiectivele turistice din împrejurimile Sibiului cum ar fi Biserica fortificată din Cisnădioara sau cea mai înaltă stațiune montană din România Păltinișul. Conține aproape 200 de  fotografii de înaltă rezoluție. Ghidul a apărut și in formă tipărită în format A5.
    Show book
  • Sub soarele Africii răsăritene - cover

    Sub soarele Africii răsăritene

    Mihai Tican Rumano

    • 0
    • 0
    • 0
    În decembrie 1934, atras de farmecul continentului negru, pe care îl îndrăgea în mod deosebit, Mihai Tican Rumano a pornit într-o călătorie care l-a dus până în Somalia. A vizitat orașe încărcate de istorie, ca Istanbulul, Alexandria, Ierusalimul sau Beirutul, și țări exotice, ca Djibouti, Somalia sau Zanzibar. A străbătut distanțele „cu trenul, cu vaporul, cu automobilul, cu caravana și cu aeroplanul“. Peste tot a stat de vorbă cu localnicii, încercând să afle care sunt obiceiurile și tradițiile lor, și a făcut numeroase fotografii cu care și-a ilustrat impresiile de călătorie.
    Show book
  • Printre arabii din sudul Irakului - cover

    Printre arabii din sudul Irakului

    Wilfred Thesiger

    • 0
    • 1
    • 0
    În cei opt ani petrecuţi la jumătatea secolului trecut în ţinuturile mlăştinoase de la confluenţa Tigrului cu Eufratul, Wilfred Thesiger a ajuns să-i înţeleagă şi să-i admire pe locuitorii din această zonă şi stilul lor de viaţă neschimbat de milenii. Călătorind din sat în sat cu canoea, Thesiger vede case din stuf cu o arhitectură impresionantă, canale şi lacuri pline de peşti şi păsări acvatice, insule plutitoare şi turme de bivoli de apă, asistă la vânători de mistreţi, la accidente, conflicte şi vendete. Astfel îi cunoaşte pe oamenii acestei regiuni, arabi curajoşi, ospitalieri şi loiali, care aveau să sufere enorm de pe urma distrugerilor din timpul regimului lui Saddam Hussein. Cartea sa este un omagiu adus acestor oameni şi o mărturie tulburătoare despre o cultură şi un ecosistem care astăzi aproape că au dispărut.
    Show book
  • Aventuri solitare - cover

    Aventuri solitare

    Octavian Paler

    • 0
    • 0
    • 0
    „O eminență europeană zicea, zilele trecute, că «Europa trebuie să se întoarcă în istoria și geografia sa». Care «istorie»? Practic, Europa se constituie din aluviunile unor istorii diferite. A Greciei antice, a Romei antice și a creștinismului. Și care «geografie»? Pe cât de unitar pare un continent cum e America de Nord, pe atât de pestriț e cel european. Ce au comun stafiile din Scoția, statuile reci, milităroase, țepene, din Stockholm, plicticoasa neutralitate elvețiană și ruinele grecești? Ce leagă nevrozele nordice și exuberanța italiană? Și ce-a mai rămas «european», după ce unii (în Est) ne-am «asiatizat», până la un punct, iar alții (în Vest) s-au «americanizat»? Unde mai poate fi găsită Europa între aceste «dezeuropenizări»?“ (Octavian Paler)
    Show book