Reading without limits, the perfect plan for #stayhome
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Analiza Financiara pe intelesul tuturor - cover

Analiza Financiara pe intelesul tuturor

Cosmin BAIU

Publisher: Cosmin BAIU

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Aceasta carte se adreseaza nu numai specialistilor in economie, ci tuturor celor interesati sa inteleaga filosofia din spatele analizei financiare. Scrisa intr-un limbaj accesibil publicului larg, cartea ofera peste 50 de exemple si studii de caz practice, inspirate din experienta personala a autorului.
 
Autorul se foloseste de premisa data pentru a face o descriere practica nonconformista a activitatii bancare, dar si a anumitor comportamente antreprenoriale, in scopul educarii si dezvoltarii personale a cititorului. Pentru tinerii absolventi de studii economice, aflati la inceputul carierei, cartea reprezinta un indrumar unic, intr-o piata dominata de scrieri pur teoretice.
 
Cosmin BAIU are o experienta vasta in domeniul economic. Lucreaza de peste 20 ani in cadrul unor companii bancare de top la nivel european, ocupand multiple pozitii de management executiv, inclusiv membru al mai multor Comitete de Credit. Domnul BAIU are o experienta ce imbina activitatea de analiza a riscului cu activitatea de vanzare retail si corporate, ceea ce ii permite o viziune de ansamblu, unica, a lumii financiar-bancare.

Other books that might interest you

 • 101 cărți românești de citit într-o viață - cover

  101 cărți românești de citit...

  Istodor Eugen

  • 0
  • 0
  • 0
  Aceasta este istoria literaturii române à la Istodor. Ce se mai poate citi astăzi din literatura română de la origini pînă în prezent? „Lista Istodor“ conține 101 titluri, comentate scurt și cuprinzător, „amestecînd arome, cărți și tării“, și recomandate prin cîte o „declarație de dragoste“ luată de la oameni dintre cei mai diferiți, de la taximetriști la filosofi. O adevărată aventură. Cinci-șase ani de citit sistematic, însemnînd peste o mie de volume, cele mai multe parcurse cap-coadă, altele doar răsfoite. Un instrument util: cărți alese, așezate în ordinea cronologică a apariției lor și prezentate succint. O carte ce nu se poate încheia nicicînd, ea cuprinzînd și un top, alcătuit de cîte un specialist, al celor mai bune lucrări din domenii umaniste (istorie, sociologie, științe politice, filosofie-logică, filosofie, religie-teologie). Această carte este un Cadou făcut celor ce-și iubesc valorile.
  Show book
 • Delirurile vieții cotidiene - cover

  Delirurile vieții cotidiene

  Leonard Shengold

  • 0
  • 0
  • 0
  Iubim, urâm, invidiem, ne dorim şi sperăm... ne construim scenarii în care credem şi pe care le perpetuăm, în care îi angrenăm pe ceilalţi, atribuindu-le roluri mai mult sau mai puţin importante. Ne lăsăm, la rândul nostru, seduşi în poveştile altora. Să fie acestea "deliruri", ţesături psihice, care printr-o analiză minuţioasă se pot destrăma? Atunci, ce se află la baza lor şi cum ni le putem asuma, pentru a întrezări şi, în cele din urmă, a locui realitatea obiectivă?Purtând cititorul prin lumea interioară a personajelor unor autori precum Shakespeare, Samuel Butler sau Dickens, cât şi prin aceea a propriilor pacienţi, Shengold ilustrează felul în care aceste deliruri iau naştere în copilăria timpurie, se menţin sărăcindu-ne şi rigidizându-ne viaţa şi pot fi estompate printr-o maturizare reală, adesea rod al travaliului psihanalitic.
  Show book
 • Fiasco Ultima bătălie a mareșalului Jukov - cover

  Fiasco Ultima bătălie a...

  Suvorov Victor

  • 0
  • 0
  • 0
  Fiasco formează, împreună cu Numele ei era Tatiana și O să vă îngropăm! , trilogia dedicată epocii în care Hrușciov s-a aflat la conducerea Uniunii Sovietice, epocă pe care Suvorov o numește ironic „mărețul deceniu“. De data aceasta sunt puse sub lupă o serie de evenimente din anii 1956-1957, când mareșalul Gheorghi Jukov, marginalizat în timpul lui Stalin, fusese deja reabilitat de Hrușciov. Este discutat rolul lui Jukov în invadarea Ungariei de către trupele sovietice, în criza Canalului Suez, în lansarea primei rachete balistice intercontinentale și a primului satelit artificial trimis de URSS pe orbită. Versiunea oficială este că mareșalul a plănuit ulterior o lovitură de stat, fiind astfel îndepărtat pentru a doua oară din structurile centrale ale puterii. În cartea sa, Victor Suvorov continuă seria dezvăluirilor senzaționale, analizând modul în care Jukov a fost reinstalat în funcție, precum și posibilele motive pentru care a devenit din nou indezirabil.
  Show book
 • Fiice perfecte - Fiicele adulte ale alcoolicilor - cover

  Fiice perfecte - Fiicele adulte...

  Robert J. Ackerman

  • 0
  • 0
  • 0
  Alcoolul a reprezentat o problemă în familia ta de origine? Dependența de o substanță ascunde nefericire, rușine, sentimente de vinovăție. Adesea, cei aflați în această situație își neagă sau își ascund adicția. Astfel, copiii lor cresc având în față un secret, pe care se simt datori să îl păstreze – să fie „perfecți“ –, în speranța că lucrurile vor deveni mai bune, asumându-și astfel un rol ce le depășește cu mult puterile. 
  Acest volum, având la bază mărturiile a numeroși „copii adulți“, fiice ale unor părinți alcoolici, este o recunoaștere a suferinței acestor copii și totodată a rezilienței de care ei au dat dovadă pe parcursul vieții, aducând un plus de cunoaștere, de înțelegere și, cel mai important, de încredere că tiparul negativ poate fi schimbat.
  Show book
 • Eminescu poem cu poem Scrisoarea a III-a - cover

  Eminescu poem cu poem Scrisoarea...

  Alex. Ștefănescu

  • 0
  • 0
  • 0
  Volumul de față din seria Eminescu, poem cu poem ne dezvață de toate vechile obiceiuri de interpretare care au prezentat în limbaj de lemn poeziile eminesciene. Alex. Ștefănescu ne face din nou cunoștință, de data aceasta în cuvinte simple și idei proaspete, cu unele dintre cele mai cunoscute poezii din literatura română. Analiza sa cuprinde observații fresh și referințe culturale pe gustul elevilor, tinerilor și iubitorilor de literatură care (re)descoperă astăzi creația eminesciană.
  Show book
 • Nicolae Manolescu (Pre)istoria criticului - cover

  Nicolae Manolescu (Pre)istoria...

  Marian Victor Buciu

  • 0
  • 0
  • 0
  „Mai presus de observațiile strălucite risipite pe parcursul analizelor romanelor lui N. Breban, de situările pertinente, de siguranța tonului și ingeniozitatea cailor de abordare, ne ispitește În acest studiu figura spiritului creator Întrezărită de M.V. Buciu În atitudinea prozatorului față de dubla opresiune, a codului ideologic și a scriiturii, deopotrivă alienante. Cum autorul este, el însuși, prozator, teza manifestă un interes special pentru o anumită specie de luciditate creatoare care recunoaște sau cunoaște limitele scriiturii și îi alege conștient forma de alienare. Ea trădează admirația față de un destin exemplar și, poate, un vis de transvazare, fapt care și explică tensiunea participativă a frazelor.“ – Eugen Negrici. 
  „E un rezultat spectaculos al aplicării unui sistem unitar de interpretare, combinând în proporții adecvate teoria și analiza. (...) Noțiunile-cheie se potrivesc în broasca textului, deschis astfel interpretării Într-un mod expert, fără a utiliza șperaclul impresionismului.“ – Ion Simuț. 
  „Refuzându-și conformarea la tradițiile autohtone ale reveriei «impresioniste» în marginea textului și a re-citirii rând cu rând, În fața publicului, autorul a procedat În maniera unui universitar american: năzuință a randamentului maxim, redundanța minimă, «livrare» extrem-modernizată a demersului critic către utilizator, o atmosferă de document informatic, cu elaborare asistată de calculator. Abordarea e complet problematizată, iar cartea e contruita în sistem fagure: celulele, odată stabilite prin identificarea și delimitarea problemelor relevante, au fost umplute compact cu pasta informației și analizei.“ – Nicolae Bârna. 
  „Sunt sigur că Marian Victor Buciu va deveni, în următorii zece ani, autorul unei opere.“ – Mircea Ciobanu, 1993. 
  „Îmi place judecata Dvs., rapidă, adâncă, cu acces, aș zice instinctiv, la abstract.“ – Nicolae Breban. 
  „Subtil, rafinat, erudit, Marian Victor Buciu este probabil cel mai european critic din România.“ – Dumitru Țepeneag.
  Show book