Turn 2021 into a year of reading!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Copperfield Dávid - cover

Copperfield Dávid

Charles Dickens

Publisher: Fapadoskonyv.hu Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Charles Dickens, a XIX. századi angol realista regényirodalom legjelentősebb alakja. 1850-ben jelent meg Copperfield Dávid című regénye, melynek központi témája a szegénység és a kiszolgáltatottság. Hőse egy kisfiú, akinek szenvedésein keresztül t

Other books that might interest you

 • Zrínyi Ilona - cover

  Zrínyi Ilona

  Zsófia Dénes

  • 0
  • 0
  • 0
  „Én mint Rákóczi fejedelem árváinak anyja vontam meg magamat gyermekeimmel ezeknek várában, amelyet, mint örökségüket köteles vagyok számukra megoltalmazni, ha megtámadtatik” – írja Zrínyi Ilona Caprara császári tábornoknak, amikor az Munkács feladására szólítja fel. Három évig, mint sziget a tengerben, áll Munkács: a magyar szabadság utolsó védvára, Thököly kurucainak végső menedéke.
   Az ostromról és a hősi helytállásról, Zrínyi Ilona életéről, szerelméről szól ez a távoli idők hangulatát élesztő történelmi regény. Szép, hősi élet regénye, mert az írónő végigkíséri Zrínyi Ilona életét első házasságától egészen haláláig, amely a távoli Törökországban, száműzetésben érte utol, második férje, Thököly Imre oldalán. Dénes Zsófia ifjúsági regénye mindenkit érdekel, aki szereti ezt az izgalmas történelmi korszakot és a magyar történelem legrokonszenvesebb hősnőjét.
  Show book
 • Sába királynőjének öve - cover

  Sába királynőjének öve

  Edgar Wallace

  • 0
  • 0
  • 0
  A dzsajpuri rádzsaAngliában vendégeskedik, ésLondonba magával hozta családi örökségének értékes darabját,Sába királynőjénekövétis. A műkincsnek azonban nyoma veszik.A gyanú a háziasszonyszegény unokahúgára terelődik.Valóban őa tolvaj, vagy csak egy hiú,magát megcsaltnak érző nőkegyetlen cselszövésének áldozata?A bűneset tisztázása Claude Trennionra, a Scotland Yard felügyelő-helyettesére vár.A Down Hill szelleme című írásban Margot Panton, a fiatal lány, anyja halálaután régnem látott nagybátyjáhozkerül vidékre.Már az elsőéjszaka megpillantja a környék szellemét.„És ekkormegfagyott a vér az ereiben. Térdei megroggyantak, mivel ott, a kerti ösvény közepén,a havas háttérből kiemelkedve, egy alak állt a szerzetesek komor csuhájában!Mivel a kámzsa fejére volt húzva, az arcát lehetetlen volt látni.Úgy állt ottmozdulatlanul, kezeit elrejtve széles csuhájában, lehajtott fejjel, minthagondolkodna. Aztán a fej lassan megfordult, s a holdfény egy hús nélküli,csontos arcra esett, sötét szemüregekre, és ajaktalan fogak fehér csillogására.A lány egy pillanatig bénultan meredt rá, arra is képtelenül, hogy megszólaljonvagy megmozduljon, aztán hirtelen visszanyerte hangját, és velőtrázó sikollyalomlott a padlóra, halálos ájulásban.”A kísértethistóriakülönös módonösszefonódnilátszik a hírhedtFlack-banda üzelmeivel, akik után éppa szomszédban lakó ügyvéd is nyomoz....
  Show book
 • Keserédes nyár - cover

  Keserédes nyár

  Starla Huchton

  • 0
  • 0
  • 0
  Margaret Walsh hat éven keresztül küzdött azért, hogy elfelejtse a gyerekkorában elszenvedett traumákat. A New England-i tengerparti város gazdag kölykei ugyanis halálra cikizték szegény lányt. Mielőtt Párizsba költözne Margaret, szülei bejelentik, hogy visszatérnek gyermekkora sötét emlékű helyszínére, hogy éttermet nyissanak.A csodás lehetőség Margaret számára azonban nehéz kihívást jelent, mivel tudja, hogy ismét találkozni fog rég nem látott ""barátaival"". Szerencsére, az évek nem múltak hiába. Nemcsak ő, de az egykori zaklató, Zach Robinson is alaposan megváltozott. Vajon megérdemel egy második esélyt?
  Show book
 • Egy III osztályú ispion jelentései - cover

  Egy III osztályú ispion jelentései

  György Kerékgyártó

  • 0
  • 0
  • 0
  Aszerző keveset publikáló, remek prózaíró. Nem ír sokat, de mert született író,ha mégis ír, biztosak lehetünk benne, hogy azt érdemes olvasni. Ez a mostanimunkája egy 18. század végi környezetbe helyezett krimi, egy izgalmas„ügynök”-könyv. Avatott olvasónak – és ki nem az? – már csak a nyelve, ez arészben valós, részben nagy leleménnyel teremtett régi nyelv is üdítő, azalakok pedig olyan markánsak, hogy szinte azt érezzük, hogy bozontos szakállukba,rongyos vagy díszes gúnyájukba, malaclopójukba tudnánk markolni.Hogy mi is ennek a remek könyvnek a témája? Mi lenne?Ami minden regényé. Szeretet, szerelem, születés és halál. Álnokság, alattomosármány, emberi tisztesség és alávalóság. Besúgás, és a besúgás ellenivédekezés. Ja, és el ne felejtsük azt, ami a legkevésbé fontos, ami önmagábanköztudottan semmit sem ér, mégis minden miatta, érte és általa történik: apénzt. A regény Appendixe, vagyis hogy toldaléka (utószava vagy vakbele?) igenrövidke, mégis beszédes: „Jelentésem végén nagy tisztelettel kérem aRendőrfőnök Urat, postafordultával az eddigi munkámért járó illetménytmegküldeni szíveskedjék, mert az eddigiek igen sok pénzt elvittek, erősenszűkölködöm.”
  Show book
 • Sz mint szűz - cover

  Sz mint szűz

  Kelly Oram

  • 0
  • 0
  • 0
  Szűznek lenni szívás. Mondjuk, ez nem újság Valerie-nek, eddig is sokan hülyének nézték, amiért a házasságig várni akar a szexszel. Az viszont elég gáz, hogy a pasija szakít vele emiatt, Val nyilvános kiborulása pedig felkerül a YouTube-ra. De a lány kitart az elvei mellett, és ha már úgyis milliók röhögnek rajta, elindítja a „V mint vigyázz a szüzességedre!”-kampányt, ami pillanatok alatt országos méretűre nő.A lányos apák rémálma, a szívdöglesztő rocksztár, Kyle Hamilton is hall Valerie fogadalmáról, és mindent elkövet, hogy khm… jobb belátásra bírja a szüzességét illetően.Ellenállni „Az év legszexibb pasijá”-nak, amikor hódító üzemmódba kapcsol? Sok sikert, Szűz Val!
  Show book
 • A köd hercege - cover

  A köd hercege

  Carlos Ruiz Zafón

  • 0
  • 0
  • 0
  1943, Spanyolország. A Carver család a háború elől a városból az Atlanti-óceán partjára menekül. Apa, anya, kislány, nagylány és kamasz fiú. Mindenki fél a változástól. Leghamarabb a kislány barátkozik meg a helyzettel, mert érkezéskor már a pályaudvaron a bokájához dörgölőzik egy varázslatos cica.
   
  Ez a macska nem issza a tejet. Hízelegni, dorombolni nagyon tud, de a tejre rá se néz. A pókot viszont levadássza! Az új házban rejtélyes dolgok történnek. Szinte tapintható a régi tulajdonosok jelenléte. Aztán a múlt ködéből lassan kibontakozik egy ördögi figura: a Köd Hercege, aki minden kívánságot teljesít - de megkéri az árát. „A Köd Hercegé-t olyan regénynek írtam, amit én is szívesen elolvastam volna tizenhárom-tizennégy évesen, és ami még huszonhárom, negyvenhárom vagy nyolcvanhárom évesen is magával ragad.” Carlos Ruiz Zafón
  Show book