Instant satisfaction for your thirst for knowledge!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Fram ursul polar - cover

Fram ursul polar

Cezar Petrescu

Publisher: Litera

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

„Biblioteca pentru toți copiii“ cuprinde cele mai prețuite opere ale scriitorilor clasici ai literaturii române și universale. Cărțile de neuitat ale copilăriei sunt disponibile astăzi si in format e-book. 
„Am scris cărți despre copii; m-am gândit la sufletul lor, care era doritor de o poveste duioasă, cu animale. Fram, ursul polar e o poveste cam tristă, dar e scrisă totuși pentru copii; și e izvorâtă dintr-un sentiment de milă pentru un pui de urs întâlnit la o menajerie.“ – Cezar Petrescu

Other books that might interest you

 • Zăpada mieilor - cover

  Zăpada mieilor

  Jenny Hubbard

  • 0
  • 0
  • 0
  Câștigător al Michael L. Printz Honor Award"Cel mai bun roman pentru adolescenți al anului 2015" - Boston Globe"Cea mai bună carte a anului 2015" - Kirkus Reviews"Hubbard surprinde perfect toată frământarea primei iubiri, bucuria prieteniei și relația complicată dintre adolescenți și adulți." – VOYAPaul Wagoner, elev în ultimul an de liceu, intră în școală cu o armă furată, își amenință iubita, pe Emily Beam, apoi își ia viața.Emily, furioasă și copleșită de vină, este trimisă la școala cu internat Amherst, unde două colege ciudate și spiritul lui Emily Dickinson îi sar în ajutor.Dar Emily trebuie să găsească în ea însăși forța de a-și vindeca sufletul rănit, de a afla binele din spatele răului, speranța din spatele disperării și promisiunea primăverii, odată cu ultima zăpadă."Grațioasă ca o pană dusă de vânt, această poveste plină de lirism vorbește despre experiența vindecării în urma unei tragedii." - Kirkus Reviews"Zăpada mieilor e o mică bijuterie. Aduce în scenă un personaj feminin puternic, care se străduiește din răsputeri să treacă peste un eveniment dureros din viața ei." - School LibraryJournal"Stilul lui Hubbard e elegant și emoționant." - Publisher’s Weekly"Romanul acesta îmbină proza și poezia într-un mod aparte, iar efectul este uluitor." - Booklist
  Show book
 • Zi după zi - cover

  Zi după zi

  David Levithan

  • 0
  • 3
  • 0
  Zi după zi un alt trup. 
  Zi după zi o altă viață. 
  Zi după zi îndrăgostit de aceeași fată. 
  Un adolescent care-și spune, simplu, A, se trezește în fiecare dimineață într-un alt trup, trăind o altă viață. Niciodată nu e prevenit în legătură cu locul unde se va afla sau persoana în trupul căreia va fi. A s-a împăcat cu situația lui și chiar și-a stabilit câteva reguli „de supraviețuire“: Niciodată să nu se atașeze prea tare. Să evite să fie remarcat. Să nu se implice. 
  Totul până într-o zi când se trezește în corpul lui Justin și o cunoaște pe iubita acestuia, Rhiannon. Regulile sale stricte nu se mai aplică. Pentru că, în sfârșit, a găsit pe cineva alături de care vrea să rămână pentru totdeauna, zi după zi. 
  O poveste fascinantă, ce lansează o provocare: putem iubi cu adevărat pe cineva menit să ia altă înfățișare în fiecare zi? 
  „Asta face iubirea: te face să vrei să rescrii lumea. Te face să vrei să alegi personaje, să construiești scenariul, să conduci intriga. Persoana pe care o iubești stă în fața ta, iar tu vrei să faci tot ce-ți stă în puteri ca iubirea să fie posibilă, să fie la nesfârșit posibilă. Iar când sunteți doar voi doi, singuri într-o cameră, poți să pretinzi că așa este, că așa va fi.“ 
  „Mister, romantism, personaje cool și o idee trăsnet!“ – The Guardian 
  „Când prima dragoste se sfârșește, cei mai mulți oameni știu că vor veni și altele. N-au terminat cu iubirea. Iubirea nu a terminat cu ei. Nu va fi niciodată la fel ca prima, dar va fi mai bună în diferite feluri. 
  Eu nu am o astfel de consolare. De asta mă agăț din răsputeri. De asta e atât de greu.“ 
  „În Zi după zi, scriu din punctul de vedere al unui personaj care nu e nici bărbat, nici femeie. Care nu aparține niciunei rase, niciunei religii. A a crescut fără prieteni, fără familie. A este doar un suflet.“ – David Levithan
  Show book
 • Superscoala drei Rapscott - cover

  Superscoala drei Rapscott

  Elise Primavera

  • 0
  • 0
  • 0
  Gazduită într-un far, Superșcoala drei Rapscott pentru Fete cu Părinți Superocupați își ia mottoul de la pioniera aviației americane Amelia Earhart: Totul pentru aventură.La urma urmei, orice se poate întâmpla când te rătăcești înadins!Domnişoara Rapscott, extraordinara directoare a unei şcoli pentru fete cu părinţi foarte ocupaţi, e încântată când patru cutii aterizează pe terasa ei. Înăuntrul cutiilor se află noile ei eleve.Bea, Mildred, Fay şi Annabelle nu ştiu nimic din ceea ce părinţii îşi învaţă de obicei copiii, cum ar fi ce e acela un tort pentru aniversare sau cum să traversezi strada fără să te lovească maşina. Dar cea mai nefericită soartă o are sărmana Dahlia - parinţii ei sunt atât de ocupaţi încât au uitat să închidă capacul cutiei şi Dahlia a căzut din ea!Dra Rapscott trebuie să-şi înveţe elevele despre o grămadă de lucruri, printre care şi cum să ţină un secret sau să-şi schimbe lenjeria zilnic. De asemenea, a plănuit o mulţime de aventuri pentru ele. Dar mai întâi trebuie să o găsească pe Dahlia, ceea ce se dovedeşte a fi cea mai mare aventură dintre toate.​
  Show book
 • Gastarbeiter - cover

  Gastarbeiter

  Mihai Buzea

  • 0
  • 0
  • 0
  Intr-un moment prost pentru jurnalismul romanesc, ziaristul Mihai Buzea primeste o oferta tentanta de la prietenul Mos: sa plece la munca in Londra, ca arborist, pe bani buni. Nu sta prea mult pe ginduri si la inceputul lui 2014 isi incepe cariera de gastarbeiter. Ceea ce initial era ofertant ca teme de articole pentru revista la care lucra s-a transformat incet in subiectul romanului-reportaj Gastarbeiter. Incepator cu doua miini stingi, prost echipat, mai mult un incurca-lume, Mihai avea un mare avantaj: era singurul din echipa care stia engleza, ba mai mult, s-a dovedit ca, din vorbe, reusea sa-si scoata oamenii din probleme. Treptat, a ajuns sa cistige respectul colegilor de munca, al sefilor, fie ei englezi sau romani, si chiar al unor functionari londonezi. Pina acolo insa, drumul e plin de peripetii, de intrigi la munca si la cazare, de deplasari prin locuri rar calcate de alti romani in Londra, cu ocoluri prin Franta, Hawaii, Sankt-Petersburg si Buhusi. Gastarbeiter este o carte emotionanta, scrisa cu mult umor, despre lumea nevazuta a celor plecati la munca peste hotare.
  Show book
 • Circul nopții - cover

  Circul nopții

  Erin Morgenstern

  • 0
  • 0
  • 0
  Circul sosește fără veste. Fără înștiințări, fără afișe lipite pe stâlpi sau panouri. E pur și simplu acolo unde ieri nu era nimic. 
  Sub cupola corturilor nocturne, în dungi albe și negre, te așteaptă însă o experiență cu totul unică, o sărbătoare a simțurilor – poți să te pierzi într-un labirint de nori, să rătăcești prin meandrele unei grădini luxuriante construite din gheață, să privești uimit la contorsionista tatuată care se strecoară într-o minusculă cutie de sticlă și să te îmbeți cu miresmele de caramel și scorțișoară ce adie amețitor prin aer. 
  Bine ați venit în Le Cirque des Rêves! Însă, în spatele norilor de fum și al oglinzilor, se derulează o competiție crâncenă – un duel între doi tineri magicieni, Celia și Marco – antrenați încă din copilărie să concureze într-un „joc“ implacabil de către maeștrii lor misterioși. Necunoscută celor doi, aceasta este însă o confruntare din care doar unul dintre ei va reuși să iasă învingător, iar circul este scena pe care se desfășoară o bătălie cumplită a imaginației și voinței. 
  Dar când o dragoste profundă, pasionată și magică se înfiripă între cei doi protagoniști, bătrânii lor maeștri trebuie să intervină, iar consecințele vor fi periculoase pentru toți cei implicați. 
  O poveste seducătoare, plină de aventură, magie și poezie, un basm cuceritor pentru cititorii de toate vârstele.
  Show book
 • Vânații Cartea a doua din seria Spirite-Animale - cover

  Vânații Cartea a doua din seria...

  Maggie Stiefvater

  • 0
  • 0
  • 0
  VÂNĂTOAREA ÎNCEPE 
  În ținutul Erdas, numai câțiva inițiați pot invoca un spirit-animal așa cum o fac Conor, Abeke, Meilin și Rollan. Puterile lor supranaturale sunt date de legătura specială pe care o au cu spiritele lor animale. 
  Dar dacă ar exista o altă cale de a-ți crea un spirit-animal – de a forța legătura pentru ca partenerul uman să aibă control total? Și dacă i s-ar oferi cuiva cu intenții egoiste acest dar… cu un scop anume? 
  Cei patru tineri eroi n-au prea avut timp să-și întărească echipa, iar propriile legături cu spiritele lor animale încă n-au fost puse la încercare. Acum însă au parte de o confruntare violentă cu un dușman care va încălca orice regulă pentru a-i înfrânge.
  Show book