Reading without limits, the perfect plan for #stayhome
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Acasa nu te aude nimeni Cum sa depasesti depresia postnatala - cover

Acasa nu te aude nimeni Cum sa depasesti depresia postnatala

Cara Aiken

Publisher: Trei

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Esti proaspata mamica, dar nu simti acea bucurie pe care toata lumea spune ca ar trebui s-o simti atunci cand iti vezi sau iti auzi bebelusul? Din contra, esti mai tot timpul iritata, trista sau nelinistita? Iti faci griji excesive legate de sanatatea copilului? S-a descoperit recent ca una din zece noi mame sufera de depresie postnatala – o afectiune inca subdiagnosticata, care afecteaza nu numai sanatatea psihica a mamei, ci si viata de cuplu si starea de bine si dezvoltarea armonioasa a copilului. Adesea, aceste femei incearca sa-si indeplineasca exemplar rolul de mama si se chinuie in tacere, de teama stigmatului, cu gandul ca lucrurile se vor ameliora. Insa, fara ajutor specializat, situatia nu va face decat sa se agraveze. In aceasta carte, zece mame care au avut depresie postnatala, printre care si autoarea, isi impartasesc experientele, contextul de viata si modul in care au reusit sa iasa la lumina. Scrisa cu empatie, cautand solutii si nu vinovati, ea se adreseaza deopotriva femeilor si partenerilor acestora, ajutandu-i sa inteleaga, sa usureze si sa trateze aceasta tulburare.
 
 
 
Cara Aiken, scriitoare britanica si mama a doi copii, a trecut ea insasi prin depresia postnatala. Licentiata in sociologie, a lucrat ca mentor pentru elevii cu tulburari psihice.
 
 

Other books that might interest you

 • Psihologia riscului - cover

  Psihologia riscului

  Corneliu Havârneanu

  • 0
  • 1
  • 0
  Riscul este o dimensiune importantă a existenţei umane, fiind prezent la orice pas şi în orice domeniu de activitate. Dorinţa de realizare, teama de eşec, anxietatea sau emotivitatea pot influenţa negativ atitudinea faţă de risc, însă fiecare persoană dispune de propriile mecanisme psihologice prin care poate reacţiona eficient în cazurile potenţial periculoase. Pornind de la înclinaţia naturală a omului de a înfrunta imprevizibilul şi de la tiparele psihologice aflate la baza asumării riscului, volumul, conceput ca un manual integrativ, analizează acest fenomen complex în contextul celor mai relevante domenii ale psihologiei aplicate societăţii româneşti: antreprenoriatul, sănătatea, mediul înconjurător, transporturile, mediul infracţional, viaţa de cuplu şi de familie, psihoterapia sau psihotraumatologia. Recomandările şi sugestiile cuprinse în lucrare sunt utile practicienilor care se ocupă de creşterea siguranţei în anumite domenii de activitate.
  Show book
 • Povestea ta a început demult Cum să vindeci traumele familiale moștenite - cover

  Povestea ta a început demult Cum...

  Mark Wolynn

  • 0
  • 0
  • 0
  Un angajat cu experiență ajunge să ia decizii financiare nesăbuite, repetând, fără să știe, istoria tătălui său, un parior "ratat" pe care nici măcar nu-l cunoscuse. O tânără depresivă vrea să se sinucidă prin "evaporare", pentru ca mai apoi să afle că bunica ei supraviețuise camerelor de gazare de la Auschwitz. Un băiat e cuprins de senzații inexplicabile de frig, fără să știe că unchiul său murise înghețat. Cartea de față vorbește despre acele fobii, depresii și gânduri obsesive care ne copleșesc fără să ne dăm seama de unde ni se trag. Combinând cercetările din neuroștiințe cu intervențiile specifice constelațiilor familiale, autorul demonstrează în ce fel uneori ajungem să moștenim și să retrăim, în mod inconștient, suferințele și traumele nerezolvate ale strămoșilor. Cititorul are la îndemână căi utile pentru eliberarea de traumele moștenite pe cale transgenerațională. Aceste tehnici merg de la identificarea anxietăților mascate după cuvinte și comportamente aparte până la genogramă, dialogul imaginar cu strămoșii și eliberarea, prin compasiune, de suferințele generațiilor trecute.
  Show book
 • București: praf și sânge - cover

  București: praf și sânge

  Małgorzata Rejmer

  • 0
  • 0
  • 0
  Fascinată de România, Malgorzata Rejmer a realizat „o suită de reportaje sau un mare reportaj“ despre București și despre istoria recentă și societatea românească. Împletind trei planuri temporale – România contemporană, cea a epocii comuniste și cea interbelică –, volumul descrie un prezent aspru și un trecut dramatic, reamintindu-ne lucruri pe care nu avem voie să le uităm: reeducarea prin tortură, sistemul totalitar, interzicerea avorturilor și tragediile care au urmat de aici. De la prigoana comunistă la ascensiunea lui Ceaușescu, de la Casa Poporului, perioada decrețeilor sau colectivizare la corupție, câini vagabonzi ori cartiere ca Militari sau Ghencea, toate își găsesc un loc în această carte, ce are prospețimea și obiectivitatea perspectivei unui străin.
  Show book
 • Carte de Vocabular Greac - Abordare Bazată pe Subiecte - cover

  Carte de Vocabular Greac -...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Această carte de vocabular cuprinde peste 3000 de termeni și fraze din limba greacă, grupate în funcție de subiectul tratat, pentru a vă fi mai ușor să alegeți ce să învățați mai întâi. Mai mult, a doua jumătate a cărții cuprinde două secțiuni de index, care pot fi utilizate ca dicționare de bază pentru a căuta cuvinte în oricare dintre cele două limbi. Toate cele 3 părți, împreună, fac din aceasta o resursă excelentă pentru cursanții de toate nivelurile.
   
  Cum se utilizează această carte de vocabular de limba greacă?Nu știți de unde să începeți? Vă sugerăm să parcurgeți mai întâi capitolele cu verbe, adjective și fraze din prima parte a cărții. Acestea vă vor oferi o bază extraordinară pentru studiile viitoare și, deja, un vocabular al limbii grece suficient pentru o comunicare de bază. Dicționarele din a doua jumătate a cărții pot fi utilizate ori de câte ori doriți să căutați cuvinte pe care le auziți pe stradă, cuvinte în limba greacă pentru care doriți să cunoașteți traducerea sau pur și simplu pentru a învăța câteva cuvinte noi în ordine alfabetică.
   
  Câteva considerații finale:Cărțile de vocabular există de secole și, la fel ca multe lucruri care există de ceva timp, nu sunt foarte la modă și sunt puțin plictisitoare, dar de obicei funcționează foarte bine. Împreună cu părțile de bază de dicționar al limbii grece, această carte de vocabular greac este o resursă excelentă pentru a vă sprijini pe tot parcursul procesului de învățare și este deosebit de utilă în momentele în care nu există internet pentru a căuta cuvinte și fraze.
  Show book
 • Monștri Cele mai malefice personalități istorice de la Osama bin Laden - cover

  Monștri Cele mai malefice...

  Simon Sebag Montefiore

  • 0
  • 0
  • 0
  Moartea unui om este o tragedie; moartea a milioane de oameni reprezintă doar o statistică“, ar fi declarat cândva Stalin, unul dintre monștrii secolului XX. Alături de Hitler și Mao, el a înfăptuit cele mai atroce crime din întreaga istorie a umanității. Milioanele de evrei uciși în Holocaust și milioanele de ruși trimiși în gulaguri nu vor putea fi șterse ușor din memoria colectivă. 
  Însă istoria a avut dintotdeauna o față întunecată. Monștri este o cronică a celor mai detestate personaje din istoria lumii, prezentate cronologic, din vremurile biblice până în cele moderne. Lista cuprinde peste 100 de nume – conducători de stat, despoți însetați de sânge sau criminali în serie – de la Caligula și Ivan cel Groaznic la Elena și Nicolae Ceaușescu, supranumiți „soții Macbeth“. Autorul readuce în atenția noastră și fapte mai puțin cunoscute, cum ar fi masacrele cruciaților sau genocidul armenilor din secolul trecut. 
  Dedicată victimelor acestor monștri, cartea ne aduce aminte că răul se poate transforma oricând în banalitate. Aflând mai multe despre aceste personaje malefice și crimele lor, putem evita greșelile trecutului.
  Show book
 • Ars brevis - cover

  Ars brevis

  Raimundus Lullus

  • 0
  • 0
  • 0
  Ars brevis este forma condensată a sistemului logic conceput de Raimundus Lullus pentru a sprijini eforturile misionare ale creștinismului de tradiție latină din epocă. Convins că cel mai adecvat instrument este un raționament bazat pe un sistem dialectic de definiții, principii și reguli de combinare, capabil să se constituie într-o știință universală, el a rafinat de-a lungul întregii sale vieți acest sistem, pe care l-a numit „artă”. Scrierile lui Raimundus Lullus au avut un ecou imens, după cum o dovedește răspândirea „lullismului” în întreaga Europă Occidentală încă din timpul vieții autorului, iar Ars a rămas un punct de referință în toate încercările de descoperire a unui limbaj universal în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea.
  Show book