Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Introducere in psihologia jungiana - cover

Introducere in psihologia jungiana

C.G. Jung

Publisher: Trei

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Dupa publicarea Tipurilor psihologice, in 1921, a urmat o perioada in care vocea lui Jung s-a facut mai putin auzita. In tot acest timp, atentia sa se indrepta spre interior, spre lucrul cu psihicul sau. Rodul acestei introversiuni a fost celebra Carte Rosie, in care Jung descrie drumul ce l-a dus la cunoasterea propriei „ecuatii personale". Si pe baza acestei „ecuatii", in seminarul sustinut in 1925, ale carui note sunt transpuse in aceste pagini, el prezinta conceptele fundamentale ale psihologiei analitice. Fara a se suprapune peste explicatiile din stratul secund al Liber Novus, aceasta expunere poate fi considerata o a treia parte a analizei produselor imaginatiei active intreprinse de Jung in perioada anterioara. De asemenea, completeaza opera sa teoretica, in maniera vivace a prelegerilor si a discutiilor ce le insotesc. O mica bijuterie a gandirii jungiene, seminarul din 1925 prezinta devenirea profesionala a lui Jung, despartirea lui de Freud si trece in revista concepte precum subiectiv/obiectiv, anima, animus, functie transcendenta, functii psihice, facand apel la vise, mituri, viziuni, opere artistice. Seminarul evolueaza de la o intalnire la alta pe baza intrebarilor puse de membri, ei insisi psihoterapeuti sau medici, oameni de litere, analizanti si fosti analizanti ai lui Jung – reusind, astfel, sa capteze interesul unui public cat mai variat.
Available since: 02/21/2018.
Print length: 280 pages.

Other books that might interest you

  • Despre vis - cover

    Despre vis

    Sigmund Freud

    • 0
    • 0
    • 0
    "În timpurile pe care le putem numi preştiinţifice, oamenii nu se simţeau în încurcătură în legătură cu găsirea explicaţiei unui vis. Dacă şi-l aminteau după ce se trezeau, îl considerau o vestire, fie milostivă, fie ostilă, venită din partea unor forţe mai înalte, demonice şi divine. Odată cu înflorirea tipurilor de gândire specifice ştiinţelor naturii, toată această mitologie încărcată de sens s-a transpus în psihologie, şi în ziua de azi nu se mai îndoieşte decât o foarte mică parte dintre oamenii educaţi că visul este propriul produs psihic al visătorului." - Sigmund Freud
    Show book
  • Sindromul impostorului - cover

    Sindromul impostorului

    Kevin Chassangre, Stacey Callahan

    • 0
    • 0
    • 0
    Anumite persoane consideră că nu-și merită succesul. Această modestie patologică se manifestă printr-o impresie de lipsă a capacităților, o convingere că toți ceilalți au fost, într-un fel sau altul, induși în eroare, și de o imposibilitate de a-și asuma reușitele, în ciuda semnelor externe ale unui succes evident. În această carte, formată din nouă lecții, autorii iși propun să prezinte sindromul impostorului, a cărui apariție poate fi favorizată de mesajele parentale și societale, de mediul de dezvoltare sau de anumite trăsături de personalitate. Succesiv, sunt abordate aspectele conceptuale ale sindromului, cum a fost descoperit și care sunt caracteristicile sale descriptive, urmărind și instalarea sindromului din copilărie până la vârsta adultă și impactul pe care îl are asupra stării de bine a persoanelor care pot avea asemenea manifestări, impact care ne va ajuta să stabilim în ce măsură se poate vorbi de un sindrom al impostorului. Autorii oferă și strategii psihoterapeutice de abordare și gestionare a acestui sindrom puțin cunoscut, dar care pare să provoace suferință multor oameni, cel puțin o dată în viață.
    Show book
  • Trei prieteni în căutarea înţelepciunii - Un călugăr un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale - cover

    Trei prieteni în căutarea...

    Christophe André, Alexandre...

    • 0
    • 0
    • 0
    Ce ar trebui să faci, cum ar trebui să fii pentru a reuşi să te bucuri de viaţă şi în acelaşi timp s-o priveşti cu detaşare, să călăreşti valurile, dar şi să te ridici atunci când ele te doboară? Această carte oferă trei perspective diferite şi totuşi îngemănate, trei căi pe care oamenii, de-a lungul timpului, le-au parcurs pentru a ajunge la înţelepciune: cea a religiei, cea a filosofiei şi cea a psihologiei. Cititorul este invitat să reflecteze şi să îşi ia din fiecare ce are nevoie, servindu-se de sfaturile autorilor ca de nişte repere luminoase. 
     
    Printre temele dezbătute se numără altruismul, vinovăţia, iertarea, libertatea, reducerea suferinţei, emoţiile, capacitatea de a asculta. Toate acestea sunt tratate într-un spirit ludic şi fără pretenţia de a da lecţii. Citind, ai senzaţia că te afli alături de cei trei prieteni în cabana lor din Dordogne şi, ascultându-le experienţele la gura focului, îi însoţeşti în această minunată căutare veche de când lumea, dar mereu diferită.
    Show book
  • Cum să devii propriul terapeut - cover

    Cum să devii propriul terapeut

    Owen O' Kane

    • 0
    • 0
    • 0
    Cum m-ar putea ajuta psihoterapia, te-ai putea întreba. Și, mai mult, cum aș putea să-mi fiu eu însumi terapeut fără o pregătire temeinică în domeniu? O principală componentă a psihoterapiei este cunoașterea de sine: înveți despre cine ești, de ce simți anumite lucruri, de ce ai anumite reacții, de ce ești mai trist în ultima vreme sau de ce nu-ți poți stăpâni furia. Înveți să-ți descoperi valorile personale, acelea care te călăuzesc în viață. Apoi, deprinzi metode care să te ajute să gestionezi mai bine situațiile și să te bucuri mai mult de ceea ce te-nconjoară. 
     
    Prin numeroase exemple și întrebări cu tâlc, această carte te ghidează în prima sa parte pe drumul autocunoașterii, pentru ca, în a doua parte, să te-nvețe o metodă cuceritor de simplă de autoterapie, ca un fel de act de igienă mentală, ce poate fi practicată în zece minute zilnice, împărțite în trei etape. În scurt timp vei observa, astfel, că ești mai calm, mai surâzător, mai înțelept, că te poți pleca în bătaia vântului, dar fără să te frângi.
    Show book
  • Viața bună - O introducere în etică - cover

    Viața bună - O introducere în etică

    Cristian Iftode

    • 0
    • 0
    • 0
    Viața bună poate fi aventura vieții tale, dacă nu este deja. Vei găsi aici un prieten bun și critic spre a scoate adevărul din tine, adevărul de sine. Un prieten egal ție, totuși, mai antrenat în virtute, spre care te cheamă. Norocul nostru e mare: culturii române i-a luat sute de ani să aibă cartea de etică pe care o avem acum în mâini, cartea de filosofie morală contemporană care face dreptate, dar mai ales bine anticului din noi. Viața bună, dacă știm a o citi spre a o trăi, va fi una a libertății, autentică, trudind în fericire. Căci așa s-a încercat de mii de ani, de la Aristotel la Nietzsche, de la Seneca la Foucault, și, în sfârșit, așa o scrie nouă Cristian Iftode. - Constantin Vică
    Show book
  • Mamă tu unde erai atunci? - Efectele neglijării emoționale - cover

    Mamă tu unde erai atunci? -...

    Jasmin Lee Cori

    • 0
    • 0
    • 0
    Ați avut o mamă distantă și distrată? Sau poate una iritabilă, gata oricând să vă jignească? Și vi se întâmplă să întâmpinați în prezent dificultăți în cadrul relațiilor cu cei apropiați sau să vă aveți senzația că sunteți lipsit de orice merit și valoare? Dacă simțiți că există un gol lăsat de mama care a fost absentă emoțional (sau chiar abuzivă), cartea de față vă ajută să vă vindecați rănile din trecut, să integrați și să procesați neîmplinirile din copilărie și să găsiți căi pentru a vă oferi iubirea și grija care v-au lipsit atât de mult.
    Show book