As many books as you want!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Born to Run - cover

Born to Run

Bruce Springsteen

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Autobiografia legendarului star rock
 
"Bruce Springsteen este bardul visurilor pierdute ale Americii." (The Economist)
 
Rareori un artist si-a istorisit viata cu atit de mult talent narativ si forta evocatoare. La fel ca in cintecele sale ('Thunder Road', 'Badlands', 'Darkness on the Edge of Town', 'The River', 'Born in the USA', 'The Rising', 'The Ghost of Tom Joad', pentru a aminti doar citeva), in autobiografia lui Bruce Springsteen gasim acea doza de lirism care l-a consacrat pe scena muzicala a lumii, dar si intelepciunea unui om care a stiut sa reflecteze profund la experientele prin care a trecut in viata. In Born to Run, Bruce Springsteen povesteste cum a crescut intr-un mediu religios, in Freehold, New Jersey, inconjurat de poezia, pericolele si intunericul care i-au stimulat apoi imaginatia, ajungind la momentul marii revelatii: debutul lui Elvis Presley la The Ed Sullivan Show. Cantautorul evoca intr-o maniera surprinzatoare dorinta sa de a deveni muzician, inceputurile ca rege al formatiilor de bar din Asbury Park si infiintarea E Street Band. Cu o candoare dezarmanta, Bruce Springsteen spune pentru prima data povestea framintarilor personale care i-au inspirat cele mai bune compozitii muzicale.

Other books that might interest you

 • Memorii în bocanci - cover

  Memorii în bocanci

  Hentea Călin

  • 0
  • 0
  • 0
  Memorii în bocanci este o premieră în literatura memorialistică românească postdecembristă. Acest volum conține primele confesiuni provenite direct din interiorul organismului militar de după 1990. În timpul carierei sale militare, Călin Hentea nu a fost nici general și nici nu a ocupat vreo funcție importantă. A fost însă jurnalist militar de televiziune și presă scrisă, dar și ofițer specialist în operații psihologice. Din această perspectivă, a întîlnit oameni importanți din armata română și din străinătate, a trăit în mijlocul unor evenimente militare semnificative din ultimele două decenii și a cunoscut îndeaproape unele mecanisme de funcționare ale armatei române sau ale NATO. Despre toate cîte le-a văzut și le-a simțit între 1986 și 2008, Călin Hentea, un ofițer cunoscut pînă acum ca autor al unor articole și cărți despre propagandă, depune mărturie cu detașare și onestitate, uneori cu umor, alteori cu duritate, fără să se menajeze nici pe sine, nici pe alții, refuzînd asumat discursul triumfalist, retorica patriotardă, clișeul corect politic.
  Show book
 • Foamea de a fi - cover

  Foamea de a fi

  Christi Aura

  • 0
  • 0
  • 0
  „Aceasta tânără scriitoare este animată de o rară pasiune formatoare. A se forma pe sine înseamnă totodată a-i forma pe alții. Nu ne miră recursul frecvent al eseistei la modelele formatoare, chiar dacă nu este nicidecum vorba de a repeta epigonic experiențe consumate. Modelul poate (și trebuie să fie) întrucâtva jucăuș. Ion Barbu este, în această perspectivă, un magister ludi. Cu o generozitate spontană, Aura Christi își împărtășește experiențele, e găta să dea sfaturi unor tineri poeți, în continuarea celor binecunoscute ale lui Rilke cel din Scrisorile către un tânăr poet. Iată, așadar, cartea unei autoare cu un destin literar cert. Un destin pe care Aura Christi și-l asumă. Mai mult, ea și-l construiește cu orice sacrificiu.“ – Nicolae Balotă
  Show book
 • Fata tatei și mama fetei - cover

  Fata tatei și mama fetei

  Budiș Sanda

  • 0
  • 0
  • 0
  O carte de memorii, construită din decupaje cu momentele și întîmplările semnificative din viața arhitectei Sanda Budiș, dar și a familiei sale, de la tatăl Alexandru Budiș, general în armata română, la fiica Sandra Pralong, cu o remarcabilă carieră jurnalistică în Statele Unite și o implicare activă în România de după decembrie ’89. Începută în prezent, cu aniversarea de 85 de ani, povestea Sandei Budiș continuă cu primii ani postdecembriști și evenimentele controversate de atunci, așa cum au fost trăite de autoare. Sanda Budiș se întoarce apoi în trecut, la copilărie, la familie și anturajul acesteia în perioada interbelică, la cele aproape trei decenii trăite în România sub comuniști și prigoana regimului împotriva familiei și la anii de exil din Elveția.
  Show book
 • Maxilarul inferior - cover

  Maxilarul inferior

  Uricaru Doina

  • 0
  • 0
  • 0
  Cititi un interviu cu autoarea pe AgentiadeCarte.ro.Cu un titlu inspirat de istoria personala a tatalui autoarei care a fost ranit in al doilea razboi mondial la Oarba de Mures si si-a pierdut mare parte din mandibula volumele de memorialistica ale Doinei Uricariu sunt construite asemenea unuia scris la doua maini. Pe tot cuprinsul lor amintirile cele mai diverse ale autoarei se alatura convorbirilor cu relevanta istorica purtate cu Regina Ana. Amintirile il au in prim-plan pe tatal autoarei dar si numeroasele personalitati intalnite in timp ce convorbirile cu Regina Ana se constituie intr-o veritabila istorie a secolului XX european si a caselor regale din Europa.„Paginile cuprinse sub acest titlu surprinzator pentru o carte de amintiri si convorbiri sunt o provocare a memoriei mele si a celorlalti. Asa cum mari chirurgi au reconstituit maxilarul inferior al tatalui meu printr-o reconstructie chirurgicala si estetica exemplara si eu am incercat sa refac memoria istoria si o parte din romanul omului european in secolul XX traind liber sau in lagarul socialist. Din sute de povesti traite de mine si de parintii mei din convorbirile de la Versoix cu Regina Ana un om si un martor exceptional al veacului. Din teatrul infinit al memoriei ce trece din viata in cartile bibliotecilor vii pentru a putea trai intr-o singura viata cat mai multe vieti. Numai asa putem privi lumea cu cat mai multe perechi de ochi de la cei ai furnicii la cei care o scruteaza sub microscop ca s-o vindece. De la privirea broastei din miluri la aceea a vulturului in inaltimi ravnita de filosof.“ (Doina Uricariu)Cuprins:Istoria in cer si pe pamant Un arbore genealogic Inainte si dupa crahul economic Unde suntem acasa? O galerie a mornarhiilor europene Pe front Tabloul pacii Al cui va fi viitorul In cate feluri se apropie lumea de istorie
  Show book
 • Poeticile cotidianului de la Seri de literatură în mișcare la Republica poetica - cover

  Poeticile cotidianului de la...

  Răzvan Tupa

  • 0
  • 0
  • 0
  Aproape că nu a existat epocă, de la primele texte scrise până azi, în care să nu se vorbească despre o criză a literaturii. Periodic, fie regimul politic, fie situația economică ori exuberanțele filozofarde au făcut să fie puse semne de întrebare după cuvântul „literatură“.
   
  Timp de cinci ani, o serie de întâlniri organizate în spații neconvenționale la București (și, de câteva ori, în afara României) a încercat să adune scriitori de toate vârstele pentru a-i pune față în față cu publicul lor. Nici acum, dicționarul limbii române nu include termenul „performare“, dar, dacă în cazul artelor spectacolului traducerea „interpretare“ poate să funcționeze, atunci când este vorba despre literatură, limba română nu oferă decât termenul „lectură“.
   
  Acest cuvânt nu acoperă complexitatea unei prezentări ce implică și publicul în calitate de participant activ la întâlnirea cu scriitorul, și cu textul acestuia.
   
  Inițiat ca un proiect de promovare a literaturii contemporane pentru un public larg, „Poeticile cotidianului“ s-a transformat, după ani de întâlniri săptămânale, într-un eveniment literar cu propria sa concepție despre literatură: poetica relațională.
  Show book
 • Avalon: secretele emigranţilor fericiţi - cover

  Avalon: secretele emigranţilor...

  Bogdan Suceava

  • 0
  • 0
  • 0
  În august 1996, un tânăr matematician român aşteaptă pe aeroportul din Otopeni să înceapă lunga călătorie spre o nouă viaţă. A fost admis la doctorat la Michigan State University, unde urmează să lucreze cu unul dintre cei mai buni geometri din lume, după care se va întoarce în România şi va încerca să profite de avantajul experienţei sale. Acesta e planul, dar, cum se întâmplă de multe ori, viaţa lui îşi va schimba cursul pe nesimţite. Urmează examene ce par imposibile, zile şi nopţi de studiu, prea multă cafea, adaptarea la o altfel de societate, interacţiunea cu românii şi străinii din campus, dar şi un punct de cotitură privind viitorul, odată cu naşterea primului copil în America. Cum dorul de casă este eclipsat de dorinţa de a-i oferi celui mic o viaţă bună, tânărul se îndreaptă spre cel mai dificil examen dintre toate: candidaturile la sute de universităţi din SUA şi Canada, care necesită nervi de oţel şi credinţa neclintită că în cele din urmă îţi vei găsi postul potrivit şi un nou loc căruia să-i spui acasă. Romanul Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi, cu o puternică tentă autobiografică, este un ghid de supravieţuire în mediul universitar american, o carte care ne învaţă că, dacă ai o bază academică solidă, un munte de pasiune pentru ceea ce faci şi un strop de optimism, poţi realiza orice ţi-ai propus.
  Show book