Pimp your reading experience and read without limits!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Born to Run - cover

Born to Run

Bruce Springsteen

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Autobiografia legendarului star rock
 
"Bruce Springsteen este bardul visurilor pierdute ale Americii." (The Economist)
 
Rareori un artist si-a istorisit viata cu atit de mult talent narativ si forta evocatoare. La fel ca in cintecele sale ('Thunder Road', 'Badlands', 'Darkness on the Edge of Town', 'The River', 'Born in the USA', 'The Rising', 'The Ghost of Tom Joad', pentru a aminti doar citeva), in autobiografia lui Bruce Springsteen gasim acea doza de lirism care l-a consacrat pe scena muzicala a lumii, dar si intelepciunea unui om care a stiut sa reflecteze profund la experientele prin care a trecut in viata. In Born to Run, Bruce Springsteen povesteste cum a crescut intr-un mediu religios, in Freehold, New Jersey, inconjurat de poezia, pericolele si intunericul care i-au stimulat apoi imaginatia, ajungind la momentul marii revelatii: debutul lui Elvis Presley la The Ed Sullivan Show. Cantautorul evoca intr-o maniera surprinzatoare dorinta sa de a deveni muzician, inceputurile ca rege al formatiilor de bar din Asbury Park si infiintarea E Street Band. Cu o candoare dezarmanta, Bruce Springsteen spune pentru prima data povestea framintarilor personale care i-au inspirat cele mai bune compozitii muzicale.

Other books that might interest you

 • Ce a fost – cum a fost: Paul Cornea de vorbă cu Daniel Cristea-Enache - cover

  Ce a fost – cum a fost: Paul...

  Cristea‑Enache Daniel

  • 0
  • 0
  • 0
  Convorbirile dintre Daniel Cristea-Enache și Paul Cornea urmăresc îndeaproape viața și parcursul profesional ale istoricului literar în perioada comunistă. Venirea la putere a Partidului Comunist, modul de funcționare a instituțiilor statului, statutul intelectualilor și al oamenilor simpli în perioada comunistă, până la revoluția din 1989, sunt doar câteva dintre subiectele colaterale tratate în carte. Pe lângă cariera impresionantă a lui Paul Cornea, este expusă latura mai puțin cunoscută a vieții sale, cu aspirațiile, împlinirile, dar și decepțiile lăsate în urmă. Nu în ultimul rând, Paul Cornea dezvăluie relația sa cu lumea politică a vremii, atracția naivă față de ideologia comunistă și imensa dezamăgire provocată de evoluția Partidului Comunist.
  Show book
 • O biografie - cover

  O biografie

  Șerban Andrei

  • 0
  • 0
  • 0
  Volumul este oglinda pe care regizorul și omul Andrei Șerban și-o pune în față la mijlocul vieții: un parcurs uimitor, plin de succese, de experiențe inedite și exotice, dar și de muncă zdrobitoare și dezamăgiri. Experiența emigrantului picat din lumea cenușie a comunismului românesc în „jungla“ boemei newyorkeze, momentele deosebite petrecute alături de Peter Brook și de discipolii săi, exercițiile de meditație zazen într-o mănăstire de lîngă Tokyo, întîlnirea cu regina Farah a Iranului și cu numeroase personaje ieșite din comun sînt doar cîteva dintre punctele de interes ale acestei (auto)biografii. Nu lipsite de picanterie sînt poveștile legate de România, mai ales în cei trei ani petrecuți în fruntea Naționalului bucureștean. Aceste pagini sînt însă marcate de tristețea omului care vrea să-și pună talentul și experiența în slujba țării sale, dar întîmpină aceleași tare care încă otrăvesc spațiul românesc. O carte plină de farmec, umor și melancolie, care ne dă măsura unui mare artist, dar și a noastră înșine. 
  „Scriind cu lejeritate, grație și deseori cu umor despre subiecte profunde, Andrei Șerban se regăsește în paginile cărții așa cum este și în viața de fiecare zi, într-o rară îmbinare între inocența copilului și experiența înțeleptului. Urcând toate treptele gloriei, Andrei Șerban cunoaște bine vanitatea succesului. Pasionat fără intransigență, el este tolerant fără nici o concesie de substanță. Simplitatea sa surprinde – nici o urmă a infatuării de mare maestru și profesor nu umbrește prezența sa umană. Andrei Șerban nu încremenește în propria sa statuie: el rămâne un perpetuu căutător al Adevărului.“ (Basarab Nicolescu)
  Show book
 • Suntem ce sunt amintirile noastre - cover

  Suntem ce sunt amintirile noastre

  Marin Moraru

  • 0
  • 0
  • 0
  Marin Moraru face parte, indiscutabil, din galeria marilor actori care și-au pus amprenta asupra artei teatrale și cinematografice românești. Ușurința cu care a dat viață celor mai felurite personaje nu poate fi decât semnul talentului pur. Acum, când Marin Moraru a acceptat să se adreseze și altfel marelui public – nu doar de pe scenă sau din fața camerelor de filmat –, avem în sfârșit ocazia de a pătrunde în „laboratorul“ actorului, în culisele rolurilor care ne-au bucurat sufletul și privirea de-a lungul anilor. Gândurile strânse într-o viață, trăirile pe care le-a încercat omul și actorul Marin Moraru de-a lungul timpului, detaliile pregătirii fiecărui rol în parte, caractere, personalități, situații de viață care conturează o epocă, toate se perindă cu o sinceritate dezarmantă în paginile acestei cărți-mărturie. Suntem ce sunt amintirile noastre creionează în mici fragmente de memorie, asemenea unor piese de puzzle, portretul unui om pentru care actoria a reprezentat un mod de a fi. Marin Moraru ne-a lăsat libertatea și bucuria de a ordona singuri piesele acestui puzzle, reconstituind astfel prin lectură peste șaptezeci de ani de existență.
  Show book
 • Lumea văzută de Bob - cover

  Lumea văzută de Bob

  James Bowen

  • 0
  • 1
  • 0
  În Lumea văzută de Bob, James Bowen continuă povestea aventurilor sale alături de motanul Bob pe străzile Londrei. Fie că e vânzător al revistei The Big Issue, fie că se întoarce la vechea sa îndeletnicire, aceea de cântăreţ ambulant în Covent Garden, James este însoţit pretutindeni de motanul roşcat, care nu doar îl ajută să îşi refacă viaţa, ci îl şi salvează din situaţii periculoase. Încetul cu încetul, omul şi motanul din staţia de metrou Angel şi din Covent Garden devin un fel de celebrităţi locale, apar în ziare, se întâlnesc cu primarul Londrei sau cu Paul McCartney, dar viaţa lor rămâne în continuare grea, apăsătoare şi plină de riscuri. Legătura strânsă dintre cei doi, toanele şi temerile fiecăruia dintre ei, primejdiile prin care trec, dar şi turnura radicală pe care o ia destinul lor după întâlnirea cu o agentă literară sunt relatate când cu duioşie, când cu un umor cuceritor, iar istoria acestei prietenii a devenit o sursă de inspiraţie pentru nenumăraţi cititori din întreaga lume.
  Show book
 • Utilitarismul - cover

  Utilitarismul

  John Stuart Mill

  • 0
  • 0
  • 0
  Publicată inițial, în trei articole, în 1861, o lucrare fundamentală, cu o influență de necontestat în domeniul științelor sociale, Utilitarismul lui J.S.Mill cuprinde o serie de discuții despre principiile care stau la baza doctrinei filosofice a utilitarismului. Structura lucrării, cu cinci capitole clare și concise (Considerații generale, Ce este utilitarismul, Despre sancțiunea fundamentală a principiului utilității, De ce fel de demonstrație este susceptibil principiul utilității, Despre legătura dintre dreptate și utilitate), este elegantă și facilitează înțelegerea ideilor aprofundate de gânditorul englez. Într-un sens, Utilitarismul reprezintă o rafinare a ideilor lui Jeremy Bentham despre ceea ce ar trebui să constituie măsura binelui și a răului: exigența de a obține cea mai mare fericire pentru un număr cât mai mare de oameni. Într-un alt sens, mai larg și mai important, cartea de față formulează și analizează în profunzime toate implicațiile, pentru morală, ale principiului utilității. John Stuart Mill aduce etica în vecinătatea economiei (maximizarea fericirii, ierarhizarea plăcerilor în funcție de profit, decizia bazată pe calcularea utilității alternativelor etc.) și încearcă să rezolve toate dificultățile rezultate din acest mod de a trata problema dreptății. Mill oferă răspunsuri la câteva întrebări esențiale precum: ,,În ce constă fericirea?“, ,,Ce urmărim, de fapt, atunci când alegem o anumită conduită?“, ,,Ce plăceri sunt preferabile?“, ,,Cum trebuie să arate legile (și sancțiunile inerente) dacă morala se întemeiează pe utilitate?“, ,,De ce este preferabil principiul utilității, atât din perspectiva binelui personal, cât și din aceea a binelui public?“
  Show book
 • Minți conducătoare Istorii de viață ale liderilor mondiali - cover

  Minți conducătoare Istorii de...

  Howard Gardner, Emma Laskin

  • 0
  • 0
  • 0
  Aceasta nu este o carte despre leadership, ci o carte despre lideri. Despre personalitatea marilor conducători, despre charisma lor, prin care și-au transmis mesajul către milioane de oameni, despre capacitatea lor uluitoare de a schimba mentalități. O carte cu istorii de viață, adevărate studii de caz. Pe lângă liderii recunoscuți ca atare, denumiți „lideri direcți“, Howard Gardner aduce în atenție un fenomen până acum nerecunoscut, anume „liderii indirecți“: indivizi care exercită un impact prin operele pe care le creează. Scopul declarat al cărții este acela de a obține o cunoaștere mai bună a particularităților liderilor eficienți, a modului în care un individ ajunge să fie lider; astfel, ea prezintă istoriile de viață a mai multor lideri din secolul XX, din domenii diferite, mergând de la politică la religie, drepturile omului și știință: Margaret Mead, J. Robert Oppenheimer, George C. Marshall, Papa Ioan al XXIII-lea, Martin Luther King Jr., Margaret Thatcher, Jean Monnet și Mahatma Gandhi. 
  Ca o concluzie comună tuturor acestor studii de caz, sunt evidențiate în final șase trăsături constante ale liderilor: povestea, auditoriul, organizația, întruparea poveștii, leadershipul direct și indirect, competența expertă.
  Show book