Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Koi Predade Levski Narode ???? (Bulgarian) Кой предаде Левски Народе???? - cover

Koi Predade Levski Narode ???? (Bulgarian) Кой предаде Левски Народе????

Blago Kirov

Publisher: Publisher s13381

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Има един неоспорим факт и ключ към загадката с така нареченото предателство: вместо да избере по-чистия и лек за него път за излизане от България след Арабаконашкия провал, този през Сърбия, Левски влиза в смъртоносния капан на Ловеч, при това добре осведомен за опасностите дебнещи го там.
Какво го е принудило да заложи живота и делото си срещу архива и парите останали в Ловчанския комитет?
Във Влашко е била кореспонденцията му с дейците на БРЦК, намираща се тогава у Каравелов. Левски е знаел, чу преписите на повечето му писма са там и е можел да остави своя архив в България.
Колко много са били тези комитетски пари, събрани в Ловеч и за какво са му били необходими те, освен черновите на изпратените от него писма?
Какво означава това „Народе????” записано в тефтерчето му малко преди да бъде заловен?
И предаден ли е в действителност от някой?
В първата шест глави на книгата се опитвам да отговоря на всеки един от тези въпроси по метода на изключването. В последните две съм използвал съвсем друг метод на синтез, за да очертая картината на голямото предателство към революционната организация на Левски и неговото дело в България.
Книгата е написана като обобщение на една тема със същото заглавие във Форум „Наука БГ”, която беше прочетена от близо 30 000 читатели и коментирана над 500 пъти в над 800 страници.
Available since: 12/30/2018.

Other books that might interest you

 • 100 истински истории от необичайни смъртни случаи - cover

  100 истински истории от...

  John Mac, Sandrine Brugot,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Можете ли да умрете, прободени от сламка, убити от охлюв, смазани от крава, паднала от небето, отровени от морков или задушени от смях? НЕ? Ами да, възможно е... За съжаление. Ще откриете 100-те най-абсурдни и трагични, а понякога и смешни начини да умрете, които ще ви накарат да изтръпнете и да се усмихнете едновременно. Всеки от тях напомня за непоносимата крехкост на съществуването и за необходимостта да се избягва рисково поведение.
  Show book