Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Pamantul fagaduintei - cover

Pamantul fagaduintei

Barack Obama

Publisher: Litera Media Group

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

O RELATARE EXTREM DE INTERESANTĂ ȘI FOARTE PERSONALĂ DESPRE CUM SE SCRIE ISTORIA – DE LA PREȘEDINTELE CARE NE-A FĂCUT SĂ CREDEM ÎN PUTEREA DEMOCRAȚIEI
 
În primul volum așteptat cu multă emoție din memoriile sale prezidențiale, Barack Obama ne spune povestea odiseei sale improbabile, de la un tânăr aflat în căutarea propriei identități la liderul lumii libere, descriind prin amănunte deosebit de intime atât educația sa politică, cât și momentele cruciale din primul mandat al președinției sale istorice – o perioadă de frământări și de transformări dramatice. Obama își poartă cititorii într-o călătorie fascinantă, pornind de la cele mai timpurii ambiții politice ale sale, la victoria în prima rundă din alegeri în Iowa, care a reprezentat un punct de cotitură în cariera sa și care a demonstrat forța activismului la firul ierbii, până la noaptea istorică din 4 noiembrie 2008, când a fost ales al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, devenind primul afro-american care a ocupat cea mai înaltă funcție în stat. Reflectând la perioada în care a fost președinte, Barack Obama ne prezintă o analiză unică și minuțioasă a influenței uluitoare și a limitelor puterilor prezidențiale, dând dovadă de o înțelegere remarcabilă a dinamicii politicii partizane din SUA și a diplomației internaționale. Obama aduce cititorii în interiorul Biroului Oval și în Sala situațiilor speciale și îi poartă prin Moscova, Cairo, Beijing și prin alte astfel de locuri îndepărtate. Suntem martorii intimi ai gândurilor sale în timp ce-și formează cabinetul, se luptă cu o criză economică globală, îl evaluează pe Vladimir Putin, urnește munții din loc ca să se asigure că reforma ser - viciilor medicale va fi înfăptuită, își înfruntă generalii cu privire la strategia Statelor Unite în Afghanistan, abordează reforma de pe Wall Street, gestionează situația iscată de incidentul devastator de la Deepwater Horizon și autorizează Operațiunea Neptune’s Spear, care duce la moartea lui Osama bin Laden.
 
Pământul făgăduinței este o relatare deosebit de intimă și de introspectivă – povestea unui om care a pus pariu cu istoria, credința unui organizator al comunității, testată pe scena mondială. Obama vorbește cu franchețe despre cum a împăcat candidatura la fotoliul prezidențial ca afro-american, în care își pusese speranțele o generație îmbărbătată de mesaje de „speranță și schimbare“, cu provocările de ordin moral pe care le presupun deciziile de mare miză ce trebuie luate. Relatează în mod deschis despre forțele care i s-au opus atât în țară, cât și în străinătate, despre impactul pe care traiul la Casa Albă l-a avut asupra soției și a fiicelor sale, și nu-i este teamă să-și dezvăluie îndoielile de sine și dezamăgirile. Cu toate acestea, păstrează credința nestrămutată în ideea că e întotdeauna loc pentru progres în mărețul experiment american. Acest volum minunat scris și plin de forță surprinde convingerea lui Barack Obama că democrația nu este un dar venit din ceruri, ci o realitate bazată pe empatie și înțelegere, pe care o construim împreună, zi de zi.
 
BARACK OBAMA a fost cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, ales în noiembrie 2008, și a ocupat această funcție vreme de două mandate. Este autorul a două bestsellere New York Times, Dreams from My Father și The Audacity of Hope, și laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2009. Locuiește în Washington D.C. cu soția lui, Michelle. Au două fiice, Malia și Sasha.

Other books that might interest you

 • 50 De Idei Pe Care Trebuie Să Le Cunoști Psihologie - cover

  50 De Idei Pe Care Trebuie Să Le...

  Adrian Furnham

  • 0
  • 0
  • 0
  1. Comportament anormal2. Efectul Placebo3. Renunţare la obiceiuri4. Pierdere a contactului cu realitatea5. Nevrotic? Nu, doar diferit6. Aparent sănătos7. Stres8. Iluzii vizuale9. Psihofizică10. Halucinaţii11. Deliruri12. Eşti conştient?13. Psihologie pozitivă14. Inteligenţă emoţională15. Care este rostul emoţiilor?16. Terapie cognitivă17. Tu şi IQ-ul18. Efectul Flynn19. Inteligenţe multiple20. Diferenţe cognitive21. Testul „Rorschach“ al petelorde cerneală22. Detectarea minciunilor23. Personalitatea autoritariană24. Supunere faţă de autoritate25. Integrare26. Sacrificiu de sine sau egoism27. Disonanţă cognitivă28. Eroarea jucătorului29. Judecată şi rezolvare de probleme30. O investiţie prea mare pentru a renunţa31. Decizii luate în mod raţional32. Amintirea lucrurilor trecute33. Ce a văzut martorul34. Inteligenţă artificială35. Îndrăzneşte să visezi36. Încearcă să uiţi37. Fenomenul cuvintelorcare ne stau pe limbă38. Stadii ale dezvoltării psihosexuale39. Stadii cognitive40. Răţuştele care îşi urmează mama41. Tabula rasa42. Rămâi flămând43. Comportamentalism44. Programe de întărire45. Stăpânirea complexităţii46. Frenologie47. Despărţirea este grea48. Afazie49. Dislexie50. Cine este această persoană?Adrian Furnham este profesor de psihologie la Universitatea din Londra. Este membru al Societăţii Britanice de Psihologie, fostul preşedinte ales al Societăţii Internaţionale pentru Studiul Diferenţelor Individuale şi profesor asociat de management la Şcoala de Afaceri Henley. Adrian scrie în mod constant pentru Sunday Times şi The Daily Telegraph şi este autorul a peste 650 de lucrări ştiinţifice şi a 55 de cărţi, incluzând Culture Shock, ThePsychology of Money şi The Dark Side of Behaviour at Work. Locuieşte la Londra
  Show book
 • Nascut în URSS - cover

  Nascut în URSS

  Vasile Ernu

  • 0
  • 0
  • 0
  „Ceea ce incerc sa fac este un fel de arheologie a vietii de zi cu zi a Uniunii Sovietice ca o metafora a culturii si civilizatiei sovietice. Textul scris in maniera unui «gen eretic» incearca sa sintetizeze teme eroi situatii amintiri lucruri si cuvinte-cheie sub forma unor piese de puzzle. Desi fiecare piesa-text poate fi citita separat intregul nu poate fi vazut decat montind piesa cu piesa. Acest ansamblu nu are pretentia de a construi o imagine exhaustiva obiectiva si exacta a ceea ce a fost cultura sovietica. Este o arheologie subiectiva personala care vrea sa dea doar contururi starea de spirit modul de a gandi si de a vorbi al unei culturi sa creioneze mentalitatea culturala sovietica. Aceasta arheologie nu propune o cheie de intelegere o judecata morala sau valorica ci doar induce o familiarizare care ne poate ajuta pe toti sa intelegem mai bine ce a fost Uniunea Sovietica si ce inseamna lipsa ei.“ (Vasile Ernu) 
  Cuprins:Pionieri forever Prima mea pereche de djinsi Cum va dati seama daca cineva este nascut in anii ’70 in URSS Komunalka Steclopunct sau ce poti face cu o rubla? Stirlitz un James Bond sovietic Ulianov Lenin sau pur si simplu Ilici Sex in URSS Reclama versus Propaganda in URSS Ce bea cetateanul sovietic ? Mosfilm Prezervativul sovietic Muzica de zi cu zi si rockul sovietic Dezghetul vesel al lui Hrusciov Oda tualetului sovietic Stiinta sovietica intre ouale fatale si inima de caine Maiovka e mai mult decat 1 Mai Homucus politruci disidenti si intelighentia Bancul sovietic cel mai bun banc din lume Ostap Bender eroul meu preferat Kremlinologii Puci
  Show book
 • Fotograf la zece președinți - cover

  Fotograf la zece președinți

  Ion Cucu

  • 0
  • 0
  • 0
  volumul al III-lea dintr-un interviu de un cristian
  
   
  Trilogia lui Ion Cucu este, deopotrivă, o construcție editorială și o demonstrație personală. Ion Cucu nu e, cum s-a crezut, doar un fotograf, iar opera lui capătă o cu totul altă dimensiune dacă iese din tiparul unui album oarecare sau al unei expoziții, fie ea și permanentă.
  
   
  Interviul și portretele spun mai mult decât povestea unor fotografii – împreună, acestea dezvăluie talentul, forța, patimile și dăruirea fotografului celor zece președinți. Ai Uniunii Scriitorilor. Pentru că prin această instituție s-a legitimat și se regăsește, ca artist fotograf, scriitorul Ion Cucu.
  
   
  Trilogia s-a sfârșit, de-acum urmează Istoria. (un cristian)
  Show book
 • Cronos autodevorandu-se Memorii vol III Artele in mecenatul etatist - cover

  Cronos autodevorandu-se Memorii...

  Dumitru Popescu

  • 0
  • 0
  • 0
  Cu cel de-al treilea volum al memoriilor lui Dumitru Popescu, am ajuns la anii — treisprezece la numar! — petrecuti in imediata vecinatate a «unui sef imposibil, autoritar, grosolan, nestatornic, ghidat de marunte considerente subiective si de rationamente inchistate» si a unui «demon feminin retrograd si patimas, ignorant si intortocheat», inconjurati de o «noua echipa de buldozere rudimentare, slugarnice si aproape oarbe». Avem doar un fragment din dublul portret al Cabinetului unu si Cabinetului doi, asa cum s-au vazut ele de foarte aproape de-a lungul unei indelungate colaborari; si doar o idee despre atmosfera care domnea acolo, la varful puterii. La ele se adauga alte portrete, de oameni de litere si de cultura, framantarile si disputele din Uniunea Scriitorilor si cea a artistilor plastici, in anii ’80, cu schimbarea abuziva a conducerii lor, plagiatul lui Eugen Barbu, scene inedite cu Marin Preda, Titus Popovici si altii. Din loc in loc, ca si pana acum, interesante pagini de jurnal de calatorie, in tari din Orientul indepartat si Europa occidentala, ale unuia dintre putinii oameni scoliti de la varful ierarhiei comuniste. O noua ocazie de a afla cum se vedeau lucrurile si din interiorul ierarhiei de partid cu doar un deceniu inainte de falimentul doctrinei si al sistemului.
   
  Dumitru Popescu (n. 18 aprilie 1928, la Turnu Magurele). Prozator, poet si eseist. Licentiat in stiinte economice in anul 1951. Intra in presa in anul 1950, ca redactor la Contemporanul. In 1956 urmeaza scoala Superioara de Partid „A. Jdanov“ de perfectionare a ziaristilor. Este redactor-sef al cotidianului Scinteia Tineretului (1956–1960), director general la Agerpres (1960–1962), adjunct al ministrulului Culturii (1962–1965), redactor-sef al ziarului Scinteia (1965–1968), presedinte al Consiliului Culturii si Educatiei Socialiste (1971–1976) presedinte al Consiliului National al Radioteleviziunii (1969–1971; 1976–1981). Din 1981 pana la caderea regimului comunist, rector la Academia „Stefan Gheorghiu“. A ocupat urmatoarele functii politice: membru al Biroului CC al UTM (1956–1960); membru CC al PCR (1965–1989); membru CPEx (1969–1989); secretar CC al PCR (1968–1981); deputat de Banat, Arad, Alba, Mures si Iasi (1965–1989). Implicat, dupa 1989, in procesul CPEx, a fost condamnat, achitat si iarasi condamnat, beneficiind in cele din urma de gratierea prezidentiala. In toti anii ulteriori n-a mai participat sub nicio forma la viata politica, dedicandu-se in exclusivitate scrisului. Debuteaza cu versuri si proza in Teleormanul liber, in 1949. Inainte de 1989 au aparut: • volume de publicistica: Impresii de calator (1962), Drumuri europene (1965); • eseistica: Biletul la control! (1968), Iesirea din labirint (1973); • poezie: Pentru cel ales (1968), Un om in Agora (1972), Gustul simburelui (1974), Raza de cobalt (1979), Insomnia dragonului (1989); • romane: trilogia Pumnul si palma (O dimineata inselatoare — 1980, Ochiul ciclonului – 1981, Marsul cariatidelor — 1982), Muzeul de ceara (1984), Vitralii incolore 1985, Cenusa din ornic (1988). In intervalul scurs de la caderea regimului comunist publica mai multe carti: • memorialistica: Timpul lepros — jurnalul unui detinut politic postdecembrist (1992, reeditat in 2004 cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor), Am fost si cioplitor de himere (1993), Elefantii de portelan (1996), Cronos autodevorandu-se. Memorii vol. I–VI (Curtea Veche, 2005–2007); • eseistica: Eclipsa in Cetatea Soarelui (1994), Spatiile dintre negru si alb (2012), Diformitatea liniilor in portret (2012); • poezie: Ieslea minotaurului, continand versuri scrise in inchisoare (1993); • romane: Focul de paie (1999), Pasajul (2002), Omul zapezilor (2003), Atelierul de vara (2009), Candva dupa izgonirea din Paradis (2010), Artemis sau uzurparea sentimentului (2013).
  Show book
 • O biografie - cover

  O biografie

  Șerban Andrei

  • 0
  • 0
  • 0
  Volumul este oglinda pe care regizorul și omul Andrei Șerban și-o pune în față la mijlocul vieții: un parcurs uimitor, plin de succese, de experiențe inedite și exotice, dar și de muncă zdrobitoare și dezamăgiri. Experiența emigrantului picat din lumea cenușie a comunismului românesc în „jungla“ boemei newyorkeze, momentele deosebite petrecute alături de Peter Brook și de discipolii săi, exercițiile de meditație zazen într-o mănăstire de lîngă Tokyo, întîlnirea cu regina Farah a Iranului și cu numeroase personaje ieșite din comun sînt doar cîteva dintre punctele de interes ale acestei (auto)biografii. Nu lipsite de picanterie sînt poveștile legate de România, mai ales în cei trei ani petrecuți în fruntea Naționalului bucureștean. Aceste pagini sînt însă marcate de tristețea omului care vrea să-și pună talentul și experiența în slujba țării sale, dar întîmpină aceleași tare care încă otrăvesc spațiul românesc. O carte plină de farmec, umor și melancolie, care ne dă măsura unui mare artist, dar și a noastră înșine. 
  „Scriind cu lejeritate, grație și deseori cu umor despre subiecte profunde, Andrei Șerban se regăsește în paginile cărții așa cum este și în viața de fiecare zi, într-o rară îmbinare între inocența copilului și experiența înțeleptului. Urcând toate treptele gloriei, Andrei Șerban cunoaște bine vanitatea succesului. Pasionat fără intransigență, el este tolerant fără nici o concesie de substanță. Simplitatea sa surprinde – nici o urmă a infatuării de mare maestru și profesor nu umbrește prezența sa umană. Andrei Șerban nu încremenește în propria sa statuie: el rămâne un perpetuu căutător al Adevărului.“ (Basarab Nicolescu)
  Show book
 • Amintiri de la Junimea din Iași - cover

  Amintiri de la Junimea din Iași

  George Panu

  • 0
  • 0
  • 0
  Scrise din poziția de adversar politic al conservatorilor junimiști, Amintirile lui George Panu au contribuit, potrivit lui E. Lovinescu, la fixarea societății literare în conștiința publică și l-au transformat pe autor în cel mai important memorialist al grupării. Tabloul spiritual al „Junimii“ este reconstituit prin descrierea momentelor sale cheie – banchete aniversare, prelegeri, primul ministeriat al lui Maiorescu, politica printre junimiști –, dar și prin portrete celebre – Eminescu, Creangă, Pogor, Alecsandri sau Carp. Apărute inițial în publicația Săptămâna, mărturiile lui George Panu dovedesc intuiție de gazetar experimentat și captivează cititorul prin farmecul relatării și detalii mai puțin cunoscute din istoria grupării.
  Show book