You wouldn't limit the air you breathe. Why limit your readings?
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Ultimul tuareg - cover

Ultimul tuareg

Alberto Vázquez-Figueroa

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

La mai bine de trei decenii de la publicarea bestsellerului Tuareg, Alberto Vázquez-Figueroa revine asupra temei care l-a impus drept unul dintre cei mai cunoscuți scriitori spanioli contemporani: miticul Popor al Vălului și lupta să pentru a-și apăra tradițiile, în inima unui deșert pe care încep să și-l dispute tot mai multe forțe. De data aceasta amenințarea vine din interior, din partea islamiștilor radicali, tot mai puternici și mai violenți, care seamănă haos și teroare printre occidentali și popoarele din deșert și aruncă anatema asupra slujitorilor lui Allah. Ca să-și salveze onoarea și să-i pedepsească pe cei care le pervertesc religia, liderii tuaregi hotărăsc să-i vâneze și să-i lichideze pe jihadiști. Printre salvatorii credinței lor se numără, neașteptat, și un umil șofer de camion, Gacel Mugtar, care cunoaște deșertul ca-n palmă. Însă el nu va avea de luptat doar cu un dușman atroce și întreaga lui rețea subterană de fanatici și mercenari, ci mai ales cu tenebrele propriei conștiințe.

Other books that might interest you

 • Middlemarch Volumul 4 - cover

  Middlemarch Volumul 4

  George Eliot Eliot

  • 0
  • 0
  • 0
  Middlemarch este, în general, recunoscut nu numai ca încununarea geniului lui George Eliot, dar și ca unul dintre cele mai frumoase romane apărute în limba engleză.
  Show book
 • Calitatea luminii - cover

  Calitatea luminii

  Mircea Pricăjan

  • 0
  • 0
  • 0
  Un weekend prelungit la munte este exact ce le trebuie lui Antim şi Carminei, doi părinţi târzii, obosiţi şi chinuiţi de nesiguranţă. Familia se acomodează cu greu la schimbările majore ce au intervenit în viaţa sa odată cu naşterea lui Codin. Băieţelul celor doi, de doar opt luni, le-a adus până acum prea puţine clipe de fericire reală şi o spaimă constantă, apăsătoare. Noile responsabilităţi sunt sufocante şi soţii încă nu au avut răgazul să facă planuri pentru ca lucrurile să se aşeze. În mijlocul naturii, departe de noua rutină şi de canicula ucigătoare, angoasele lor par să facă loc reflecţiei cu adevărat mature. Exerciţiu de regăsire prin evadare, sejurul lor se transformă pe nesimţite într-o lecţie despre acceptare şi asumare, despre redefinirea fericirii în cuplu şi despre cum conştiinţa de familie se dobândeşte printr-un efort de voinţă.
  Show book
 • Exerciții de imaturitate - cover

  Exerciții de imaturitate

  Livius Ciocârlie

  • 0
  • 0
  • 0
  Concepute în trei părți, Exercițiile de imaturitate reunesc un studiu de literatură comparată în cheie Gombrowicz și două texte de proză: un monolog epistolar și un dialog-gâlceavă între cele două euri antitetice ale aceluiași personaj. Ambele proze se află sub semnul dublului și al ironiei pline de verva spiritului satiric al umoristului. Personajul și dublul său se privesc în oglinda paginii, uimiți să constate că „în artist se întâlnesc filozoful, bufonul și omul obișnuit“ și să descopere zone nedezvăluite până acum ale scrisului lui Livius Ciocârlie.
  Show book
 • Vești din Paradis - cover

  Vești din Paradis

  Lodge David

  • 0
  • 0
  • 0
  Bernard Walsh, un teolog agnostic, manifestă un interes pur profesional pentru Paradis. De aceea, deplasarea în Hawaii nu pare cu nici un chip vacanța vieții. Sosit la destinație cu un scop trist, tânărul descoperă lucruri la care nici n-ar fi visat acasă. Cu o călăuză de nădejde, într-un mediu exotic, Bernard schimbă anteriul pe cămașa înflorată și rugăciunile pe schiul nautic, învățând catehismul dragostei.
  Show book
 • Suge-o Ramona! O poveste semi-amuzantă - cover

  Suge-o Ramona! O poveste...

  Andrei Ciobanu

  • 0
  • 2
  • 0
  Peste 1.000.000 de cititori online 
  Capitole inedite față de versiunea online! 
  Nu știu dacă ai urât vreodată atât de mult pe cineva, încât să simți că nu poți respira fără acea persoană. Paradoxal! 
  Cu toții ne amintim de prima iubire adolescentină, care vine la pachet cu suferință, trădare, fluturi în stomac, scenarii fanteziste. La prima iubire lumea se prăbușește și renaște la fiecare atingere, la fiecare dialog, în fiecare zi. Prins între pasiunea pentru Ramona și dorința de a se răzbuna pentru indiferența ei, Andrei trăiește câteva aventuri extrem de incitante și se transformă din timidul îndrăgostit într-un Casanova modern. 
  Suge-o, Ramona! este povestea unei deveniri, o confesiune onestă despre maturizare sexuală și morală, despre trecerea de la adolescență la maturitate. Hilare sau triste, emoționante sau cinice, aventurile lui Andrei sunt cele ale adolescentului obișnuit, care caută, încearcă, eșuează sau învinge, totul pentru a o impresiona pe fata visurilor sale. 
  „Cred că cea mai corectă explicație a apariției acestei cărți este că pur și simplu s-a întâmplat. Eu cred că lucrurile mișto au loc atunci când nu le plănuiești și le lași să se întâmple“. –Andrei Ciobanu 
  Andrei povestește, cititorii răspund: 
  „Ți-am citit cartea, Andrei și vreau să-ți spun că de azi nu mai ai voie să ieși afară“ –Alfred, aka mama lui Andrei 
  „Wow, ce de litere aici!“ – o asistentă tv al cărei nume nu avem voie să-l dăm 
  „Nu pot să cred că ai publicat asta! Clar, te dau în judecată!!!!!“ – Ramona 
  „Like“ – facebook 
  „Tulaaaaai! Holy Shit Dude! :)))) Penală de epică!! Leșinez în puii morților mei :)))“ – nutella zombye
  Show book
 • Sfânta alianță - cover

  Sfânta alianță

  A.J. Kazinski

  • 0
  • 0
  • 0
  De la autorul bestsellerurilor Ultimul om bun, Somnul și moartea
   
  Un thriller alert în care sunt dezvăluite secretele monarhiilor europene.
   
  Recent concediată, jurnalista Eva Katz se vede implicată fără voia sa într-o crimă în sânul casei regale daneze. Investigațiile sale conduc la descoperirea unei alianțe străvechi, care urmărește reinstaurarea monarhiilor peste tot în Europa.
   
  Sfânta Alianță portretizează lupta dintre democrație și monarhie, ducând cititorul în spatele fațadei pline de farmec a caselor regale europene pentru a descoperi ceea ce sunt ele cu adevărat: o familie mare și puternică, ai cărei membri luptă împreună pentru a-și păstra și extinde privilegiile.
   
  „Scria despre Alianță, despre ceea ce era evident și oricine putea înțelege dacă se străduia suficient: că monarhiile lucrează în culise ca să se ajute și ca să-i ajute pe ceilalți să ocupe din nou tronurile goale; că munca aceasta este antidemocratică și secretă.“
   
  „Pentru că violența necesită antrenament, se gândi Marcus. Ca orice altceva în viață: forma fizică, dragostea, casa, drumurile publice. Trebuia să aibă grijă de toate. Iar violența este o condiție fundamentală a ființei omenești, este un fapt; oricine încearcă să se convingă de faptul contrar, o face pentru că se amăgește, trăiește într-o lume imaginară. Așadar, dacă nu cultivi violența, mai devreme sau mai târziu te prăbușești. E simplu ca bună ziua.“
  Show book