You wouldn't limit the air you breathe. Why limit your readings?
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Tuareg - cover

Tuareg

Alberto Vázquez-Figueroa

Publisher: Polirom

 • 0
 • 2
 • 0

Summary

Tuaregii sunt un neam mândru; ei se conduc după un cod moral diferit de cel al arabilor. Adevărați fii ai deșertului, supraviețuiesc ca nimeni altul în mijlocul fierbinte al pustiei. Personajul principal, nobilul Gacel Sayah, este stăpânul absolut al unor vaste teritorii din deșert. În ziua când în tabăra lui ajung doi fugari din nord, Gacel, respectând legea sfântă a ospitalității, le oferă adăpost. Ceea ce nu știe este că tocmai această ospitalitate îl va târî în vârtejul unor întâmplări tragice.

Other books that might interest you

 • Cismigiu et Comp Buna dimineata baieti! - cover

  Cismigiu et Comp Buna dimineata...

  Grigore Bajenaru

  • 0
  • 0
  • 0
  Deși cele două volume-fanion ale lui Grigore Băjenaru au fost reeditate după 1990, nu cred că putem vorbi despre o receptare postcomunistă a lor. Abia prezenta ediție le va repune realmente în relație cu publicul larg, căruia de fapt i se și adresează. Iar acesta se va împărți probabil în două mari categorii: de o parte nostalgicii vârstnici și maturi care vor reciti (a câta oară?) evocările liceului interbelic, de cealaltă – adolescenții și tinerii care vor descoperi pentru prima dată o lume dispărută, vintage sau retro. Nu-mi fac însă griji: cărțile „au suflet“ și vor fi parcurse, azi ca și ieri, cu aceeași curiozitate și plăcere. Ele își delectează cititorii și, delectându-i, îi învață să se apropie de literatură și de umanioare, să devină oameni întregi și, dacă se poate, mai buni. Credeți că e puțin?
  Show book
 • Până la capătul liniei - cover

  Până la capătul liniei

  Barbu Petre

  • 0
  • 0
  • 0
  Pînă la capatul liniei este o carte tulburătoare despre iubire, moarte, suferințe și speranțe. O carte întocmai ca viața. Nimic nu există separat, protejat de o graniță bine definită. Iubirea înflorește în preajma morții și luminează suferința, iar durerile se revarsă în speranțe. O carte în care personajele cred cu tărie că iubirea va învinge moartea și că speranțele lor pot alina, ca niște medicamente, suferințele. Toate se regăsesc în cîteva destine, greu de introdus într-un spațiu bine delimitat și imposibil de situat într-o ierarhie. Tocmai de aceea este frumoasă viața, pentru că le cuprinde pe toate, de-a valma, într-o dulce și amară îmbrățișare!
  Show book
 • Cain - cover

  Cain

  José Saramago

  • 2
  • 8
  • 0
  După ce-și ucide fratele într-un moment de frustrare, Cain ajunge la o înțelegere cu Dumnezeu și scapă cu viață, condamnat la veșnică pribegie, cu un sac de merinde și având drept tovarăș un măgar. Cutreierând lumea și timpurile, călătorul fără vârstă perturbă poveștile unei întregi distribuții de personaje familiare – Noe, Moise, Isaac –, schimbând pentru totdeauna cursul legendelor în drumul sau pe tărâmul biblic. Cu caracterul său nevolnic și cu desăvârșire uman, Cain se străduiește să înțeleagă ideea credinței, socotelile și faptele unui Dumnezeu de nepătruns.
  Show book
 • Zaira - cover

  Zaira

  Catalin Dorian Florescu

  • 0
  • 0
  • 0
  Cititi interviuri cu autorul in Jurnalul National Adevarul de Banat pe blogul lui Istodor pe unica.ro pe agentiadecarte.ro pe artactmagazine.ro.In noul sau roman Catalin Dorian Florescu povesteste viata Zairei o foarte pretuita papusareasa in Romania anilor '60 din preajma celui de-al Doilea Razboi Mondial si pana in vremurile noastre. Este o fascinanta calatorie intre Europa de Est si America si totodata povestea unei iubiri imposibile care supravietuieste deceniilor. Zaira creste pe o mosie din Romania anilor '30 sub ocrotirea unei bunici mandre si a varului ei Zizi care incercand sa-i aline singuratatea ii insufla pasiunea pentru teatru. Razboiul si fascismul apoi venirea comunistilor schimba dramatic soarta familiei. Singura iubire patimasa din viata ei esueaza. O fuga primejdioasa - prin Praga - ii poarta pe Zaira pe sotul si pe fiica ei pana in America. Fire luptatoare si tenace dar si plina de omenie Zaira reuseste sa-si construiasca o existenta si printre straini insa nu ajunge sa fie fericita. Dupa multi ani totul se naruieste. La batranete ea are curajul sa se intoarca in patrie. Cu un suflu narativ considerabil palpitant si cu un final surprinzator romanul contureaza imaginea unei epoci pline de conflicte dramatice. Catalin Dorian Florescu povesteste in ritm alert cu expresivitate si forta despre soarta unei femei care in ciuda tuturor piedicilor isi asculta glasul launtric intr-un secol al razboaielor si al violentei. 
  „Am fost de multe ori intrebat daca mi-a fost greu sa creez un roman din perspectiva unei femei. Sa incerc sa vad lumea prin ochii ei. Raspund intotdeauna ferm: Nu. Cred ca ceea ce ne uneste pe noi toti barbat sau femeie este mult mai puternic si mai profund decat ceea ce ne desparte. Temele existentei noastre raman aceleasi: dragostea speranta frica de singuratate tristetea melancolia curajul dorinta de libertate... Succesul acestei carti provine poate din fascinatia pe care cititorii o au fata de poveste. Unii imi scriu ca nu au mai lasat cartea din mana – si are oricum 470 de pagini – altii ca au chiulit de la serviciu ca sa o termine...“ (Catalin Dorian Florescu)
  Show book
 • Cadoul - cover

  Cadoul

  Cecelia Ahern

  • 0
  • 1
  • 0
  Roman nominalizat la Irish Book Awards Bestseller aflat pe locul al doilea în topul anului 2008, în Marea Britanie. Lou Suffern este un om de afaceri prosper, surmenat, aflat într-o permanentă bătălie cu secundele. Într-o dimineață geroasă, Lou îi oferă o cafea lui Gabe, un om fără adăpost – într-un acces de generozitate care nu îl caracterizează. Mai mult, îl angajează la serviciul de curierat intern. Cum viața personală și profesională a lui Lou se află la răscruce, iar Crăciunul se apropie, Gabe îi oferă un cadou magic, menit să-i reamintească ce prețios este timpul. Însă oare poate acest om providențial să-l ajute pe Lou să repare tot ce a stricat, înainte de a fi prea târziu? În acest roman, Cecelia Ahern construiește o parabolă a vieții moderne trepidante, cu un mesaj emoționant, plin de înțelepciune și speranță.
  Show book
 • Do Not Cross - cover

  Do Not Cross

  Dora Pavel

  • 0
  • 0
  • 0
  O pădure în proximitatea unui orășel de munte. În pădure, un răpitor și un ostatic. Răpitorul, un psihopat înarmat, evadat din sanatoriu. Ostaticul, un tânăr gay, recepționer pentru moment la un hotel obscur. O situație-limită care-i oferă junelui protagonist-narator răgazul unor rememorări și al unor deliberări interioare. Un tulburător roman despre sexualitate, despre dreptul de a fi diferit într-o lume viciată în egală măsură de prohibiții morale și de setea de senzațional.
  Show book