Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Συνείδηση - Ανακαλύπτοντας τα στάδια του νου: από το συνειδητό στο ασυνείδητο από την επίδραση των βιολογικών ρυθμών στον ύπνο και τα όνειρα - cover

Συνείδηση - Ανακαλύπτοντας τα στάδια του νου: από το συνειδητό στο ασυνείδητο από την επίδραση των βιολογικών ρυθμών στον ύπνο και τα όνειρα

Stefano Calicchio

Publisher: Stefano Calicchio

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Η ανακάλυψη της σημασίας των καταστάσεων της συνείδησης δεν ήταν ποτέ τόσο απλή. Σε αυτόν τον τόμο κάνουμε μια ανασκόπηση των κυριότερων ρευμάτων σκέψης που έχουν μελετήσει επιστημονικά τα στάδια της συνείδησης. Από τις πρώτες απόπειρες ορισμού έως τις εμπειρικές μελέτες, μέχρι τις επιπτώσεις της φυσιολογικής ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης. Το πρώτο μέρος αυτού του οδηγού σας παίρνει από το χέρι και σας συνοδεύει στην αναζήτηση του νοήματος και του σκοπού της συνείδησης. Από την επίγνωση στον ύπνο, από τα όνειρα στις προσεκτικές ικανότητες. Το δεύτερο μέρος του τόμου είναι αφιερωμένο στις πιο καθημερινές και πρακτικές πτυχές, περνώντας από την επίδραση των βιολογικών ρυθμών στη χαλάρωση και πολλά άλλα.

 
Available since: 03/22/2021.

Other books that might interest you

 • Εσύ θα σε επέλεγες για γονιό σου; - cover

  Εσύ θα σε επέλεγες για γονιό σου;

  George Lagios

  • 0
  • 0
  • 0
  Είναι το DNA μας τόσο εξαιρετικό όσο το έχουμε στο μυαλό μας, ώστε να το διαιωνίσουμε; Μήπως το να είμαστε γονείς είναι μια μορφή εξουσίας; 
  Δεν προοριζόμαστε όλοι για να κάνουμε παιδιά, και αυτό δεν είναι κακό. Καθένας ταξιδεύει προς την αυτοπραγμάτωση από διαφορετικό μονοπάτι. 
  Τι σημαίνει καλός γονιός; Πώς μπορούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις με επίγνωση; 
  Η ασυνείδητη ή συνειδητή απόφαση να γίνει κάποιος γονέας θα κρίνει το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων αν ένα παιδί από ακατάλληλους γονείς ανελιχθεί στην εξουσία ή ακόμα και όταν καθίσει στο ίδιο θρανίο με ένα ανυποψίαστο εύπλαστο παιδί. Το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά αποτελεί τη μεγαλύτερη ευθύνη που μπορεί να έχει ο άνθρωπος. Είναι ανυπολόγιστης σημασίας να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιοι απλά δεν πρέπει να γίνουν γονείς και να προστατέψουμε τον πολιτισμό μας. Οι κοινωνίες έχουν ποτίσει με λάθος ιδέες το ανθρώπινο είδος. Πώς μπορεί να σταματήσει αυτή η τρέλα; Η ανθρώπινη φύση και η επιστήμη μας δείχνουν τον δρόμο, εμείς όμως γιατί αγνοούμε και τις δυο έχοντας ενεργοποιημένους όλους τους μηχανισμούς αυτοεξαπάτησης; 
  Υπάρχει ελπίδα γιατί ακόμα υπάρχουν άνθρωποι με ήθος και ευφυΐα. Σε λίγο ωστόσο θα εξαλειφθούν και οι τελευταίοι, αν δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας και δεν μένουμε απλοί παρατηρητές. Η ιστορία θα μας κρίνει... και το πιθανότερο είναι να μας χαρακτηρίσει ηθικούς αυτουργούς. 
  Η γέννηση κάθε παιδιού είναι η ΜΗΤΕΡΑ της μεγαλύτερης ευθύνης! 
  Γιώργος Λάγιος
  Show book
 • Ενεργοποίησε το όπλο που κανείς δεν σου έμαθε Q-MIND - cover

  Ενεργοποίησε το όπλο που κανείς...

  Τάκης Πέρκιζας

  • 0
  • 0
  • 0
  Θέλεις να γίνεις ακόμα πιο επιτυχημένος στην δουλειά ή στα οικονομικά σου, σαν γονιός ή σαν σύντροφος; Nα έχεις την υγεία και τη φυσική κατάσταση που ονειρεύεσαι και να ζεις ευτυχισμένος, ‘γεμάτος’, με επίγνωση, και με σκοπό; Για να τα πέτυχεις αυτά χρειάζεσαι άραγε κάτι επιπλέον από αυτά που έχεις; 
  Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον πιο πρακτικό και συγκεκριμένο τρόπο για να ενεργοποιήσεις ένα Πανίσχυρο Όπλο που ήδη διαθέτεις. 
  Το Q-Mind σου, το ανεξερεύνητο, απεριόριστης ισχύος κομμάτι του Νου σου, που σου έχει δοθεί χωρίς τις οδηγίες χρήσης και μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή. 
  Μάθε ‘ποια κουμπιά του Νου σου να πατήσεις’ δημιουργώντας τις Έξι Προϋποθέσεις, ενεργοποιώντας τα Τέσσερα Κλειδιά και χρησιμοποιώντας τα Δεκαοκτώ Εργαλεία του ‘Συστήματος Q-Mind’, δοκιμασμένου στις επιχειρήσεις και στη ζωή.
  Show book
 • Η Μεταφυσική της Καθημερινότητας - cover

  Η Μεταφυσική της Καθημερινότητας

  ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΕΛΗΣ

  • 0
  • 0
  • 0
  Η πραγματικότητα και η σχετική πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η δεύτερη είναι αυτή που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις και τον εγκέφαλο.Η συλλογή άρθρων σε αυτό το δοκίμιο επιδιώκει, να ρίξει μια ματιά στα γεγονότα που χαρακτηρίζουν το μεταφυσικό πέπλο της σχετικής πραγματικότητας και να βοηθήσουν τον σύγχρονο ερευνητή στην καλύτερη αντίληψη για το άτομο και τον κόσμο. 
  Η πραγματικότητα και η σχετική πραγματικότητα είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το δεύτερο είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις και τον εγκέφαλό μας. Φανταστείτε τώρα ότι μεταξύ αυτών των δύο, υπάρχουν και άλλα επίπεδα κατανόησης που αν τα διαχειριστούμε και τα ενεργοποιήσουμε, δεν φτάνουμε στην αντίληψη της απόλυτης πραγματικότητας. Τουλάχιστον όμως θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει. 
  Ένα τέτοιο επίπεδο μας προσφέρεται από τη μεταφυσική, αλλά πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν, επειδή συχνά πολλές ψευδαισθήσεις εισέρχονται σε αυτήν. Αλλά αυτό το επίπεδο, το οποίο προσωπικά κατονομάζω σαν το επίπεδο της καθημερινής μεταφυσικής, είναι ένας σχετικά προσιτός τρόπος κατανόησης της αλήθειας του ότι η σχετικότητα και πάλι εναγκαλίζεται το επίπεδο της κατανόησης μας. 
  Η συλλογή άρθρων που περικλείονται σε αυτό το δοκίμιο επιδιώκει όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά, να ρίξει μια ματιά στα γεγονότα που χαρακτηρίζουν το μεταφυσικό πέπλο της σχετικής πραγματικότητας ώστε να βοηθήσουν τον σύγχρονο ερευνητή στην καλύτερη παγκόσμια αντίληψη για το ατόμο και τον κόσμο.
  Show book
 • Ενεργοποίησε το όπλο που κανείς δεν σου έμαθε Q-MIND - cover

  Ενεργοποίησε το όπλο που κανείς...

  Τάκης Πέρκιζας

  • 0
  • 0
  • 0
  Θέλεις να γίνεις ακόμα πιο επιτυχημένος στην δουλειά ή στα οικονομικά σου, σαν γονιός ή σαν σύντροφος; Nα έχεις την υγεία και τη φυσική κατάσταση που ονειρεύεσαι και να ζεις ευτυχισμένος, ‘γεμάτος’, με επίγνωση, και με σκοπό; Για να τα πέτυχεις αυτά χρειάζεσαι άραγε κάτι επιπλέον από αυτά που έχεις;Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον πιο πρακτικό και συγκεκριμένο τρόπο για να ενεργοποιήσεις ένα Πανίσχυρο Όπλο που ήδη διαθέτεις.Το Q-Mind σου, το ανεξερεύνητο, απεριόριστης ισχύος κομμάτι του Νου σου, που σου έχει δοθεί χωρίς τις οδηγίες χρήσης και μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή.Μάθε ‘ποια κουμπιά του Νου σου να πατήσεις’ δημιουργώντας τις Έξι Προϋποθέσεις, ενεργοποιώντας τα Τέσσερα Κλειδιά και χρησιμοποιώντας τα Δεκαοκτώ Εργαλεία του ‘Συστήματος Q-Mind’, δοκιμασμένου στις επιχειρήσεις και στη ζωή.
  Show book
 • Αυξηστε Τον Μισθο Σασ - Ο Τελειος Οδηγος Για Την Επιτυχια Των Εργαζομενων - cover

  Αυξηστε Τον Μισθο Σασ - Ο...

  Swapnil Modi

  • 0
  • 0
  • 0
  Είστε δυσαρεστημένοι με τον τρέχοντα μισθό σας; 
  
  
  Είστε απογοητευμένοι με την ετήσια αύξηση των αποδοχών σας; 
  
  
  Είστε πρόθυμοι να περπατήσετε το παραπάνω μίλι για να «αυξήσετε το μισθό σας;» 
  
  
  Θέλετε να αναπτυχθείτε στον επαγγελματικό σας φορέα; 
  
  
  Εάν η απάντηση σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις είναι ΝΑΙ, συνεχίστε και διαβάστε. 
  
  
  Παραδεχτείτε το, πρέπει να σκεφτήκατε ότι αμείβεστε λίγο ή θα έπρεπε να πληρώνεστε λίγο παραπάνω για όλη τη δουλειά που κάνετε αυτή τη στιγμή. Εάν ναι, τότε έχετε σκεφτεί τις διάφορες δυνατότητες για να αυξήσετε την απόδοσή σας για να αυξήσετε το μισθό σας; 
  
  
  Κι αν πω: ΝΑΙ! Μπορείτε να «ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ.» Πώς ακούγεται αυτό;
  Show book
 • Μια εύκολη προσέγγιση για τις συναλλαγές επιλογών - Ο εισαγωγικός οδηγός για τη διαπραγμάτευση δικαιωμάτων προαίρεσης και τις κύριες στρατηγικές διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων προαίρεσης - cover

  Μια εύκολη προσέγγιση για τις...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Σταματήστε να σπαταλάτε χρόνο με την κατευθυνόμενη διαπραγμάτευση και αρχίστε να ανακαλύπτετε προηγμένες στρατηγικές διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων προαίρεσης και αυξήστε δραματικά τις ευκαιρίες κέρδους σας. Η διαπραγμάτευση δικαιωμάτων προαίρεσης σας επιτρέπει να περιορίσετε τις πιθανές απώλειες του κεφαλαίου σας, οικοδομώντας στρατηγικές με δυνητικά απεριόριστα κέρδη. Με τη διαπραγμάτευση δικαιωμάτων προαίρεσης μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα τον κίνδυνο και να αποφασίσετε να χτίσετε μη κατευθυντικές θέσεις που σας επιτρέπουν να κερδίσετε καθώς περνάει ο χρόνος ή αλλάζει η μεταβλητότητα. Σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε τεχνικές εξηγήσεις και πρακτικά παραδείγματα για τα βασικά στοιχεία των δικαιωμάτων προαίρεσης.
  Show book