Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Ελληνικοί και Διεθνείς Προβληματισμοί στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης - cover

Ελληνικοί και Διεθνείς Προβληματισμοί στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης

Ιωάννης Α. Μήτσιος

Publisher: Ioannis Mitsios

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Στους καιρούς τούτους η λέξη "παγκοσμιοποίηση" ηχεί καθημερινά. Τείνει να γίνει κοινότοπη, όμως το φορτίο που κουβαλάει μαζί της ακουμπά και στους δικούς μας ώμους. Ο Γιάννης Μήτσιος πριν από δέκα χρόνια χρησιμοποιούσε τον αγγλικό αντίστοιχο όρο globalization, που τότες ξένιζε. Και σήμερα ο στοχασμός του γυροφέρνει τα έντονα προβλήματα του τόπου μας, του κόσμου. Και μέσα στον τόμο αυτό κλείνει άρθρα και προβληματισμούς που από το 1996 και μετά έχει δημοσιεύσει. Εξοπλισμένος με μια στιβαρή δυτική πανεπιστημιακή παιδεία, αξιοποιεί την ερευνητική μεθοδολογία στις Διεθνείς Σχέσεις. Τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η μακρινή Ιαπωνία, η ηγεμονική Αμερική μέσα σ' ένα πλέγμα προβλημάτων κυριαρχούν στη θεματολογία του. Θλίψη νιώθουμε για την καθίζηση του ελληνικού πολιτισμού, ενός κόσμου που ξεκινώντας από την τοπική κοινότητα, με τόλμη, ελεύθερα ξανοίγονταν στην οικουμένη, έχοντας όμως βαθιά επίγνωση του πλούτου του, της πρότασης ζωής που κουβαλούσε από τον Όμηρο ως τον Μακρυγιάννη και τον Παπαδιαμάντη. Όμως απάντηση δεν μπορεί να είναι η μιζέρια, οι φτηνές διαπιστώσεις και οι άκοπες δεοντολογίες. Πώς να γίνει ξανά η καθημερινότητα ένα Μυστήριο, πώς να βλαστήσει ξανά πολιτισμός σε τούτο τον τόπο; Και ο Γιάννης Μήτσιος βρίσκεται στο δρόμο ανιχνεύοντας. Μια "στρατηγική σκέψη" με αυθεντικότητα είναι το μέλημά του. Ευχή μας είναι να συνεχίσει στην οδό αυτή της αναζήτησης ριζωμένος στον τόπο του και στον ελληνικό τρόπο, ανοικτός στην οικουμένη.
Available since: 09/26/2019.

Other books that might interest you

 • Abraham Maslow από την ιεραρχία των αναγκών στην αυτοπραγμάτωση - Ένα ταξίδι στην ανθρωπιστική ψυχολογία μέσα από την ιεραρχία των αναγκών τα κίνητρα και την επίτευξη του πλήρους ανθρώπινου δυναμικού - cover

  Abraham Maslow από την ιεραρχία...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Ποιος ήταν ο Αβραάμ Μάσλοου και γιατί οι θεωρίες του εξακολουθούν να είναι τόσο ενδιαφέρουσες; Πώς μπορεί η άποψή του για την ιεραρχία των αναγκών να μεταμορφώσει την προσέγγισή μας στη ζωή και την προσωπική μας ανάπτυξη; Τι σημαίνει πραγματικά να ξεκινήσουμε το ταξίδι προς την αυτοπραγμάτωση;
  
  Αυτός ο οδηγός διερευνά από θεωρητική και πρακτική σκοπιά τη ζωή και το έργο ενός από τους ψυχολόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή του 20ού αιώνα, του Αβραάμ Μάσλοου. Γνωστός κυρίως για την επαναστατική ιεράρχηση των αναγκών του, ο Μάσλοου άνοιξε νέους δρόμους στην κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, μετατοπίζοντας το επίκεντρο από τις απλές ανάγκες επιβίωσης και τις βασικές ανάγκες στην έννοια της αυτοεκπλήρωσης και της υπέρβασης.
  Show book
 • Μουσικός 20 - Πώς να κερδίσετε χρήματα γράφοντας μουσική για να την πουλήσετε online - cover

  Μουσικός 20 - Πώς να κερδίσετε...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Πώς να μετατρέψετε το πάθος σας για τη μουσική σε πηγή εισοδήματος; Είναι δυνατόν να πουλήσετε τη μουσική σας απευθείας στο διαδίκτυο; Πώς να προωθήσετε το έργο σας με χαμηλό κόστος και ταυτόχρονα να επιτύχετε σημαντικά αποτελέσματα; 
  Μέσα στο βιβλίο θα ανακαλύψετε γιατί σήμερα η μουσική αγορά είναι σε θέση να προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες κέρδους σε όλους τους ανεξάρτητους μουσικούς, πώς να υλοποιήσετε βήμα προς βήμα το σχέδιο μάρκετινγκ και πώς να διανείμετε το περιεχόμενό σας στα κυριότερα παγκόσμια μουσικά καταστήματα (iTunes, Spotify, Amazon Music και πολλά άλλα). Τέλος, θα βρείτε συμβουλές και οδηγούς βήμα προς βήμα για να προωθήσετε τη μουσική σας επιχείρηση.
  Show book
 • Ληψη αποφασεων σε 4 βηματα - Στρατηγικές και επιχειρησιακά βήματα για αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και επιλογή σε αβέβαια πλαίσια - cover

  Ληψη αποφασεων σε 4 βηματα -...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Καθημερινά οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν εκτιμήσεις, αξιολογήσεις και αποφάσεις για χιλιάδες πιθανότητες. Η επιστήμη έχει δείξει ότι οι ειδικοί λήπτες αποφάσεων κάνουν επιλογές με διαφορετικό τρόπο από τους απλούς ανθρώπους.
  
  Αυτός ο οδηγός παίρνει τον αναγνώστη από το χέρι και τον ξεναγεί μέσα από τέσσερα περάσματα βήμα προς βήμα που αναδεικνύουν τα βασικά ζητήματα:
  
  - τι σημαίνει να παίρνεις μια απόφαση και ποιες είναι οι κυριότερες επιστημονικές θεωρίες για τη λήψη αποφάσεων,
  - πώς λειτουργούν τα γνωστικά λάθη και τα bìas όταν παίρνουμε αποφάσεις,
  - ποιος είναι ο ρόλος των συναισθημάτων στις διαδικασίες επιλογής,
  - ποια είναι τα όρια και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς σε αυτόν τον τομέα.
  Show book
 • Φωτογράφος 20 - Πώς να προωθήσετε και να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο χάρη στα πρακτορεία microstock και photostock - cover

  Φωτογράφος 20 - Πώς να...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Το πρώτο λειτουργικό εγχειρίδιο αφιερωμένο στο διαδικτυακό μάρκετινγκ φωτογραφιών.
  Θα θέλατε να μπορέσετε να μετατρέψετε το χόμπι σας, την ψηφιακή φωτογραφία, σε μια μορφή εργασίας που θα σας επιτρέπει να κερδίζετε επιπλέον εισόδημα ή ακόμη και έναν πραγματικό μισθό; Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιτυγχάνουν ήδη παρόμοια αποτελέσματα, επειδή, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, η διαδικτυακή αγορά ψηφιακής φωτογραφίας συχνά επιτρέπει σημαντικά κέρδη.
  Αυτός ο οδηγός αποκαλύπτει επιτέλους τις στρατηγικές ψηφιακής διανομής και προώθησης που θα σας επιτρέψουν να κερδίσετε χρήματα πουλώντας το photostock και το microstock σας στο διαδίκτυο.
   
  Show book
 • Νευρομάρκετινγκ σε 7 απαντήσεις - cover

  Νευρομάρκετινγκ σε 7 απαντήσεις

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε για να δώσει απλές, πρακτικές και αποτελεσματικές απαντήσεις στα κύρια ερωτήματα που αφορούν το νευρομάρκετινγκ και τις συναφείς επιρροές του στον κλάδο της νευροοικονομίας.
  
  Ο στόχος: να επιτρέψει στον αναγνώστη μια καλή κατανόηση του θέματος, χρησιμοποιώντας ένα κείμενο αρκετά σύντομο ώστε να ολοκληρώσει την ανάγνωση εκμεταλλευόμενος τις πολλές στιγμές αναμονής και καθυστέρησης της ημέρας.
  Μεταξύ των θεμάτων που καλύπτονται μέσα σε αυτό, είναι δυνατόν να ανακαλύψει κανείς:
  
  - τι είναι το νευρομάρκετινγκ και πώς γεννιέται,
  - πώς λειτουργεί το νευρομάρκετινγκ και σε ποιους μοχλούς ενεργεί,
  - ποια είναι τα βασικά στοιχεία μιας εκστρατείας νευρομάρκετινγκ.
   
   
  Show book
 • Μια απλή προσέγγιση για τη διαχείριση των χρημάτων στις επενδύσεις - Πώς να χρησιμοποιείτε τεχνικές και στρατηγικές διαχείρισης χρημάτων για να βελτιώσετε τη δραστηριότητά σας στις διαδικτυακές συναλλαγές - cover

  Μια απλή προσέγγιση για τη...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Τι είναι η διαχείριση χρημάτων και πώς λειτουργεί; Η εκμάθηση των βασικών αρχών της διαχείρισης χρημάτων στις συναλλαγές δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. 
  Μέσα σε αυτό το πρακτικό και απλό εγχειρίδιο θα ανακαλύψετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αρχίσετε να εγκαθιστάτε μια σωστή διαχείριση χρημάτων στις διαδικτυακές σας συναλλαγές. Από την κατανομή του κεφαλαίου έως τη χρήση των stop losses. Από τη δημιουργία κερδών μέχρι την αγορά συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης, ώστε να μπορείτε να εξασφαλίσετε τις συναλλαγές σας. Η Διαχείριση χρημάτων στο trading made simple είναι ο πρώτος οδηγός που σας παίρνει από το χέρι και σας εισάγει βήμα προς βήμα στις μεθοδολογίες διαχείρισης κινδύνου και προστασίας του κεφαλαίου σας.
  Show book