Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Listen online to the first chapters of this audiobook!
All characters reduced
Efter foråret - Forandringer i arabisk politik - cover
PLAY SAMPLE

Efter foråret - Forandringer i arabisk politik

Rasmus Alenius Boserup

Narrator Thomas Haugaard

Publisher: Gyldendal

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Efter foråret 2011 var intet som før i arabisk politik. 
Oprørene tilbageviste diktatorernes fortælling om, at de arabiske befolkninger ikke ønskede forandring. Tilsyneladende robuste regimer faldt fra hinanden på uger eller måneder. Og protesternes fredelige form gav grund til optimisme. 
Fem år efter er arabisk politik i dyb krise: Stater er kollapset, regimer er brutaliseret, oppositionsgrupper er militariseret, regionens stormagter ligger i åben rivalisering, og de globale magters rolle i regionen er i opbrud. Krisen har kostet hundredtusinder af menneskeliv og sendt millioner på flugt. Og med flygtningestrømmen og terroranslagene i 2015, blev krisen en del af den europæiske virkelighed. 
I EFTER FORÅRET forklarer mellemøstekspert og forfatter Rasmus Alenius Boserup, hvordan oprørene opstod i 2011, og hvorfor de udviklede sig, som de gjorde. Bogen giver en dybdegående analyse af regionens centrale konflikter og samtidig et bredt overblik over udviklingen af arabisk politik fra revolution til krise. Forfatteren trækker tråde fra sine egne møder med arabisk politik som forsker og som direktør for Dansk-Egyptisk Dialoginstitut i Kairo til skelsættende begivenheder og dominerende tendenser i Egypten og i andre arabiske lande. 
Trods krisen insisterer bogen på, at det fortsat er nødvendigt at adressere det krav om forandring, som Foråret udtrykte i 2011. For regionens fremtid – og for vores.
Duration: about 6 hours (05:50:02)
Publishing date: 2016-11-17; Unabridged; Copyright Year: — Copyright Statment: —