Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Documents de la pintura valenciana medieval i moderna III - (1401-1425) - cover

Documents de la pintura valenciana medieval i moderna III - (1401-1425)

Varios autores

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Heus ací el tercer lliurament d'un projecte ambiciós: reunir i publicar tots els documents relatius a la pintura valenciana anterior a l'època contemporània. El lector hi trobarà més d'un miler de documents sobre pintors i pintures. Aquest corpus documental continua i completa una tasca duta a terme per grans historiadors com Roc Chabàs, Lluís Tramoyeres, Josep Sanchis Sivera, Manuel Betí o Lluís Cerveró. En aquest volum, coordinat per Ferran Garcia-Oliver i dirigit per Ximo Company, Lluïsa Tolosa i Joan Aliaga, al capdavant d'un ampli equip d'investigació, no sols s'ha reunit, revisat i novament compilat tot el que ja es coneixia, sinó que s'hi han aportat nombrosos documents inèdits, exhumats després d'una llarga i pacient investigació en nombrosos arxius valencians, des dels grans dipòsits de la ciutat de València (Arxiu del Regne, Arxiu Municipal, Arxiu de la Catedral, Arxiu de Protocols del Patriarca) fins als arxius locals d'altres poblacions valencianes i l'Arxiu Històric Nacional de Madrid.
Available since: 05/16/2015.
Print length: 788 pages.

Other books that might interest you

 • La mestra i la Bèstia - cover

  La mestra i la Bèstia

  Imma Monsó

  • 0
  • 2
  • 0
  Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any 
  El subtil retrat d’una noia que aprèn a llegir entre línies la història del seu país. Una novel·la plena d’intel·ligència i humor. 
  Setembre de 1962. Una jove mestra de vocació dubtosa i escassa capacitat de comunicació oral arriba a la seva primera plaça en una escola del Pirineu ribagorçà. Ella volia un poble, una feina i una casa des d’on veure caure la neu. Darrere deixa una infantesa marcada per l’enigmàtica activitat del pare i per l’original educació rebuda d’una mare dividida entre l’impuls irresistible d’apartar la filla de les consignes del Règim i la por d’aïllar-la excessivament de la normalitat imperant. 
  La càndida Severina, desconeixedora dels hàbits de convivència en un entorn rural i de les marques que la Història ha deixat en els habitants, encaixarà les peces que la lliguen al passat col·lectiu gràcies al sentit comú de la Justa i a la complicitat d’un home fascinant amb qui mantindrà una passió deliciosament unidireccional. També descobrirà, horroritzada, que no n’hi ha prou amb la discreció i l’afabilitat perquè una comunitat ens deixi en pau.
  Show book
 • Senyals de llum - La jove generació que construeix la nova Xina - cover

  Senyals de llum - La jove...

  Alec Ash

  • 0
  • 0
  • 0
  El problema de fer declaracions categòriques sobre la Xina és que immediatament es pot pensar un exemple que suggereixi el contrari. "Generalitzar és d'idiotes", va dir William Blake. Però un conjunt de punts forma una imatge, i un grapat de notes poden fer una melodia.
  Al món, gairebé una de cada cinc persones és xinesa, i a la Xina hi ha tres-cents vint milions de joves entre l'adolescència i els trenta anys, més que la població total dels Estats Units. Nascuts després de Mao, sense memòria de Tiananmen, aquesta generació de fills únics està transformant radicalment el seu país, un monstre en ple creixement que cada vegada més es postula com una primeríssima potència mundial.
  A Senyals de llum, Alec Ash, escriptor britànic de la mateixa generació i resident a Pequín, aporta el testimoni vívid i fascinant de la vida de sis mil·lennistes xinesos amb la idea de presentar-nos aquesta nova generació trencadora. Aquest llibre, humà i revelador, du el lector més enllà dels estereotips i els titulars de les notícies per mostrar-li què significa realment ser jove a la Xina contemporània. A través de drames i romanticismes quotidians, Ash posa llum sobre les majors pors i esperances, els reptes i els somnis d'aquells que estan destinats a definir el futur de la Xina, i el del món.
  Show book
 • Documents de la pintura valenciana medieval i moderna I (1238-1400) - cover

  Documents de la pintura...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  He aquí la primera entrega de un proyecto ambicioso: reunir y publicar todos los documentos relativos a la pintura valenciana anterior a 1400. El lector, ya sea proveniente del campo de la historia del arte o de la historia tout court, encontrará cientos de documentos transcritos y editados sobre pintores y pinturas, desde el encargo de una obra, con la indicación de las características que debía tener, hasta el salario que cobró su pintor. Este corpus documental continúa y completa una benemérita tarea llevada a cabo desde finales del siglo XIX por grandes historiadores como Roc Chabàs i Lluís Tramoyeres, que más tarde proseguirían, entre otros, Josep Sanchis Sivera, Manuel Betí o Lluís Cerveró. En esta obra, dirigida por Ximo Company a la cabeza de un amplio y competente equipo de investigación, no sólo se ha reunido, revisado y nuevamente compilado todo lo que ya se conocía, sino que se han aportado numerosos documentos inéditos, exhumados tras una larga y paciente investigación en numerosos archivos valencianos, desde los grandes depósitos de la ciudad de Valencia (Archivo del Reino, Archivo Municipal, Archivo de la Catedral, Archivo de Protocolos del Patriarca) hasta los riquísimos archivos locales de Jérica, Segorbe, Gandía y muchas otras poblaciones valencianas.
  Show book
 • Tot un caràcter - cover

  Tot un caràcter

  Imma Monsó

  • 0
  • 0
  • 0
  ​«Monsó acostuma a recórrer a personatges disfressats d’una aparent excentricitat que conviden els lectors a creure (error) que no són exactament com nosaltres» (Sergi Pàmies). 
  La Júlia Ares, una dona enèrgica, extremista i experta en la provocació verbal, té dues filles, una de les quals, la petita, encara viu amb ella. Entre totes dues hi ha establert un joc d’amor i hostilitat a causa de l’aparent contraposició de dues personalitats ben diferents: casolana, tranquil·la i sempre a la defensiva, la filla; impetuosa, hiperactiva, segura de si mateixa, la mare. I tot i que la filla sempre ha considerat que no ha heretat en absolut ni l’exuberància, ni el carisma, ni la simpatia atroç de la mare, gairebé d’improvís comença a assemblar-s’hi de manera alarmant. 
  Amb una gran agudesa i ironia, la mà mestra d’Imma Monsó assoleix el ritme del pensament i ens mostra les ambigüitats psicològiques de les relacions entre mares i filles. Tot un caràcter, publicada originalment l’any 2001, és un apropament viu i àgil, extremament perspicaç, als amagatalls del nostre temperament.
  Show book
 • L'Estat dels jueus - Assaig d'una solució moderna a la qüestió jueva - cover

  L'Estat dels jueus - Assaig...

  Theodor Herzl

  • 0
  • 0
  • 0
  La peculiaridad de este escrito clásico de Theodor Herzl, manifiesto inaugural del sionismo moderno, fue de los primeros en tratar la «cuestión judía» como un problema nacional. A partir de un análisis exhaustivo de las causas y consecuencias del antisemitismo creciente en la Europa de su tiempo, desarrolló la idea que la única manera de superar la miseria y la discriminación, la persecución y las humillaciones del pueblo judío era la creación de un Estado propio e independiente, una patria que acogería los judíos de la diáspora y los protegería. A la realización de esta idea dedicó Herzl su vida, y puso en marcha una corriente política -el sionismo- que finalmente, tras grandes vicisitudes, se pudo lograr con la fundación de Estado de Israel. He aquí tanto la fuerza como las limitaciones de un texto que ha marcado la época contemporánea.
  Show book
 • Crònica de la croada contra Catalunya - cover

  Crònica de la croada contra...

  Bernat Desclot

  • 0
  • 0
  • 0
  Fragments escollits de la Crònica de Bernat Desclot (1285) en què es relaten els enfrontaments militars entre França (Felip l'Ardit) i Catalunya (Pere el Gran) conseqüència de les disputes entre ambdós regnes pel control de Sicília. La guerra, sancionada com a croada pel papa francès Martí IV, significa la invasió de Catalunya pels exèrcits dels Anjou i la desfeta d'aquests. Del text, a més del seu valor històric per ser relatat per un testimoni directe, cal destacar-ne l'intrínsec valor literari, la vivesa i mestria en el relat de les accions que en fa una lectura dinàmica i amena.
  La col•lecció Tast de Clàssics, vol apropar textos clàssics catalans al lector actual amb la seva adaptació al català actual feta per autors de relleu. En aquest cas l'adaptador és Miquel Desclot, poeta, prosista i assagista, a més de traductor de grans noms clàssics de la literatura internacional.
  Show book