Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Idees i paraules - Una filosofia de la vida quotidiana - cover

Idees i paraules - Una filosofia de la vida quotidiana

Tobies Grimaltos Mascarós

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Per què anem als cementeris? Queden encara llibreters? Per què se'ns vol classificar sempre com a membres d'un grup? Per què se'ns neguen drets culturals bàsics? Qüestions com aquestes i d'altres més abstractes, com ara per què ens fa por pensar o per què ja no som capaços de posar noms a les coses noves i ens limitem a emprar descripcions (telèfon mòbil) o sigles i prou (USB, GPS), constitueixen per a l'autor esperons per posar-se a escriure, en aquest cas en forma de textos breus, incisius, irònics. Uns textos que volen ser alhora entretinguts i entenedors i donar motiu per a la reflexió, intents de mostrar el caràcter de la nostra època. Des de la pròpia experiència, aquestes «càpsules de pensament» aborden situacions i personatges que el lector pot reconèixer fàcilment. Un assaig que vol il·luminar aspectes no sempre suficientment considerats i, per això, sovint sorprenents.
Available since: 11/28/2011.

Other books that might interest you

 • Viure per viure - cover

  Viure per viure

  Joan Fuster Ortells

  • 0
  • 0
  • 0
  Viure per viure recoge los artículos publicados por Joan Fuster en El País, de 1979 a 1986. Durante unos años el escritor, que no había rehuido una implicación activa, había seguido atentamente el proceso de cambio político hasta que, a partir de un momento determinado, se sintió decepcionado, defraudado con el rumbo que había alcanzado la Transición. Pensaba que se podían hacer más cosas, que se podía ir más allá, y su intervención, su crítica política, se desplegó en forma de columnas militantes y corrosivas en la prensa más comprometida. Los artículos de El País, aunque incisivos, son de otra dimensión. Escritos más reposados, más literarios, en el tema y en el tratamiento, aunque simultáneos con los papeles más combativos. Sin menospreciar las otras contribuciones, de tipo político o erudito, nos recuperan al mejor Fuster: el de una obra ensayística más ambiciosa y exigente, el del Diccionari per a ociosos, L'home, mesura de totes les coses y Examen de consciència, tres libros justamente que tienen su origen en papeles publicados previamente en la prensa diaria. En este sentido, Viure per viure no deja de ser una continuación -por el contenido y por la intención- de aquellos libros formados a partir de una recopilación de artículos. Sin pretenderlo, sin habérselo propuesto nunca el autor, estos textos constituyen un libro, un conjunto tan orgánico y estimable como muchos otros de Joan Fuster.
  Show book
 • Sense cadàver - cover

  Sense cadàver

  Fàtima LLambrich i Núñez

  • 1
  • 1
  • 0
  Sense confessió, sense testimonis, sense cadàvers, sense restes biològiques.
  Amb condemna.
  
  Una investigació periodística de primer ordre convertida en un addictiu relat policial. Un cas real, una investigació criminal per doble homicidi en la qual els cadàvers no s’han trobat. Reuneix tots els ingredients dels millors thrillers: investigadors incisius, un testimoni que contradiu la pròpia testifi cació, un puzle d’indicis circumstancials i un sospitós, Ramón Laso, els antecedents del qual no passaran desapercebuts als investigadors de la Unitat Central de Persones Desaparegudes. «Yo soy de una forma que a veces no sé si soy demasiado bueno.»
  
  Després d’anys d’entrevistes amb Ramón Laso al centre penitenciari on està empresonat, Fàtima Llambrich ha aconseguit traçar el viu retrat d’un home inquietantment seductor. Condemnat a 30 anys de presó, insisteix en la seva innocència i defuig parlar d’un passat que l’ha sentenciat de per vida. Sense cadàver s’endinsa amb destresa en la metodologia que ha servit als investigadors per fonamentar la primera condemna a Espanya per doble homicidi sense que s’hagin trobat els cossos de les víctimes, ni es tinguin restes biològiques incriminatòries, ni testimonis concloents, ni tan sols una arma del crim i amb un acusat que defensa la seva innocència. Tomben, així, el fals mite del sense cos no hi ha delicte.
  Show book
 • Moments estel·lars de la humanitat - Catorze miniatures històriques - cover

  Moments estel·lars de la...

  Stefan Zweig

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest és, amb tota probabilitat, el llibre més famós de Stefan Zweig. Amb el títol de "Moments estel·lars de la humanitat", aplega catorze miniatures fascinants que relaten esdeveniments històrics absolutament diversos com ara la caiguda de l'imperi d'Orient a mans dels turcs; el descobriment de l'oceà Pacífic; el naixement d'"El Messies" de Händel; la derrota de Napoleó; l'indult de Dostoievski poc abans de l'execució; el viatge de Lenin a Rússia el 1917… Tots ells moments universals que, quan es produeixen, segons paraules del mateix Stefan Zweig, resulten decisius durant segles i segles.
  Hi ha llibres que haurien de ser lectura obligatòria a les escoles. Aquest és un volum imprescindible.
  Pere Estelrich, Diario de Mallorca
  Zweig tria, narra i glossa, en alta literatura, alguns dels instants que ell considera claus en la història de l'ésser humà. Zweig ha esdevingut, de llarg, un dels meus escriptors preferits, no només per la qualitat intrínseca del que escriu, sinó sobretot per la dimensió moral que impregna gairebé tota la seva obra.
  Txema Martínez, Segre
  Show book
 • Joan Fuster i la filosofia - Pensar la nostra actualitat - cover

  Joan Fuster i la filosofia -...

  Varios autores

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest volum recull les intervencions dels participants en la VII Jornada Joan Fuster que, coordinada per la professora Neus Campillo, incitava a la reflexió sobre el nostre present de la mà de Joan Fuster. Es tractava d'exposar de quina manera es troben en l'obra de l'assagista reflexions que, tot i estar arrelades primerament en la seua actualitat, s'introdueixen en un futur que és el nostre present. Repassant una bona part dels textos de Fuster, tot i que mai no va ser catalogat com a filòsof, es té la sensació d'estar llegint filosofia. La reflexió critica que l'escriptor va realitzar sobre el seu temps, sobre el que llavors era actual, ens proporciona la base per fer aquesta consideració. Des de Kant fins a Foucault, fer de l'actualitat objecte de reflexió filosòfica ha estat una de les vessants del pensament. Fuster respon a aquesta forma d'entendre l'exercici de filosofar.
  Show book
 • Manual de desobediència civil - Les claus de la revolta no-violenta que està transformant el segle XXI - cover

  Manual de desobediència civil -...

  Mark Engler, Paul Engler

  • 0
  • 0
  • 0
  Naomi Klein: "Absorbent, ambiciós, indispensable. Un autèntic regal per als moviments socials d'arreu del món".
  Des de les protestes sobre el canvi climàtic i els drets dels immigrants fins a Ocupa Wall Street, la Primavera Àrab i #BlackLivesMatter, una nova generació està desencadenant accions d'estratègia no-violenta per influir en el debat públic i forçar el canvi polític. Quan els moviments en massa apareixen a la pantalla dels nostres televisors, els mitjans s'entesten a definir-los com a espontanis i imprevisibles. En aquest llibre, però, Mark Engler i Paul Engler analitzen l'art que s'amaga darrere d'aquests esclats de protesta i examinen els principis bàsics que s'han utilitzat per provocar i guiar els moments transformadors.
  Amb idees incisives d'activistes contemporanis, així com amb noves revelacions sobre l'activitat de figures revolucionàries com Mohandas Gandhi, Martin Luther King, Gene Sharp i Frances Fox Piven, els germans Engler demostren que les persones amb pocs recursos i poca influència convencional són les que organitzen les convulsions que estan transformant la política contemporània.
  Manual de desobediència civil demostra que la no-violència es pot utilitzar com a mètode de conflicte polític, disrupció i escalada, i argumenta que si els esclats de rebel·lió sempre ens agafen per sorpresa, deixem passar l'oportunitat de comprendre un fenomen crucial, i també d'aprofitar el seu poder per crear un canvi que duri.
  Show book
 • La causa del periodisme - La veritat sobre la construcció del relat en els mitjans de comunicació - cover

  La causa del periodisme - La...

  Joan Julibert

  • 0
  • 0
  • 0
  La causa del periodisme explica el funcionament actual dels mitjans de comunicació de massa, i explora amb valentia i amb una sòlida base documental els motius que els han fet allunyar-se de l'ideal bàsic dels periodistes, servir la veritat.
  Joan Julibert argumenta que el periodisme s''ha contagiat del descrèdit que acompanya les institucions polítiques i econòmiques des de fa dècades, i ha deixat d''exercir la funció fiscalitzadora que li és pròpia, la de ser un autèntic quart poder al servei de la ciutadania.
  La irrupció d''internet, la multiplicació dels estímuls comunicatius, les insurgències cíviques contra l''statu quo i el triomf del periodisme de causa com a relleu del sistèmic són els objectes que analitza aquest estudi, que ajuda a entendre millor les estratègies comunicatives que justifiquen l''acceptació extensa del discurs del Procés català, del Brexit del Regne Unit o de les mentides de Donald Trump.
  Un llibre que ens vol acompanyar en la nostra passejada diària pels mitjans de comunicació, per donar-nos orientacions perquè sapiguem com es construeixen els relats que volen dirigir les nostres vides i ens dissenyen la realitat compartida.
  Show book