Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Idees i paraules - Una filosofia de la vida quotidiana - cover

Idees i paraules - Una filosofia de la vida quotidiana

Tobies Grimaltos Mascarós

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Per què anem als cementeris? Queden encara llibreters? Per què se'ns vol classificar sempre com a membres d'un grup? Per què se'ns neguen drets culturals bàsics? Qüestions com aquestes i d'altres més abstractes, com ara per què ens fa por pensar o per què ja no som capaços de posar noms a les coses noves i ens limitem a emprar descripcions (telèfon mòbil) o sigles i prou (USB, GPS), constitueixen per a l'autor esperons per posar-se a escriure, en aquest cas en forma de textos breus, incisius, irònics. Uns textos que volen ser alhora entretinguts i entenedors i donar motiu per a la reflexió, intents de mostrar el caràcter de la nostra època. Des de la pròpia experiència, aquestes «càpsules de pensament» aborden situacions i personatges que el lector pot reconèixer fàcilment. Un assaig que vol il·luminar aspectes no sempre suficientment considerats i, per això, sovint sorprenents.
Available since: 11/28/2011.

Other books that might interest you

  • Trauma i transmissió - Efectes de la guerra del 36 la postguerra la dictadura i la transició en la subjectivitat dels ciutadans - cover

    Trauma i transmissió - Efectes...

    Anna Miñarro, Teresa Morandi

    • 0
    • 1
    • 0
    Aquest llibre es una selecció d'articles basats en la recerca "Trauma i Transmissió en les generacions", primer estudi empíric qualitatiu en el camp de la Psicoanàlisi i la salut mental sobre els efectes de la guerra del 36, la postguerra, la dictadura i la transició que va ser publicat en Quaderns de Salut Mental.
    S'intenta comprendre de quina forma la història violenta d'un temps i un país es va introduir en la vida i en destí dels subjectes i com s'ha transmès a les diferents generacions la inscripció simbòlica d'aquests fets històrics, a l'hora que planteja interrogants sobre la seva incidència en la subjectivitat de la nostra època.Parlar i escriure sobre els traumes provocats per l'horror que ha significat la catàstrofe social, es un intent de produir efecte de transmissió: advertir i prevenir sobre la repetició de qualsevol tragèdia.
    Show book
  • ¿Què ens fa humans? - cover

    ¿Què ens fa humans?

    Salvador Macip

    • 0
    • 0
    • 0
    Els humans disposem d'una capacitat única d'entendre la nostra existència. Conèixer les nostres característiques genètiques, bioquímiques i cel·lulars, en el context de la història, la cultura i l'evolució, ens pot ajudar a comprendre'ns millor com a espècie i a respondre, des de la metodologia científica, algunes de les preguntes que ha plantejat tradicionalment la filosofia.
    
    En aquest assaig, Macip proposa analitzar la condició humana a través del que anomena «biohumanisme racionalista», una eina que ens ha de permetre transgredir el determinisme biològic per assolir una vida en societat digna i justa.
    Show book
  • La filla del mar - cover

    La filla del mar

    Ángel Guimerá

    • 0
    • 0
    • 0
    És la tercera peça de la trilogia mestra d'Àngel Guimerà: després de presentar el proletariat urbà a Maria Rosa i el rural a Terra baixa, el dramaturg retrata el món mariner, amb la barreja de minuciós realisme i xardorós romanticisme que el caracteritza.Els poderosos protagonistes (l'Àgata, en Pere Màrtir, la Mariona) són envoltats per un cor de personatges aparentment secundaris que representen la comunitat, l'opinió pública, la caixa de ressonància que amplifica i distorsiona els conflictes i en precipita el tràgic desenllaç (mort dels enamorats, l'Àgata i en Pere Màrtir). Tot plegat ben armat amb una estructura dramàtica fluida, una poderosa ambició poètica i una sinceritat expressiva captivadora. Són ingredients que fan de Guimerà un clàssic indiscutible, l'ambigüitat estètica del qual permet, a més, reconduir l'argument i les pulsions emotives per camins que freguin el present.
    Show book
  • Cada dia és festa - cover

    Cada dia és festa

    Bienve Moya

    • 0
    • 0
    • 0
    La festa es pot entendre com un pacte de no-agressió, com un espai mental i físic sense conflictes que una comunitat, una societat local, un sector social o un grup amb interessos afins utilitza per retrobar-se, reconèixer-se, i que fa servir com a eina de socialització. Des de la festa popular, les noves generacions tenen l'oportunitat de conèixer les normes i formes pròpies en les quals s'han reconegut els seus antecessors; i, als nous membres arribats ja adults a la comunitat, els les mostra i els hi inicia per poder ser acceptats com a membres comuns de ple dret. Aquest llibre no té la voluntat de ser una guia, ni una relació de festes i poblacions on se celebren, perquè el lector pugui preparar la sortida de cada cap de setmana. Té la pretensió de mostrar, en una panoràmica prou àmplia, el ric paisatge actual de la festa popular catalana. 
    Show book
  • Sociologia de les relacions laborals (2a ed) - cover

    Sociologia de les relacions...

    Miguel Ángel García Calavia

    • 0
    • 0
    • 0
    Al llarg de les darreres dècades les economies s'han globalitzat i les relacions laborals han canviat: les institucions han experimentat transformacions i les estratègies i pràctiques dels actors socials s'han modificat, com també la dinàmica dels conflictes i la negociació. Per comprendre les relacions laborals actuals és necessari conèixer-ne la història, però també el desenvolupament dels canvis que s'hi han esdevingut, i aquesta ha estat una de les preocupacions que han inspirat la nova edició d'aquest manual, sobretot després de les successives crisis que han sacsejat el món del treball des del 2008. Així mateix, es traça una aproximació als dilemes i les controvèrsies que han sorgit en l'àmbit laboral i a les explicacions que s'ofereixen des del món acadèmic.
    Show book
  • Teodor Llorente líder de la Renaixença valenciana - cover

    Teodor Llorente líder de la...

    Rafael Roca Ricart

    • 0
    • 0
    • 0
    Teodor Llorente Olivares (1836-1911) es uno de los personajes más simbólicos e influyentes de nuestra cultura contemporánea. Reivindicado por los miembros de las generaciones de 1909 y 1930 como a Maestro y Patriarca de las letras valencianas, desde los años 1960 ha sido reiteradamente atacado y censurado. Se le ha hecho responsable de la no politización del movimiento literario que lideró, cosa que ha llevado a afirmar que la Renaixença valenciana fue un fracaso porque se mantuvo apolítica. Pero los que han considerado que la apuesta de Llorente por el apoliticismo era digna de condena no han tenido en cuenta detalles como que los ratpenatistas del final del siglo XIX fueron repetidamente acusados de separatistas por escribir en una lengua diferente de la castellana.
    Show book