Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
El gen Una història íntima - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

El gen Una història íntima

Siddhartha Mukherjee

Translator Xavier Pàmies

Publisher: La Campana

  • 1
  • 6
  • 0

Summary

“Excepcional. Segurament un dels llibres de ciència més captivador, potent i elegant que es pugui llegir.”
THE TIMES


En un recorregut per tot el planeta que abraça uns quants segles, El gen relata la recerca per desxifrar el codi principal que ens conforma i ens defineix com a humans, que determina com som per fora i per dintre.

La història del gen comença en una retirada abadia agustina de Moràvia l’any 1856, quan un monjo concep la possible existència d’una «unitat hereditària». Enllaça amb la teoria de l’evolució de Darwin, i topa amb els horrors de l’eugenèsia nazi de la dècada del 1940. EL GEN transforma la biologia de postguerra. Reconfigura la nostra percepció de la sexualitat, el caràcter, la capacitat d’elecció i el lliure arbitri. Per sobre de tot, però, aquesta història és filla de l’enginy i humà i d’uns esperits obsessius com Charles Darwin, Gregor Mendel, Francis Crick, James Watson o Rosalind Franklin, i de milers de científics que continuen investigant per comprendre el codi més important de tots els codis.

Aquest relat espectacular i emotiu sobre un supòsit científic que acaba cobrant vida és obra de l’autor de The Emperor of All Maladies, un dels grans llibres divulgatius que s’han escrit sobre el càncer. Entrellaçada amb la trama de El gen, però, com un fil vermell, hi ha també una història íntima: la història de la família de Mukherjee i el seu patró recurrent de trastorns mentals, que ens recorda que la genètica té una importància transcendental en la vida quotidiana de tothom. Aquestes qüestions esdevenen encara més vibrants i peremptòries avui dia, en què estem aprenent a «llegir» i a «escriure» el genoma humà, amb totes les possibilitats que comporta de modificar el destí i la identitat dels nostres infants.

EL GEN, amb una noble ambició i una honestedat incorruptible, ens proporciona un relat insuperable sobre la unitat fonamental de l’herència i un panorama tant del passat com del futur de la humanitat.

«Segurament es tracta de la història de detectius més important de tots els temps: una recerca de milers d’anys feta per una infinitat d’exploradors, des d’Aristòtil a Collins passant per Mendel, per mirar de descobrir els interrogants que hi ha al cor de totes les cèl·lules. EL GEN és un llibre prodigiós, de gran envergadura, absolutament cabdal. Tothom qui estigui interessat a saber què significa —i que significarà en el futur— ser humà, necessita llegir aquest llibre.»
ANTHONY DOERR, Premi Pulitzer 2015
Available since: 03/30/2017.

Other books that might interest you

  • Atrapades en el temps - cover

    Atrapades en el temps

    Gemma Puig, Mònica Usart

    • 0
    • 0
    • 0
    L'emergència climàtica és un fet i cal actuar.Les dones del temps ens expliquen per què.Gemma Puig i Mònica Usart ens presenten els testimonis de quinze dones lligades al món de la meteorologia, on expliquen els episodis que les van marcar de manera personal, i reflexionen sobre el canvi climàtic, el futur del planeta i els reptes socials que comporta. Catedràtiques, analistes, presentadores a mitjans de comunicació, observadores professionals i aficionades, posen de manifest la gran feina, sovint silenciosa, que serveix de base per entendre el que després arriba a les nostres pantalles i ràdios, i la seva passió per allò que tant ens agrada fer: mirar el cel. Amb el to divulgatiu que caracteritza a les autores, a les cròniques s'hi suma l'anàlisi científic, l'explicació dels fenòmens més destacats dels últims anys i de com seran els que venen. Atrapades en el temps ens ajuda a comprendre el que ens envolta, a través de quinze històries de neu, pluja i vent.Amb la participació de Mònica López, Carme Llasat, Silvia Laplana, Sarai Sarroca, Pili Rius, Sònia Papell, Xesca Cifré, Carme Farnell, Núria Seró, Anna Pérez, Ester Batalla, Montserrat Canal, Concepció Beà, Mar Gómez i Silke Hansen.Pròleg d'Eloi CordomíIl·lustracions d'Àlex Santaló.
    Show book
  • Som llengua - cover

    Som llengua

    AA. VV.

    • 0
    • 0
    • 0
    Tant si pensem que la situació del català és esperançadora com si creiem que és catastròfica, estarem d'acord que ens trobem davant d'un moment crític, en què els catalanoparlants ens hi juguem molt. Som llengua és un intent de ressituar el debat sobre el català en el nou escenari que ha sorgit després dels embats dels darrers anys: el fracàs del Procés, la pandèmia i la crisi del model de la immersió lingüística. A tot això hi podem afegir el recent escàndol del Catalangate, que ens demostra que vivim la plena dissociació entre l'estat de dret i el dret de l'estat. És evident que a Espanya el segon trepitja el primer. Per tot això, l'homo fabra avui es troba exhaust. És hora de seure al marge del camí i treure la brúixola.
     
    Al llarg dels darrers anys, Núvol ha estat un espai obert a aportacions, que sovint han suscitat debats interessants. Molts encara recordareu l'encesa polèmica Garolera, que va portar cua. En els darrers quatre anys, d'ençà de l'ensulsiada del Procés, l'anhel de molts catalans per una independència altament improbable s'ha traslladat a la llengua, que és el cor des d'on s'irriga tota una cultura. El debat al voltant de l'estat de la llengua que es desprèn de les enquestes sobre l'ús del català ha donat a Núvol un cert joc amb intervencions i rèpliques que recollim en aquest volum.
    Show book
  • Reptes de la vertebració territorial valenciana - cover

    Reptes de la vertebració...

    AA VVAA

    • 0
    • 0
    • 0
    Fins a quin punt els actuals models d'ordenació del territori permeten donar solució a problemes tan greus com la despoblació de l'interior, la infraestructura verda o la sostenibilitat dels ecosistemes? En quina mesura el canvi de model d'ordenació del territori pot revertir les creixents desigualtats entre litoral i interior? La creació d'ens territorials administratius d'escala intermèdia, pot contribuir a millorar la prestació de serveis indispensables en les àrees rurals? Es pot evitar que queden obsolets els plans d'acció dissenyats per a combatre aquests problemes quan s'allarga el temps d'implementació de les solucions adoptades? Són algunes de les reflexions, essencials per a la vertebració territorial valenciana, que foren exposades en la trobada celebrada al febrer de 2019 entre especialistes de la Universitat de València, investigadors dels instituts d'estudis comarcals (IDECO) i representants polítics de l'administració pública local.
    Show book
  • Sense energia - cover

    Sense energia

    Antonio Turiel

    • 0
    • 0
    • 0
    Pandèmia, crisi de subministraments, falta de xips, inflació, guerra, sequera, canvi climàtic, crisi energètica... Les notícies són cada dia més preocupants; sembla que hem entrat en una espiral de decadència i misèria. Quant més podrem aguantar? És cert que el col·lapse és inevitable? Tal com anunciava Antonio Turiel en el seu primer assaig, el Petrocalipsis ja és aquí. Ho notem en omplir el dipòsit del cotxe, quan ens el pensem dues vegades abans d'encendre l'aire condicionat, quan tanquen negocis; però, sobretot, el notem a final de mes. I això no s'ha acabat: estem entrant en una fase d'acceleració. El descens energètic és una realitat urgent i que anticipa un futur molt fosc. Si volem prevaler, si volem evitar el col·lapse, necessitem fer molts canvis, des del sistema productiu fins al model de societat. I tenir una guia per a entendre què està passant ara mateix, per què i com evitar el pitjor. D'altra banda: tot normal i bé.
    Show book
  • Màquines com jo - cover

    Màquines com jo

    Ian McEwan

    • 1
    • 2
    • 0
    Londres, anys vuitanta del segle passat. Un Londres distòpic i alternatiu, en què la història ha seguit uns camins diferents. Per exemple, el Regne Unit ha perdut la guerra de les Malvines i el científic Alan Turing no s’ha suïcidat de resultes del judici per homosexualitat al qual va ser sotmès als anys cinquanta, sinó que continua viu. No només viu, de fet, sinó plenament actiu i dedicat al desenvolupament de la intel·ligència artificial, camp en què ha aconseguit crear els primers éssers humans sintètics, uns prototips que bateja amb els noms d’Adam i Eva. 
    El Charlie compra un dels Adams de la primera fornada, pensats per fer companyia i per ajudar a casa, i amb l’ajuda de la seva amant, la jove Miranda, el programa a voluntat. Però la Miranda té un secret, i aquest ésser sintètic pràcticament perfecte, sense les fissures però també sense els matisos morals dels veritables humans, l’acaba descobrint. 
    I així, la peculiar relació entre en Charlie, la Miranda i l’Adam derivarà en una tensió creixent que obligarà els personatges a prendre decisions difícils i arrossegarà el lector a plantejar-se dilemes tan incòmodes com necessaris.
    Show book
  • Maquinètica - L'ètica compartida entre persones i màquines - cover

    Maquinètica - L'ètica compartida...

    Josep Lluís Micó

    • 0
    • 1
    • 0
    La robòtica, la intel·ligència artificial, el machine learning, el big data, la blockchain o la realitat virtual i augmentada seran fonamentals molt aviat per entendre les noves configuracions de l'educació, la salut, la seguretat, els transports, la logística, l'entreteniment o l'atenció a les persones a la llar. Totes aquestes transformacions portaran canvis molt profunds en les relacions socials, polítiques i laborals.
    La cultura que es deriva d'aquest entorn inèdit en la història de la humanitat és participativa i exigent alhora. Qualsevol usuari pot convertir-se en emissor i receptor, en creador i distribuïdor. També els robots.
    La majoria dels desafiaments a què assistim avui són de naturalesa pràctica o instrumental, però n'hi ha d'altres que són de caràcter moral.
    A Maquinètica, Josep Lluís Micó explica les claus de l'enorme canvi que estem experimentant en la nostra era i explora quina és l'ètica que compartim les persones i les màquines.
    Show book