Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
El compromís amb la cultura - La història de Tres i Quatre - cover

El compromís amb la cultura - La història de Tres i Quatre

Santi Cortés

Publisher: 3i4 edicions

  • 0
  • 1
  • 0

Summary

Durant la seua dilatada trajectòria, Tres i Quatre ha viscut moments clau de la història política i cultural del segle passat i de l'actual. N'hi ha prou de recordar els efectes presumptament tolerants però eficaçment repressius de la "Llei Fraga", l'onada d'atemptats terroristes de la dècada dels setanta, les primeres eleccions democràtiques, l'aparició de la "pesta blava", la implantació del règim autonòmic, la promulgació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, l'ascens dels partits conservadors a les institucions polítiques i culturals valencianes, etc. Tot un seguit d'esdeveniments, alguns francament negatius, que podien haver ensorrat la creació i continuïtat d'aquest projecte, fundat el 1968 per convertir-se en motor del procés de redreçament nacional del poble valencià. En qualsevol cas, Tres i Quatre, la llibreria i l'editorial, han pogut esquivar les dificultats, tant les estrictament polítiques com les inherents a la transformació del comerç del llibre i l'edició, i no han defallit en la consecució dels objectius que s'havien marcat. Aquest llibre té un caràcter predominantment informatiu, que pot cridar l'atenció no sols d'un públic interessat en l'evolució cultural i editorial valenciana dels segles XX i XXI, sinó també dels professionals i estudiants que cursen matèries relacionades amb el llibre, la història de la lectura i el món de l'edició.
Available since: 07/30/2016.

Other books that might interest you

  • Educar en l´admiració - Com podem educar en un món frenètic i hiperexigent? - cover

    Educar en l´admiració - Com...

    Catherine L´Ecuyer

    • 0
    • 0
    • 0
    Com podem aconseguir que un nen —i, més endavant, un adolescent— sigui capaç d'estar-se quiet observant amb calma el seu voltant, capaç d'esperar abans de tenir, capaç de pensar, amb motivació per aprendre sense por de l'esforç? Avui dia, els nens creixen en un entorn cada vegada més frenètic i exigent, que, d'una banda, ha fet que la tasca d'educar sigui més complexa, i, de l'altra, els ha allunyat de les coses essencials. De cara al seu èxit en el futur, creiem que és necessari programar-los per a un munt d'activitats, que els aparten de l'oci de sempre, del joc lliure, de la naturalesa, del silenci, de la bellesa. La seva vida s'ha convertit en una veritable cursa per saltar etapes, cosa que els allunya cada vegada més de la seva naturalesa. Hi ha molts nens que s'estan perdent el millor de la vida: descobrir el món, endinsar-se en la realitat. Educar en l'admiració és replantejar l'aprenentatge com si fos un viatge que neix a l'interior de la persona, una aventura meravellosa facilitada per una consideració profunda del que reclama la naturalesa del nen, com ara el respecte de la se va innocència, els seus ritmes, el seu sentit del misteri i la seva set de bellesa.
    Show book
  • L'expedició dels catalans a Orient - cover

    L'expedició dels catalans a Orient

    Ramon Muntaner

    • 1
    • 0
    • 0
    Muntaner va ser mestre racional i personatge protagonista de la Companyia catalana que va fer estralls a la Romania en els primers anys del segle XIV. Procurador general de Roger de Flor, el cavaller amb el qual comença aquest relat, Ramon Muntaner va saber casar les armes i les lletres, bé que aquestes segones probablement van passar inadvertides per a molts dels que van acompanyar-lo en aquella llarga i treballada a l'Orient. En aquest apassionant episodi de la seva Crònica, el cavaller Ramon Muntaner relata l'anada de l'exèrcit almogàver a l'Imperi Bizantí. Capitanejada per Roger de Flor, la Companyia va partir de Sicília el 1303 per defensar l'Imperi de l'amenaça turca.
    Amb un estil viu i directe, sap fer-nos sentir propera una de les grans epopeies militars catalanes, les seves intrigues i els seus clarobscurs. Ramon Muntaner, va néixer a Perelada el 1265. Amb diversos càrrec a la cort, va viatjar per tota la Mediterrània al servei de la monarquia catalana. La seva Crònica és un dels monuments literaris alhora que un document històric imprescindible. L'adaptador al català actual, Jordi Llavina (1968), és un destacat poeta, prosista i articulista, premiat en diverses ocasions i amb presència habitual als mitjans de comunicació.
    Show book
  • Crònica de la croada contra Catalunya - cover

    Crònica de la croada contra...

    Bernat Desclot

    • 0
    • 0
    • 0
    Fragments escollits de la Crònica de Bernat Desclot (1285) en què es relaten els enfrontaments militars entre França (Felip l'Ardit) i Catalunya (Pere el Gran) conseqüència de les disputes entre ambdós regnes pel control de Sicília. La guerra, sancionada com a croada pel papa francès Martí IV, significa la invasió de Catalunya pels exèrcits dels Anjou i la desfeta d'aquests. Del text, a més del seu valor històric per ser relatat per un testimoni directe, cal destacar-ne l'intrínsec valor literari, la vivesa i mestria en el relat de les accions que en fa una lectura dinàmica i amena.
    La col•lecció Tast de Clàssics, vol apropar textos clàssics catalans al lector actual amb la seva adaptació al català actual feta per autors de relleu. En aquest cas l'adaptador és Miquel Desclot, poeta, prosista i assagista, a més de traductor de grans noms clàssics de la literatura internacional.
    Show book
  • La ciutat interrompuda - cover

    La ciutat interrompuda

    Julià Guillamon

    • 0
    • 0
    • 0
    Una crònica de vint-i-cinc anys de Barcelona, entre la contracultura i els Jocs Olímpics, a partir de l’arquitectura, el disseny, el periodisme, l’art, el còmic, la fotografia, el cinema, els costums urbans i, sobretot, la literatura. Novel·les i contes ens guien per la Barcelona dels anys setanta, decrèpita però estimada. Assistim a la seva transformació en una ciutat planificada pels poders públics i els capitals internacionals. Amb l’arribada del turismo massiu, s’ha convertit en una referència en el món global, però molts ciutadans li han girat l’esquena. 
    Publicat originalment el 2001, La ciutat interrompuda és alhora un testimoni personal, un llibre de crítica literària i un document d’història de la cultura. Ara incorpora un nou assaig, El gran novel·loide sobre Barcelona, que passa revista als darrers quinze anys de ficcions urbanes.
    Show book
  • Una posteritat de paper - Simposi Internacional Joan Fuster - cover

    Una posteritat de paper -...

    AA VVAA

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest monogràfic sobre Joan Fuster inclou setze aportacions de diferents especialistes i estudiosos que aprofundeixen en l'estudi i l'anàlisi de la seua producció i en la seua personalitat a partir de noves lectures, realitzades amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. La revisió i l'apropament al llegat de l'escriptor de Sueca es fa, sobretot, des dels tres àmbits acadèmics més vinculats a la seua obra escrita i el seu pensament. En la primera part, "Des de la filologia", s'analitzen aspectes de la seua creació literària i dels estudis d'història de la literatura i d'història social de la llengua, com ara la reescriptura, la relació amb exiliats o la cultura de masses. La segona, "Des de la història", aprofundeix en diversos dels seus treballs d'història social, política i cultural, com els seus usos de la història, la vinculació amb historiadors o les seues relacions amb la cultura gallega. Finalment, "Des de la filosofia", es revisa el seu pensament mitjançant les connexions i els contrastos amb altres autors i obres de plantejaments semblants, o amb l'anàlisi del plantejament intel·lectual i el mètode dels escrits sociopolítics.
    Show book
  • Educar millor - Onze converses per acompanyar famílies i mestres - cover

    Educar millor - Onze converses...

    Carles Capdevila Plandiura

    • 0
    • 0
    • 0
    Recull donze entrevistes a personalitats del món de leducació: CARME THIÓ, JAUME CELA, MARIA JESÚS COMELLAS, JAUME FUNES, EVA BACH, GREGORIO LURI, MARIANO FERNÁNDEZ ENGUITA, JOAN MANUEL DEL POZO, ROSER SALAVERT, JOSÉ ANTONIO MARINA, FRANCESCO TONUCCI.
    Carles Capdevila creu que educar és apassionant i que també ho és parlar-ne, des de lexperiència i des de la reflexió. Lhumor i la responsabilitat no són incompatibles en aquest terreny, i tot allò que pugui fomentar confiança i alegria entre tots els agents implicats contribueix a crear un teixit de complicitats imprescindible en la tasca deducar.
    Les onze converses que recollim en aquest llibre són una invitació al debat: professionals de procedències diverses i visions ben diferents ens permeten conèixer no solament els camins que han consolidat les seves vocacions sinó lambició de fer bé les coses cada dia a les aules, al carrer i a casa.
    Si hi ha una cosa que es proposa aquest llibre és acompanyar les famílies i els mestres, i aprendre junts a educar amb convicció i optimisme.
    Show book