Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
La connexió emocional - Formació i transformació de la nostra manera de reaccionar emocionalment - cover

La connexió emocional - Formació i transformació de la nostra manera de reaccionar emocionalment

Ramon Riera i Alibés

Publisher: Ediciones Octaedro

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Per què certes persones reaccionen amb seguretat i empenta davant les dificultats, mentre que d'altres reaccionen amb sentiments de petitesa i desànim? I el que a la pràctica encara és més important, com podem canviar aquesta manera involuntària de reaccionar emocionalment?
El cervell dels humans ha evolucionat (neurones mirall) per poder treballar en xarxa amb altres cervells a través de la connexió emocional, la qual cosa posibilita el fenomen del jo sento que tu sents que jo sento. Aquesta capacitat de sentir el que l'altre sent és l'eina més eficaç que tenim per accedir a noves maneres de reaccionar emocionalment. Els humans som l'única espècie animal que aprèn més dels altres que de la pròpia experiencia.
El que aprenem va molt més enllà d'informacions concretes com les capitals d'Europa o les taules de multiplicar: el que sobretot aprenem en les relacions amb els altres és a reaccionar emocionalment, i aquest aprenentatge esdevindrà una eina central per al desenvolupament de la nostra vida. 
Tradicionalment s'havia pensat que les decisions importants les prenem a través de la reflexió, en canvia avui sabem que les grans decisions les prenem amb la denominada intel·ligència emocional, que no és altra cosa que la nostra manera espontània de reaccionar emocionalment, i que sovint és una eina més subtil i més ràpida que la intel.ligència reflexiva.

Other books that might interest you

 • Adéu a la Universitat - cover

  Adéu a la Universitat

  Jordi Llovet Pomar

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest llibre narra les experiències viscudes per l’autor al llarg d’una vida universitària de quaranta-tres anys, començada com a estudiant el 1965 i acabada com a catedràtic, d’una manera prematura, l’any 2008: un pla de prejubilació pensat per les autoritats de la Universitat de Barcelona va determinar l’autor a acollir-s’hi, cosa que potser no hauria fet si les circumstàncies de la vida acadèmica que s’expliquen al llibre no l’haguessin convidat a prendre aquesta decisió.Durant tots aquests anys l’autor ha viscut experiències i moments d’una gran bellesa, de profit i de molta dignitat, però també n’ha viscut d’altres que cauen de ple en el malestar i en la consternació, si no en l’horror. L’autor intentarà que totes i cada una de les situacions narrades vagin acompanyades d’una reflexió ara pedagògica, adés política, també moral, per tal de fer aquest llibre útil a les generacions presents d’estudiants, professors i directors de l’ensenyament secundari i de les universitats de Catalunya i de tot Espanya, i també a les generacions d’estudiants d’Humanitats –que l’autor ja comença a plànyer– que vindran.El títol del llibre fa referència a dues coses: l’adéu de l’autor a la universitat com a catedràtic en actiu, i allò que s’afanya a qualificar com el final, potser no definitiu, de la puixança o el crèdit de les Humanitats en el si de les nostres universitats i societats.
  Show book
 • Viatge al voltant de la meua cambra - cover

  Viatge al voltant de la meua cambra

  Xavier de Maistre

  • 0
  • 0
  • 0
  He aquí un documento sutil y paradójico de la relación entre literatura y viaje, en este caso viaje interior. De Maistre sabe que es en la escritura donde el sentido de un paisaje, de un viaje, de una mirada, deviene hacia la infinitud. Con el trasfondo de una tupida literatura de viajes, con la que mantiene en parte una distancia irónica, Xavier de Maistre plantea el suyo esencialmente como viaje escrito, que recoge la condición desplazada del hombre y del escritor, y escruta sobre todo el país de su imaginación. Desborda las limitaciones de la geografía, del viaje científico y naturalista, parodiando su retórica para desenmascarar la fatuidad y demostrar que el hombre continúa en el centro del paisaje. En este escrito de la experiencia de cuarenta y dos días de confinamiento, de Maistre sabe entender su habitación como paisaje donde hacer el descubrimiento del sujeto autónomo. Con un horizonte recortado, con un tiempo fragmentado desde fuera, logra relatar una aventura del espíritu, desplegar la infinitud de la inteligencia y la imaginación, que permite habitar la cámara de la reclusión, transformarla en habitación; y del aprendizaje de la soledad sentida en esta intensidad, extraer un individuo más fuerte, desbordando el encierro que habría podido llevarlo a la destrucción. Una de las aportaciones más importantes de este relato, obra de una persona desplazada, expulsada de un mundo que ha desaparecido, es entreabrir el camino de la ficción autobiográfica, el diario íntimo y el ensayo narrativo, orientándose decididamente hacia la disolución de fronteras entre los géneros.
  Show book
 • Foucault: un il·lustrat radical? - cover

  Foucault: un il·lustrat radical?

  Josep Antoni Bermúdez Roses

  • 0
  • 0
  • 0
  Michel Foucault ha sido considerado un nihilista, un neoanarquista, un antiilustrado, un neoconservador y, en definitiva, un peligroso irracionalista, desde las posiciones canónicas del racionalismo y la modernidad. La tesis que aquí se mantiene es justamente la contraria. Es cierto que Foucault no sólo ataca a aquello irracional de la sociedad moderna, sino que ataca y desenmascara precisamente la parte que muchos quieren salvar: el componente racional y humanitarista, y de aquí las impugnaciones en nombre de la racionalidad. La lectura que se propone en estas páginas ?oblicua, lateral, a partir del Foucault disperso- permite, en cambio, leer su obra como una aportación muy personal al proyecto moderno e ilustrado, atenta a los mecanismos profundos, y a menudo olvidados, de dominación. Crítica radical y defensa de la Ilustración no son una dualidad opuesta, sino todo lo contrario, son una dualidad complementaria y necesaria. En Foucault la crítica radical y consistente a la razón se convierte en realidad en una versión sui generis de la teoría crítica, se convierte en una forma radical de modernidad.
  Show book
 • Els aformismes del notari - cover

  Els aformismes del notari

  Albert Jané

  • 0
  • 0
  • 0
  Després de publicar el monumental Calidoscopi informal (La Ela geminada), ara torna per brindar-nos un petit tast de la seva obra inèdita. Els aforismes del notari és un conte insòlit, on l'autor ressuscita la figura del notari Vilamitjana, lector assidu dels moralistes antics i moderns. Casat amb la jove vídua Rovirosa, el notari té la dèria d'apuntar-se frases i sentències. L'aforística és per a ell una addicció i n'apunta en els esborranys dels documents que prepara a la seva notaria. "La censura estimula la metàfora", escriu Vilamitjana en un dels seus papers. "M'ordre dels records altera el producte". I moltes altres frases que podreu espigolar si llegiu aquest relat d'Albert Jané, un dels savis de la tribu.
  Show book
 • 12000! Els catalans a la Primera Guerra Mundial - cover

  12000! Els catalans a la Primera...

  Joan Esculies Serrat, David...

  • 0
  • 0
  • 0
  En l’aniversari de l’inici de la Primera Guerra Mundial, 12.000! dóna llum a un dels fets més oblidats de la nostra història: la presència de milers de soldats catalans a la Gran Guerra.Qui van ser aquests catalans? En nom de quins ideals i on van lluitar? Se’ls donava suport des de Catalunya? Van formar part de la propaganda per internacionalitzar el catalanisme?Fruit d’una investigació rigorosa, i aportant tots els testimonis i tota la documentació disponibles, els historiadors Joan Esculies i David Martínez Fiol ens ofereixen una apassionant reconstrucció d’uns episodis pràcticament desconeguts de la història bèl·lica catalana.En coedició amb TV3 i escrit en paral·lel a la preparació del documental L’estelada de Verdun, 12.000! és l’obra de referència per entendre la singularitat d’un fet que, a partir d’ara, modificarà la nostra visió de la Primera Guerra Mundial.
  Show book
 • Estudis sobre pragmàtica de la literatura medieval Estudios sobre pragmática de la literatura medieval - cover

  Estudis sobre pragmàtica de la...

  AAVV

  • 0
  • 0
  • 0
  Les últimes dècades han posat de manifest fins a quin punt interessen els marges de la literatura si volem veritablement entendre el seu centre, el restringit grup d'obres que conformen el cànon. El desafiament que afrontem en aquests moments rau en l'ampliació del nostre punt de vista: la literatura ha canalitzat la resposta de la societat europea (i no només de l'europea) quan s'ha enfrontat a les dificultats de la seva història. Entendre cabdalment la seva funcionalitat, la seva utilitat (potser aquesta paraula, des del moment en què hom la qüestiona, sigui la clau dels nostres dubtes actuals) passa per la investigació de les inquietuds que la van incitar i de les respostes que va concitar. En altres termes, la dimensió pragmàtica de la literatura pot ajudar-nos a entendre i a conservar el paper primordial que ha ocupat des que l'home va aprendre la màgia de la paraula i l'eficàcia de l'escriptura.
  Show book