Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
La Catalunya soviètica: el somni que venia de Moscou - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

La Catalunya soviètica: el somni que venia de Moscou

Ramon Breu Pañella

Publisher: Ara Llibres

  • 0
  • 1
  • 0

Summary

Don sorgia la fascinació que lURSS va exercir sobre Catalunya? Per què escriptors, sindicalistes, polítics i artistes van acollir amb entusiasme el nou règim sorgit de la Revolució Russa i van voler clonar-lo al nostre país? Quin impacte va tenir lestrena dEl cuirassat Potemkin el 1930 a Barcelona? I les traduccions del rus dobres literàries que va fer Andreu Nin? Fins a quin punt la literatura, la ideologia, el cinema i el cartellisme soviètics van impregnar personatges tan dispars i aparentment allunyats del comunisme com Josep Pla, Antoni Rovira i Virgili, Francesc Macià o Josep Carner-Ribalta? I, de tot això, què en queda avui dia? Ramon Breu ressegueix, en un assaig sorprenent i innovador, les petjades del somni soviètic en la realitat catalana de lèpoca.
 
La Història, en general, no és un relat de bons i dolents. El que fa Breu és explicar-nos una passió; una passió, a més, duna gran noblesa, ja que és un sentiment motivat per la injustícia i pel desig de transformar la realitat sòrdida en un paradís per a tothom.
Del pròleg dEnric Calpena
Available since: 06/01/2011.

Other books that might interest you

  • Assumptes pendents - Set qüestions filosòfiques d'avui - cover

    Assumptes pendents - Set...

    Antoni Defez

    • 0
    • 0
    • 0
    El compromís cívic del filòsof, és a dir, el compromís cívic de qualsevol de nosaltres; l'abandó d'allò sagrat sense renunciar al misteri de l'existència del món; les experiències de la mort al voltant de situacions límit com la pena de mort, el suïcidi o l'eutanàsia, tot tenint present que la vida no és quelcom sagrat; els drets dels animals com una extensió dels drets que els humans ens atorguem a nosaltres mateixos; la qüestió de la nostra identitat com a persones; els problemes de les identitats sexuals a l'hora de formar una família, són els «assumptes pendents», és a dir, els problemes oberts tractats en aquest llibre. La reflexió que susciten apunta a una comprensió més pertinent de la condició humana, que destaca la responsabilitat individual, basada en el raonament informat, com a element clau, en la mesura que l'ésser humà s'enfronta a un ventall de possibilitats i ha de triar.
    Show book
  • Alain Badiou: allò polític i la política - cover

    Alain Badiou: allò polític i la...

    Jordi Riba

    • 0
    • 0
    • 0
    L'escena filosòfica de la caverna, emprada per Badiou com a exemple i resum de la seva pròpia filosofia, no solament posseeix intrínsecament la forma de vida del filòsof, sinó també la permanent necessitat d'afirmar la filosofia com a eix vertebrador de l'humà davant formes de vida inhumanes, mostrades en l'al·legoria platònica com a éssers encadenats.
    
    Per Badiou, la naturalesa del filosofar és fer sempre un pas més enllà en el si d'un problema que existeix des de sempre, un problema que arriba al filòsof com un llegat pendent de transformar i transmetre a generacions futures. En l'àmbit del pensament polític, el filòsof prendrà aquest llegat i hi aprofundirà, en produirà crítica, sempre des d'una interpretació que mai no serà concloent. La seva crítica a la democràcia representativa s'encamina, com la seva filosofia, vers un comunisme renovat, ja que segons Badiou, aquesta és l'única forma d'organitzar "allò polític" d'una manera justa.
    Show book
  • Cas Mercuri la galàxia Bustos - La presumpta trama de corrupció que va posar fi a la carrera de l'hiperbòlic alcalde de Sabadell - cover

    Cas Mercuri la galàxia Bustos -...

    Sara González

    • 0
    • 0
    • 0
    El cas Mercuri, la presumpta trama de corrupció urbanística que va sacsejar Sabadell l'any 2012, treu a la llum l'ecosistema que es va crear a partir de la gestió de l'hiperbòlic alcalde socialista Manuel Bustos.
    La investigació judicial no ha pogut demostrar que s'embutxaqués diners, però sí que ha posat de manifest l'autoritarisme i el nepotisme que durant més d'una dècada es van instal·lar a l'Ajuntament de Sabadell.
    La periodista Sara González descriu a Cas Mercuri, la galàxia Bustos les ànsies de poder, el presumpte enriquiment dels polítics i els empresaris, la confusió entre proximitat i populisme, les conseqüències del boom immobiliari, la feina incansable de dirigents amb vocació de servei públic i les actituds dels veïns, que o bé toleren tractes de favor o bé s'aixequen i diuen prou.
    Un relat testimonial, que no jutja, en el qual les persones afectades expliquen la seva versió dels fets i, sobretot, de quina manera se'ls van alterar les rutines des del moment que la corrupció els va trucar a la porta.
    El mateix Manuel Bustos també hi aporta el seu punt de vista.
    Show book
  • Ciberètica - TIC i canvi de valors - cover

    Ciberètica - TIC i canvi de valors

    Josep Lluís Micó

    • 0
    • 0
    • 0
    En poc més d'un decenni, internet ha esdevingut un dels eixos centrals de la nostra vida laboral, social i fins i tot familiar. Llocs com Google, Viquipèdia, Facebook, Tuenti o Twitter i aparells com els telèfons intel•ligents o les tauletes tàctils no només han revolucionat la manera que tenim d'informar-nos i de comunicar-nos amb els altres, sinó que ens han fet plantejar nous dilemes ètics, al voltant de qüestions candents com la privacitat, la propietat intel•lectual, la protecció de menors…
    Com afecta la xarxa als nostres valors? En l'entorn virtual són vàlids els mateixos valors que seguim en el món real? Se n'estan creant de nous? N'hi ha que es troben en perill d'extinció? Josep Lluís Micó, periodista especialitzat en noves tecnologies, es planteja aquestes qüestions i ens obre el camí a la ciberètica del futur. Josep Lluís Micó, La Font de la Figuera, (València), 1974. És professor titular de la Universitat Ramon Llull, on dirigeix el Màster en Periodisme Avançat-Reporterisme Blanquerna-Grupo Godó. Ha treballat per a una desena de mitjans i actualment elabora anàlisis sobre comunicació i tecnologia a La Vanguardia i Diari de Girona, entre altres mitjans.
    Show book
  • Estripar la terra (en català) - Contra les mentides del món rural - cover

    Estripar la terra (en català) -...

    Pol Dunyó i Ruhí

    • 0
    • 0
    • 0
    Estripar la terra exposa les mentides del món rural i fa una reflexió de la percepció enganyosa que tenim del nostre entorn. A través de diversos capítols, i en un format inspirat en el manifest, Dunyó estimula el lector a repensar com ens relacionem amb el temps, la terra i el que hi produïm. L'autor analitza també les nostres formes de consum i el vincle amb el nostre estil de vida, mentre rebutja la sobreexplotació, la pressa i la violència contra la natura i contra nosaltres mateixos.Amb un llenguatge evocador i poètic, però alhora amb un estil provocador i sense complexos, ens fa replantejar les prioritats per combatre els discursos de la lògica del capitalisme.És una obra imprescindible per conèixer i entendre aspectes al voltant de la diversitat, l'equilibri i la sostenibilitat que ens farà qüestionar les nostres pròpies dinàmiques i passar a l'acció.
    Show book
  • Crònica i memòria Textos històrics de Martí de Viciana el Vell - cover

    Crònica i memòria Textos...

    Martí de Viciana

    • 0
    • 0
    • 0
    El llibre recull la part escrita en català dels documents existents en un manuscrit miscel·lani de la Biblioteca d'El Escorial, datat al segle XV. El contingut és divers però tots els documents són de tipus historicista sobre els regnes i la dinastia de la Corona d'Aragó des dels temps carolingis fins als temps d'Alfons el Magnànim, en què pren més la forma de dietari sobre la ciutat i regne de València, en alguns moments amb força detall. D'origen discutit, segons Joan Iborra foren reunits per Martí Viciana el Vell, avi del cronista Martí de Viciana, probablement amb la intenció de disposar de la informació per ser utilitzada posteriorment ja que, en la majoria dels casos, són fragments d'altres obres que l'editor identifica en les notes crítiques.
    Show book