Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Teodor Llorente líder de la Renaixença valenciana - cover

Teodor Llorente líder de la Renaixença valenciana

Rafael Roca Ricart

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Teodor Llorente Olivares (1836-1911) es uno de los personajes más simbólicos e influyentes de nuestra cultura contemporánea. Reivindicado por los miembros de las generaciones de 1909 y 1930 como a Maestro y Patriarca de las letras valencianas, desde los años 1960 ha sido reiteradamente atacado y censurado. Se le ha hecho responsable de la no politización del movimiento literario que lideró, cosa que ha llevado a afirmar que la Renaixença valenciana fue un fracaso porque se mantuvo apolítica. Pero los que han considerado que la apuesta de Llorente por el apoliticismo era digna de condena no han tenido en cuenta detalles como que los ratpenatistas del final del siglo XIX fueron repetidamente acusados de separatistas por escribir en una lengua diferente de la castellana.
Available since: 11/28/2011.

Other books that might interest you

 • Claude Lefort - La inquietud de la política - cover

  Claude Lefort - La inquietud de...

  Edgar Straehle

  • 0
  • 0
  • 0
  L'obra del filòsof francès Claude Lefort (1924-2010) és una de les més originals i emergents de l'actual panorama polític internacional. Deixeble de Maurice Merleau Ponty i proper al pensament d'autors com Maquiavel, Tocqueville i Arendt, la seva polèmica biografia intel·lectual es va caracteritzar per una intensa reivindicació de la política que des de ben jove el va fer xocar amb Sartre i les postures del comunisme oficial, però també amb Castoriadis, amb qui havia fundat el grup Socialisme ou Barbarie. 
  
  Aquest llibre examina les seves contribucions més importants, que giren al voltant de temes com el poder, el totalitarisme, els drets humans o la democràcia i ens ajuden a repensar la difícil conjuntura política contemporània. Recentment ha sigut considerat per Oliver Marchart com un dels principals representants del que s'ha anomenat el pensament polític postfundacional.
  Show book
 • Trenqueu en cas d'emergència - Manual per a víctimes i supervivents de violències masclistes - cover

  Trenqueu en cas d'emergència -...

  Carla Vall

  • 0
  • 0
  • 0
  Anatomia de la violència masclista. Un llibre necessari.Carla Vall analitza de manera amena i comprensible les violències masclistes i els elements socials i individuals que ens porten a ser potencials víctimes i agressors. L'autora ens parla de la recuperació i la reparació de les víctimes, la identificació de les necessitats i els serveis a la seva disposició, consells per a una mateixa i consells sobre què poden fer terceres persones per ajudar la víctima. En un darrer bloc, Vall tracta els reptes pendents i les apostes de futur que hem d'exigir. Una anatomia perfecta d'un mal endèmic que pateixen totes les societats.Amb pròleg de Paula Bonet.
  Show book
 • Jaume I a través de la història - cover

  Jaume I a través de la història

  Ernest Belenguer

  • 0
  • 0
  • 0
  La figura de Jaume I, ja des de l'edat mitjana, va assolir una dimensió mítica com a creador d'un regne nou i restaurador de la cristiandat a terres valencianes. Amb el pas del temps, la visió que els erudits, historiadors i literats de cada època tindrien de la figura del rei Conqueridor va anar transformant-se, però mantenint sempre el caràcter de fundador d'un poble dotat d'unes lleis i d'una identitat pròpies. Des de les grans cròniques medievals fins als escrits històrics i polítics del segle XX, aquesta obra recull i analitza una immensa documentació que permet resseguir la interpretació que els valencians han fet de Jaume I. Rei sant, heroi providencial, guerrer valerós, savi legislador, pare de la pàtria i fins i tot precedent de les idees progressistes o reaccionàries dels segles XIX i XX, la figura del gran monarca es presenta en aquest estudi clàssic que ara es reedita, des de totes les perspectives possibles, en un viatge fascinant cap al passat que ens permet seguir la construcció del mite més vigorós de l'imaginari històric dels valencians.
  Show book
 • Responsània El nou món - I El viatge - cover

  Responsània El nou món - I El...

  Marc Malagarriga

  • 0
  • 0
  • 0
  No és més feliç qui controla el seu entorn, 
  sinó qui no és controlat per ell, qui flueix amb ell…
  
  Aquesta frase resumeix força bé aquest primer volum de la col·lecció "Responsània, el nou món", que relata la història de l'Enric, la Sofia i el Pau, una família com qualsevol altra que emprèn un viatge a un país desconegut més enllà d'unes fronteres definides en un mapa, carregant les seves pors, anhels, desitjos i prejudicis.
  Mica en mica, aniran descobrint un nou món de possibilitats i alternatives que ni s'havien imaginat que poguessin existir, es redescobriran a si mateixos i redefiniran els seus valors i creences, entenent que allò que sempre havien vist i cregut no només no era l'únic que existia, sinó que tampoc era tan bo com es pensaven. Ni ells tan feliços com s'havien volgut creure… 
  A Responsània es trobaran cara a cara amb un altre model social, polític, econòmic i educatiu, però també una altra concepció del temps, la naturalesa, la mort, la llibertat, la felicitat i l'espiritualitat, junt amb un gran número de questions més que contraveníen allò que sempre els havien dit i après. I així, empesos per la necessitat d'adaptar-se a un nou entorn que d'entrada se'ls presenta hostil, avaluaran allò que sabien, coneixien i havien donat sempre per descomptat, contraposant-ho amb la nova realitat que se'ls ofereix, no exempta de polèmica, fins haver de decidir en quin dels dos mons prefereixen viure: un de conegut i llunyà que forjà el seu passat o un altre desconegut però proper que els brinda un futur que mai s'haguessin imaginat.
  
  Un viatge tant exterior com interior al cor d'una nova societat que qui sap si algun dia podria ser més real que el somieig en el qual no sabem que vivim…
  Show book
 • L'ofici de lector - cover

  L'ofici de lector

  Joan Garí Clofent

  • 0
  • 0
  • 0
  Diu Joan Garí al pròleg d'aquest llibre que «llegir és l'ofici previ, bàsic i insubstituïble de tot autèntic escriptor. Que ningú em confonga amb un "crític literari", només sóc un escriptor que escriu dels llibres que ha llegit... sóc un escriptor que preferiria ser només un lector». Per això ell fa molts anys que té un bloc anomenat 'Ofici de lector', on penja els comentaris sobre novetats de literatura catalana o o -més sovint- internacional que publica habitualment al setmanari 'El Temps' o al diari 'Ara'. Garí ofereix en aquest volum una selecció d'indagacions llibresques aparegudes en els últims deu anys -pulcrament editades per la professora Anna Esteve. Es tracta de petites càpsules de literatura universal, excursions amb un estil meticulosament treballat, que busquen prolongar el plaer d'haver llegit amb un segon delit: el d'haver escrit.
  Show book
 • Hug de Cardona - Col·lecció diplomàtica (1407-1482) - cover

  Hug de Cardona - Col·lecció...

  Hug de Cardona

  • 0
  • 0
  • 0
  La documentación sobre el noble Hug de Cardona, señor del Real y Beniopa, alquerías de la huerta de Gandia, ha sido localizada y editada después de una exhaustiva búsqueda en varios archivos, fundamentalmente en el Archivo del Reino de València, el Archivo Histórico Nacional y el Archivo de Protocolos Notariales del Patriarca de València. En conjunto, se recogen 357 piezas documentales que abarcan buena parte del siglo xv, aproximadamente la mitad de las cuales se publican en este primer volumen de la obra. Se trata, pues, de una aportación de relieve para el conocimiento de la historia social de la nobleza valenciana en una época -el siglo XV- llena de significaciones, pero también por la historia del derecho, debido a la rica información sobre pleitos, sentencias y otras actuaciones judiciales en el marco del régimen foral vigente hasta la Nueva Planta.
  Show book