Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Marques de foc - Els poemes i els dies - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Marques de foc - Els poemes i els dies

Narcís Comadira Moragriega

Publisher: Ara Llibres

  • 0
  • 4
  • 0

Summary

Marques de foc és una joia literària, un rar present que ens fa un dels nostres millors poetes, un viatge per la història de la poesia universal a través dels poemes que lhan marcat, amb marques de foc, a lànima i a la poesia. Aquest llibres està teixit amb molts fils diversos. És una mescla dautobiografia, antologia, memòries i assaig i, encara, de mostres de traducció.

Marques de foc recull els poemes més importants que es remunten en la vida de Narcís Comadira. Són marques que es remunten a les cançons de la infantesa, als poemes descoberts als anys escolars, en les hores del Seminari de Girona i de Montserrat, als anys universitaris, als anys de Londres, en les hores de lectura solitària a la Devesa de la seva ciutat natal... Marques que han continuat produint-se, aquests últims anys, amb alguns poemes descoberts en la pau de Portocolom o de Sant feliu de Guíxols. El lector hi trobarà Dante i Montale, Baudelaire i Péguy, Carner i Ferrater, March, i Verdaguer, Foix i Segarra, Rilke, Hölderlin i Benn, San Juan de la Cruz, Machado, i Cernuda, Keats, Hopkins i Auden, Milosz i Herbert, etc. Hi trobarà poemes que han estat marques de foc per a lautor daquest llibre i que encara cremen enmig de la seva prosa precisa i estricta.
Available since: 09/23/2012.

Other books that might interest you

  • Cas Mercuri la galàxia Bustos - La presumpta trama de corrupció que va posar fi a la carrera de l'hiperbòlic alcalde de Sabadell - cover

    Cas Mercuri la galàxia Bustos -...

    Sara González

    • 0
    • 0
    • 0
    El cas Mercuri, la presumpta trama de corrupció urbanística que va sacsejar Sabadell l'any 2012, treu a la llum l'ecosistema que es va crear a partir de la gestió de l'hiperbòlic alcalde socialista Manuel Bustos.
    La investigació judicial no ha pogut demostrar que s'embutxaqués diners, però sí que ha posat de manifest l'autoritarisme i el nepotisme que durant més d'una dècada es van instal·lar a l'Ajuntament de Sabadell.
    La periodista Sara González descriu a Cas Mercuri, la galàxia Bustos les ànsies de poder, el presumpte enriquiment dels polítics i els empresaris, la confusió entre proximitat i populisme, les conseqüències del boom immobiliari, la feina incansable de dirigents amb vocació de servei públic i les actituds dels veïns, que o bé toleren tractes de favor o bé s'aixequen i diuen prou.
    Un relat testimonial, que no jutja, en el qual les persones afectades expliquen la seva versió dels fets i, sobretot, de quina manera se'ls van alterar les rutines des del moment que la corrupció els va trucar a la porta.
    El mateix Manuel Bustos també hi aporta el seu punt de vista.
    Show book
  • Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes - cover

    Tot allò que una tarda morí amb...

    Llucia Ramis

    • 0
    • 0
    • 0
    Malgrat haver encetat una prometedora carrera professional, la protagonista d’aquest llibre ha quedat inesperadament a l’atur. Sense parella ni fills i a mitja trentena, es veu abocada a tornar a casa dels pares, desorientada. Indagar en la història familiar pot ser una bona manera de preguntar-se què era exactament allò que la vida li havia promès. Tanmateix, l’exercici memorístic li revelarà molt més: en la contemplació dels records –lluny de ser evocats en tant que refugi, fugida o temptació estètica– hi aflorarà la veritat nua de la vida. Una veritat servida per Llucia Ramis «amb la passió de l’arqueòleg, la precisió del restaurador i una llum diferent, íntimament relacionada amb l’amor», com va dir-ne José Carlos Llop. 
    A mig camí entre la crònica generacional i el llibre de memòries, les històries que s’encadenen a Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes –publicada originalment el 2013 i recuperada aquí en una edició revisada per l’autora– perfilen un relat íntim que esdevé una gran novel·la sobre la família.
    Show book
  • Catalanisme - 80 mirades (i +) - cover

    Catalanisme - 80 mirades (i +)

    Victoria Camps, Manuel Cruz,...

    • 0
    • 0
    • 0
    Més de vuitanta personalitats analitzen per a Portes Obertes del Catalanisme i ED Libros, el segell editorial d'Economía Digital, la necessitat de redefinir i recuperar el catalanisme com l'espai que impulsi solucions al conflicte català.
    Com afrontarà el catalanisme el moment d'urgència política, els populismes i el conflicte entre Catalunya i la resta d'Espanya? Catalanisme és un projecte editorial ambiciós i únic ja que incorpora el màxim de sensibilitats per a discutir i abordar el futur immediat de Catalunya.
    De Santi Vila a Joan Coscubiela, Catalanisme és, molt probablement, el llibre més important dels últims anys sobre el futur d'aquest corrent polític.
    Avui, més que mai, sembla necessari recuperar l'espai polític que ocupa el catalanisme. Un moviment que aposta per la transversalitat, la defensa de la cultura catalana i del seu autogovern en una Espanya moderna.
    Show book
  • Claude Lefort - La inquietud de la política - cover

    Claude Lefort - La inquietud de...

    Edgar Straehle

    • 0
    • 0
    • 0
    L'obra del filòsof francès Claude Lefort (1924-2010) és una de les més originals i emergents de l'actual panorama polític internacional. Deixeble de Maurice Merleau Ponty i proper al pensament d'autors com Maquiavel, Tocqueville i Arendt, la seva polèmica biografia intel·lectual es va caracteritzar per una intensa reivindicació de la política que des de ben jove el va fer xocar amb Sartre i les postures del comunisme oficial, però també amb Castoriadis, amb qui havia fundat el grup Socialisme ou Barbarie. 
    
    Aquest llibre examina les seves contribucions més importants, que giren al voltant de temes com el poder, el totalitarisme, els drets humans o la democràcia i ens ajuden a repensar la difícil conjuntura política contemporània. Recentment ha sigut considerat per Oliver Marchart com un dels principals representants del que s'ha anomenat el pensament polític postfundacional.
    Show book
  • Crònica Volum III - cover

    Crònica Volum III

    Miquel Parets

    • 0
    • 0
    • 0
    La Crònica de l'artesà barceloní Miquel Parets, que abasta del 1626 al 1660, té un valor incalculable com a document històric i aporta una perspectiva poc habitual: la del poble que es veu afectat per les grans decisions històriques, en les quals, però, té ben poca capacitat de decisió. A través del testimoni de l'autor, el text ressegueix alguns dels esdeveniments més rellevants de la història de Barcelona i de Catalunya.
    En aquest tercer volum, que comença el 1645 i acaba el 1652, Parets descriu amb vivacitat com es desenvolupa la guerra dels Segadors, especialment el setge de Barcelona de 1651-52, i com van viure els barcelonins l'epidèmia de pesta de 1651, que va endur-se 30.000 persones, entre les quals la dona i diversos fills de l'autor.
    A la vegada, la Crònica és un immens retaule de les facetes més diverses de la vida barcelonina de l'època: festes en honor del rei, processons inquisitorials, períodes de fam i sequeres, pregàries per demanar la pluja, ajusticiaments públics, penúries pel setge de la ciutat i, encara, les intrigues i traïcions que són pròpies d'un període bèl·lic.
    L'edició de la Crònica consta de quatre volums. Aquest n'és el tercer.
    Show book
  • Tríptic de la terra - cover

    Tríptic de la terra

    Mercè Ibarz

    • 0
    • 1
    • 0
    Vint-i-cinc anys després de la publicació de La terra retirada iLa palmera de blat, Mercè Ibarz tanca el Tríptic de la terra, l’obra de tota una vida, amb Labor inacabada. Tres joies amb les quals l’autora explora, amb gran llibertat expressiva, les fronteres entre gèneres literaris, paisatges i generacions.    
    Quan Mercè Ibarz, l’any 1993, va publicar La terra retirada va obrir un camí que no ha deixat de donar fruits per a la narrativa en català. «Crònica autobiogràfica i d’un país», en paraules de Joan Triadú, «testimoni impagable», Ibarz hi evocava els canvis socials, econòmics i paisatgístics que la gestió de les terres actives de cultiu pot suposar en un territori: en aquest cas, el seu poble natal, Saidí, a la Franja. El llibre es va convertir ràpidament en «un clàssic indiscutible de la literatura catalana del darrer quart del segle XX», com va dir Julià Guillamon. 
    Al cap de dos anys va escriure’n la versió novel·lada, La palmera de blat, protagonitzada per una jove periodista que torna tres dies al poble per assistir al funeral del seu avi centenari. És una novel·la d’una bellesa rara, plena d’imatges inesborrables, en què, com qui segueix un joc de pistes —de vegades ben tangibles, de vegades tan sols intuïdes o somiades—, la protagonista reanima la memòria del seu racó de món, dels seus vius i dels seus morts. 
    Ara, passats més de vint-i-cinc anys, reprèn el fil a Labor inacabada per donar forma a aquest Tríptic de la terra. Altre cop en el registre de la crònica en primera persona, amb fragments d’assaig fotogràfic, Mercè Ibarz continua, amb renovada llibertat expressiva, les seves anades i vingudes entre les fronteres dels gèneres literaris per constatar fins a quin punt les històries, la història, comencen a contar-se soles i amb els anys es descobreix que no s’acaben mai.
    Show book