Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Criança assertiva - Com construir un aferrament segur i tenir cura de la salut mental infantil - cover

Criança assertiva - Com construir un aferrament segur i tenir cura de la salut mental infantil

Milena González

Publisher: Sentir Editorial

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Durant molt temps s'ha mantingut la premissa que els nens i les nenes han de passar-ho malament per aprendre. Aquesta idea va acompanyada de frases col·loquials com ara «que pateixi, així n'aprendrà» o «si no li fa mal, no n'aprèn». Tanmateix, en resposta a les conseqüències d'un paradigma de criança basat en l'autoritarisme, han sorgit formes de criança oposades, centrades en la permissivitat i, en certa manera, en la negligència. Aquestes últimes recolzen sobre premisses com ara «al nen no se li han de posar límits que poden interrompre el desenvolupament lliure de la seva personalitat».
És molt habitual tendir als extrems i és probable que això funcioni en situacions límit, com ara haver d'eliminar hàbits que són perjudicials per a la salut, però per a la criança no és el més idoni. Si vols descobrir els elements clau per construir un aferrament segur amb els teus fills, has arribat al llibre indicat.
La psicòloga i psicoterapeuta Milena González presenta en aquest llibre la importància d'aprendre a educar des de l'amor que sosté i des dels límits que protegeixen. L'amor i els límits en la criança van de la mà, no estan renyits. I una cosa i l'altra són tan necessàries per a la salut emocional del nen com ho són l'aliment i el son per a la seva salut física.
En el llibre es construeix una mirada comprensiva envers la infància i compassiva envers aquells adults que, tot i no ser perfectes, volen aprendre a mirar i tractar amb respecte els nens i les nenes que formen part de la seva vida. Tot això es fa a partir de la desconstrucció de models i patrons de criança que afecten no només al vincle entre pares i fills, sinó també a la salut mental dels més petits.
El nen construeix una idea de si mateix i de com és el món que l'envolta des de la mirada i el tracte que rep de les persones importants per a ell. Per definir-se a si mateix com algú capaç o incapaç, fort o feble, fracassat o el contrari, recorrerà a la seva memòria emocional i serà fidel a les paraules, a la mirada i al tracte que va rebre principalment de les persones que el van definir durant els seus primers anys de vida.
Mai no és tard per aprendre a fer-ho d'una altra manera. Gràcies a la lectura d'aquest llibre, descobriràs com millorar la relació amb el teu fill a través de la construcció d'un aferrament segur.
Web en català: www.editorialsentir.cat
Available since: 03/23/2023.
Print length: 190 pages.

Other books that might interest you

 • L´aigua és aixó - cover

  L´aigua és aixó

  David Foster Wallace

  • 0
  • 0
  • 0
  L'aclamat i malaguanyat escriptor David Foster Wallace reflexiona sobre alguns dels aspectes més importants de la vida en aquest manifest agut i profund. A mesura que busca respostes a preguntes gens senzilles, plasma les seves creences i deduccions sobre la naturalesa humana i dissecciona sense complexos una de les decisions més importants i alhora inconscients que prenem constantment: què pensem del món que ens envolta i de quina manera ho fem. Escrit amb l'intel·lecte i l'humor inconfusible de l'autor, L'aigua és això ens interpel·la sobre els reptes de la vida diària i ens ofereix reflexions provocadores que ens renoven a cada lectura.-
  Show book
 • Llibre de paraules i dites de savis i filòsofs - cover

  Llibre de paraules i dites de...

  Jafudà Bonsenyor

  • 0
  • 0
  • 0
  El Llibre de paraules i dites de savis i filòsofs és una obra de caràcter didàctic i moralitzador que recull 753 sentències provinents d'origens diversos. Feta per encàrrec del rei Jaume II, recull màximes de llibres orientals àrabs i hebreus, però també sentències d'autors grecs, llatins i d'origen cristià, i fins i tot proverbis d'origen popular.
  L'autor va agrupar aquestes dites en capítols temàtics: "De la vida", "De la mort", "De les dones"… el resultat final és un recull de manaments de la vida pràctica i una bona mostra del coneixement que l'experiència i les coses del món atorguen als humans.
  Jafudà excel.leix a l'hora d'expressar les idees i els pensaments dels antics filòsofs amb molt poques paraules que van directes a l'essència. Potser és per això que el llibre gaudí d'una gran acceptació durant el segle XIV, tant entre la classe aristocràtica com entre les populars.
  Show book
 • Veritat o mentida? - cover

  Veritat o mentida?

  Adolf Beltran

  • 9
  • 107
  • 0
  "...aquest llibre (...) aspira a dialogar amb el lector, a fer que vagi fins a les seves conviccions i les argumenti. Les revisi. O les construeixi, potser. No sigui cas que, a base de repetir-nos que els temps són líquids, acabem renunciant a buscar l´escalfor d´una idea sòlida" (Antoni Bassas)"
  Show book
 • Joan Fuster llibre a llibre - Diccionari bibliogràfic - cover

  Joan Fuster llibre a llibre -...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Més de vint anys després de la mort de Joan Fuster, la seua obra continua sent un referent insubstituïble de la literatura catalana del segle XX. Aquest volum presenta una guia de lectura, amb un recorregut llibre a llibre de l'obra de Fuster. Com un diccionari bibliogràfic, explora el món literari d'un escriptor tan complex i polièdric amb el propòsit doble d'acostar-lo a un públic ampli i d'oferir al lector especialitzat reflexions i dades d'interès. Els comentaris han estat redactats per un equip d'estudiosos conformat per Francesc Calafat, Guillem Calaforra, Romà de la Calle, Ferran Carbó, Antoni Furió, Carme Gregori, Salvador Ortells Miralles, Francesc Pérez i Moragón, i Enric Sòria. Inclou, a més, un índex cronològic de les primeres edicions i una bibliografia general dels títols reeditats, ambdós documents elaborats per J. Antoni Carrasquer.
  Show book
 • Mites per a Laura - cover

  Mites per a Laura

  Rossend Lozano

  • 0
  • 0
  • 0
  MITES PER A LAURA és un recull de narracions mitològiques de l'antiga Grècia que l'autor va escriure per a la seva amiga i exalumna Laura, intentant acompanyar-la en la seva lluita diària contra la leucèmia. El confinament degut al covid-19, i l'aïllament propi de la malaltia, els va reduir les possibilitats de trobar-s'hi presencialment, així que el contacte es va limitar a les vies telemàtiques. A manera de cartes, cada setmana sortien llegendes fantàstiques i terribles de l'ordinador de l'autor en busca de la seva amiga, per distreure-la, fer una mica de cultura, acompanyar-la i donar-li molts ànims.
  Show book
 • Just impossible - cover

  Just impossible

  Jean-Luc Nancy

  • 6
  • 20
  • 0
  "Tenim, per tant, una idea del just i de l'injust, però no sabem massa bé com definir el que és exactament just o injust. Ens adonem que això porta més enllà que la llei, a una altra cosa que la llei. Potser això hauria de portar a principis de fons, que permetrien dir el que és realment just. Però, quins són aquests principis? Si sortim de la llei tal qual està escrita en el Codi i tal qual és aplicada pels advocats, què ens trobarem? Una altra llei dita la llei del més fort"
  Show book