Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Bla-bla-bla El mite del capitalisme ecològic - cover

Bla-bla-bla El mite del capitalisme ecològic

Miguel Pajares

Translator Ñidia Bayona

Publisher: Rayo Verde Editorial

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Greta Thunberg va acusar de «bla-bla-bla» a governs i corporacions per les seves polítiques davant l'emergència climàtica. Exagerava o realment es tracta de gestos buits que només serveixen per neutralitzar la lluita ciutadana?

Aquest llibre dona resposta a la pregunta, esmicolant els mites del capitalisme ecològic i del creixement sostenible, així com altres mentides del greenwashing empresarial com la neutralització d'emissions o el zero-net. Pel camí, dibuixa alternatives per pal·liar la crisi climàtica i garantir el futur del nostre planeta abans que arribem a un punt de no retorn. Alternatives que, en tot cas, passen per la construcció d'una nova globalitat basada en la cooperació solidària i el recolzament mutu, així com refer les polítiques migratòries. En definitiva, el salt d'un món capitalista dominat pel creixement exponencial i l'explotació dels cossos i de la natura, regit per l'heteropatriarcat, a un altre basat en la justícia social.
Available since: 04/18/2024.
Print length: 21 pages.

Other books that might interest you

 • Joan Fuster i la filosofia - Pensar la nostra actualitat - cover

  Joan Fuster i la filosofia -...

  Varios autores

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest volum recull les intervencions dels participants en la VII Jornada Joan Fuster que, coordinada per la professora Neus Campillo, incitava a la reflexió sobre el nostre present de la mà de Joan Fuster. Es tractava d'exposar de quina manera es troben en l'obra de l'assagista reflexions que, tot i estar arrelades primerament en la seua actualitat, s'introdueixen en un futur que és el nostre present. Repassant una bona part dels textos de Fuster, tot i que mai no va ser catalogat com a filòsof, es té la sensació d'estar llegint filosofia. La reflexió critica que l'escriptor va realitzar sobre el seu temps, sobre el que llavors era actual, ens proporciona la base per fer aquesta consideració. Des de Kant fins a Foucault, fer de l'actualitat objecte de reflexió filosòfica ha estat una de les vessants del pensament. Fuster respon a aquesta forma d'entendre l'exercici de filosofar.
  Show book
 • Viatge al voltant de la meua cambra - cover

  Viatge al voltant de la meua cambra

  Xavier de Maistre

  • 0
  • 0
  • 0
  He aquí un documento sutil y paradójico de la relación entre literatura y viaje, en este caso viaje interior. De Maistre sabe que es en la escritura donde el sentido de un paisaje, de un viaje, de una mirada, deviene hacia la infinitud. Con el trasfondo de una tupida literatura de viajes, con la que mantiene en parte una distancia irónica, Xavier de Maistre plantea el suyo esencialmente como viaje escrito, que recoge la condición desplazada del hombre y del escritor, y escruta sobre todo el país de su imaginación. Desborda las limitaciones de la geografía, del viaje científico y naturalista, parodiando su retórica para desenmascarar la fatuidad y demostrar que el hombre continúa en el centro del paisaje. En este escrito de la experiencia de cuarenta y dos días de confinamiento, de Maistre sabe entender su habitación como paisaje donde hacer el descubrimiento del sujeto autónomo. Con un horizonte recortado, con un tiempo fragmentado desde fuera, logra relatar una aventura del espíritu, desplegar la infinitud de la inteligencia y la imaginación, que permite habitar la cámara de la reclusión, transformarla en habitación; y del aprendizaje de la soledad sentida en esta intensidad, extraer un individuo más fuerte, desbordando el encierro que habría podido llevarlo a la destrucción. Una de las aportaciones más importantes de este relato, obra de una persona desplazada, expulsada de un mundo que ha desaparecido, es entreabrir el camino de la ficción autobiográfica, el diario íntimo y el ensayo narrativo, orientándose decididamente hacia la disolución de fronteras entre los géneros.
  Show book
 • El temps de la promesa - cover

  El temps de la promesa

  Marina Garcés

  • 0
  • 0
  • 0
  Un llibre incisiu i esperançador sobre el poder de la paraula per reapropiar-nos del present i del futur. 
  Recordes la darrera promesa que has fet o que t’han fet? 
  Així s’obre aquest assaig en què Marina Garcés explora el concepte de promesa. Vivim en una societat  aterrida pel futur, obsessionada per predir i projectar, controlar i planificar. Però, qui gosa, avui, prometre res? 
  Aquest llibre mostra les claus històriques, filosòfiques  i literàries del poder de la promesa i de la seva fragilitat actual. La promesa, ens diu l’autora, pot ser una forma de rebel·lió  que introdueixi la batalla pel valor de la paraula en un present incert i en un futur amenaçat. Un text incisiu i esperançador.
  Show book
 • Res de res - cover

  Res de res

  Hanif Kureishi

  • 0
  • 0
  • 0
  Un triangle amorós entre un vell director de cinema, la seva dona i un jove crític. Una novel·la ferotge, procaç, desoladora i molt divertida. 
  En Waldo, una vella glòria del cinema, es tro-ba ara ple de xacres i prostrat en una cadira de rodes. Malgrat l’edat, conserva intacta la libi-do, i la seva dona, la Zee, més jove que ell, es deixa magrejar de tant en tant. El tercer vèrtex del triangle és l’Eddie, periodista cinematogràfic, antic admirador d’en Waldo i ara amant de la Zee davant dels nassos del vell director, que maquina una venjança amb l’ajuda de l’Anita, actriu i amiga, disposada a investigar el truculent passat de l’Eddie.  
  Hanif Kureishi explora en aquesta novel·la breu les dissorts de la vellesa i la decrepitud física, els sòrdids confl ictes matrimonials i sexuals i els mecanismes secrets de la creativitat artística. Ho fa mitj ançant un sentit de l’humor canalla i amb pinzellades pornogràfi ques i escatològiques. Resultat: una novel·la contundent i salvatge, que maneja amb un equilibri exemplar la comicitat i el patetisme. Riallades i desolació són els ingredients d’una indagació visceral en les misèries i les quimeres de la vida contemporània, a través d’uns personatges que desborden luxúria, odi, ressentiment, mesquineses, desenfrenament, procacitats i altres excessos.
  Show book
 • Pensar Barcelona - Ideologies d'una ciutat global - cover

  Pensar Barcelona - Ideologies...

  Edgar Illas

  • 0
  • 0
  • 0
  Pensar Barcelona. Ideologies d'una ciutat global estudia els fonaments ideològics que van redefinir Barcelona durant els anys vuitanta i van orientar la ciutat cap a l'actual economia del turisme, la cultura i els serveis i, per tant, de la gentrificació, la massificació, l'encariment de l'habitatge, la precarització del treball i la ineficàcia de les polítiques públiques.
  Els Jocs Olímpics de 1992 van oferir al govern municipal una doble oportunitat per establir un consens intern i mostrar Barcelona com una feliç combinació de cosmopolitisme europeu i arrelament mediterrani. La posada en escena d'aquesta eufòria municipal connecta amb els contextos d'una Catalunya revitalitzada com a nació, de l'Espanya post-Transició i de la globalització després de la Guerra Freda. La transformació de Barcelona va contribuir a definir les ideologies de la globalització, ja que els Jocs de 1992 van ser una de les primeres celebracions globals de l'era neoliberal de la fi de la història. S'examinen tres tipus de documents: discursos polítics i mediàtics, com els guions de les cerimònies olímpiques, amb especial atenció al guió de Xavier Rubert de Ventós per a la recepció de la flama a Empúries; discursos urbanístics, com els de l'arquitecte Oriol Bohigas; i documents literaris, com les narratives d'Eduardo Mendoza, Francisco Casavella i Quim Monzó. Fou publicat per primera vegada, en anglès, amb el títol Thinking Barcelona. Ideologies of a Global City, per Liverpool University Press l'any 2012. Va rebre el premi de la Northamerican Catalan Society de 2013.
  Show book
 • Brevíssima relació de la destrucció de la història - La falsificació de la descoberta catalana d'Amèrica - cover

  Brevíssima relació de la...

  Jordi Bilbeny

  • 0
  • 1
  • 0
  La falsificació de la descoberta catalana d'Amèrica
  Librooks reedita l'obra pionera de Jordi Bilbeny que ha estat capaç de fascinar milers de lectors i en la qual demostra i argumenta de forma magistral la catalanitat d'En Cristòfor Colom i de la Descoberta d'Amèrica.
  Quan es va publicar per primer cop aquesta Brevíssima, el llibre va desfermar un virus contagiós —el virus de la sospita—: la valentia de qüestionar el que hem après als llibres de història. Aquesta reedició vol convidar els nous lectors a continuar descobrint la veritat: que la història oficial ha estat reescrita per la mà dels censors.
  "Aleshores, em preguntava: ¿Com és que si el llenguatge i la mentalitat del Descobridor delataven tan transparentment que era un home de formació cultural catalana, tots els llibres el feien passar per genovès? I, encara més: ¿Com és que uns el feien noble i els altres plebeu; uns el consideraven el més gran navegant de tots els temps i uns altres un simple llaner?"
  "En acabar la lectura de la seva Brevíssima, l'autor ja us haurà inoculat el virus de la sospita."
  Salvador Cardús
  "La investigació de Bilbeny m'ha convençut que part de la meva història ha estat falsificada."
  Isabel-Clara Simó
  "Hi ha indicis racionals molt científicament fonamentats que En Cristòfor Colom pot ser català i que el Colom genovès cada vegada té menys base científica en què fonamentar-se."
  Jaume Sobrequés
  Show book