Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
L'amor quiet - Un retrat epistolar de la Barcelona benestant - cover

L'amor quiet - Un retrat epistolar de la Barcelona benestant

Mercé Foradada

Publisher: Edicions Saldonar

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Una caixa tancada, que passa de mans a mans, conté un tresor que ara veu la llum: les cartes que es van intercanviar una parella d'enamorats, María Simón i Alejandro Morillo, durant el primer terç del segle XX, escrites a cavall de Barcelona, Puigcerdà i Lamalou-les-Bains.
Basant-se en aquests documents, Mercè Foradada, neta de la María i l'Alejandro, elabora una obra que retrata d'una manera fidel i des d'una posició privilegiada la vida real de l'alta burgesia barcelonina, amb les seves grandeses i misèries, a partir de la quotidianitat de la vida familiar al passeig de Gràcia i de la devoció per l'amor dins d'un ordre, en una època especialment convulsa des d'un punt de vista social i polític. Aquest amor es perpetua fins avui dia en una història paral·lela que fa immortals els sentiments responsables.
L'amor quiet ens dona l'oportunitat de conèixer les interioritats d'una nissaga que comença amb el copropietari de l'Editorial Montaner y Simón, on van treballar Pere Calders i Jesús Moncada, domiciliada a l'edifici que ara acull la Fundació Tàpies.
Available since: 02/07/2021.

Other books that might interest you

 • Els anys salvatges - cover

  Els anys salvatges

  Xavier Vernetta

  • 0
  • 0
  • 0
  Amb Els anys salvatges, Xavier Vernetta fa un recorregut per la Barcelona dels anys setanta, quan la cuitat era una festa de creativitat que es movia entre la repressió de la dictadura franquista i la llibertat d'una democràcia encara per definir.
  Show book
 • També això passarà - cover

  També això passarà

  Milena Busquets i Tusquets

  • 3
  • 9
  • 0
  ntensa, alegre i divertida, però també immensament commovedora i emotiva, També això passarà és una narració inoblidable de to autobiogràfic sobre la pèrdua, l’amor, l’amistat i el sexe que ha estat considerada de manera unànime la revelació literària de l’any.
  La Blanca, una dona d’uns quaranta anys, acaba de perdre la mare, una coneguda escriptora i editora barcelonina de personalitat desbordant. Amb un punt de bogeria, impulsiva com sempre, la Blanca decideix emprendre un viatge terapèutic a la casa familiar de Cadaqués acompanyada dels seus dos fills, els dos exmarits, l’amant actual i dues amigues tant o més peculiars que ella. Un viatge que l’ha de dur a retrobar l’essència de la complexa relació que tenia amb la seva mare, tot buscant les paraules adients per parlar de l’absència i de l’enyorança, però també del plaer i de l’alegria de viure. Una novel·la plena de sensualitat, humor i desimboltura.
  «T’ho vaig fer repetir dues vegades, en aquell temps, el nostre amor s’havia tornat ja molt dolorós, pensava que tu no m’estimaves i no sabia si jo et continuava estimant a tu. Llavors, em vaig posar a riure, i et vaig dir que no diguessis ximpleries, i al cap de dos minuts ja ens estàvem tornant a barallar. Ara crec que ja sabies que l’època dels punts suspensius, que tant detestaves, havia arribat a la fi . Començaven els punts finals, com punyals, com bombones d’oxigen.»
  Show book
 • Mosaic - Intimitats - cover

  Mosaic - Intimitats

  Víctor Català

  • 0
  • 0
  • 0
  Mosaic és l'únic llibre que Víctor Català va escriure en primera persona. Ara el camí no el fa la imaginació: ella és el seu propi personatge, t'acull en la intimitat per mostrar-te com s'ha format l'artista i com ha batallat per ser lliure des de ben petita.
  Intimitats serà el primer de tres volums que recuperem a Club Editor, íntegres per primer cop. Les curadores, Agnès Prats i Blanca Llum Vidal, han descobert 17 peces inèdites del Mosaic al Fons Víctor Català de l'Escala: són els "Fòssils", records de la primera infància de Caterina Albert.
  Són episodis curts, impresos tan vivament en la memòria que esclaten en ser rescatats. N'hi ha de deliciosos, com quan juga amb les bestioles del jardí de la infància. I d'impressionants, com quan t'ensenya les parets que va pintar al menjador de casa, personals pintures rupestres.
  A la segona part del llibre hi ha el conte "Mon niu", on la Víctor descriu les golfes des d'on escriu —¿i no és aquesta la cambra pròpia? Cal posar Víctor Català al costat de les seves germanes Virginia Woolf, Alice Munro o Marguerite Duras.
  Show book
 • Anton Txékhov - Vida a través de les lletres - cover

  Anton Txékhov - Vida a través de...

  Natalia Ginzburg

  • 0
  • 0
  • 0
   Una petita joia sobre el geni de Txhékhov. 
  Anton Txékhov. Vida a través de les lletres és un meravellós i subtil retrat del genial Anton Txékhov escrit per Natalia Ginzburg: una joia que explora la joventut de l'escriptor a Taganrog, els seus inicis literaris i la seva feina de metge rural, els seus primers èxits teatrals fins a la malaltia i els darrers anys a Ialta, abans de la seva mort prematura. Un llibre magnífic, un feliç equilibri entre tema i autora, un text breu però ric sobre el que va ser un dels millors escriptors i coneixedors de l'ànima humana.
  Carmen Martín Gaite va elogiar Natalia Ginzburg afirmant que era "una dona dotada d'una capacitat d'observació poc comuna".
  Show book
 • 999 Les primeres dones d'Auschwitz - L'extraordinària història de les primeres noies condemnades al camp d'extermini - cover

  999 Les primeres dones...

  Heather Dune Macadam

  • 0
  • 0
  • 0
  El primer transport oficial de jueus a Auschwitz no estava format per combatents de la resistència ni presoners de guerra. No hi havia homes, de fet: eren noies enganyades, que van partir d'Eslovàquia creient que anaven a treballar per al seu govern durant uns pocs mesos. Era una «oportunitat de feina» que, literalment, no podien rebutjar. Les poques supervivents d'aquell grup amb la xifra maquiavèl·lica de 999 dones han ajudat a recuperar el relat ocult de la construcció de Birkenau: una història d'amistat, sororitat i resistència a la barbàrie.
  Show book
 • Diari d'Anne Frank - cover

  Diari d'Anne Frank

  Anne Frank

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquesta és l'edició definitiva del cèlebre Diari d'Anne Frank. El seu text amplia en una quarta part les edicions anteriors i ofereix una visió completa i fidedigna de la terrible odissea viscuda durant la Segona Guerra Mundial per la família Frank Després de la invasió d'Holanda, els Frank, comerciants jueus alemanys emigrats a Amsterdam el 1933, es van amagar de la Gestapo en una mansarda connectada a l'edifici on el pare de l'Anne tenia les seves oficines. Eren vuit persones i van romandre-hi recloses des del juny de 1942 fins a l'agost de 1944.En aquell lloc i en les més precàries condicions, l'Anne, una nena de tretze anys, va escriure el seu esgarrifós Diari: un testimoni únic en el seu gènere sobre l'horror i la barbàrie nazis, i sobre els sentiments i les experiències que van viure ella mateixa i els seus acompanyants. L'Anne va morir al camp de Bergen-Belsen al març de 1945. El seu Diari no morirà mai.Un testimoni únic sobre l'horror i la barbàrie nazi, i sobretot sobre els sentiments i les experiències viscudes per una nena jueva reclosa amb la seva família per fugir de l'Holocaust. John F. Kennedy va dir...«D'entre tots els qui, al llarg de la història, han parlat en nom de la dignitat humana en temps de sofriment i mort, no hi ha cap veu amb més pes que la de l'Anne Frank.»
  Show book