Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Virginia Woolf i el Grup de Bloomsbury - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Virginia Woolf i el Grup de Bloomsbury

Marta Pessarrodona Artigas

Publisher: Ara Llibres

  • 0
  • 1
  • 0

Summary

L’any 1972, Marta Pessarrodona va viatjar a Anglaterra sense data de retorn. Des d’una casa victoriana de Nottingham, on hi tenia una cambra pròpia, va iniciar la lectura de Virgina Woolf, i en molt poc temps, l’autora de títols tan extraordinaris com Mrs. Dalloway o Al far es convertiria en la seva professora d’anglès particular i en la seva fascinació més viva. Des de llavors, Marta Pessarrodona ha aprofundit com ningú en el fascinant món del Grup de Bloomsbury, al voltant del qual trobem alguns dels intel·lectuals més destacats del segle XX: escriptors com E.M. Forster, T.S. Eliot o Lytton Strachey; pintors com Roger Fry o Duncan Grant; filòsofs com Maynard Keynes o Bertrand Russell; figures tan extraordinàries com la ballarina Lydia Lopokova i l’aristòcrata Lady Ottoline Morrell, i evidentment, les incomparables germanes Stephen, Vanessa Bell i Virginia Woolf. Avui, anys més tard, la passió de Marta Pessarrodona per aquests personatges, alguns dels quals va arribar a tractar, i per aquella època no ha disminuït en absolut. Virgina Woolf i el Grup de Bloomsbury n'és el seu homenatge més personal.
Available since: 08/01/2013.

Other books that might interest you

  • Vols vespertins - cover

    Vols vespertins

    Helen Macdonald

    • 0
    • 0
    • 0
    Un llibre lluminós i captivador sobre la nostra relació amb la naturalesa i sobre el que la fauna i la flora poden ensenyar-nos.  
    Quines lliçons podem aprendre de la fauna i la flora que ens envolten? En què s’assemblen les migracions de les aus i les migracions humanes? I els nius dels ocells i les incubadores? Quina relació hi ha entre les cuques de llum i la pantalla dels mòbils? Hi ha cap connexió entre una migranya i el canvi climàtic? I entre els cignes i la monarquia britànica? 
    Helen Macdonald reuneix en aquest volum una sèrie d’escrits sobre la relació dels éssers humans amb el medi natural. El resultat s’assembla a un d’aquells gabinets de curiositats o cambres de meravelles que van proliferar a l’Europa del segle XVI i en què es podien veure objectes sorprenents. Així, el lector assisteix a una trobada fortuïta amb un porc senglar, a una sessió d’observació ornitològica des d’un gratacel de Nova York, a una passejada nocturna per un bosc britànic o al debat sobre la pertinència o no de la cria d’ocells. 
    L’autora combina amb mà mestra la mirada científica i la literària, reflexiona sobre temes ecològics i humans –l’amor, el dolor, la superació de la pèrdua, la recerca de la bellesa–, evoca vivències i ens parla sense tòpics de plantes i animals. Un llibre lluminós.
    Show book
  • Sobre el descrèdit de la modernitat - cover

    Sobre el descrèdit de la modernitat

    Varios autores

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest volum aplega les actes de les Jornades al voltant d'El descrèdit de la realitat de Joan Fuster. 50 anys desprès. Art, modernitat i descrèdit?, celebrades el 2005 al (MuVIM), en col·laboració amb la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València. Es tractava d'estudiar el fet significatiu que justament l'any 1955 es publicara el primer assaig de Fuster, centrat en una temàtica artística que ocupava, en aquella conjuntura històrica de postguerra, determinades claus polèmiques entre el realisme i l'abstracció pictòrica. Les reflexions que el jove Fuster va desgranar llavors, entorn d'aquestes qüestions, zigzaguejaven hàbilment per la història de l'art, des del Renaixement fins a la segona meitat del segle xx. I aquella particular mirada, cinquanta anys després, podia tenir el seu propi espai en un museu valencià, tot convertint-se en motiu d'estudi i de recerca.
    Show book
  • Moments estel·lars de la humanitat - Catorze miniatures històriques - cover

    Moments estel·lars de la...

    Stefan Zweig

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest és, amb tota probabilitat, el llibre més famós de Stefan Zweig. Amb el títol de "Moments estel·lars de la humanitat", aplega catorze miniatures fascinants que relaten esdeveniments històrics absolutament diversos com ara la caiguda de l'imperi d'Orient a mans dels turcs; el descobriment de l'oceà Pacífic; el naixement d'"El Messies" de Händel; la derrota de Napoleó; l'indult de Dostoievski poc abans de l'execució; el viatge de Lenin a Rússia el 1917… Tots ells moments universals que, quan es produeixen, segons paraules del mateix Stefan Zweig, resulten decisius durant segles i segles.
    Hi ha llibres que haurien de ser lectura obligatòria a les escoles. Aquest és un volum imprescindible.
    Pere Estelrich, Diario de Mallorca
    Zweig tria, narra i glossa, en alta literatura, alguns dels instants que ell considera claus en la història de l'ésser humà. Zweig ha esdevingut, de llarg, un dels meus escriptors preferits, no només per la qualitat intrínseca del que escriu, sinó sobretot per la dimensió moral que impregna gairebé tota la seva obra.
    Txema Martínez, Segre
    Show book
  • Reinventar l'escola - cover

    Reinventar l'escola

    Jordi Musons

    • 0
    • 0
    • 0
    Què està canviant en el sistema educatiu? En què 112 coincideixen les escoles més innovadores de tot el món? Com afectarà l'ús continuat de la tecnologia en l'aprenentatge? De quina manera s'haurien d'abordar la desigualtat educativa i el fracàs escolar?
    Aquest llibre és la millor guia possible per a docents, educadors i famílies que volen comprendre l'educació que ve, explorant els nous propòsits del segle xxi i les metodologies que estan revolucionant l'actual model educatiu. En un món on la tecnologia ens empeny cap a la quarta revolució industrial, és necessària la implicació de tota la societat per oferir als més joves l'educació que es mereixen. Només amb un nou ensenyament inclusiu i equitatiu, que ofereixi oportunitats a tots els seus alumnes i faci florir les seves capacitats, les noves generacions podran afrontar amb garanties els reptes que els ofereix el futur.
    Amb una mirada crítica i proactiva, Jordi Musons, director de la prestigiosa escola Sadako (Ashoka Changemaker School), aprofundeix en els límits de l'educació del nostre temps i, alhora, proposa metodologies, eines i models educatius que donin resposta a les necessitats de la societat actual.
    
    "Conèixer Jordi Musons és un regal. Em fascina la claredat amb la qual pensa l'educació i l'escola (i com haurien de canviar). Aquest llibre, que recull el seu pensament sobre l'educació i la vida, és una invitació a deixar anar llast i començar a volar".
    César Bona
    Show book
  • El patrimoni cultural valencià - cover

    El patrimoni cultural valencià

    AA VVAA

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest volum recull el catàleg de l'exposició "El Patrimoni Cultural Valencià" realitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial amb el suport de Caixa Popular i la Direcció general de Patrimoni. L'obra és un treball coral, que tracta de divulgar la riquesa històric-cultural i el patrimoni audiovisual, natural, cultural, musical, artística... del territori valencià. Participen en la publicació més d'una vintena d'especialistes en disciplines com la història, l'arqueologia, la sociologia, la geografia i l'art. D'aquesta manera, el ric territori valencià s'aborda des d'una perspectiva multidisciplinària i plural.
    Show book
  • Tot ha de canviar! - cover

    Tot ha de canviar!

    Renata Ávila, Srećko Horvat

    • 0
    • 0
    • 0
    Tot ha de canviar! reuneix destacats comentaristes de tot el món per presentar una anàlisi rica i matisada de possibilitats progressives arran de la pandèmia Covid-19.
    
     En aquestes pàgines hi trobareu veus influents, que van des de Roger Waters a Noam Chomsky, Slavoj Žižek a Saskia Sassen. Gael García Bernal, Brian Eno i Larry Charles examinen les conseqüències més culturals i artístiques de la pandèmia, tocant temes d'amor, joc, comèdia i temps. Les seves paraules se situen al costat d'anàlisis de les paradoxes i les possibilitats del deute, l'internacionalisme i la solidaritat per part d'Astra Taylor, David Graeber, Vijay Prashad i Stephanie Kelton.
    
     Les creixents mesures de vigilància i control en nom de la salut pública són una preocupació per a molts dels col·laboradors d'aquest llibre, inclosos Shoshana Zuboff i Evgeny Morozov, així com les oportunitats que presenta la crisi per a l'explotació per part de financers, tecnòcrates i l'extrema dreta.
    
     En contra del retorn a la normalitat i, de fet, a la noció que mai hi havia tal cosa, aquestes converses insisteixen en que cal un canvi sistèmic urgent per fer front no només a les pandèmies derivades de la destrucció humana de la natura, sinó també a les incessants febleses de capitalisme global contemporani.
    
    Col·laboradors: Tariq Ali, David Adler, Gael García Bernal, Larry Charles, Noam Chomsky, Brian Eno, Daniel Ellsberg, Kenneth Goldsmith, David Graeber, Johann Hari, Maja Kantar, Stephanie Kelton, Stefania Maurizi, Evgeny Morozov, Maja Pelević, Vijay Prashad , Angela Richter, Saskia Sassen, Saša Savanović, Jeremy Scahill, Richard Sennett, John Shipton, Astra Taylor, Ece Temelkuran, Yanis Varoufakis, Roger Waters, Slavoj Žižek, and Shoshana Zuboff.
    
    És un recull, urgent, de diàlegs el tema del qual abasta l'ampli espectre de transformacions socials i polítiques mundials que afirmen que són necessàries per evitar l'extinció humana en un futur proper. Res no pot ser gaire més urgent que això. JOHN HAWKINS, OpEdNews.com
    
    El llibre reuneix pensadors progressistes per reflexionar sobre el món que s'ha fracturat arrel del coronavirus. Cada pensador aborda un tema, des de l'amor i la tecnologia fins a l'internacionalisme i la creació de diners i deutes, amb el missatge d'organitzar el món d'una manera que beneficiï tothom per igual i acabi amb l'explotació dels pobres pels rics. India Today
    Show book