Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Manual de desobediència civil - Les claus de la revolta no-violenta que està transformant el segle XXI - cover

Manual de desobediència civil - Les claus de la revolta no-violenta que està transformant el segle XXI

Mark Engler, Paul Engler

Publisher: Edicions Saldonar

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Naomi Klein: "Absorbent, ambiciós, indispensable. Un autèntic regal per als moviments socials d'arreu del món".
Des de les protestes sobre el canvi climàtic i els drets dels immigrants fins a Ocupa Wall Street, la Primavera Àrab i #BlackLivesMatter, una nova generació està desencadenant accions d'estratègia no-violenta per influir en el debat públic i forçar el canvi polític. Quan els moviments en massa apareixen a la pantalla dels nostres televisors, els mitjans s'entesten a definir-los com a espontanis i imprevisibles. En aquest llibre, però, Mark Engler i Paul Engler analitzen l'art que s'amaga darrere d'aquests esclats de protesta i examinen els principis bàsics que s'han utilitzat per provocar i guiar els moments transformadors.
Amb idees incisives d'activistes contemporanis, així com amb noves revelacions sobre l'activitat de figures revolucionàries com Mohandas Gandhi, Martin Luther King, Gene Sharp i Frances Fox Piven, els germans Engler demostren que les persones amb pocs recursos i poca influència convencional són les que organitzen les convulsions que estan transformant la política contemporània.
Manual de desobediència civil demostra que la no-violència es pot utilitzar com a mètode de conflicte polític, disrupció i escalada, i argumenta que si els esclats de rebel·lió sempre ens agafen per sorpresa, deixem passar l'oportunitat de comprendre un fenomen crucial, i també d'aprofitar el seu poder per crear un canvi que duri.
Available since: 09/03/2019.

Other books that might interest you

  • La nació literària de Joan Fuster - cover

    La nació literària de Joan Fuster

    Vicent Simbor Roig

    • 0
    • 0
    • 0
    Des que, en l'últim terç del segle XVIII, Johann Gottfried Herder començà a difondre el seu concepte de "volkgeist" o esperit del poble, amb atenció especial a reivindicar la unió indestriable entre nació, llengua i literatura, s'obriren les portes a un replantejament global dels estats territorials europeus que els seus deixebles romàntics confirmarien i divulgarien al llarg del segle XIX, ajudant a la conformació dels estats nació contemporanis. En les terres catalanoparlants, l'anàlisi que en feu Joan Fuster és fonamental: des del seu concepte de nació, entesa com una comunitat unida per l'ús de la mateixa llengua, amb un paper determinant de la literatura, fins a la dissecció rigorosa, amb el seu agut bisturí, dels dèficits inherents a un circuit literari sotmès o simplement tolerat, però desprotegit dels beneficis del suport d'un Estat nació. Una singularitat europea que va merèixer la mirada atenta i apassionada del nostre intel·lectual més influent i que ací s'estudia amb profunditat.
    Show book
  • Història dels avis que no vaig tenir - cover

    Història dels avis que no vaig...

    Ivan Jablonka

    • 0
    • 0
    • 0
    La història dels avis de l'autor, morts a Auschwitz, serveix per reconstruir l'Europa convulsa de la primera meitat del segle XX.  
    Aquest llibre narra la recerca de dos fantasmes: els avis a qui l’autor no va arribar a conèixer. En aquesta recerca, es rescaten cartes i docu-ments, es recullen testimonis de persones que els van conèixer, s’indaga en arxius i biblioteques... De tot plegat n’emergeix el retrat de dos personatges de carn i os, i també d’un període molt convuls de la història europea, sacsejada per les dues guerres mundials, l’estalinisme, el nazisme i l’Holocaust. 
    En aquest marc, víctimes anònimes de la història que tot ho esclafa, sorgeixen els fantasmes d’aquest llibre, els avis d’Ivan Jablonka: jueus polonesos, ell tapisser, ella costurera, militants comunistes que van patir persecució i captivitat, van haver de fugir a França, van tenir-hi dos fills –un dels quals, el pare de l’autor– i van ser deportats a Auschwitz arran de l’ocupació, on se’n perd la pista i sorgeixen algunes hipòtesis sobre el que hi van viure, tot i que sobre el final no hi ha cap dubte. 
    L’autor, que com a historiador ha abordat amb gran habilitat, intel·ligència i estratègies narratives tant la crònica de successos –al bru-tal Laëtitia o la fi dels homes– com la crònica familiar –al deliciós Una casa amb rodes–, se submergeix aquí en el passat europeu a través d’uns avis desapareguts molt abans que ell nasqués. Allò particular il·lumina allò col·lectiu, i aquesta investigació en les arrels familiars perdudes a l’Holocaust serveix per reconstruir tota una època, un món les injustícies i atrocitats del qual del qual s’han de conèixer.
    Show book
  • Per què volem un Estat propi? - Seixanta intel*lectuals parlen de la independència de Catalunya - cover

    Per què volem un Estat propi? -...

    Roger Torres

    • 0
    • 0
    • 0
    Una seixantena de personatges de la vida intellectual i cívica expliquen per quina raó creuen que Catalunya hauria de tenir Estat propi. Els arguments són múltiples i variats i responen al perfil personal i professional de cadascú. Hi han participat: Ferran Aisa, Agustí Alcoberro, Ramon Alcoberro, Margarida Aritzeta, Jaume Aulet, Josep M. Baiget, Dolors Bassa, Joan-Daniel Bezsonoff, Laura Borràs, Jordi Bosser, Moisès Broggi, Lluís Cabrera, Salvador Cardús, Muriel Casals, Jordi Castells, Joaquim M. Cervera, Joaquim Colominas, Xavier Diez, Josep Espasa, Henri Ettinghausen, Oriol Farrés, Mariano Ferrer, Xavier Ferrer, Josefa Figueras, Francesc Foguet, Carme Forcadell, Josep M. Forné, Rosa Victòria Gras, Joan Guasp, Montserrat Junqué, Pere Lluís i Font, Alfons López Tena, Miquel Manubens, Isidor Marí, Jordi Martí, Fèlix Martí, Josep Murgades, Arcadi Oliveres, Pepi Oller, Joan Peytaví, Jordi Porta, Jordi Presas, Miquel Pueyo, Enric Pujol, Hilari Raguer, Ferran Requejo, Elisenda Romeu, Camil Ros, Antoni Rovira, Xavier Rubert de Ventós, Eva Serra, Jaume Sobrequés, Miquel A. Soriano-Montagut, Toni Strubell, Magí Sunter, Josep M. Terricabras, Ricard Torrents, Jaume Vallcorba i Tura, Joan Vergés, Ramon Vila-Abadal i Josep Vallverdú.
    Show book
  • El cant de les sibil·les - cover

    El cant de les sibil·les

    Patricia Gabancho

    • 0
    • 1
    • 0
    Totes són dones.Totes són d’esquerres.I totes tenen un paper clau en la política catalana.Gràcies a una dilatada experiència com a periodista i escriptora, Gabancho aconsegueix crear un format innovador i atractiu: transforma les entrevistes individuals en una extraordinària tertúlia coral. Des de la crisi financera, fins a la necessitat de recuperar valors, passant per l’estat del benestar, la construcció europea, els moviments populars i el dret a decidir; de la mà d’aquestes modernes  sibil·les, doncs, el lector fa un recorregut ampli i alhora profund a l’actualitat que ens toca viure.
    Show book
  • Independència i progrés - El repte democràtic de l'Scottish National Party - cover

    Independència i progrés - El...

    Marc Sanjaume

    • 0
    • 0
    • 0
    La política escocesa i l'evolució de l'SNP han esdevingut molt familiars als ulls de qualsevol observador avesat al debat polític del catalanisme. Tot i les grans diferències entre el Regne Unit i el Regne d'Espanya —i Catalunya i Escòcia—, els sobiranismes escocès i català s'han esforçat històricament per assolir uns objectius comuns.
    La lluita política de l'SNP és germana de la que han dut a terme organitzacions diverses al nostre país des del segle XIX, centrades en tres objectius troncals: el progrés social, la demanda del reconeixement nacional i l'acomodació institucional d'aquesta realitat per part de l'Estat, ja fos mitjançant l'autogovern o la secessió. És un plet que encara no s'ha resolt i que continua estructurant la política de les respectives nacions.
    A Independència i progrés, Marc Sanjaume ofereix una mirada precisa sobre la història de l'SNP per comprendre l'evolució d'un partit que ha passat de la marginalitat a l'hegemonia política a Escòcia proposant un programa independentista i progressista.
    Show book
  • Herois indepes - Els veritables impulsors del Procés - cover

    Herois indepes - Els veritables...

    Jordi Calvís, Andre Gonzalez

    • 0
    • 1
    • 0
    Qui ha lluitat més per la independència de Catalunya? Uns respondran que si en Mas, uns altres que si en Junqueras, uns altres de més enllà diran que la CUP... Segons siguin les seves preferències polítiques, vaja. I, en part, tots tenen raó. Però els veritables herois indepes, aquells que de debò creen independentistes a cabassos, no són els separatistes de tota la vida o els conversos, sinó tots aquells que amb menyspreus, insults i atacs continuats no deixen d'esperonar més i més persones perquè se sumin a la massa ingent dels que volen abandonar Espanya en direcció a la República Catalana. El Tribunal Constitucional, Paco Marhuenda, Rajoy, Pdr Snchz, Jiménez Losantos, Pedro J. o Curri Valenzuela, són ells els veritables herois indepes que tenen la missió de recordar-nos a diari que no volem compartir un Estat amb ells.
    
    Per homenatjar els incansables lluitadors de la causa independentista, en Jordi Calvís ha concebut aquesta col·lecció de cromos que l'Andreu González ha complementat amb textos breus, uns textos d'agraïment emocionat.
    
    Gràcies, herois, perquè sense vosaltres res de tot això no hauria estat possible!
    
    Il·lustracions de: Jordi Calvís i Burgués
    Show book