Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Cultura en tensió - Sis propostes per reapropiar-nos de la cultura - cover

Cultura en tensió - Sis propostes per reapropiar-nos de la cultura

Nando Cruz, Lucía Lijtmaer, César Rendueles, Marina Garcés, Ramon Faura, Joan Miquel Gual

Publisher: Rayo Verde Editorial

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Estats, mercats i elits promouen la visió de la cultura com un indiscutible oasi de pau enmig d'un món convuls. La cultura, vista així, funciona com a forma de pacificació i recondueix les tensions cap a la possibilitat d'elecció entre productes culturals. Malgrat això, l'espai de la cultura és un espai en tensió.

En aquest llibre obrim mirades i reflexions en aquest sentit, considerant la cultura com un lloc dinàmic i de disjuntives en la mateixa mesura que tants altres espais de la vida, i donant valor a aquest fet. Reconèixer aquesta tensió obre riques oportunitats de prendre posició i plantejar la cultura com un camp en el que reapropiar-nos de les nostres vides.

El llibre està pensat i escrit per gent que participa al portal Nativa.cat i, en bona mesura, suposa l'expressió en paper de les seves reflexions i dinàmiques.
Available since: 02/01/2016.

Other books that might interest you

 • Em dic Carles - cover

  Em dic Carles

  Josep Riera i Font

  • 0
  • 2
  • 0
  «Vaig prendre consciència que era una petita baula d’una cadena que venia de molt lluny, també dels meus avantpassats. Doncs la meva feina a la vida era entregar aquesta baula una mica més forta a la generació següent. I si tots fem això, alguna generació posterior estarà en condicions de proclamar la independència.»
  
  Que el president de la Generalitat Carles Puigdemont no és un polític corrent és una evidència. Els seus orígens, la seva formació, les seves influències i, sobretot, l’autoexigència per tenir un pensament propi, en són la causa indubtable. Des de l’amistat més propera, la que atorguen els anys i les afinitats, Josep Riera Font conversa amb Carles Puigdemont perquè sigui el president, en primera persona, qui ens parli de la seva vida, de la seva gent.
  
  Em dic Carles és una aproximació intensa a la personalitat del nou president de la Generalitat i a tot allò que ha marcat la seva trajectòria vital: Amer, els anys d’internat, el mestratge de l’oncle, la biblioteca del monestir de Poblet, l’accident a vida o mort, la vocació periodística, l’emprenedoria, la curiositat pel món virtual, la passió per la lectura i la música, l’alcaldia de Girona, el compromís amb el país...
  
  El retrat d’un home a qui la història ha cridat en aquest moment més que per ser qui és, per ser com és.
  Show book
 • Responsània El nou món - I El viatge - cover

  Responsània El nou món - I El...

  Marc Malagarriga

  • 0
  • 0
  • 0
  No és més feliç qui controla el seu entorn, 
  sinó qui no és controlat per ell, qui flueix amb ell…
  
  Aquesta frase resumeix força bé aquest primer volum de la col·lecció "Responsània, el nou món", que relata la història de l'Enric, la Sofia i el Pau, una família com qualsevol altra que emprèn un viatge a un país desconegut més enllà d'unes fronteres definides en un mapa, carregant les seves pors, anhels, desitjos i prejudicis.
  Mica en mica, aniran descobrint un nou món de possibilitats i alternatives que ni s'havien imaginat que poguessin existir, es redescobriran a si mateixos i redefiniran els seus valors i creences, entenent que allò que sempre havien vist i cregut no només no era l'únic que existia, sinó que tampoc era tan bo com es pensaven. Ni ells tan feliços com s'havien volgut creure… 
  A Responsània es trobaran cara a cara amb un altre model social, polític, econòmic i educatiu, però també una altra concepció del temps, la naturalesa, la mort, la llibertat, la felicitat i l'espiritualitat, junt amb un gran número de questions més que contraveníen allò que sempre els havien dit i après. I així, empesos per la necessitat d'adaptar-se a un nou entorn que d'entrada se'ls presenta hostil, avaluaran allò que sabien, coneixien i havien donat sempre per descomptat, contraposant-ho amb la nova realitat que se'ls ofereix, no exempta de polèmica, fins haver de decidir en quin dels dos mons prefereixen viure: un de conegut i llunyà que forjà el seu passat o un altre desconegut però proper que els brinda un futur que mai s'haguessin imaginat.
  
  Un viatge tant exterior com interior al cor d'una nova societat que qui sap si algun dia podria ser més real que el somieig en el qual no sabem que vivim…
  Show book
 • El Tibet trenca el seu silenci - Crònica de la revolta tibetana de 2008 - cover

  El Tibet trenca el seu silenci -...

  Tsering Woeser

  • 0
  • 0
  • 0
  No es tracta d'un llibre religiós. Tampoc parla sobre budisme. Ni n'és un de turístic. El Tibet trenca el seu silenci és un llibre cívic. 35 cròniques amb to periodístic que relaten de primera mà i a través de la informació privilegiada de l'autora, com a testimoni directe i persona amb molts contactes encara al Tibet. Tots els articles parlen exclusivament del rerefons polític, social, cultural i tradicional que viu la regió des de fa anys i han estat rescatats dels blogs de l'autora, malgrat la censura continua del govern xinès i els atacs de pirates informàtics. Acompanya els textos una crònica visual, unes 80 fotografies realitzades per la pròpia autora, que retraten el que s'ha intentat ocultar de la revolta tibetana que es va produir entre el març i l'agost de 2008.
  Show book
 • Independència i progrés - El repte democràtic de l'Scottish National Party - cover

  Independència i progrés - El...

  Marc Sanjaume

  • 0
  • 0
  • 0
  La política escocesa i l'evolució de l'SNP han esdevingut molt familiars als ulls de qualsevol observador avesat al debat polític del catalanisme. Tot i les grans diferències entre el Regne Unit i el Regne d'Espanya —i Catalunya i Escòcia—, els sobiranismes escocès i català s'han esforçat històricament per assolir uns objectius comuns.
  La lluita política de l'SNP és germana de la que han dut a terme organitzacions diverses al nostre país des del segle XIX, centrades en tres objectius troncals: el progrés social, la demanda del reconeixement nacional i l'acomodació institucional d'aquesta realitat per part de l'Estat, ja fos mitjançant l'autogovern o la secessió. És un plet que encara no s'ha resolt i que continua estructurant la política de les respectives nacions.
  A Independència i progrés, Marc Sanjaume ofereix una mirada precisa sobre la història de l'SNP per comprendre l'evolució d'un partit que ha passat de la marginalitat a l'hegemonia política a Escòcia proposant un programa independentista i progressista.
  Show book
 • Devolució - cover

  Devolució

  Jordi Martí Monllau

  • 0
  • 0
  • 0
  En l'actual marasme polític que viu l'independentisme, que sembla polaritzat entre el possibilisme autonomista i l'unilateralisme sobiranista, falten idees que ajudin a resituar el discurs sense caure en el derrotisme ni enrocar-se en la fantasia. Ens cal primer de tot un diagnòstic lúcid de la situació actual.
  
  A Devolució, Martí Monllau constata que fa anys que "el catalanisme gira al voltant d'una idea fixa: la independència. Hi gira, però no hi avança. Fa anys que el catalanisme es troba encallat, amb l'anhel posat en un objectiu que sembla que, en lloc de servir-li de far i d'esperó, li fa d'àncora".
  
  L'allau d'assaigs que es va publicar durant els anys del Procés sobre la viabilitat de la independència han quedat sepultats per la mateixa esllavissada que va venir després de l'1 d'octubre. Llegits ara, són més aviat llibres d'autoajuda col·lectiva, amb amplis argumentaris per desfer-se del mal tractador o especulacions tàctiques d'un moment d'efervescència amb més escuma que substància.
  
  En aquest assaig que avui publiquem a la Biblioteca del Núvol, Jordi Martí Monllau fa recapitulació dels errors i pors que han atenallat el catalanisme en els darrers anys i es proposa reestablir el discurs nacionalista sobre noves premisses.
  Show book
 • Hannah Arendt: Llibertat política i totalitarisme - cover

  Hannah Arendt: Llibertat...

  Fina Birulés

  • 1
  • 0
  • 0
  Filòsofa jueva d'origen alemany i una de les teòriques de la política més influents de la segona meitat del segle XX. Actualment són conegudes i elogiades la seva aposta per pensar la vita activa i la política a partir de la categoria de natalitat, la seva anàlisi dels règims totalitaris, la tesi de la banalitat del mal o les seves reflexions entorn de la república i del tresor perdut de la tradició revolucionària. De sòlida formació filosòfica i amb una prometedora carrera acadèmica, el "shock de la realitat", l'incendi del Reichstag l'any 1933, l'obligà a exiliar-se a París i a repensar l'especificitat i el sentit de la política.
  Com se sap les seves reflexions parteixen de la constatació que els fets del totalitarisme van deixar una situació en la qual s'havia d'aixecar acta de l'heterogeneïtat de les velles eines conceptuals i l'experiència política del segle XX. D'aquí que assumís el repte de "pensar sense baranes".
  Aquest llibre proposa una lectura contemporània d'algunes reflexions al voltant del totalitarismes i la llibertat política.
  Show book