Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
El que fan els millors professors universitaris - cover

El que fan els millors professors universitaris

Ken Bain

Translator Salvador Company Gimeno

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

¿Qué hace grande a un gran profesor? ¿Cuáles son los profesores que recuerdan los estudiantes mucho tiempo después de graduarse? Este libro, el resultado de un estudio de quince años sobre casi un centenar de profesores y una amplia diversidad de universidades, ofrece respuestas valiosas a todos los educadores. La respuesta breve es: no es lo que hacen los profesores, es lo que comprenden. La planificación de las clases y las notas para lecciones magistrales son menos importantes que la forma en que los profesores comprenden la asignatura y valoran el aprendizaje humano. Sean historiadores o físicos, estén en El Paso o St. Paul, los mejores profesores conocen sus materias a fondo -pero también saben cómo atraer y desafiar a los estudiantes y provocar en ellos respuestas apasionadas. Y sobre todo, creen firmemente dos cosas: que la enseñanza importa y que los estudiantes pueden aprender. En relatos divertidos y conmovedores, Ken Bain describe ejemplos de ingenuidad y compasión, de estudiantes que descubren ideas nuevas y la profundidad de su propio potencial. Lo que hacen los mejores profesores universitarios es un tesoro hallado de perspicacia e inspiración tanto para profesores noveles como para educadores expertos.
Available since: 03/08/2021.

Other books that might interest you

 • El cas dels maristes - cover

  El cas dels maristes

  Guillem Sànchez i Marin

  • 0
  • 0
  • 0
  La crònica de la investigació periodística de l’escàndol de pederàstia en escoles
  religioses més important d’Espanya.
  Amb cada nou testimoni, amb cada nova denúncia, amb cada nou adult que s’atrevia a revelar el seu secret d’infància i acusar un dels seus professors, la dimensió del cas Maristes sobrepassava qualsevol precedent. L’autor, i els seus companys d’El Periódico de Catalunya, es van veure involucrats en un entramat de pederàstia silenciada, que es va destapar gràcies a un pare que va aixecar la veu i va furgar en els indicis delictius d’un dels professors, i que va acabar amb dotze docents denunciats per alumnes escolaritzats durant les dècades de 1970, 1980, 1990 i 2000. Una realitat esfereïdora, una potent reflexió sobre l’ofici i els límits del periodisme.
  «Ningú no estava preparat per descobrir que en Benítez no era l’únic pederasta que havia passat pel col·legi de Sants-les Corts. Igual que seguir una formiga que carrega una engruna de pa condueix fins al formiguer, així mateix, seguir el rastre dels abusos sexuals del professor de gimnàstica va conduir a ventilar els secrets que amagaven alguns dels seus col·legues. En Benítez, el darrer cap per lligar que el 2011 continuava fent al seu despatx —aïllat del pas del temps— el mateix que d’altres havien fet quan no calia amagar-se tant, va acabar per destapar-ho tot. Hi havia cas Benítez. Però era tan sols el primer capítol del cas Maristes.»
  Show book
 • Introducció a la història - Praxi estructura i canvi - cover

  Introducció a la història -...

  Marc Baldó Lacomba

  • 0
  • 0
  • 0
  Este libro trata de la historia como conocimiento y experiencia. Averigua, en primer lugar, los fundamentos de la disciplina, como se construye, las características principales del método, los procedimientos de búsqueda y el discurso historiográfico, así como las maneras de explicar la historia. Se incide especialmente en las estrategias para construir una investigación histórica, desde como se formulan las preguntas iniciales hasta como se construye la exposición de resultados, pasando por los caminos -abiertos- de investigación y análisis. Pero además de esta consideración metodológica, el libro también hace una propuesta sobre como entender y explicarse la experiencia histórica. Reflexiona sobre como se produce esta experiencia humana que transforma la natura y genera y cambia la sociedad.
  Show book
 • Res de res - cover

  Res de res

  Hanif Kureishi

  • 0
  • 0
  • 0
  Un triangle amorós entre un vell director de cinema, la seva dona i un jove crític. Una novel·la ferotge, procaç, desoladora i molt divertida. 
  En Waldo, una vella glòria del cinema, es tro-ba ara ple de xacres i prostrat en una cadira de rodes. Malgrat l’edat, conserva intacta la libi-do, i la seva dona, la Zee, més jove que ell, es deixa magrejar de tant en tant. El tercer vèrtex del triangle és l’Eddie, periodista cinematogràfic, antic admirador d’en Waldo i ara amant de la Zee davant dels nassos del vell director, que maquina una venjança amb l’ajuda de l’Anita, actriu i amiga, disposada a investigar el truculent passat de l’Eddie.  
  Hanif Kureishi explora en aquesta novel·la breu les dissorts de la vellesa i la decrepitud física, els sòrdids confl ictes matrimonials i sexuals i els mecanismes secrets de la creativitat artística. Ho fa mitj ançant un sentit de l’humor canalla i amb pinzellades pornogràfi ques i escatològiques. Resultat: una novel·la contundent i salvatge, que maneja amb un equilibri exemplar la comicitat i el patetisme. Riallades i desolació són els ingredients d’una indagació visceral en les misèries i les quimeres de la vida contemporània, a través d’uns personatges que desborden luxúria, odi, ressentiment, mesquineses, desenfrenament, procacitats i altres excessos.
  Show book
 • La nació literària de Joan Fuster - cover

  La nació literària de Joan Fuster

  Vicent Simbor Roig

  • 0
  • 0
  • 0
  Des que, en l'últim terç del segle XVIII, Johann Gottfried Herder començà a difondre el seu concepte de "volkgeist" o esperit del poble, amb atenció especial a reivindicar la unió indestriable entre nació, llengua i literatura, s'obriren les portes a un replantejament global dels estats territorials europeus que els seus deixebles romàntics confirmarien i divulgarien al llarg del segle XIX, ajudant a la conformació dels estats nació contemporanis. En les terres catalanoparlants, l'anàlisi que en feu Joan Fuster és fonamental: des del seu concepte de nació, entesa com una comunitat unida per l'ús de la mateixa llengua, amb un paper determinant de la literatura, fins a la dissecció rigorosa, amb el seu agut bisturí, dels dèficits inherents a un circuit literari sotmès o simplement tolerat, però desprotegit dels beneficis del suport d'un Estat nació. Una singularitat europea que va merèixer la mirada atenta i apassionada del nostre intel·lectual més influent i que ací s'estudia amb profunditat.
  Show book
 • Viles planificades valencianes medievals i modernes - cover

  Viles planificades valencianes...

  Vicenç M. Roselló Verger

  • 0
  • 0
  • 0
  El País Valencià és massa llarg i divers per poder reduir a un comú denominador l'evolució urbana de les seues viles i ciutats. N'hi ha d'origen romà, andalusí, cristià catalanesc o aragonès, senyorial o reialenc, renaixentista o il·lustrat... Aquest treball és el resultat de quatre o cinc anys de recerca sobre més de quaranta nuclis valencians que mostren una planificació geomètrica i tenen origen medieval o pertanyen als segles XVI o XVII. La part general presenta unes conclusions, sempre provisionals, sobre les condicions físiques (relleu, hidrografia, litoral), les circumstàncies històriques (xarxa caminera, assentament, estratègia) i planteja les dicotomies islàmic/cristià, senyoria/reialenc per després incidir en la geometria urbana i les qüestions de mètode. Més endavant desfilen els quaranta-un nuclis, ordenats de nord a sud com a litorals o interiors, cadascun amb la seua bibliografia. S'hi observa un cert desequilibri, favorable a la part septentrional del País Valencià, que es justifica per les viles planificades modèliques.
  Show book
 • Vista parcial - cover

  Vista parcial

  Tobies Grimaltos

  • 0
  • 0
  • 0
  De los asuntos que nos importan tenemos una vista meramente parcial, es decir, incompleta e interesada. Quizás una manera de completar nuestra visión es contrastar y compartir perspectivas particulares. Examinarlas unos y otros, para averiguar qué nos acerca y que nos separa, qué habíamos visto ya nosotros y que nos aporta otra perspectiva. Este libro es una compilación de visiones parciales y provisionales, probaturas de acercamiento, a algunos de los temas que nos importan. Son ensayos breves sobre cuestiones cotidianas, o no tan cotidianas, que nos hacen pensar, que nos interrogan y nos sorprenden, que nos cuestionan: la identidad y el paso del tiempo, la lengua y la visión del mundo, la concepción que tenemos de nosotros mismos y el autoengaño, y otras muchas cosas, que son examinadas en cincuenta y tres cápsulas en las cuales se mira la vida con gafas de cerca.
  Show book