Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
No em deixis mai - cover

No em deixis mai

Kazuo Ishiguro

Translator Xavier Pàmies

Publisher: Editorial Anagrama

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

A primer cop d’ull, els joves que estudien a Hailsham no són diferents de qualsevol grup d’adolescents. Practiquen esport, assisteixen a classes d’art amb professores (o guardianes) que miren d’estimular-los la creativitat i, com tots els joves, descobreixen el sexe, l’amor i els jocs de poder. L’internat és una curiosa Arcàdia anglesa, recòndita i cofoia de les seves instal·lacions, els seus jardins, el llac i els idíl·lics caminois rurals, que tal vegada no menen enlloc. Perquè Hailsham és un món hermètic, estrany i convencional alhora, en què els alumnes semblen orfes sense cap altre contacte amb l’exterior que la Madame, la dona que hi acudeix regularment a buscar les obres més prometedores dels nois. Un indret on els professors (o guardians) no paren de repetir-los que són especials i que els espera un futur de responsabilitat, però també de preocupar-se obsessivament per la seva salut. Els nois també saben que són estèrils i que, de la mateixa manera que no tenen pares, tampoc tindran fills. 
La Kathy, la Ruth i en Tommy van estudiar a Hailsham, i van bastir un triangle amorós de vèrtexs canviants. I ara la Kathy H., arribada a trenta-un anys, recorda aquells temps i de quina manera ella i els seus amics, els seus amants, van acabar desvelant la veritat.
Available since: 02/15/2021.
Print length: 336 pages.

Other books that might interest you

 • Esyllt T Lawrence - Una gal·lesa entre dracs - cover

  Esyllt T Lawrence - Una gal·lesa...

  Carme Manuel Cuenca,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Esyllt T. Lawrence: una gal·lesa entre dracs es un estudio que pretende recuperar la trayectoria intelectual de la única persona que durante los años de la posguerra española hizo de puente entre el mundo catalán y el galés. Desde sus años de educación universitaria en Cambridge, la estancia en la Universidad de México, sus vínculos con el grupo de exiliados catalanes en este país y el matrimonio con el escritor Lluís Ferran de Pol, hasta los más de cuarenta años entre Arenys de Munt y Arenys de Mar, Esyllt T. Lawrence siempre mostró un interés constante por las letras y por dos lenguas minoritarias, la galesa -la propia- y la catalana -la de adopción.
  Esta dedicación en cuerpo y alma se limitó a dar unos frutos que raramente traspasaron las fronteras del ensayo breve, de la traducción o del artículo periodístico y, por muchas razones que se explican en este volumen, Lawrence nunca vio publicada ninguna investigación más extensa de las que había emprendido con illusión y esfuerzo. El reconocimiento de las instituciones catalanas con la Cruz de Sant Jordi a su trayectoria intelectual sólo es un testimonio de la admiración que esta mujer, que nunca olvidó sus raíces galesas, despertaba en todos aquellos que osaban acercarse a ella, tanto en Catalunya como en el País de Gales. Josep-Vicent Garcia Raffi es profesor de Lengua y Literatura de enseñanza media en la ciudad de Valencia. Es autor de diferentes estudios sobre literatura, sociolingüística y didáctica de la lengua, entre los cuales destacan los publicados sobre el escritor Lluís Ferran de Pol, como Lluís Ferran de Pol i Mèxic: literatura i periodisme (1998), y la recuperación de textos inéditos de este autor, Campo de concentración, 1939 (2002). Carme Manuel Cuenca es profesora de Literatura Norteamericana de la Universitat de València. Además de ser autora de numerosos artículos, libros y ediciones sobre varias obras de la literatura de los Estados Unidos, es directora de la colección Biblioteca Javier Coy de Estudios Norteamericanos (PUV) y codirectora de Biblioteca de Autoras Norteamericanas de Ediciones Ellago (Castellón). Ambos autores empezaron el estudio de las relaciones lingüísticas, culturales y literarias entre el galés y el catalán hace veinte años. Fruto de este interés son los diversos artículos y conferencias que han publicado e impartido, y la primera antología de poesía galesa traducida al catalán, Poesia galesa actual (Valencia, 1992).
  Show book
 • Lliçons d'una pandèmia - Idees per fer front als reptes de salut planetària - cover

  Lliçons d'una pandèmia - Idees...

  Salvador Macip

  • 0
  • 0
  • 0
  Una anàlisi lúcida i didàctica sobre la gestió de la pandèmia de la covid-19. Salvador Macip ens ofereix les claus per fer front a futures crisis sanitàries. 
  Els humans ens creiem els amos del planeta, però un simple virus ha aconseguit fer trontollar el nostre regnat. I això pot tornar a passar. ¿Què hem fet malament durant la pandèmia de la covid-19 i com hauríem d’organitzar-nos per respondre a la propera emergència que amenaci la salut de la humanitat? A través d’una lúcida anàlisi dels principals factors socials i científics d’aquesta crisi i amb les eines de la millor divulgació, l’autor ens ofereix les claus d’un necessari canvi de paradigma.
  Show book
 • Viatge a Itàlia - cover

  Viatge a Itàlia

  Joan Simó

  • 0
  • 0
  • 0
  Joan Simó (1999) té la diabòlica mania d'escriure, que diria Josep Pla. Els seus articles, esmolats i incisius, deixen entreveure una capacitat per desmuntar tòpics i capgirar sempre la perspectiva més òbvia. Simó té el do de retratar el que veu sense deixar de sortir a la foto, i ho fa sense fer mai ombra al que explica. Simplement hi és i al capdavall és la seva mirada personal el que dota d'interès allò que descriu. La ruta de Simó per Itàlia és civilitzada (encara es pren seriosament el deure de fer les visites culturals que toquen a cada lloc), però oberta a la improvisació. El seu relat, ple d'observacions personals, ens arriba filtrat per la sornegueria i un punt de cansament que no cau mai en el passotisme. Viatge a Itàlia és la incursió d'un jove mediterrani hedonista que no ha perdut la capacitat de sorprendre's mentre visita una cultura germana. Simó travessa Itàlia amb la por de contreure el virus, en un moment, l'estiu de 2021, en què el contagi viu un moment àlgid i un test positiu li hauria impedit tornar a casa.
  Show book
 • Aprendre Photoshop CS5 amb 100 excercicis práctics - cover

  Aprendre Photoshop CS5 amb 100...

  MEDIAactive

  • 0
  • 1
  • 0
  Photoshop CS5 es el programa de retoc fotogràfic i tractament d'imatges per excel·lència. Amb aquest manual aprendreu a treure el màxim partit de les seves múltiples eines i funcions. En aquesta versió de Photoshop, Adobe ha inclòs interessants novetats que milloren i faciliten el flux de treball i incrementen les possibilitats d'edició d'imatges. Amb aquest llibre: Aprendreu a seleccionar vores amb una gran precisió emprant l'eina millorada Perfeccionar borde. Coneixereu la nova funció Relleno según el contenido que permet treure fàcilment elements de la imatge substituint-los per contingut que s'ajusta al seu entorn. Utilitzareu la nova eina Deformación de posición libre per transformar determinades parts d'una imatge. Eliminareu fàcilment els efectes de distorsió d'imatges utilitzant el nou filtre Corrección de lente. Aconseguireu efectes de pintura realista barrejant colors en el llenç amb l'eina Pincel Mezclador i practicareu amb les noves formes de Punta de cerda dels pinzells.
  Show book
 • El cost de l'energia - cover

  El cost de l'energia

  Genís Riba Sanmartí

  • 0
  • 0
  • 0
  El desenvolupament de la societat industrial al llarg dels últims 250 anys s'ha basat en l'accés a fonts d'energia abundants i barates en forma de combustibles fòssils (petroli, carbó i gas natural). Aquest llibre explica l'efecte que ha tingut l'ús extensiu que se n'ha fet en les economies mundials i la gran quantitat de diners i interessos que mou el comerç de matèries primeres energètiques. L'anàlisi que hem dut a terme desvela l'alarmant dependència que té Europa Occidental, i Catalunya en particular, de les importacions d'energia i l'enorme esforç econòmic que això suposa. Si hi afegim els signes d'exhauriment que comencen a mostrar els combustibles fòssils, i en especial el petroli, es fa evident que no podem seguir amb el model energètic actual.
  
  Els costos d'obtenir l'energia dels combustibles fòssils no són només econòmics, sinó que cal considerar també els devastadors efectes que el seu ús té en el medi ambient i en el nostre entorn. És per tot això que, des d'aquest estudi, es proposa impulsar una transició energètica cap a un model basat en energies renovables que ajudi a reduir els costos econòmics, ecològics i socials de la nostra energia.
  Show book
 • Reptes de la vertebració territorial valenciana - cover

  Reptes de la vertebració...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Fins a quin punt els actuals models d'ordenació del territori permeten donar solució a problemes tan greus com la despoblació de l'interior, la infraestructura verda o la sostenibilitat dels ecosistemes? En quina mesura el canvi de model d'ordenació del territori pot revertir les creixents desigualtats entre litoral i interior? La creació d'ens territorials administratius d'escala intermèdia, pot contribuir a millorar la prestació de serveis indispensables en les àrees rurals? Es pot evitar que queden obsolets els plans d'acció dissenyats per a combatre aquests problemes quan s'allarga el temps d'implementació de les solucions adoptades? Són algunes de les reflexions, essencials per a la vertebració territorial valenciana, que foren exposades en la trobada celebrada al febrer de 2019 entre especialistes de la Universitat de València, investigadors dels instituts d'estudis comarcals (IDECO) i representants polítics de l'administració pública local.
  Show book