Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Retrat d'un magnicidi - Les últimes hores del president Companys - cover

Retrat d'un magnicidi - Les últimes hores del president Companys

Jordi Finestres Martínez

Publisher: Ara Llibres

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

En el 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, Jordi Finestres revela un dels grans misteris de la història de Catalunya:
Qui va posar punt i final a la vida del president Companys al castell de Montjuïc?
De qui fou el tret de gràcia?
Una descoberta excepcional que permet a l’historiador seguir les últimes passes del president republicà hora a hora, pràcticament minut a minut, i recrear un dels episodis més obscurs del passat recent del nostre país: la persecució a França del president electe a l’exili, la seva captura i empresonament i la seva vergonyosa execució per part del bàndol franquista insurgent.
Una documentadíssima investigació, en edició il·lustrada, que es llegeix com una intriga absorbent, de trist i cèlebre final, en la qual ressonen amb emoció les últimes paraules del president: “Per Catalunya!”.
Available since: 09/11/2015.
Print length: 144 pages.

Other books that might interest you

 • Paràgrafs de Barcelona - cover

  Paràgrafs de Barcelona

  Jordi Coromina

  • 0
  • 0
  • 0
   
  Un passeig pel passat, el present i el futur de Barcelona. 
  Hi ha moltes Barcelones i totes tenen cabuda en aquest llibre, escrit primer amb els peus i després amb el cap mitjançant l'art de passejar.
  La Barcelona de Jordi Corominas s'escriu amb paràgrafs carregats d'estímuls. Sorgeix un discurs personal que mescla història, arquitectura, vida de barri, carrers, places, dies, nits, amistats, política, pensaments, aspectes ocults per a la majoria de transeünts i una aposta per reflectir la ciutat des de la vida mateixa, on cada racó és una oportunitat de seducció.
  Escriure sobre Barcelona té una llarga tradició i per consolidar-la cal renovar-la. De Josep Maria Huertas Clavería, Josep Pla o Lluís Permanyer es poden extreure un munt d'ensenyaments: Corominas agafa el seu propi camí amb un estil personal. Després de llegir aquest llibre, Barcelona no serà mai més la mateixa.
   
  "Jordi Corominas és el poeta, passejant i cronista de Barcelona."
  El Confidencial
  "Corominas reivindica la figura del flâneur, del que mira i és detectiu de la pròpia ciutat."
  El Periódico
  "Corominas és un dels joves erudits sobre la ciutat de Barcelona amb més coses a dir."
  Revista de Letras
  "La literatura de Corominas és una mirada contemplativa a la gran cultura europea."
  Europa Press
  "Corominas pertany a la religió del cosmopolitisme."
  El Cultural
  Show book
 • Teixir revoltes El Bloc d'Estudiants Agermanats - 30 anys per la universitat pública democràtica i valenciana - cover

  Teixir revoltes El Bloc...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  El Bloc d'Estudiants Agermanats, el sindicat estudiantil més representatiu del País Valencià, ha assolit trenta anys d'activitat continuada. El BEA és una organització creada a la Universitat de València el 1984, per una generació estudiantil que reclamava una transformació profunda de l'estructura i el funcionament institucionals. Aquest llibre presenta un mosaic d'opinions sobre la participació en el moviment estudiantil, i pretén apropar una panoràmica de l'activitat d'un moviment plural i col·lectiu mitjançant la suma i confrontació de moltes veus que han fet possible la seua presència, la seua influència, la seua continuïtat. Però a més del vessant testimonial, aquest llibre mira de situar el BEA en una tradició històrica de lluita , de maduració de discursos i d'organització, de propostes de canvi i de modernització des del valencianisme i l'esquerra.
  Show book
 • Criança assertiva - Com construir un aferrament segur i tenir cura de la salut mental infantil - cover

  Criança assertiva - Com...

  Milena González

  • 0
  • 0
  • 0
  Durant molt temps s'ha mantingut la premissa que els nens i les nenes han de passar-ho malament per aprendre. Aquesta idea va acompanyada de frases col·loquials com ara «que pateixi, així n'aprendrà» o «si no li fa mal, no n'aprèn». Tanmateix, en resposta a les conseqüències d'un paradigma de criança basat en l'autoritarisme, han sorgit formes de criança oposades, centrades en la permissivitat i, en certa manera, en la negligència. Aquestes últimes recolzen sobre premisses com ara «al nen no se li han de posar límits que poden interrompre el desenvolupament lliure de la seva personalitat».
  És molt habitual tendir als extrems i és probable que això funcioni en situacions límit, com ara haver d'eliminar hàbits que són perjudicials per a la salut, però per a la criança no és el més idoni. Si vols descobrir els elements clau per construir un aferrament segur amb els teus fills, has arribat al llibre indicat.
  La psicòloga i psicoterapeuta Milena González presenta en aquest llibre la importància d'aprendre a educar des de l'amor que sosté i des dels límits que protegeixen. L'amor i els límits en la criança van de la mà, no estan renyits. I una cosa i l'altra són tan necessàries per a la salut emocional del nen com ho són l'aliment i el son per a la seva salut física.
  En el llibre es construeix una mirada comprensiva envers la infància i compassiva envers aquells adults que, tot i no ser perfectes, volen aprendre a mirar i tractar amb respecte els nens i les nenes que formen part de la seva vida. Tot això es fa a partir de la desconstrucció de models i patrons de criança que afecten no només al vincle entre pares i fills, sinó també a la salut mental dels més petits.
  El nen construeix una idea de si mateix i de com és el món que l'envolta des de la mirada i el tracte que rep de les persones importants per a ell. Per definir-se a si mateix com algú capaç o incapaç, fort o feble, fracassat o el contrari, recorrerà a la seva memòria emocional i serà fidel a les paraules, a la mirada i al tracte que va rebre principalment de les persones que el van definir durant els seus primers anys de vida.
  Mai no és tard per aprendre a fer-ho d'una altra manera. Gràcies a la lectura d'aquest llibre, descobriràs com millorar la relació amb el teu fill a través de la construcció d'un aferrament segur.
  Web en català: www.editorialsentir.cat
  Show book
 • La imatge que mai no acaba - Un viatge per l'antropologia visual des del ciname etnogràfic fins a la intel·ligència artificial - cover

  La imatge que mai no acaba - Un...

  Roger Canals

  • 0
  • 0
  • 0
  Vivim en un moment de profundes transformacions en l'àmbit de la imatge i la cultura visual. Com pot ajudar-nos l'antropologia a pensar el paper de les imatges en la nostra vida quotidiana? I, al revés: com podem repensar alguns dels temes clàssics de l'antropologia (el ritual, el parentiu, l'experiència de l'Alteritat) a partir de les noves formes de visualitat contemporània?
  
  Amb un llenguatge alhora clar i rigorós, Roger Canals redefineix en aquest assaig el camp de l'antropologia visual des d'un vessant alhora teòric i pràctic. A partir de nombrosos exemples del nostre dia a dia i d'experiències extretes de les seves pròpies pel·lícules i investigacions, Canals analitza com ens relacionem amb i a tra-vés de les imatges, i com teixim relacions amb els altres a través de la mirada i dels instruments de visió. Un llibre que defensa apassionadament les possibilitats de la imatge i de l'antropologia per a entendre i transformar el nostre món.
  Show book
 • Quadern de dilluns - Educació cine i literatura - cover

  Quadern de dilluns - Educació...

  Jaume Cela i Ollé

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest quadern comença el primer dia de l'any 2012 i acaba el dia 31 de desembre. És un quadern de notes que l'autor ha escrit cada dilluns. El resultat és com aquelles carpetes dels alumnes que s'han d'endreçar a final de cada trimestre i que recullen el treball fet durant un curs. 
  
  Hi trobareu referències a l'actualitat que parlen del temps que ens toca viure. Un temps present, però que se sap condicionat pel passat, en forma de memòria, i que té la mirada al futur, a la utopia i a l'esperança que sempre suposa un projecte educatiu.
  
  Al llarg de les setmanes apareixen anècdotes, algunes categories, records, vivències, persones, reflexions ètiques i estètiques, preguntes, respostes i noves preguntes que, possiblement, mai no tindran una resposta definitiva. Per això té sentit educar.
  
  També s'hi inclouen resums breus d'alguns dels llibres i de les pel·lícules que l'autor ha llegit o ha vist durant l'any. Per a ell, l'educació, el cine i la literatura formen un tot indestriable, a través del qual ens explica com mira el món i com es veu en ell, en aquest món que intenta conèixer, entendre i millorar.
  Show book
 • Ciutadans del món - cover

  Ciutadans del món

  Ricard Lobo i Gil

  • 14
  • 84
  • 0
  XXVI Premi Serra i Moret Con la colaboración de la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya...
  Show book