Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Escola famílies i comunitat - cover

Escola famílies i comunitat

Jordi Collet Sabé, Antoni Tort Bardolet

Translator Marta Breu Díez

Publisher: Ediciones Octaedro

  • 0
  • 1
  • 0

Summary

Els esdeveniments que presenciem aquests últims temps, tant en l'àmbit global com local, constaten que vivim un autèntic canvi d'època, en què les regles del joc social i educatiu s'estan transformant profundament.

En aquest context, totes les educacions -l'escolar, la familiar, l'esportiva, l'artística o la del lleure- experimenten un notable desajust entre unes respostes antigues i unes preguntes que canvien substancialment. Davant d'aquest desajust és imprescindible entendre, plantejar i construir polítiques i accions educatives des d'una perspectiva que les inclogui totes -la familiar, l'escolar, la comunitària, etc.- i que tingui molt en compte la seva absoluta interdependència. Aquesta és la idea clau: no es pot intentar educar pertinentment en el segle XXI sense tenir en compte famílies, docents i comunitat i les seves estretes interrelacions.

Jordi Collet i Antoni Tort, basant-se en les seves recerques, proposen exemples, accions i debats per educar el millor possible en el nostre món, reconeixent, alhora, tot allò après fins avui.
Available since: 05/01/2017.

Other books that might interest you

  • Reinventar l'escola - cover

    Reinventar l'escola

    Jordi Musons

    • 0
    • 0
    • 0
    Què està canviant en el sistema educatiu? En què 112 coincideixen les escoles més innovadores de tot el món? Com afectarà l'ús continuat de la tecnologia en l'aprenentatge? De quina manera s'haurien d'abordar la desigualtat educativa i el fracàs escolar?
    Aquest llibre és la millor guia possible per a docents, educadors i famílies que volen comprendre l'educació que ve, explorant els nous propòsits del segle xxi i les metodologies que estan revolucionant l'actual model educatiu. En un món on la tecnologia ens empeny cap a la quarta revolució industrial, és necessària la implicació de tota la societat per oferir als més joves l'educació que es mereixen. Només amb un nou ensenyament inclusiu i equitatiu, que ofereixi oportunitats a tots els seus alumnes i faci florir les seves capacitats, les noves generacions podran afrontar amb garanties els reptes que els ofereix el futur.
    Amb una mirada crítica i proactiva, Jordi Musons, director de la prestigiosa escola Sadako (Ashoka Changemaker School), aprofundeix en els límits de l'educació del nostre temps i, alhora, proposa metodologies, eines i models educatius que donin resposta a les necessitats de la societat actual.
    
    "Conèixer Jordi Musons és un regal. Em fascina la claredat amb la qual pensa l'educació i l'escola (i com haurien de canviar). Aquest llibre, que recull el seu pensament sobre l'educació i la vida, és una invitació a deixar anar llast i començar a volar".
    César Bona
    Show book
  • Un amor uns carrers - Cap a una didàctica de les geografies literàries - cover

    Un amor uns carrers - Cap a una...

    Autores Varios

    • 0
    • 0
    • 0
    Durante los últimos años se ha producido un cambio de paradigma en la teoría y enseñanza de la literatura, que hace considerar de forma significativa la dimensión geográfica de los textos literarios. Estos cambios afectan tanto a los estudios literarios como las nuevas orientaciones en la educación literaria: las obras literarias, además de ser leídas, se pueden vivir y recorrer sobre el territorio. Los itinerarios didácticos, basados en obras o referentes literarios, son un recurso transversal cada vez más habitual en los diferentes ámbitos educativos. El Grupo de Innovación Educativa «Geografies Literàries» de la de la Universitat de València, reúne en este volumen los trabajos de unas voces diversas, con el fin de sentar unas bases sobre esta nueva vía de acercar las obras literarias, para diseñar programaciones sobre rutas e itinerarios y para mostrar, finalmente, propuestas y experiencias didácticas llevadas a cabo.
    Show book
  • Privilege Walk - Una eina socioeducativa per reflexionar sobre gènere capacitats i salut mental - cover

    Privilege Walk - Una eina...

    Nuria Sara Miras Boronat, Júlia...

    • 0
    • 0
    • 0
    El Privilege Walk és una dinàmica grupal coneguda i practicada en tallers feministes i antiracistes, que té l'origen en un article publicat el 1989 per la pedagoga estatunidenca Peggy McIntosh. El manual reconstrueix el marc teòric en què es basa aquesta dinàmica i hi aprofundeix fent servir els conceptes que s'han elaborat des de la pedagogia crítica i compromesa i des de l'educació per a la justícia social. S'hi introdueixen nocions fonamentals com ara privilegi, opressió i interseccionalitat a fi de comprendre com el gènere, la raça, la classe i les capacitats són determinants a l'hora de poder-nos desenvolupar plenament en societat.
    
    L'obra ofereix adaptacions temàtiques de la dinàmica perquè es pugui emprar en diversos contextos socioeducatius i afavorir un debat crític al voltant del gènere, les capacitats, els drets i llibertats, i la salut mental. A més, s'hi recull tot un seguit d'indicacions metodològiques en diferents versions per tal que se'n pugui seleccionar la que més convingui en cada situació pràctica: a l'aire lliure, amb tauler o sistema de punts, amb cartes de colors i amb personatges (amb la tècnica de dramatització o en línia). Per completar l'experiència, es proporcionen instruments d'autoavaluació, recursos addicionals i bibliografia.
    
    El manual està adreçat a professionals de l'educació secundària i superior en general, com també a departaments de recursos humans, fundacions culturals o empreses que vulguin utilitzar aquesta eina amb vista a entendre la diversitat dels seus equips i a integrar-la com un factor positiu, dinàmic i enriquidor.
    Show book
  • Món rural - Mots que es perden - cover

    Món rural - Mots que es perden

    Josep Espunyes

    • 0
    • 0
    • 0
    Al món rural hi ha desaparegut, en cosa de pocs anys, tot un seguit de formes de vida i de treball que, de ben segur, no s'hi tornarà a repetir mai més. Arreu, la tracció mecànica ha desplaçat la força animal, les granges de porcs i d'aviram han reemplaçat la cort i el galliner de casa, la calefacció de gas o de gasoil ha ocupat el lloc del foc a terra, el motocultor ha arraconat la fanga i l'aixada... Una desaparició de velles formes de vida i de treball que ha comportat, també, la desaparició o la reculada, en la parla viva, d'una bona part del llenguatge que els era inherent. Un llenguatge antic i ric que Josep Espunyes recull, en bona part, en aquesta obra.
    Show book
  • Pla d'una universitat o d'una educació pública en totes les ciències - cover

    Pla d'una universitat o d'una...

    Denis Diderot, Justo Serna Alonso

    • 0
    • 0
    • 0
    Denis Diderot, uno de los representantes más conspicuos del proyecto ilustrado, recibió de Catalina II, en 1775, el encargo de redactar el plan de una universidad para su aplicación al Imperio ruso. Diderot aceptó, pero no elaboró el programa pensando solo en Rusia, que apenas conocía, sino también en Francia y, en general, en toda Europa. Un programa de universidad ilustrada para una sociedad despertada por las Luces. Doscientos treinta años después de haber sido escrito, el Plan de una universidad continúa siendo bastante desconocido, una pieza rara en el repertorio de su autor, pero es una obra muy actual y sugestiva, que nos ilumina sobre la concepción de los estudios universitarios que tenían los ilustrados, y que nos ayuda también a recapacitar sobre lo que es o debería ser hoy la universidad y la enseñanza pública en general. Diderot desciende en este texto hasta los mínimos detalles: no solo desarrolla el programa docente en las diversas materias, incluyendo la bibliografía más especializada, sino que precisa también hasta la forma de las aulas. Tres ideas básicas inspiran este proyecto: el elogio de la instrucción, la supresión de las barreras sociales y el carácter público y universal de la enseñanza superior. La utilidad social, la orientación práctica y los lazos con el conocimiento más actual son rasgos fundamentales de este programa. Diderot escribe pensando más bien en Francia, pero también en toda Europa, en la humanidad en general, la de ahora y la de siempre.
    Show book
  • Autoritat i autoritarisme - Una lectura des de la psicoanàlisi - cover

    Autoritat i autoritarisme - Una...

    Miquel Bassols i Puig

    • 0
    • 0
    • 0
    Des de principis del segle passat, assistim a una crisi de l'autoritat fundada en el patriarcat que té diverses conseqüències en les formes de vida i molt especialment en la política. La crisi d'autoritat, però, és tan antiga com l'autoritat mateix. Les diverses manifestacions que presenta -familiar, pedagògica, política o religiosa- són fets de llenguatge, es fonamenten en el poder de la paraula que rau en l'inconscient. Com més crisi d'autoritat hi ha, més retornen formes d'autoritarisme, amb un ús indiscriminat de la llei jurídica o de la força física. Què ens pot ensenyar la psicoanàlisi de Jacques Lacan per fer-ne una lectura actual? En primer lloc, la diferència entre autoritat i poder. I un fet que respon a l'estructura sexual de l'ésser humà: més enllà de l'autoritat fundada en la lògica fàl·lica, que funciona de manera binària amb el tot o res, s'obri el camp d'una autoritat fundada en la lògica femenina, que funciona considerant cada element un per un i amb el no-tot.
    Show book