Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Fent tentines per la vida - cover

Fent tentines per la vida

Joaquim Nadal i Farreras

Publisher: Ara Llibres

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Els records d’una Girona imponent, de vegetació inesgotable; els d’una platja de Palamós orientada a llevant, anomenada la Fosca; els de les Carmelites i les Escolàpies; els dels germans, els pares i els avis; els escoltes i els amics; els de l’institut i la universitat, ja a Barcelona. Paraules,
converses, cançons i algun vers; records d’un nen tranquil però de ment inquieta que s’apleguen en aquestes emotives memòries de Joaquim Nadal i ens guien pels primers passos, tot fent tentines, de l’home, el polític i l’escriptor.

Són pàgines que recorren uns anys marcats per la duresa i les dificultats de la postguerra, amb les proverbials cartilles de racionament, i que rememoren la innocència de la infància i la curiositat de la joventut. Pàgines que, sobretot, palesen l’orgull d’haver crescut en una època i uns
paisatges que potser no tornaran, però que queden escrits.

«Ara sí que sé, i en tinc un record viu, que jo era un nen tímid, espantadís, d’una certa fragilitat, temorós, poc llançat, quiet i callat. Més donat a llegir el diari o escoltar la ràdio a tocar la llar i assegut al sofà, si podia aprofitar que l’avi era a la taula del menjador passant els comptes del dia...»
Available since: 07/31/2013.

Other books that might interest you

 • Els nois de Hidden Valley Road - Dins del cap d'una família americana - cover

  Els nois de Hidden Valley Road -...

  Robert Kolker

  • 0
  • 0
  • 0
  Durant els anys setanta, sis dels dotze fills d'en Don i la Mimi Galvin van ser diagnosticats amb esquizofrènia. La vida de somni americà que havien construït es va ensorrar sense previ avís per donar pas a un futur marcat pels abusos, la violència i la vergonya social. Robert Kolker ens explica la història de tots els membres d'aquesta família, del seu amor i esperança, i repassa de manera brillant el llegat científic incalculable que han deixat i que ha permès entendre i avançar en el tractament i l'explicació d'aquesta malaltia a les futures generacions.
  Els nois de Hidden Valley Road és un text sensible i impactant que es llegeix amb la fluïdesa de les millors novel·les.
  Show book
 • Les cosmovisions socials: La peça que faltava - El desenvolupament integral de la ciutadania i el seu impacte sociopolític - cover

  Les cosmovisions socials: La...

  Daniel Gabarró, Jaume López

  • 0
  • 0
  • 0
  Avui ningú se sorprèn quan usem la renda per càpita com un indicador predictiu del fracàs escolar, del tipus de consum o de l'esperança de vida. No és possible dissenyar polítiques públiques sense tenir en compte l'eix socieconòmic.
  Igual passa amb altres eixos fonamentals com, per exemple, el gènere. O, en el camp de la política, l'eix esquerra-dreta.
  Sense el mapa que ofereixen aquests eixos seria molt més difícil guiar-nos en el món sociopolític.
  En aquest llibre volem presentar un nou eix també basat en diverses evidències científiques.
  Creiem que gaudeix d'una potència explicativa, fins i tot superior als anteriors: l'eix de les cosmovisions socials.
  Un eix nou que, unit als anteriors, ha de permetre anàlisis més profundes i realistes, i proporcionar, a les polítiques que volen transformar la societat, més garanties d'èxit.
  Aquesta és la peça que faltava.
  Show book
 • Guanyar a la borsa és possible - cover

  Guanyar a la borsa és possible

  Josef Ajram

  • 0
  • 0
  • 0
  Conegut per la seva vessant esportiva, Josef Ajram acumula dotze anys d'experiència en borsa i més de nou anys dedicant-se al daytrading, i, amb una filosofia semblant a aquella que l'ha portat al cim de l'esport de resistència, ha evitat els obstacles de la crisi tecnològica, el crac immobiliari i el crac bancari mundial. El seu mètode consisteix a aplicar alguns dels elements que es descriuen detalladament en aquest llibre, elements que tenen en comú l'observació, la perseverança i el fet de no quedar-se mai amb cap actiu en el moment de tancament de cada sessió. Aquest llibre, extret del seu reeixit curs sobre borsa i valors, introdueix el lector en el món pràctic de la inversió utilitzant termes senzills i exemples amens.
  Show book
 • El mètode ikigai - cover

  El mètode ikigai

  Héctor García Puigcerver,...

  • 0
  • 2
  • 0
  Una eina que revolucionarà el teu futur, tot ajudant-te a entendre el passat, per viure el present com tu vols.
  Ikigai vol dir ‘raó de ser’ o ‘passió de la nostra vida’ en japonès, però com el podem trobar? I si ja l’hem trobat, com el podem potenciar perquè inspiri tots els aspectes de la nostra existència? Per aconseguir-ho, aquest llibre ens proposa trenta-cinc rutes amb exercicis pràctics i lliçons essencials per portar el tren dels nostres projectes cap al destí que triem i, d’aquesta manera, permetre que la felicitat i el benestar sorgeixin de manera natural dins nostre.
  Héctor García (Kirai) i Francesc Miralles ens transporten a la mil·lenària cultura japonesa amb un llibre pràctic que empoderarà els nostres propòsits vitals per fer-los realitat a partir d’avui mateix; per convertir l’ikigai en el centre de la nostra existència i en un motor de canvis per complir la nostra missió a la vida.
  Show book
 • Temps difícils accions sàvies - Com aprofitar la situació política i social per créixer interiorment - cover

  Temps difícils accions sàvies -...

  Daniel Gabarró

  • 0
  • 0
  • 0
  El moment polític i social actual és intens. Esperançador per a alguns, esfereïdor per a d'altres, però intens. Això vol dir que cada persona ho viurà d'una manera ben diferent. Tanmateix, al marge de com ho vivim, totes i tots necessitem eines per saber com i on hem d'actuar per mantenir la nostra pau interior inalterada.
  El llibre que tens a les mans et vol oferir, d'una manera clara i senzilla, criteris per saber com actuar de forma sàvia, especialment en temps difícils. 
  T'explicarà com aprofitar els moments polítics actuals per créixer interiorment i, alhora, tenir criteris aplicables en qualsevol context social: des d'una reunió de veïnes i veïns, fins a un conflicte polític com el que estem vivint entre Catalunya i Espanya. Juntament amb aquests criteris, també trobaràs propostes de verificació i suggeriments perquè els puguis dur a la pràctica en la teva vida quotidiana.
  Creure que allò que passa no té ressò en les nostres vides és un error. Nosaltres i la realitat som una única cosa. Per tant, aprofitem el moment. 
  T'hi atreveixes?
  Show book
 • Serotonina - cover

  Serotonina

  Michel Houellebecq

  • 0
  • 3
  • 0
  Florent-Claude Labrouste té quaranta-sis anys, detes-ta el seu nom i es medica amb Captorix, un antide-pressiu que té tres efectes adversos: nàusees, desapa-rició de la libido i impotència. El seu trajecte comença a Almeria, continua als carrers de París i després a Normandia, on els agricultors estan en peu de guerra. França s’ensorra, la Unió Europea s’ensorra. La vida sense rumb d’en Florent-Claude s’ensorra. L’amor és una entelèquia. El sexe, una catàstrofe. La cultura no és cap taula de salvació. 
  En Florent-Claude descobreix uns vídeos porno-gràfi cs en què apareix la seva companya japonesa, deixa la feina i se’n va a viure en un hotel. Vagareja per la ciutat, visita bars, restaurants i supermercats. Filosofa i malparla. També repassa les seves rela-cions amoroses, marcades sempre pel desastre, en alguns casos còmic i en d’altres patètic. Es retroba amb un vell amic que semblava que duia una vida perfecta, però la dona l’abandona per un pianista anglès i s’endú les dues fi lles amb ella. I aquest amic li ensenya a fer servir un fusell... 
  Lúcid i nihilista, Michel Houellebecq construeix un personatge i narrador desarrelat, obsessiu i auto-destructiu, que escruta la seva vida i el món que l’en-volta amb un humor aspre i una virulència pu nyent. Serotonina demostra que continua sent un cronista despietat de la decadència d’Occident, un escriptor indòmit, incòmode i imprescindible.
  Show book