Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Viatge a Itàlia - cover

Viatge a Itàlia

Joan Simó

Publisher: Edicions del Núvol SLU

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Joan Simó (1999) té la diabòlica mania d'escriure, que diria Josep Pla. Els seus articles, esmolats i incisius, deixen entreveure una capacitat per desmuntar tòpics i capgirar sempre la perspectiva més òbvia. Simó té el do de retratar el que veu sense deixar de sortir a la foto, i ho fa sense fer mai ombra al que explica. Simplement hi és i al capdavall és la seva mirada personal el que dota d'interès allò que descriu. La ruta de Simó per Itàlia és civilitzada (encara es pren seriosament el deure de fer les visites culturals que toquen a cada lloc), però oberta a la improvisació. El seu relat, ple d'observacions personals, ens arriba filtrat per la sornegueria i un punt de cansament que no cau mai en el passotisme. Viatge a Itàlia és la incursió d'un jove mediterrani hedonista que no ha perdut la capacitat de sorprendre's mentre visita una cultura germana. Simó travessa Itàlia amb la por de contreure el virus, en un moment, l'estiu de 2021, en què el contagi viu un moment àlgid i un test positiu li hauria impedit tornar a casa.
Available since: 12/01/2021.

Other books that might interest you

 • Illes de l'abandonament - La vida als paisatges posthumans - cover

  Illes de l'abandonament - La...

  Cal Flyn

  • 0
  • 0
  • 0
  Premi Sunday Times a la millor escriptora de l'any
  Algunes de les zones més desolades, devastades i contaminades de la Terra, contra tot pronòstic, ofereixen les millors oportunitats per a la recuperació del medi ambient.
  A Illes de l'abandonament Cal Flyn explora llocs extraordinaris on els humans ja no viuen, o hi sobreviuen en poc nombre, i ens dona una visió de la naturalesa quan no hi som per veure-la, una perspectiva que transcendeix la mera reflexió ecològica.
  Des de les muntanyes de Tanzània fins al Carib volcànic, des de les zones prohibides de França fins a les regions mineres d'Escòcia. A Txernòbil, on després del desastre nuclear algunes persones tornen a casa. A Detroit, abans empori industrial dels Estats Units, on la malesa s'empassa les cases desballestades. A la franja desmilitaritzada entre les dues Corees, on floreix la vida silvestre. I a molts més espais on el món natural ha recuperat el seu poder salvatge.
  Realista i esperançador, aquest estudi sobre els ecosistemes d'avui, escrit amb tota la llum, aglutina una perspectiva profunda i nous descobriments ecològics, que proposen una resposta a la gran pregunta: què passa després que hàgim marxat i fins a quin punt es pot desfer el dany que hem fet a la natura?
  Show book
 • Planta't! - cover

  Planta't!

  Josep Santacreu

  • 0
  • 0
  • 0
  Una crida a l'acció i al compromís de la societat. Volem que ens recordin per haver donat l'esquena a aquesta emergència climàtica o per haver fet tot el possible per salvar la nostra llar? Si pertanys al segon grup, aquest és el llibre que no sabies que necessitaves.
  Show book
 • Un planeta blau - Successos geològics i problemes ambientals de la Terra - cover

  Un planeta blau - Successos...

  Constantino Armesto Ramón

  • 0
  • 0
  • 0
  Al segle XX han abundat les tragèdies: dos guerres mundials, l'holocaust, l'era nuclear, els genocidis, etc. Només recentment hem percebut que els impactes d'estels o asteroides contra els planetes succeeixen freqüentment; que l'erosió ha convertit grans àrees de la Terra en deserts; i que la humanitat s'enfronta al canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Sequeres i inundacions, huracans, volcans i terratrèmols ocorren sense interrupció: el nostre estatge és un planeta dinàmic. Constantino Armesto, guanyador del Premi Vicent Andrés Estellés de narrativa científica 2008 per aquesta obra, s'endinsa en els darrers coneixements adquirits per les ciències de la Terra i de l'espai, que permeten comprendre els fenòmens geològics, així com les catàstrofes naturals que afecten a la humanitat.
  Show book
 • Introducció a l'enginyeria dels reactors químics - cover

  Introducció a l'enginyeria dels...

  Àngel Berna Prats, Agustín...

  • 0
  • 0
  • 0
  Introducció a l'enginyeria dels reactors químics' es una aproximación al estudio de los reactores, hecha con el rigor que caracteriza a los textos cientificotécnicos y con la claridad expositiva propia de un manual docente. No sólo aborda el análisis y el diseño de los reactores, sino también aspectos menos tratados en el corpus bibliográfico, como la seguridad, los cambios de escala y el estudio de los reactores poco convencionales. Cada capítulo se complementa con problemas resueltos. Una obra indispensable tanto para los estudiantes de Ingeniería Química, como de otras disciplinas que en algún momento se aproximan al conocimiento de los reactores.
  Show book
 • Estripar la terra - cover

  Estripar la terra

  Pol Dunyó

  • 0
  • 0
  • 0
  Estripar la terra exposa les mentides del món rural i fa una reflexió de la percepció enganyosa que tenim del nostre entorn. A través de diversos capítols, i en un format inspirat en el manifest, Dunyó estimula el lector a repensar com ens relacionem amb el temps, la terra i el que hi produïm. L'autor analitza també les nostres formes de consum i el vincle amb el nostre estil de vida, mentre rebutja la sobreexplotació, la pressa i la violència contra la natura i contra nosaltres mateixos.
  
  Amb un llenguatge evocador i poètic, però alhora amb un estil provocador i sense complexos, ens fa replantejar les prioritats per combatre els discursos de la lògica del capitalisme.
  
  És una obra imprescindible per conèixer i entendre aspectes al voltant de la diversitat, l'equilibri i la sostenibilitat que ens farà qüestionar les nostres pròpies dinàmiques i passar a l'acció.
  Show book
 • Reptes de la vertebració territorial valenciana - cover

  Reptes de la vertebració...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Fins a quin punt els actuals models d'ordenació del territori permeten donar solució a problemes tan greus com la despoblació de l'interior, la infraestructura verda o la sostenibilitat dels ecosistemes? En quina mesura el canvi de model d'ordenació del territori pot revertir les creixents desigualtats entre litoral i interior? La creació d'ens territorials administratius d'escala intermèdia, pot contribuir a millorar la prestació de serveis indispensables en les àrees rurals? Es pot evitar que queden obsolets els plans d'acció dissenyats per a combatre aquests problemes quan s'allarga el temps d'implementació de les solucions adoptades? Són algunes de les reflexions, essencials per a la vertebració territorial valenciana, que foren exposades en la trobada celebrada al febrer de 2019 entre especialistes de la Universitat de València, investigadors dels instituts d'estudis comarcals (IDECO) i representants polítics de l'administració pública local.
  Show book