Enjoy 2020 without limits!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Ernest Lluch - Biografia d'un intel·lectual agitador - cover

Ernest Lluch - Biografia d'un intel·lectual agitador

Joan Esculies

Publisher: La Magrana

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

PREMI GAZIEL DE BIOGRAFIES I MEMÒRIES 2018.Ernest Lluch (1937-2000) és encara avui, gairebé vint anys després del seu assassinat pel terrorisme d’ETA, una de les figures més estimades i recordades de la nostra història contemporània.Economista, historiador, diputat en els anys de la Transició, ministre de Sanitat i Consum del primer govern socialista, rector de la Universitat Menéndez y Pelayo, melòman, atleta, apassionat del futbol, del Barça i de la Reial Societat, columnista, tertulià, professor d’universitat i, sobretot, pare de tres filles, va tenir múltiples facetes i interessos inabastables. Persona oberta al coneixement, la curiositat, la tolerància i la vida, mai no va renunciar a cap debat, ja que entenia la controvèrsia com l’oportunitat d’entendre les raons de l’altre.Les successives i variades vides d’aquest intel·lectual a qui agradava agitar, conversar, i debatre per convèncer i deixar-se convèncer, el van dur per quatre grans geografies peninsulars, Catalunya, el País Valencià, Madrid i el Nord (Santander i Sant Sebastià). Totes elles es recorren en aquesta biografia, minuciosa en els detalls i alhora de visió panoràmica, resultat d’un llarg i rigorós treball de documentació i de més de seixanta entrevistes a personatges que van compartir molts moments de la vida d’Ernest Lluch. La seva lectura ens permet també aprofundir en la història d’unes Espanyes que Lluch va imaginar en les quals tothom, des de la diversitat i respecte mutu, s’hi podria sentir còmode.

Other books that might interest you

 • Entre la mentida i l'oblit - El laberint de la memòria col·lectiva - cover

  Entre la mentida i l'oblit - El...

  Francesc-Marc Álvaro

  • 0
  • 0
  • 0
  Tota memòria és una elaboració subtil, molt fràgil i complexa, que combina record i oblit, en la qual impacten els traumes que vivim i també la mentida, la desfiguració i la propaganda. Som memòria o no som res.L’autor recorre en aquest llibre diversos casos concrets vinculats a la memòria col·lectiva mundial, europea, espanyola i catalana que s’incrusten en el nostre present amb dolor i amb polèmica, amb el regust agredolç de les ombres i els noms esborrats. I ho fa combinant exemples de la política, de la literatura, del cinema, de l’art i de la vida quotidiana en escenaris tan diversos com Buenos Aires, Berlín, Nova York, París, Mauthausen, Varsòvia, les trinxeres de la batalla de l’Ebre, Madrid o Barcelona.Amb l’estil característic de Francesc-Marc Álvaro, contundent i expressiu, Entre la mentida i l’oblit és un llibre agosarat que convida a pensar en la matèria primera de la nostra identitat personal i col·lectiva, allò que queda dins les nostres ments i els nostres cors un cop el sedàs del temps ha fet la seva feina.
  Show book
 • El món d'ahir - Memòries d'un europeu - cover

  El món d'ahir - Memòries d'un...

  Stefan Zweig

  • 0
  • 0
  • 0
  'El món d'ahir' és un dels testimonis més commovedors i atractius del nostre passat recent, escrit a més amb el mestratge d'un europeu amarat de civilització i nostàlgic d'un món que es desintegrava a passos agegantats. Escriptor extraordinàriament popular i testimoni d'excepció dels canvis que van trasbalsar l'Europa del segle XX entre les dues guerres mundials, Zweig recorda, desposseït i en terra estranya-en unes circumstàncies personals d'insospitat dramatisme-, els moments cabdals de la seva vida, paral·lela al desmembrament d'aquella Europa central que es volia més lliure i segura, a recer de la bogeria i la tempesta. El resultat és un llibre fonamental, una de les millors obres de Zweig i referència inexcusable per entendre els deliris d'un segle devastador.
  
  «La memòria del nostre passat més proper, exprimida per la sensibilitat d'un gran escriptor que el va viure amb absoluta intensitat».
  Robert Saladrigas, 'La Vanguardia'
  
  «Una gran radiografia de la cultura europea moderna».
  Rafael Argullol, 'El País'
  
  «Un home extraordinàriament sensible a qui el xoc de viure les dues grans guerres a Europa el va portar a recollir aquest lúcid testimoni».
  'AVUI'
  
  «El recomano amb vehemència als lectors».
  Jordi Llovet, 'El País'
  Show book
 • Un barceloní a Beirut - Viatges d'anada i tornada d'un corresponsal - cover

  Un barceloní a Beirut - Viatges...

  Tomás Alcoverro

  • 0
  • 0
  • 0
  Tomás Alcoverro ens apropa a l'altra riba del món mediterrani amb la intenció de mostrar, lluny de visions occidentalitzants i romanticismes de to exòtic, la seva complexa autenticitat.
  Aquest llibre vola de Barcelona a Beirut, dues ciutats que, més enllà de la distància física, comparteixen determinats trets, en virtut d'una essència mediterrània comuna. La connexió comença a l'època medieval, quan la Corona d'Aragó va estendre la seva influència amb les naus que creuaven tot el Mare Nostrum, i ha estat continuada després per personatges com l'escriptor Josep Carner, cònsol a la capital del Líban.
  A través d'aquestes i d'altres històries, Alcoverro es converteix en el millor guia d'un viatge que ens permetrà conèixer els nostres veïns més ignorats: els habitants del Mediterrani oriental.
  Show book
 • Barcelonines 1001 històries - Dones protagonistes des de l'època romana fins als nostres dies - cover

  Barcelonines 1001 històries -...

  Núria Miret

  • 0
  • 3
  • 0
  Un recull apassionant de diferents relats sobre algunes de les principals dones barcelonines que han fet gran la història de la ciutat
  
  Des de l'època romana fins als nostres dies, la dona barcelonina ha tingut un paper fonamental al llarg de la història. Aquest llibre ens explica com ha evolucionat la ciutat i les estructures socials de cada època, destacant el llegat d'algunes de les dones que han tingut un pes específic en aquest procés.
  
  El llibre està estructurat en cinc blocs històrics: barcelonines romanes, medievals, dones de l'edat moderna, del 1800 i del segle XX. Sovint oblidades, coneixerem el paper que exercien en la societat que varen viure, i el seu testimoni essencial a l'hora de modelar la història d'aquesta ciutat.
  
  • Madrull, decidida i extremista.
  • Juliana Morell, sàvia i doctora en lleis: una humanista.
  • Josepha Vilaret, la Negreta, una dona amb dignitat.
  • Agustina Saragossa, heroïna incombustible
  • Maria Baldó, feminista, republicana i folklorista.
  
  Aquest és un llibre sobre la Barcelona més femenina. Algunes dones són prou conegudes, altres no ho han estat tant. Esportistes, cantants, actrius, polítiques, escriptores, mestres, obreres... totes elles lligades a la història de la ciutat de Barcelona.
  
  Sabíeu que a Catalunya el règim de separació de béns apareix ja al segle IX? Que Ermessenda de Carcassona va participar en els afers de govern al costat del seu marit, el comte Ramon Borrell? O que Maria de Cervelló va fundar la branca femenina dels mercedaris? És cert que quan s'imposa la impremta a Barcelona apareixen una bona colla de dones impressores? I que una de les revoltes més violentes, el Rebombori del Pa, va ser iniciada per un grup de dones?
  
  A les pàgines d'aquest llibre trobareu històries de dones que han nascut o viscut a la ciutat de Barcelona, des dels temps dels romans fins al segle XX. Són històries posades en el context de l'espai que varen viure, per tal d'entendre el que feien i per què ho feien.
  Show book
 • Bon cop de falç - cover

  Bon cop de falç

  Montserrat Carulla i Ventura

  • 0
  • 0
  • 0
  Les escoles de monges i els crostons de pa de la postguerra; la bufandeta de pell i la paperina de les galetes; els records de Sant Feliu i de Molins de Rei i els primers papers a Madrid; les amenaces, la censura i la prohibició del règim; els plors de la mare i l’empresonament del pare...
  Petites imatges, espurnes i flamarades d’emoció, que perfilen, amb el pas dels anys, els orígens d’un sentiment i la consciència de pertinença a una comunitat amenaçada, amb llengua i tradicions pròpies, i unes pulsions artístiques impossibles de deturar, en uns anys obscurs, en els quals una dona catalana amb vocació independent i creativa havia de demostrar molt coratge per tirar endavant.
  «Assegut en una barana de ferro, hi havia un home prim, ennegrit pel sol i amb barba d’uns quants dies. Me’l vaig quedar mirant amb una mica de desconfiança. L’home em va dir: “No em fas cap petó?”. Aquella veu, jo la coneixia, i aquella cara també. Vaig tenir un pressentiment, que vaig refusar de seguida.“ Montserrat, no em vols fer un petó?” Jo seguia mirant-lo sense acabar de creure-m’ho. “Ets el papa?” “Sí, sóc el papa”, va contestar.»
  Show book
 • Viatge a Moscou - cover

  Viatge a Moscou

  Llibert Ferri i Mateo

  • 0
  • 0
  • 0
  L’any 1993 la vida de Llibert Ferri va canviar. I la de l’Alioixa, també.Aquell any, després d’una etapa de sacsejades emocionals, el corresponsal de TV3 va viatjar a Moscou. Allà esperava trobar-hi certa calma per ordenar els pensaments i posar les sensacions a lloc. Ningú no podia preveure el gir vital extraordinari que el destí li reservava. A Moscou, Llibert Ferri hi va trobar un fill, un nen rus de només deu anys que vivia amb la seva àvia a la casa on el periodista hi tenia llogada l’habitació. Un nen que ben aviat el va reconèixer com a pare. I que alhora ell va reconèixer com a fill. Un vincle tan imprevist com intens i incondicional, sorgit enmig d’una Rússia que lliscava cap a un capitalisme deshumanitzat. Una història commovedora, una història real.
  Show book