Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Gegants de gel - cover

Gegants de gel

Joan Benesiu

Publisher: Edicions del Periscopi

 • 1
 • 0
 • 0

Summary

A les acaballes de l'any, al voltant d'una taula del petit bar Katowice, a la ciutat argentina d'Ushuaia, s'hi troben diferents personatges arribats d'arreu del món. L'escriptor, convertit en viatger, relata els esdeveniments que succeeixen als diversos exiliats ancorats a la fi del món. Un parisenc que fuig de la seva acomodada família, un anglès que s'allunya d'un horror familiar, un jove mexicà estudiant de química, un xilè circumspecte i silenciós, el propi escriptor, que sembla immers en una cerca amb motius poc clars i, finalment, una polonesa, la propietària del bar.
Prop d'aquesta geografia de frontera física i també personal, cadascun desgranarà la seva pròpia història elaborant un trencaclosques que acaba formant un tapís preciós on tots els elements s'entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.
Premi Llibreter 2015
Available since: 09/21/2017.

Other books that might interest you

 • L'auca del senyor Esteve - cover

  L'auca del senyor Esteve

  Santiago Rusiñol

  • 0
  • 0
  • 0
  L'auca del senyor Esteve és una de les obra més conegudes del Modernisme català, creada per Santiago Rusiñol. És el resultat de fusionar un quadre de costums i l'auca, una història pictòrica en vinyetes. La novel·la està dividida en 27 parts que mostren la vida del senyor Esteve, des del seu naixement fins al creixement del seu fill, en Ramonet. Rusiñol mostra la burgesia barcelonina encarnada en aquesta família, propietaris d'una petita merceria i el conflicte d'aquesta classe social amb el fill del senyor Esteve, en Ramonet, que vol separar-se de la tradició familiar i ser artista.-
  Show book
 • Magôkoro - Carta del pare de la Haru - cover

  Magôkoro - Carta del pare de la...

  Flavia Company i Navau

  • 0
  • 0
  • 0
  "Tens alguna cosa més per dir-li al teu fill, o germà, o amic, o pare, o qui sigui?"La vida d'Osamu, mestre cal·lígraf, va transcórrer escrivint cartes d'altres. Ell només va escriure una carta personal: per a la seva filla Haru. Una carta que ella va guardar sense obrir. No necessitava llegir-la. Ell no la va escriure perquè ella la llegís.Un magnífic exercici de transmissió del més gran dels sentiments: l'amor.
  Show book
 • Ruta d'escapada - cover

  Ruta d'escapada

  Philippe Sands

  • 1
  • 1
  • 0
  Sands explora els motius que duen alguns homes a cometre actes inhumans i reconstrueix el passat convuls d’Europa, amb un tempo narratiu de novel·la d’espies.  
  Juliol de 1949. Un home amb una afecció hepàtica greu ingressa en un hospital de Roma. L’hi han dut uns monjos i s’hi registra amb el nom de Reinhardt, una identitat falsa. El visiten un bisbe, un metge i una dama prussiana. El pacient mor i la dama prussiana envia una carta a la família. El veritable nom del malalt misteriós és Otto Wächter, i la carta arribarà a la seva dona, la Charlotte, i després passarà als seus fills. És el fill petit, en Horst, qui dirà anys després a l’autor d’aquest llibre que no és cert que el seu pare morís d’una malaltia. 
  Què és veritat? I sobretot: qui era Otto Wächter? A Ruta d’escapada, Philippe Sands reconstrueix la vida d’aquest individu que va estudiar dret a Viena i després se’n va anar a Berlín per tornar­ne convertit en un jerarca nazi i destituir els professors jueus que havia tingut a la universitat. Durant la Segona Guerra Mundial, va ser destinat a Cracòvia; allà la seva firma surt als documents que van dur milers de persones a la mort. I per què va anar a parar a Roma? Provava de fugir cap a l’Amèrica del Sud, protegit per membres del Vaticà. 
  Amb el tremp narratiu de la millor novel·la d’espies, Sands explora els motius que duen alguns homes a cometre actes inhumans mentre ens submergeix en el passat convuls d’Europa i en la història d’una família incapaç de reconèixer els pecats del pare. 
  Show book
 • Pèl de panotxa - cover

  Pèl de panotxa

  Jules Renard

  • 0
  • 0
  • 0
  El 1894 Jules Renard publicava Pèl de Panotxa, una novel·la protagonitzada per un noi poc estimat. El pare l'ignora, la mare el detesta i els germans se'n riuen.
  Pèl de panotxa és un clàssic de la literatura francesa que relata amb lucidesa i ironia la vida d'aquest alter ego de l'autor en un poble de la França rural. Lluny de les versions edulcorades i estereotipades de les infanteses felices, Renard ens submergeix en la veritat de la vida. Difícilment trobarem algú que, tard o d'hora, no hagi d'afrontar en algun moment aquesta veritat.
  "Un clàssic de novel·la infantil per a persones madures", Enrique Vila-Matas a "El País"
  "Un ironista de primera magnitud", Antoni Clapés
  Show book
 • Els testaments - cover

  Els testaments

  Margaret Atwood

  • 0
  • 1
  • 0
  Quinze anys després dels fets d'"El conte de la Serventa", el règim teocràtic de la República de Galaad, tot i haver entrat en decadència, s'aferra al poder. Les vides de tres dones radicalment diferents convergeixen en aquest moment crucial; dues han crescut a bandes oposades de la frontera, l'una a Galaad, com a filla d'un Senyor d'alt rang, i l'altra al Canadà, on participa en les manifestacions contra la dictadura i en segueix amb horror les notícies a la televisió. Les veus d'aquestes dues noies, pertanyents a la primera generació que assoleix la majoria d'edat sota el nou ordre, s'entreteixeixen amb una tercera, la d'una còmplice del règim, el poder de la qual es fonamenta en els secrets que ha anat guardant amb el pas del temps. I quan, a la fi, la veritat surti a la llum, totes tres hauran d'acceptar qui són realment i decidir fins on estan disposades a arribar per defensar les seves conviccions. En "Els testaments" Margaret Atwood torna a endinsar-se en l'univers galaadià, que tants lectors ha fascinat al llarg dels anys, per revelar-nos amb sagacitat i perícia narrativa l'entramat profund d'una societat on, malgrat el règim del terror, s'ha encès l'espurna de l'esperança.
  
  PREMI MAN BOOKER 2019
  
  "Margaret Atwood en la seva màxima esplendor. Tothom hauria de llegir Els testaments".
  Los Angeles Times
  Show book
 • Els carnissers - cover

  Els carnissers

  Guillem Frontera

  • 0
  • 0
  • 0
   n clàssic escrit per un jove de 20 anys.
  La primera novel·la d'una saga mallorquina que desemboca a Sicília sense morts. 
  En Miquel acaba de comprar Son Puig-gros, la finca on el llogaren de porquer quan era infant. Tota la família ho celebra amb un sopar en què també han estat convidats els antics senyors de la possessió. Al voltant d'una porcella rostida, els nobles arruïnats seuen a taula amb els servidors que han fet fortuna a partir d'una botigueta de souvenirs. Mentrestant, els fills d'uns i altres comparteixen bars i noies en una Palma by night que sembla que iguali a tothom. Però sota els jocs nocturns cova la tensió extraordinària entre dos mons que es necessiten i s'odien…
  faEls carnissers és la primera novel·la que explica el daltabaix produït a Mallorca pel turisme. Un daltabaix increïble com una revolució, narrat per un dels més grans escriptors de la literatura mallorquina. Un clàssic escrit per un jove de vint anys.
  Amb un postfaci de Nanda Ramon concebut per a les aules de Literatura catalana.
  Show book