Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Amor - cover

Amor

Hanne Ørstavik

Translator Blanca Busquets

Publisher: Les hores

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

La Vibeke, una mare soltera, i el seu fill Jon acaben de traslladar-se a un poble petit del nord de Noruega. És la vigília del novè aniversari d'en Jon i una fira ambulant ha arribat al poble. Mentre el noi surt pel veïnat a vendre bitllets de loteria per al seu club esportiu, la Vibeke, centrada en els propis pensaments i preocupacions, decideix anar a la biblioteca local.
Què faran els personatges durant aquesta freda nit d'hivern? Mentre constatem com mare i fill poden viure en mons completament separats, una creixent sensació d'inquietud s'apoderarà de la història.
Amor és una novel·la sobre la distància entre els éssers humans, la solitud i la recerca de l'amor.

Other books that might interest you

 • Heysel - cover

  Heysel

  Armand Company

  • 0
  • 0
  • 0
  El 29 de maig de 1985 es va disputar a l'estadi Heysel Park, de Brussel·les, la final de la copa d'Europa de futbol (Champions League) entre la Juventus Football Club di Torino i el Liverpool Football Club. Dos joves, el Gary Cooper, un hooligan del Liverpool, i la Giuseppina Conti, una afeccionada de la Juventus, assisteixen al partit, cadascun amb el somni de veure el seu equip campió d'Europa. Però el somni es transforma en un malson. Res no tornarà a ser com abans després de la final del campionat. Aquest fet produirà la fi de l'edat de la innocència de la Unió Europea de Futbol Associació i canviarà la història del futbol per sempre. Heysel és un al·legat contra la violència en l'esport. És una història basada en un fet real amb personatges reals, i alhora una crònica novel·lada i aproximada de la manera com es va produir aquell succés.
  Show book
 • El testament de Maria - cover

  El testament de Maria

  Colm Tóibín

  • 0
  • 2
  • 0
  Les paraules de Maria, mare de Jesús, són les d'una mare que rememora, amb melangia i ombrívola incomprensió, el seu fill i aquells que l'acompanyaven. Records que conformen un retrat indeleble de la dona i els temps convulsos que va viure, amb episodis embromats de misteri, miracles per a alguns, que van culminar en una tragèdia que ha marcat la història de la humanitat: la mort de Jesús, la mort del fill.Una obra breu i poderosa on es tornen a evidenciar els extraordinaris dots d'un referent literari imprescindible. La faceta més maternal i humana, més moral i polèmica de la Verge Maria dóna veu a l'obra més punyent de l'autor de la inoblidable Brooklyn.
  Show book
 • Novel·la d'escacs - cover

  Novel·la d'escacs

  Stefan Zweig

  • 0
  • 0
  • 0
  Negat per qualsevol altra activitat intel·lectual, Mirko Czentovicz va revelar-se des de nen com un geni dels escacs, i ara n'és el campió del món. Però, en un viatge de Nova York a Buenos Aires, li sorgeix un contrincant enigmàtic: el senyor B., un noble vienès que fuig dels nazis. Un dels passatgers del vapor prova d'acostar-se a tots dos personatges, i així, junt amb ell, el lector en descobreix les històries i assiteix a la seva confrontació. 
  
  En aquesta "Novel·la d'escacs", doncs, se'ns presenta, d'una banda, l'enfrontament de dues naturaleses antagòniques i, de l'altra, la fragilitat i la força de la persona sotmesa a una pressió extraordinària. I tot això, en una història construïda amb art de mestre i amb bones dosis d'intriga.
  
  "Les seixanta-quatre caselles i les trenta-dues peces són l'escenari d'un terrible malson que Zweig descriu amb total exactitud i sense concessions".
  Julià Guillamon, Avui
  
  "Novel·la d'escacs, l'últim llibre que escrigué Zweig, és l'exacerbació d'algun dels millors moments de la seva extensa obra".
  Marc Soler, La Vanguardia
  
  "Un text molt intel·ligent. Zweig va ser molt savi en abordar el tema a partir d'una partida d'escacs, perquè ens remet al fet que som éssers pensants i ens porta a preguntar-nos quin ús fem de la nostra intel·ligència".
  Jordi Bosch
  
  "Un relat en el qual els escacs es converteixen en una metàfora de la nostra capacitat per intentar sobreviure quan tot sembla conduir-nos cap a l'aniquilació i/o la bogeria".
  Ramon Oliver, La Vanguardia
  
  "Un singularíssim estudi psicològic sobre el teló de fons de l'Alemanya nazi".
  Joaquín Aranda, Heraldo de Aragón
  
  "Les paraules de Zweig fan especialment bé".
  Pilar Martín, Levante
  
  "Escrit en plena Segona Guerra Mundial i una de les obres mestres d'aquest subgènere literari".
  Carlos Sala, La Razón
  
  "Stefan Zweig ens deixa en aquest relat una exquisida pinzellada del seu art narratiu".
  Antonio Ortega, Diario de Córdoba
  
  "Una bella metàfora sobre la claudicació de la intel·ligència creadora enfront de la força bruta que, fent servir una lògica freda i corretjosa, es converteix en imparable piconadora".
  Eugenio Fuentes, La Nueva España
  
  "És un llibre que representa molt bé la crisi de valors d'una Europa que, just abans de la solució final, veu que els valor que la sustenten no acaben de funcionar. I encara som allà".
  Iván Morales
  
  "Novel·la curta, possiblement una de les millors de la seva creació, en la qual ofereix al lector el seu compromís crític contra el nazisme. Tota una lliçó d'ètica i principis del misteriós personatge, el senyor B.".
  Francisco Vélez Nieto, ACE Andalucia
  
  "Novel·la sobre els escacs? No. Novel·la sobre la tortura, el mal subtil, la vida com un somni, la construcció de vies de fuita vitals, l'observació? Sens dubte. I no arriba al centenar de pàgines".
  Francisco García Pérez, La Nueva España
  
  "Suggeridora metàfora sobre el moment històric i reflexió sobre la validesa del coneixement".
  Pedro Sorela, Revista de Libros
  
  "Zweig narra, en realitat, una història de supervivència".
  J. Bordes, El Punt Avui
  
  "Un relat de cicatrius emocionals i obsessions".
  Juan Carlos Olivares, Time Out
  Show book
 • Crònica desordenada de Ciutat Antiga - cover

  Crònica desordenada de Ciutat...

  Jaume Oliver Ripoll

  • 0
  • 1
  • 0
  Un dia comença a ploure i no atura. Passen setmanes, mesos. Quant trigarà a desaparèixer el món? Però l'aigua no s'ho emportarà tot. Ciutat Antiga seguirà en peu i esdevindrà una capital inesperada i incòmoda al nou poder. Rel Santandreu, l'Estudiant, s'ha criat als túnels de vidre on el món es va refugiar de les epidèmies que seguiren el diluvi.
  Descobrirà l'arbre gegant, la casa de l'avi i el seu jardí impossible, una mar de teulades i l'exèrcit d'infants descalços que les habiten. Un món que la doctrina oficial deia que s'havia fos en la pluja.
  A partir de la distòpia, l'autor fila fets històrics reals que convertiran la seva ciutat en la darrera. Una ciutat poblada per gent obstinada, hermètica i somiadora que molt abans de la Gran Pluja ja se sabia única.
  Show book
 • El so de la meva veu - cover

  El so de la meva veu

  Ron Butlin

  • 2
  • 32
  • 0
  Morris és un reeixit executiu de trenta anys, amb una dona que l'estima i dos preciosos fills. Alhora és un alcohòlic acurat, l'estat anímic del qual oscil·la entre l'eloqüència barata de les idees ofegades en alcohol i la depressió més asfixiant dels moments en què percep la seva pròpia realitat.
  
  Ron Butlin ens sacseja en aquesta novel·la amb un dels retrats de l'alcoholisme més potents mai mostrats, fent-nos veure amb els ulls del protagonista i participant de les converses amb si mateix, o amb la seva pròpia consciència.
  
  La feliç sensació de l'embriaguesa que ofega els pensaments més molestos, ens donarà la vinyeta exacta del què és la seva vida: un treball enutjós, un fill rebutjat, un marit impossible, un pare inexistent.
  
  Per aquesta obra ha obtingut el Premi Millepages i el Premi de les llibreries Lucioles a la millor novel·la estrangera.
  Show book
 • Avi et trauré d'aquí! - Una promesa per evitar que ningú caigui mai més en l'oblit - cover

  Avi et trauré d'aquí! - Una...

  Joan Pinyol

  • 0
  • 0
  • 0
  NOVA EDICIÓ ACTUALITZADA
  Avi, et trauré d'aquí! és el resultat d'una promesa, la que Joan Pinyol va fer a Joan Colom, l'avi que no va conèixer, el republicà exhumat d'una fossa comuna per la dictadura i traslladat al Valle de los Caídos sense el permís de la família. És el compromís adquirit davant la cripta on té les despulles, que reposen al costat del seu botxí. Algun dia descansaran al costat de la seva gent. 
  És el relat d'un cas dramàtic que posa en relleu les conseqüències nefastes de la guerra en la vida de les persones. Un crit d'alerta i denúncia a tots els que sempre miren cap a una altra banda quan s'ha de fer memòria.
  El llibre recull el periple vital de Joan Colom des de l'octubre de 1938, quan va ser mobilitzat per la República, fins poc després de la seva mort en un camp de presoners lleidatà, el març de 1939. També documenta l'odissea de la família des del 2008 lluitant per treure l'avi del mausoleu franquista. I acaba amb una mà estesa a l'esperança, en forma d'una carta escrita per Joan Pinyol als fills, per evitar que es perdi el record de Joan Colom.
  Show book