Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Francesc Calvet El pagès que va triomfar al Barça - cover

Francesc Calvet El pagès que va triomfar al Barça

Guillem Gómez

Publisher: OmniaBooks

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

De la dura postguerra a la glòria de les 5 copes. Francesc Calvet va ingressar al Futbol Club Barcelona als 17 anys, tot just conclosa la Guerra Civil, i va ser jugador del club blaugrana fins la temporada 1951-52, formant part com a defensa de l’equip de les Cinc Copes, la davantera del qual, formada per Basora, César, Kubala, Moreno i Manchón, Joan Manuel Serrat va fer famosa a la seva cançó “Temps era temps“. Aquest llibre recull la història i els detalls de la vida futbolística de Calvet i de la seva implicació en altres aspectes de la vida social de l’època, posteriorment a la seva retirada del futbol. Calvet, a més, sempre es va considerar pagès. Ple d’anècdotes, referències històriques de la dura postguerra, comentaris dels que van ser els seus companys i d’altres persones que van conviure amb ell, es mostra el Calvet barcelonista al màxim, el lluitador infatigable, la persona humil i entranyable que va captivar l’afició de l’època, els companys de vestidor i tothom que el va conèixer.

Other books that might interest you

 • Un diàleg imaginari - cover

  Un diàleg imaginari

  Lluís Maria Todó

  • 0
  • 0
  • 0
  "Va llegir Stendhal als dinou anys" podria ser una de les cinc o sis frases que resumeixen una vida. Poques peripècies vitals expressen tan bé el naixement i el curs de la pròpia consciència: l'enlluernament primer, la lenta assimilació d'aquell misteri que t'ha convertit en un altre, l'amistat diries que mútua.
  Per a Lluís Maria Todó, la trobada va tenir lloc en una platja i va determinar una sèrie de fets capitals. Entre ells, que dediqués tota la vida a llegir-lo i traduir-lo. Flaubert i Proust són els altres dos grans companys de viatge, i tot el contrari de Stendhal en la gran qüestió de com es relacionen el viure i l'escriure. Un diàleg imaginari  és el fruit de quaranta anys de relació amb uns quants mestres de la literatura francesa, i una de les passejades més delicioses que s'hi puguin fer. Ara posant la lupa en tres frases de  Madame Bovary , ara explorant el diari-riu d'Henri Beyle, ara pensant quina mena d'homosexual era Proust: les raconades no falten en aquest gran afecte d'un lector per les obres que fan casa —en aquesta experiència exultant que produeixen, de ser-hi per emmirallar-te i que puguis néixer, com un personatge més.
  Show book
 • Reinici - cover

  Reinici

  Laura Geli Julbe

  • 0
  • 0
  • 0
  En aquesta sèrie de breus relats, escrits amb l'espontaneïtat de qui relata la seva pròpia experiència, Laura Geli comparteix el procés viscut des que li anunciessin que el seu fetge estava condemnat, i amb això la seva vida, fins a trobar un raig d'esperança en el trasplantament d'aquest òrgan vital. El llarg i difícil camí a l'espera d'un donant que no arriba i que va devorant les seves esperances i il·lusions.
  Són textos d'agraïment, que reflecteixen temor i dolor, amor i tendresa, textos que emanen humanitat i que ens desperten a un món l'existència del qual no hauríem d'oblidar.
  
  Com a Coordinadora de Donació de l'Hospital Josep Trueta de Girona, estic en una de les àrees més sensibles de la medicina. En el moment més difícil de les seves vides, parlo amb els familiars que acaben de perdre un ser estimat per a preguntar-los: Han pensat en la donació d'òrgans? Aquesta tragèdia permet a moltes persones il·luminar l'horitzó fosc del seu futur amb la llum de l'esperança, com Laura Geli suggereix en aquest llibre. Intentem transformar el dolor en un acte d'ajuda i solidaritat envers uns altres. 
  Dra. Núria Masnou
  
  Va ser en llegir la Laura Geli que vaig entendre per primer cop el valor de la donació d'òrgans i allò que el procés de trasplantaments remou al cos i a l'ànima. Aquesta capacitat de sacsejar el cor i alhora posar llum al nostre enteniment, precisament aquesta i no cap altra hauria de ser sempre la funció de la literatura. 
  Muriel Villanueva. Escriptora
  
  Un llibre necessari tant a nivell personal, com a humà, mèdic i social. Acosta itransmet els sentiments i les emocions, a vegades contradictòries, que s'amaguen darrere de la cicatriu d'un trasplantament.
  Josep M Martínez. President ATHC
  
  Els relats de Reinici ens regalen l'essència de l'autora. La seva experiència íntima és la nostra, el seu patiment se'ns encomana amb una naturalitat fascinant i commovedora. Les narracions s'enllacen en una sola peça per explicar-nos —amb un ordre cronològic estricte— les seves vivències reals amb un estil propi, inclassificable, amable, honest, sense filigranes gratuïtes. Una lectura que no deixarà indiferent a ningú. No en tinc cap dubte.
  Elisabet Juncà. Filòloga i poeta
  Show book
 • Tres presoners - cover

  Tres presoners

  Aurora Bertrana

  • 0
  • 0
  • 0
  La intrèpida i aventurera Aurora Bertrana, que de jove havia marxat a Suïssa i després a Tahití, amb la guerra i l'exili va viure un daltabaix personal i moral. El 1945 va participar com a voluntària en la reconstrucció d'un poblet francès al peu dels Vosges, Étobon. Només hi quedaven dones i nens, tots els homes havien mort, la gran majoria com a maquis afusellats pels nazis. És aquesta experiència que va inspirar a Bertrana, entre altres textos, Tres presoners, tres nazis forçats a fer la feina dels homes absents. Ahir soldats de l'exèrcit agressor, cada un d'ells haurà d'incorporar-se en una família pagesa i ajudar-la a reconstruir el que la guerra ha destruït. I cada un s'enfrontarà a formes de convivència intenses, algunes alimentades per l'odi, altres per l'admiració, o per la simple solidaritat entre supervivents d'una guerra.
  Amb aquesta novel·la intensa i breu, Bertrana dóna una visió inèdita dels fets: la de les dones davant la guerra i la reconstrucció.
  El postfaci de Marta Pasqual n'explica la història i l'analitza com a peça imprescindible de la literatura de la Segona Guerra Mundial.
  Show book
 • Post Mortem - cover

  Post Mortem

  Peter Terrin

  • 0
  • 0
  • 0
  El desconegut escriptor Emiel Steegman s'inventa una excusa per cancel·lar un sopar amb col·legues estonians, "a causa d'un problema familiar força greu". Una frase gastada i vaga però que transmet urgència. Però el pensament que aquest "problema familiar" pugui ser investigat en el futur pel seu biògraf el corcora, fins que es converteix en una idea brillant per a la seva nova novel·la. Steegman decideix que, per primer cop a la seva vida, ha arribat l'hora d'embrollar-se en una batalla literària. Tot això l'estimula i l'excita amb un nou horitzó a la seva vida, tot és molt important, fins que una tarda la seva filla Renée s'adorm i no torna a despertar-se. Llavors… tot canvia.
  
  Post Mortem, la nova gran novel·la de Peter Terrin i la primera en centrar-se en un moment dramàtic de la seva pròpia vida, és una obra tan intensa com enginyosa sobre l'entusiasme d'un escriptor, l'amor d'un pare i la por a perdre el control. El llibre en si és una astuta interacció entre la realitat i la imaginació que porta al lector agafat de la mà per un laberint de miralls literari. Una situació sorprenent constituieix l'arrel d'un tour de force narratiu.
  Show book
 • Erasme de Rotterdam - Esplendor i decadència d'un humanista - cover

  Erasme de Rotterdam - Esplendor...

  Stefan Zweig

  • 0
  • 0
  • 0
  Erasme de Rotterdam, la primera persona "a adquirir consciència d'europeu, el primer pacifista militant, el defensor més eloqüent de l'ideal humanístic", va ser, gràcies a la seva crítica de la teologia cristiana i de l'Església catòlica, un veritable pioner de la Reforma. Tanmateix, quan catòlics i protestants van provar de guanyar-lo a la seva causa en la disputa religiosa que enfrontava Luter i el papa, el que probablement fou l'intel·lectual més insigne del seu temps va evitar prendre partit en el conflicte que amenaçava d'ensagnar el continent. En aquest assaig extraordinari, publicat originalment el 1934, Stefan Zweig, profundament afligit per la deriva totalitària que havia pres l'Europa del seu temps, relata la vida d'Erasme amb la simpatia d'un esperit afí, d'algú que obvia els cants de sirena dels radicalismes i aixeca la veu en els moments més convulsos precisament per reivindicar el valor de la paraula, la raó i la concòrdia.
  Show book
 • La llebre amb ulls d'ambre - Una herència oculta - cover

  La llebre amb ulls d'ambre - Una...

  Edmund de Waal

  • 0
  • 0
  • 0
  Més de dues-centes figuretes de fusta i d'ivori, cap d'elles més gran que una capsa de llumins, són l'origen d'aquest fascinant llibre en què Edmund de Waal descriu el viatge que han fet al llarg dels anys. Un viatge ple d'aventures, de guerra, d'amor i de pèrdua, que resumeix, en la història d'una família, la història d'Europa dels segles XIX i XX. Un text evocatiu i de gran bellesa que comença amb una petita llebre d'ulls d'ambre que es barreja amb les monedes dins d'una butxaca, i acaba, com tot autèntic viatge, amb el descobriment d'un mateix.
  Show book