Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
D'Ors a Fuster - Per una història de l'assaig en la literatura contemporània - cover

D'Ors a Fuster - Per una història de l'assaig en la literatura contemporània

Gonçal López-Pampló

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

S'ha escrit molt sobre Eugeni d'Ors o Joan Fuster, entre altres noms clau de l'assaig del segle xx. Així i tot, les aproximacions, en general, s'han centrat més en la seua trajectòria literària i intel·lectual (quan no directament biogràfica) que no en el desenvolupament del gènere literari. Encara no disposem d'una visió de conjunt que, més enllà de les individualitats o dels moviments concrets, expose i explique quina ha estat la història de l'assaig a partir d'una concepció sistemàtica del concepte. Aquest llibre, que combina la reflexió sobre el gènere amb l'anàlisi de les seues manifestacions en la literatura catalana contemporània i actual, aspira a proporcionar algunes idees que servisquen com a base per a la construcció d'aquesta història.
Available since: 07/17/2017.

Other books that might interest you

 • El món d'ahir - Memòries d'un europeu - cover

  El món d'ahir - Memòries d'un...

  Stefan Zweig

  • 0
  • 0
  • 0
  'El món d'ahir' és un dels testimonis més commovedors i atractius del nostre passat recent, escrit a més amb el mestratge d'un europeu amarat de civilització i nostàlgic d'un món que es desintegrava a passos agegantats. Escriptor extraordinàriament popular i testimoni d'excepció dels canvis que van trasbalsar l'Europa del segle XX entre les dues guerres mundials, Zweig recorda, desposseït i en terra estranya-en unes circumstàncies personals d'insospitat dramatisme-, els moments cabdals de la seva vida, paral·lela al desmembrament d'aquella Europa central que es volia més lliure i segura, a recer de la bogeria i la tempesta. El resultat és un llibre fonamental, una de les millors obres de Zweig i referència inexcusable per entendre els deliris d'un segle devastador.
  
  "La memòria del nostre passat més proper, exprimida per la sensibilitat d'un gran escriptor que el va viure amb absoluta intensitat".
  Robert Saladrigas, 'La Vanguardia'
  
  "Una gran radiografia de la cultura europea moderna".
  Rafael Argullol, 'El País'
  
  "Un home extraordinàriament sensible a qui el xoc de viure les dues grans guerres a Europa el va portar a recollir aquest lúcid testimoni".
  'AVUI'
  
  "El recomano amb vehemència als lectors".
  Jordi Llovet, 'El País'
  Show book
 • Mentides de la història - cover

  Mentides de la història

  César Sánchez, Eugeni Junyent,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Amb Mentides de la història, el segon lliurament de la col·lecció Història de la societat, donem a conèixer fets, suposadament històrics i popularment interioritzats com a certs per una majoria de la població, però que en realitat o no eren com s’explica, o en la majoria de casos directament no van arribar a passar mai.
  
  De forma cronològica, fem un repàs dels fets històrics no històrics més estesos que conformen una història de les mentides (que no cal confondre amb la pseudohistòria). La majoria d’ells es van estendre a causa de la religió, la rumorologia popular, interessos (econòmics o polítics) o traduccions errònies. El cas és que moltes d’elles, la majoria, arriben fins als nostres dies. Estem segurs que més d’un lector pensarà “apa! i això tampoc és veritat?” Algunes d’aquestes mentides són, per sort, cada vegada més conegudes, com per exemple que els víkings no portaven banyes, per això expliquem quin va ser l’origen del mite. També expliquem d’altres com l’origen dels parlaments, el mite del dret de cuixa, els malfactors que no van existir mai o frases que ningú va pronunciar i invents atribuïts al personatge equivocat. Com sempre, esperem que passeu una bona estona llegint història, en aquest cas, història de la història.
  Show book
 • Follem? - cover

  Follem?

  Bel Olid

  • 0
  • 0
  • 0
  Follem? és un assaig que examina la sexualitat i el plaer i ho fa des d'una exploració més enllà dels clixés i els tabús. Aquest llibre parteix d'un nou inici per mirar la sexualitat sense la vergonya, les imatges preconcebudes o els papers autoimposats. És una nova manera de mirar cap a l'interior del desig i dels cossos humans i també cap a l'exterior, cap a les persones amb les qui compartim aquest anhel. Escoltar al cos, a l'ànima i no fer cas a tot el que s'ha imposat per defecte. En Follem?, Bel Olid explica una nova forma d'explorar el plaer propi i el de l'altra persona.-
  Show book
 • L'atzarosa vida d'Enrique Blat - Un empresari republicà del Camp del Túria (1879-1951) - cover

  L'atzarosa vida d'Enrique Blat -...

  Joan J. Adrià i Montolío, Josep...

  • 0
  • 0
  • 0
  La historia de Enrique Blat (1879-1951) es la biografía singular de un hombre corriente y un fiel reflejo, al mismo tiempo, de los temores, las esperanzas y las frustraciones de buena parte de sus contemporáneos.
  Molinero por tradición familiar, se inició en la aventura empresarial con una fábrica de conservas vegetales que, hasta que quebró, el año 1929, llegó a tener una significativa actividad exportadora en Europa y en América. De existencia más bien efímera fue la destilería de licores que montó en Caracas con su hermano. El empresario regresó enfermo a Liria dos años más tarde. Republicano desde su infancia, trabajó de escribiente municipal y participó activamente en la vida política local. El desastre de 1939 le afectó trágicamente. La represión franquista le dejó sin faena y se encarnizó con su familia. Sobrevivió aún al triste ambiente de la posguerra ingeniándoselas para ganarse la vida.
  La vida de Enrique Blat es, por tanto, excepcional y normal al mismo tiempo, una aventura que nos sitúa en el tiempo que le tocó vivir.
  Show book
 • Montaigne - cover

  Montaigne

  Stefan Zweig

  • 0
  • 0
  • 0
  L'actualitat dels grans autors com Montaigne és permanent i múltiple. Però Stefan Zweig, amenaçat pel drama de la guerra i una íntima i tràgica desesperança, fixa l'atenció en un element fonamental per a l'autor d'"Els assaigs": l'esforç per mantenir fora de perill la pròpia independència en una societat cada dia més brutal i gregària. El text de Zweig sobre Montaigne no és un estudi fred destinat a especialistes, sinó una obra emocionada i vibrant dirigida al públic habitual de l'autor vienès. Es tracta d'una obra que Zweig ni tan sols va concloure, ja que abans va llevar-se la vida. Tanmateix, i atesa la força que impregna aquest llibre, ¿podem interpretar que l'esperança de Montaigne en algun moment també es va fer patent en Zweig, i que el gran escriptor vienès va concebre, a pesar de tot, una nova aurora per a Europa?
  "El recomano amb vehemència als lectors".
  Jordi Llovet, El País
  Show book
 • Diaris - cover

  Diaris

  Virginia Woolf

  • 0
  • 0
  • 0
  Els Diaris de Virginia Woolf condensats per un novel·lista. La selecció concebuda per Gonzalo Torné en mostra la completesa: el món interior s'hi revela barrejat amb els dies frenèticament high society i amb els daltabaixos de dues guerres. L'ull que observa escriu a raig. L'univers: entre Londres i Sussex, un paisatge on Woolf ha format el seu concepte de la bellesa. Allà prospera el Grup de Bloomsbury i s'imprimeixen les primeres edicions d'Eliot i Mansfield, abans no s'imposi el terror d'una victòria possible del nazisme.
  Restituir aquesta vida i aquest caràcter és el repte que ha encarat Torné: calia un novel·lista per reflectir la doble aventura de viure i progressar com a artista amb tots els matisos i les ambivalències del sentiment. Traduïda amb foc i rigor per Carlota Gurt, aquesta selecció és un viatge a la intimitat d'un geni de la literatura —un Monstre que ho posa tot als peus de l'obra que justifica el turment de viure.
  Show book