Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
El gos groc - Els casos de Maigret - cover

El gos groc - Els casos de Maigret

Georges Simenon

Translator Lluís Maria Todó Vila

Publisher: Quaderns Crema

 • 0
 • 2
 • 0

Summary

L'inspector Maigret arriba a Concarneau per tal d'investigar l'intent d'assassinat d'un dels prohoms del poble. Al bell mig de la seva feina, una sèrie de successos confusos semblen indicar que un assassí intenta una venjança col·lectiva. L'única pista que sembla ferma és un gos groc que ningú no havia vist mai fins aleshores.

"Les novel·les de Simenon han fet feliços milions de persones a tot el món, i ara ens faran feliços a nosaltres".
Jordi Llovet, El País
 
"La seva escriptura és com la bona cuina tradicional, que mai no passa, i que passa avall amb aquell gust immortal, ric en sensacions, en què cada condiment aporta un matís, una aroma, un pensament. I la veritat és que recuperar Simenon, una autèntica màquina de crear lectors, és tot un encert".
Ignasi Aragay, ARA 

"Les novel·les de Maigret són intel·ligents, d'aparença banal, però amb personatge ben dibuixats i molt ben definits, quasi teatrals, moguts amb mecanismes perfectes per entretenir i alhora fer-te pensar".
Oriol Broggi
 
"En l'obra de Simenon no hi ha novel·la que sigui repetició de cap altra, ni un personatge igual que un altre, ni un ambient repetit i intercanviable".
Josep Pla
Available since: 11/12/2012.
Print length: 144 pages.

Other books that might interest you

 • Dones sense nom - cover

  Dones sense nom

  Silvestre Vilaplana

  • 0
  • 0
  • 0
  En un ras de l'extraradi de València apareix el cadàver d'una jove sense identificar amb les falanges dels dits de les mans tallades i evidents senyals de violència.
  Quan la inspectora Araceli Lavila inicia la investigació, descobreix que sota aquella mort s'amaga una dona que sembla tenir mil noms, una mare a qui van robar la filla en el moment de néixer i una jove prostituta que busca sobreviure. Per descobrir els responsables del crim, la inspectora haurà de reconstruir el passat d'una víctima que sembla impossibled'identificar.
  Després d'Els ossos soterrats —guanyadora del III Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana—, Silvestre Vilaplana repeteix a "crims.cat" amb Dones sense nom, una novel·la d'intriga protagonitzada per dones que té com a rerefons el robatori de nadons, la violència masclista, el sexe i els abusos de poder.
  Show book
 • El món no em deu res - cover

  El món no em deu res

  Massimo Carlotto

  • 0
  • 0
  • 0
  Un lladre desafortunat i una excrupier alemanya es troben en la ciutat turística de Rimini.Quan l'Adelmo veu una finestra oberta en un edifici solemne i elegant, no pot evitar sucumbir a la temptació. Un cop a dins, però, s'adona que no està sol. Amb ell està la Lise, una excrupier alemanya i extravagant. El robatori es converteix en una sèrie de visites mentre sentiments estranys i complexos afloren en les seves converses, on entendran l'amor i també la foscor de l'ésser humà. Una novel·la sobre crims passionals, sobre sacrifici i traumes del passat.-
  Show book
 • La marca de Caín - Psiborn 7 - cover

  La marca de Caín - Psiborn 7

  Noèlia Arrotea

  • 0
  • 0
  • 0
  El Hàmster és un producte del seu temps i el seu espai, té una trajectòria incestuosa entre política i periodisme. En aquesta darrera vessant, ha treballat com a cap de redacció a Barcelona al setmanari El Temps, cap de política i de cultura als diaris Avui i Ara, ha col·laborat en diverses emissores de ràdio com ara RAC1, Catalunya Ràdio i La Xarxa, redactor de política a 8TV i ha escrit alguns assajos intranscendents sobre el 9-N i la història de l'ANC. Ja a mig camí de la política, comparable a un incest entre cosins més o menys llunyans, ha sigut assessor de comunicació per a Òmnium Cultural. Saltà un grau, sexe entre germans, quan va ser cap de comunicació del departament de Vice-presidència amb Josep Lluís Carod-Rovira, durant 3 anys. Tanmateix, no va fer els pas definitiu d'allitar-se amb el seu pare, fins que acceptà el càrrec de director de comunicació del President Carles Puigdemont, a dia d'avui ja s'hi posa bé amb tot el partit.
  «Com que, finalment, els governs són els partits polítics i els mitjans són els periodistes, la col·laboració esdevé una conxorxa entre partits i periodistes en la qual els partits contracten periodistes i els paguen amb diners públics i els periodistes exerceixen com a periodistes de partit». Ramon Cotarelo  
  «El dia que tu surtis, Xavier, caiem tots». Joan Tardà, a Xavier Vendrell
  La Torre Barcelona a Bogotà és la nau capitana del Barcelona Export Group (BEG), la consultora internacional que li dona cobertura com a president de la Cambra de Comerç Catalunya Colòmbia i instrumenta els tràfics d'influència d'aquest home sense estudis. Creatiu i poca-solta, parla igual de malament el català que el castellà, ell diu amb la boca petita que té estudis inacabats de Polítiques per la UNED i d'Enginyeria Industrial Electrònica a UPC. Després, es va fer regalar un postgrau de direcció d'empreses per la Universitat Oberta de Catalunya; postgrau de què, si de grau no en tenia cap.
  Show book
 • Els trenta-nou esglaons - cover

  Els trenta-nou esglaons

  John Buchan

  • 0
  • 1
  • 0
  Richard Hannay, un enginyer de mines britànic que acaba de tornar de Rodèsia, està avorrit de la nova vida que ha començat a Londres. Tot canvia quan troben mort a casa seva un home que ha descobert un complot polític de dimensions internacionals. Hannay haurà de fugir a la seva Escòcia natal i descobrir la veritat abans no sigui massa tard. Per a ell i per al seu país.
  
  L'escriptor i polític escocès John Buchan firma una novel·la ambientada el 1914 en una Europa a les portes de la Primera Guerra Mundial que no dona treva al lector, i que va inspirar un dels grans clàssics d'Alfred Hitchcock. Buchan estructura la novel·la a partir dels encontres del protagonista amb personatges d'allò més diversos, testimonis de la paranoia prebèl·lica que hi havia als diversos estaments de la societat britànica. Hi trobem, a més, per primer cop el personatge de Richard Hannay, un home corrent a qui les circumstàncies empenyen a l'heroisme, i que protagonitzarà quatre aventures més de l'autor escocès.
  Show book
 • Un cadaver inquiet - cover

  Un cadaver inquiet

  Salvador Casas

  • 0
  • 0
  • 0
  Una novel·la d'embolics criminals que endinsa al lector en una espiral de sang. Quan l'Àngel Alegre accepta fer de mediador en la separació d'una amiga amb el seu marit maltractador, no creu que sigui un cas complicat. Però tot s'embolica quan comença a indagar: morts, un cadàver que l'Àngel haurà de fer desaparèixer, sospites, mentides i persecucions... L'Àngel haurà de provar de desempallegar-se d'aquesta xarxa de crims en la que es veu involucrat. Aconseguirà la seva redempció?-
  Show book
 • Scrap mortal - cover

  Scrap mortal

  Ludmilla Lacueva Canut

  • 0
  • 0
  • 0
  Les millors professionals del món de l'scrapbooking es donen cita a Andorra per assistir al primer congrés que se celebra al país. La descoberta al llac d'Engolasters del cadàver d'una scrapera molt famosa trasbalsarà als assistents d'aquesta trobada i a la presidenta del club, la forense Maria Sastre, que demanarà ajuda al comissari Cerni Llop.
  Scrap mortal ens endinsa entre els bastidors de l'univers de l'scrapbooking, on venjances i rancúnies són a l'ordre del dia. Un entorn creatiu i de fantasia que s'entrellaça amb el món del bàsquet i amb la diplomàcia nord-americana al voltant de la investigació sobre la vida de la víctima. Scrap mortal és una història trepidant a la caça d'un assassí, intel.ligent, que sap esborrar molt bé les seves pistes.
  El comissari Cerni Llop formarà de nou un tàndem explosiu amb l'ex-batlle Masoliver, ancorat com sempre en el passat de les tradicions andorranes, que no s'estarà d'expressar en veu alta les seves opinions per a gran exasperació d'en Cerni. No hi ha ningú com ell per posar el dit a la nafra.
  Scrap mortal és la segona novel·la de misteri de Ludmilla Lacueva Canut. L'autora s'endinsa dins del món de l'scrapbooking amb les seves enveges i ressentiments que esdevindran mortals en un decorat que sembla perfecte.
  Show book