Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Les defenses - cover

Les defenses

Gabi Martínez

Translator Albert Torrescasana

Publisher: Catedral

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Aquesta novel·la narra la història d'un neuròleg de cinquanta anys que és diagnosticat com a bipolar. La malaltia destrossa la seva família i la seva carrera professional, però ell rebat el diagnòstic i s'hi rebel·la.Com ha fet en anteriors novel·les, Gabi Martínez torna a presentar un personatge viu, únic, ple de contradiccions però amb una força imparable, i aconsegueix harmonitzar la seva història amb els fets històrics del país, la crisi política, econòmica i ètica dels útlims anys, i les llums i ombres dels sistema sanitari públic.
Available since: 03/15/2017.
Print length: 528 pages.

Other books that might interest you

 • Amb el cor a la mà - cover

  Amb el cor a la mà

  Chris Cleave

  • 0
  • 1
  • 0
  Cleave aconsegueix, amb la seva narració commovedora, fer trontollar les concepcions ètiques dels lectors Una història entranyable sobre el triomf de les persones. (The New York Times)
  En un intent desesperat per salvar el seu matrimoni, lAndrew i la Sarah ORourke fan un viatge a Nigèria, però allà un esdeveniment terrible els obliga a prendre una decisió de vida o mort. Dos anys més tard, la refugiada nigeriana de setze anys Little Bee es presenta per sorpresa a casa dels ORourke, en un barri benestant de Londres. Aquesta visita desencadenarà un nou trasbals en la vida de la Sarah, que haurà denfrontar-se per fi als fantasmes del passat, però al capdavall la relació amb la Little Bee la farà més forta, generosa i humana.
  Una novella intelligent i emocionant que equilibra a la perfecció humor i drama, combina una història esgarrifosa amb una reflexió sobre la condició humana i ens regala dos personatges inoblidables.
  tremolava asseguda al banc de lesglésia quan vaig entendre que no plorem pels morts. Plorem per nosaltres mateixos.
  Show book
 • La lladre de llibres - cover

  La lladre de llibres

  Markus Zusak

  • 9
  • 61
  • 0
  «Desconcertant, intrigant, triomfant i tràgica.És una novel·la magistral que talla la respiració.No em cansaré de recomanar-la.»The GuardianLa Liesel va començar la seva brillant carrera de lladre als nou anys. Tenia gana, robava pomes, però el que més li interessava eren els llibres. Potser més que robar-los els salvava. El primer fou el que havia caigut a la neu al costat de la tomba on acabaven d’enterrar el seu germà, quan anaven cap a Molching, prop de Munich, on els esperaven els seus pares adoptius. El segon llibre, temps després, el trauria de les flames d’una de les moltes fogueres que encenien els nazis.Al carrer Himmel, la petita Liesel va trobar la millor família que es pugui somiar: Rosa Hubermann, una dona de mal geni però amb un cor immens. Hans Hubermann –potser el personatge més encantador de la novel·la–, pintor de parets, acordionista alegre i fumador empedreït. I els dos amics de la Liesel: Rudy Steiner, el veí un any més gran, mig desnodrit però un argent viu amb qui comparteix mil aventures. I Max Vandenburg, el jueu boxejador que viu amagat al soterrani.Una història inoblidable i emocionant. Vides que s’entortolliguen les unes amb les altres sota els ulls pacients d’un espectador-narrador excepcional, la Mort: sarcàstica, però comprensiva, que fins i tot en la foscor més negra va a la recerca d’acolorits fragments de bellesa.
  Show book
 • El celler - cover

  El celler

  Noah Gordon

  • 38
  • 164
  • 0
  El Llenguadoc, França, finals del segle XIX. En Josep Álvarez descobreix de la mà d'un viticultor francès l'art de l'elaboració del vi. Des d'aquest moment, la seva vida restarà dominada per aquesta passió. Malgrat la seva joventut, en Josep ja ha conegut a la vida l'amor, les intrigues i el treball ardu, experiència que, junt amb la seva vocació, caracteritzarà el seu destí. Després de participar contra la seva voluntat en un complot polític, fugirà a França, on treballarà per a un viticultor. Tot i la por que sent de caure en mans de la justícia, un dia decideix tornar a la seva llar. Lluitant contra els elements en Josep empren una aventura tan àrdua com fascinant: l'elaboració d'un bon vi. Al seu voltant els habitants de Santa Eulàlia: la jove vídua Marimar i el seu fill Francesc; en Nivaldo, el botiguer d'origen cubà; en Donat, el germà obrer d'en Josep, tots ells personatges que poblen aquesta rica novel·la. El celler conté l'essència de totes les obres anteriors de Noah Gordon: històries personals de força, personatges vitals, retrats fidedignes d'una època, creats per un escriptor, la sensibilitat i l'encert del qual ha admirat milers de lectors al llarg dels anys.
  Show book
 • Por - cover

  Por

  Stefan Zweig

  • 2
  • 1
  • 0
  La Irene Wagner du una vida acomodada i sense preocupacions amb el marit i les seves dues filles. Tanmateix, després de vuit anys de matrimoni, els balls, el teatre, l'òpera i altres activitats socials li semblen banals i anodines. Així, més per fantasia novel·lesca que per autèntic desig, comença una relació amb un jove pianista. De sobte, però, una dona la descobreix quan surt del pis del seu amant i la Irene es veu obligada a cedir a un terrible xantatge. El terror que el seu marit l'enxampi i la possibilitat de perdre tot el que posseeix i que, com descobreix ara, s'estima i necessita tant, la sumirà en un malson esgarrifós. Escrita el 1913 i publicada per primer cop gairebé una dècada més tard, "Por" és una de les novel·les curtes més esglaiadores de Stefan Zweig, amb un final tan sorprenent per a la protagonista com per al lector.
  "Fontcuberta ens serveix la virtuosa prosa de Zweig d'una manera tan vívida que el text rejoveneix i se'ns fa contemporani".
  Màrius Serra, La Vanguardia
  "De nou Zweig demostra ésser un lector privilegiat de Dostoievski, i s'immergeix com ben pocs escriptors en la pregonesa psicològica de la seva protagonista, en la infinita i sempre contradictòria complexitat de l'existència i la personalitat humana".
  Xavier Serrahima, Nació Digital
  "Això és una novel·la curta, i Zweig excel·leix en aquesta mida: en sap un niu!".
  Jordi Llavina, El 3 de Vuit
  Show book
 • El Gran Joan - cover

  El Gran Joan

  Antoni Ferrando

  • 0
  • 1
  • 0
  "Durant el curs ens vam fer amics, i després em va oferir continuar a l'agost, mentre se celebraven el Jocs. Em podia allotjar a casa seva, a Cal Coronel, i em pagaria. El Joan era un home ric, una llegenda a Vilademar. Vivia de les rendes de la fortuna familiar, i entre altres interessos, tenia ambicions literàries."
  Des de la seva magnífica torre del segle XIX, el Joan Font contempla amb escepticisme l'arribada d'una generació crescuda en democràcia i decidida a urbanitzar les províncies catalanes a cop de subvenció. El gran Joan és el retrat d'un personatge irreverent, masclista i impetuós, fascinant a la vegada que despreciable, obsessionat a escriure "la novel·la definitiva de la Guerra Civil". Al seu costat, el Pere, un jove lletraferit acabat de sortir de la universitat, gaudirà per primera vegada del luxe i la llibertat, però descobrirà també que totes les edats daurades tenen un final.""es de la seva magnífica torre del segle XIX, el Joan Font contempla amb escepticisme l'arribada d'una generació crescuda en democràcia i decidida a urbanitzar les províncies catalanes a cop de subvenció.
  'El gran Joan' , la primera novel·la d'Antoni Ferrando, és una descripció esplèndida de les tensions generacionals, socials i de gènere dels anys noranta a Catalunya, quan "tot estava per fer", els Jocs Olímpics anunciaven la prosperitat, a cada poble apareixien centres culturals nous de trinca, i el passat franquista s'esborrava per deixar pas al capitalisme del futur. Però també és un acurat estudi de personatges, i una reflexió lúcida i desencisada sobre la maduresa, el matrimoni, la paternitat i el pes de la nostalgia en les nostres vides.
  Show book
 • A trenc d'onada - Jordi Cussà - cover

  A trenc d'onada - Jordi Cussà

  Jordi Cussà

  • 0
  • 0
  • 0
  Des que Jordi Cussà va morir, el món literari català ha rellegit i homenatjat les seves obres mestres, com Cavalls salvatges (Columna), Formentera Lady (LaBreu) o la més recent El primer emperador i la reina Lluna(Comanegra). Però la seva obra és extensíssima. A banda de tretze novel·les, l'autor va escriure contes, reculls de poemes i obres de teatres, molts d'ells inèdits. A Núvol el recordem publicant el conte A trenc d'onada, una història que balla entre la realitat i el somieig.
  "A trenc d'onada" es va publicar per primera vegada dins el recull Contes d'onada i de tornada (L'Albí, 2009). Agraïm a Edicions L'Albí, al seu editor Jaume Huch i als hereus de Jordi Cussà la cessió d'aquesta publicació per a la Biblioteca digital de Núvol.
  Show book