Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
No passeu de llarg - cover

No passeu de llarg

Francesc Torralba

Publisher: Proteus

  • 21
  • 118
  • 0

Summary

"Sense ètica, no hi ha civilització. Sense ètica no hi ha futur. Sense ètica no hi ha possibilitat de creixement. Per què hem de ser ètics? Perquè hi hagi món" Francesc Torralba, en aquesta xerrada adreçada als nens d´una escola, explica en què consisteix l´ètica: en no passar de llarg, aturar-se i respondre a la crida de l´altre
Available since: 09/22/2011.

Other books that might interest you

  • Pols de roses - cover

    Pols de roses

    Olga Besolí Montserrat

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquesta és una obra colpidora i tràgica que qüestiona la capacitat d'estimar de l'ésser humà, sobretot quan es troba en circumstàncies difícils. Una reflexió sobre la vida i la mort, l'escepticisme i les creences religioses, tot reivindicant l'amor homosexual des de la universalitat i la força dels sentiments profunds i autèntics. Aleix està decidit a fer fora de casa i de la seua vida Marc, amb qui conviu de fa cinc anys. El motiu no és precisament la falta d'estima; ben al contrari, n'està més enamorat que mai i per això vol estalviar-li el patiment de veure'l morir. La negativa de Marc a abandonar-lo en els pitjors moments condueix a destapar conflictes, fortaleses i pors, records i rancúnies i... els vertaders sentiments. Una rosa i la pols de roses seran tot el què Aleix necessitarà per a descobrir que potser l'amor és més durador que la pròpia vida.
    Show book
  • Canvi d'agulles - cover

    Canvi d'agulles

    Enric Gomà

    • 0
    • 0
    • 0
    Què hem de fer amb un català que “et grinyola més que una cadena sense oli”, en paraules de Pau Vidal? Què hem de fer perquè la fractura entre la intuïció dels parlants i la llengua correcta, com assenyala Albert Pla Nualart, no s’eixampli encara més? Per què hi ha un consens en el gremi dels escriptors i els redactors a no seguir algunes de les solucions normatives?, es pregunta Ricard Fité. Com podem recuperar el que Ramon Solsona anomena “dring natural del català”? En definitiva, quins són els límits de la normativa? Es poden traspassar? Quan i com?Deu maquinistes de la llengua ens expliquen les seves propostes de canvi d’agulles perquè el català agafi una bona via.
    Show book
  • Catàleg de benefactors de la cartoixa de Portaceli (1272-1688) copiat per Josep Pastor entre 1780 i 1781 - cover

    Catàleg de benefactors de la...

    Joan Antoni Exarch

    • 0
    • 0
    • 0
    A punt de complir-se el 750 aniversari de la cartoixa de Portaceli, la degana de les fundacions valencianes, de l'orde fundada per sant Bru i encara en funcionament des del 1272, amb aquesta transcripció crítica del 'Catàleg de benefactors', manuscrit de Joan Antoni Eixarch i altres amanuenses posteriors, podem conèixer els noms dels donants i la seua ascendència social des del segle XIII fins al XVII, així com les quantitats que serviren per a sanejar l'economia del cenobi i enriquir-lo amb noves edificacions i obres artístiques, entre d'altres menesters. L'original de l'obra, una còpia realitzada entre 1780 i 1781 per Josep Pastor, també monjo de Portaceli, es troba en l'arxiu del Reial Convent de Predicadors de València des de data desconeguda.
    Show book
  • Brevíssima relació de la destrucció de la història - La falsificació de la descoberta catalana d'Amèrica - cover

    Brevíssima relació de la...

    Jordi Bilbeny

    • 0
    • 1
    • 0
    La falsificació de la descoberta catalana d'Amèrica
    Librooks reedita l'obra pionera de Jordi Bilbeny que ha estat capaç de fascinar milers de lectors i en la qual demostra i argumenta de forma magistral la catalanitat d'En Cristòfor Colom i de la Descoberta d'Amèrica.
    Quan es va publicar per primer cop aquesta Brevíssima, el llibre va desfermar un virus contagiós —el virus de la sospita—: la valentia de qüestionar el que hem après als llibres de història. Aquesta reedició vol convidar els nous lectors a continuar descobrint la veritat: que la història oficial ha estat reescrita per la mà dels censors.
    "Aleshores, em preguntava: ¿Com és que si el llenguatge i la mentalitat del Descobridor delataven tan transparentment que era un home de formació cultural catalana, tots els llibres el feien passar per genovès? I, encara més: ¿Com és que uns el feien noble i els altres plebeu; uns el consideraven el més gran navegant de tots els temps i uns altres un simple llaner?"
    "En acabar la lectura de la seva Brevíssima, l'autor ja us haurà inoculat el virus de la sospita."
    Salvador Cardús
    "La investigació de Bilbeny m'ha convençut que part de la meva història ha estat falsificada."
    Isabel-Clara Simó
    "Hi ha indicis racionals molt científicament fonamentats que En Cristòfor Colom pot ser català i que el Colom genovès cada vegada té menys base científica en què fonamentar-se."
    Jaume Sobrequés
    Show book
  • Vols vespertins - cover

    Vols vespertins

    Helen Macdonald

    • 0
    • 0
    • 0
    Un llibre lluminós i captivador sobre la nostra relació amb la naturalesa i sobre el que la fauna i la flora poden ensenyar-nos.  
    Quines lliçons podem aprendre de la fauna i la flora que ens envolten? En què s’assemblen les migracions de les aus i les migracions humanes? I els nius dels ocells i les incubadores? Quina relació hi ha entre les cuques de llum i la pantalla dels mòbils? Hi ha cap connexió entre una migranya i el canvi climàtic? I entre els cignes i la monarquia britànica? 
    Helen Macdonald reuneix en aquest volum una sèrie d’escrits sobre la relació dels éssers humans amb el medi natural. El resultat s’assembla a un d’aquells gabinets de curiositats o cambres de meravelles que van proliferar a l’Europa del segle XVI i en què es podien veure objectes sorprenents. Així, el lector assisteix a una trobada fortuïta amb un porc senglar, a una sessió d’observació ornitològica des d’un gratacel de Nova York, a una passejada nocturna per un bosc britànic o al debat sobre la pertinència o no de la cria d’ocells. 
    L’autora combina amb mà mestra la mirada científica i la literària, reflexiona sobre temes ecològics i humans –l’amor, el dolor, la superació de la pèrdua, la recerca de la bellesa–, evoca vivències i ens parla sense tòpics de plantes i animals. Un llibre lluminós.
    Show book
  • Asmodeu - Dona dimoni i sexe a l'edat mitjana - cover

    Asmodeu - Dona dimoni i sexe a...

    Albert Toldrà i Vilardell

    • 0
    • 0
    • 0
    Asmodeo es uno de los diablos más poderosos, el «capitán» del pecado capital de la lujuria. La edad media, dominada por el pensamiento religioso, establece un vínculo perdurable entre la feminidad y el mal, vínculo que pasa por el sexo que, como dice san Vicent Ferrer, «no es sino fuego del infierno». Este volumen trata sobre esta relación entre la mujer y el demonio, un estudio a medio camino entre la divulgación y la erudición, que usa como fuente preferentemente las voces medievales. Encontraremos diferentes perspectivas, contradictorias en algunos aspectos y convergentes en otros: de la idealización cortés a la brutalidad de los relatos populares y la misoginia teológica, pasando por las interesantes visiones de la incipiente medicina medieval.
    Show book