Turn 2021 into a year of reading!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
No passeu de llarg - cover

No passeu de llarg

Francesc Torralba

Publisher: Proteus

 • 21
 • 118
 • 0

Summary

"Sense ètica, no hi ha civilització. Sense ètica no hi ha futur. Sense ètica no hi ha possibilitat de creixement. Per què hem de ser ètics? Perquè hi hagi món" Francesc Torralba, en aquesta xerrada adreçada als nens d´una escola, explica en què consisteix l´ètica: en no passar de llarg, aturar-se i respondre a la crida de l´altre

Other books that might interest you

 • Catalunya cap on vas? - 33 veus plurals per entendre el moment polític del país - cover

  Catalunya cap on vas? - 33 veus...

  Pep Martí

  • 0
  • 0
  • 0
  Catalunya, cap on vas? recull la mirada que 33 figures representatives de tot l'àmbit social projecten sobre l'últim any de la història del país. Són personalitats que omplen l'espai que va des de l'esquerra independentista fins a la dreta unionista, sense deixar de banda tots els matisos de la tercera via.
  Entrevistats pel periodista de Nació Digital Pep Martí, analitzen amb arguments contundents tots els fets rellevants que s'han produït entre els mesos anteriors a l'1-O, el 2017, i l'entrada en escena de Pedro Sánchez.
  Més enllà de la circumstància de cada moment concret, la visió que en surt és molt més complexa del que segurament podien imaginar tots els actors polítics fa tan sols uns mesos.
  Un mosaic ben plural de la Catalunya d'ara mateix.
  Show book
 • Història de Catalunya al revés - cover

  Història de Catalunya al revés

  Jordi Creus i Esteve, Francesc...

  • 0
  • 1
  • 0
  El llibre que teniu a les mans és sorprenent i original. Escrit amb un estil trepidant i punyent, aquesta Història de Catalunya al revés esdevé una revisió irònica dels darrers tres-cents anys d'història de Catalunya. A partir de la hipòtesi que les tropes de Felip V de Borbó no haurien ocupat mai els Països Catalans, els autors basteixen una teranyina argumental protagonitzada per personatges com Rafael Casanova, Josep Bonaparte, Anselm Clavé, Francesc Macià o Jordi Pujol. Què hauria passat si el Decret de Nova Planta no hagués representat un perjudici per a Catalunya? I si Lev Trotsky, Albert Einstein i, fins i tot, Marlene Dietrich s'haguessin convertit en aliats de la causa catalana? I si el primer home en trepitjar la lluna no hagués estat Neil Armstrong? Aquestes i altres respostes les trobareu a l'interior d'aquest llibre.
  Show book
 • La causa del periodisme - La veritat sobre la construcció del relat en els mitjans de comunicació - cover

  La causa del periodisme - La...

  Joan Julibert

  • 0
  • 0
  • 0
  La causa del periodisme explica el funcionament actual dels mitjans de comunicació de massa, i explora amb valentia i amb una sòlida base documental els motius que els han fet allunyar-se de l'ideal bàsic dels periodistes, servir la veritat.
  Joan Julibert argumenta que el periodisme s''ha contagiat del descrèdit que acompanya les institucions polítiques i econòmiques des de fa dècades, i ha deixat d''exercir la funció fiscalitzadora que li és pròpia, la de ser un autèntic quart poder al servei de la ciutadania.
  La irrupció d''internet, la multiplicació dels estímuls comunicatius, les insurgències cíviques contra l''statu quo i el triomf del periodisme de causa com a relleu del sistèmic són els objectes que analitza aquest estudi, que ajuda a entendre millor les estratègies comunicatives que justifiquen l''acceptació extensa del discurs del Procés català, del Brexit del Regne Unit o de les mentides de Donald Trump.
  Un llibre que ens vol acompanyar en la nostra passejada diària pels mitjans de comunicació, per donar-nos orientacions perquè sapiguem com es construeixen els relats que volen dirigir les nostres vides i ens dissenyen la realitat compartida.
  Show book
 • L'infiltrat - Estratègies d'intrusió anonimat i resistència - cover

  L'infiltrat - Estratègies...

  Lluís Calvo Guardiola

  • 0
  • 0
  • 0
  La lluita social que es manifesta al carrer, en grup i a cara descoberta, no és l'única via per reivindicar una altra realitat o capgirar-la. No hi ha acció política col·lectiva sense un veritable combat individual.
  En aquest assaig, Lluís Calvo ens proposa tres estratègies de resistència complementàries a les accions a camp obert: vagarejar, amagar-se i practicar la intrusió. Tres camins que no s'exclouen sinó que s'entrecreuen per potenciar-ne els efectes.
  Acompanyats de pensadors, escriptors i activistes, ens endinsarem en la complexitat de la dissidència per descobrir noves maneres d'intervenir en l'àmbit públic des de la revolta personal.
  Show book
 • Un palau de Barcelona - cover

  Un palau de Barcelona

  Mateu Barba

  • 0
  • 0
  • 0
  Un palau de Barcelona és la insòlita biografia del palau Savassona, l’espai que allotja des de fa més de cent anys la institució de l’Ateneu Barcelonès. Amb una mirada experta i afectiva, Mateu Barba, arquitecte que ha format part de l’equip que ha fet la darrera remodelació d’aquest edifici emblemàtic, proposa una aproximació inèdita, partint dels canvis físics –les parets, les escales, les pintures d’El Vigatà, d’un valor incalculable i que el temps no sempre ha respectat–, però contextualitzant-los en les diverses transformacions històriques, socials i polítiques del seu entorn més proper i que s’han plasmat en la mateixa construcció del palau de la mà de Josep Francesc Ferrer i amb les remodelacions d’Elies Rogent, les de Josep Font i Gumà i Josep M. Jujol, i la remunta dels anys seixanta, fins arribar a la dels nostres dies.Cosit a través de la història bicentenària dels propietaris i els artistes que hi han deixat l’empremta i resseguint algunes intimitats i anècdotes de la casa i dels seus habitants, Un palau de Barcelona és també una història de la ciutat que va canviant en paral·lel a l’evolució de l’edifici.
  Show book
 • Les mentides i les astúcies del judici - cover

  Les mentides i les astúcies del...

  Ot Serra, Montse Riart, Roger Maiol

  • 0
  • 0
  • 0
  Les més de cinquanta sessions que es van viure entre el febrer i el juny del 2019 van constatar un xoc entre dues versions: la de l'independentisme, amb dotze persones al banc dels acusats (nou de les quals a la presó), que defensava el dret de la ciudadania a votar; i la de l'Estat, que ho enmarcava en un intent de destruir la soberania espanyola. Un procediment ple de trampes des de la fase d'instrucció fins al vist per a sentència, amb testimonis, pèrits i interrogatoris pensats, més que per demostrar la veritat, per crear-ne una. Aquest llibre desmunta, a partir dels fets, les trampes del judici.
  Show book