Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
L'arqueòleg i el futur - cover

L'arqueòleg i el futur

Eudald Carbonell i Roura

Publisher: Ara Llibres

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

El llegat vital del nostre antropòleg més universal.Eudald Carbonell, als seixanta anys i després d’haver dedicat tota la vida a l’arqueologia, l’antropologia i la divulgació, explica al seu fill acabat de néixer per què creu en el que creu, per què s’ha dedicat a la ciència, quines són les coses que li importen, els seus valors, les seves prioritats i la seva filosofia de vida.El llibre més personal i humà d’Eudald Carbonell. Un regal per a les novesgeneracions.
Available since: 10/21/2013.

Other books that might interest you

 • Curs de feminisme per microones - cover

  Curs de feminisme per microones

  Natza Farré i Maduell

  • 0
  • 2
  • 0
  Un cop sobre la taula per reforçar el paper del feminisme en la nostra societat. Sense embuts, sense mitges tintes, sense por. Amb humor. Imprescindible, urgent i en vena. Un curs de feminisme exprés, amb raons i arguments, dades i exemples, i, també, humor, ironia i un punt de sarcasme. Una obra necessària que denuncia el masclisme encobert en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana l’educació, la llengua, la cultura, els mitjans de comunicació, la política...– i que crida a fer-li front d’una manera radical: amb una revolució, la revolució feminista del segle XXI que ho canviarà tot, perquè canviarà les dones.
  Natza Farré s’erigeix com una veu reivindicativa, entusiasta i rebel que escriu, des de l’inconformisme més absolut, que les dones han de ser feministes per naturalesa, pel simple fet de ser dones. Si no ho són, aquest llibre les acabarà de convèncer. Només així podran canviar el món.
  «El pitjor que ens pot passar no és que se’ns escampi el rímel o se’ns trenqui un taló justament quan sortim de casa. El pitjor que ens pot passar és continuar com estem, com a dones.»
  Show book
 • Heu dit austeritat? - cover

  Heu dit austeritat?

  Jordi Pigem

  • 6
  • 42
  • 0
  Qui no ha sospitat mai que l´economia que avui impera és una bogeria? Es rescaten bancs amb gran sumes de diners públics, mentre es retallen serveis d´interès general. Es dóna prioritat als interessos financers per damunt del bé comú. Tot això, se´ns diu, té l´aval de la "racionalitat" econòmica. Però, què hi ha de racional en valorar els diners més que les persones? I si en el nucli del pensament econòmic convencional hi ha un trastorn de la percepció i de l´enteniment? Una veritable psicopatologia, hàbilment disfressada de racionalitat? Vegem-ho. Poques coses són avui més urgents que el seu diagnòstic i el seu remei.
  Show book
 • La Mallorca de 1812 i el pare Traggia - cover

  La Mallorca de 1812 i el pare...

  Valentí Valenciano López

  • 0
  • 0
  • 0
  El pare Traggia era una persona profundament conservadora, partidària de l'absolutisme i amb una visió teocèntrica de la societat. Reclamava una obediència resignada a les ordres de les autoritats, independentment de la justícia d'aquestes, i veia amb mals ulls que els ciutadans les qüestionassen. El 1812, en la seua estada a Mallorca, percebé una doble intriga. d'una part, dels filòsofs que posaven en perill Espanya i pretenien canviar les institucions. d'una altra, contra ell. Lamentava que a Mallorca es parlava contra sants, papes, bisbes, clergues i estats i cap autoritat reprimia i castigava els atemptats, per això va decidir exiliar-se a Malta. El seu testimoni, posa en dubte el conservadorisme i la beateria que generalment s'adjudica a la Mallorca de principi del segle xix. Una vegada més, la consulta de les fonts contradiu la història que se'ns ha volgut transmetre.
  Show book
 • Mutacions d’una crisi - cover

  Mutacions d’una crisi

  Various Authors

  • 0
  • 6
  • 0
  Com ha evolucionat el llibre català els últims trenta anys? Simplement s’ha professionalitzat? Cap on ens porta la concentració editorial? Els directors editorials seran substituïts per caps de màrqueting? I internet, juga a favor del llibre o hi juga en contra? En aquest volum, l’ecosistema editorial català és abordat per editors i crítics literaris i, a més, per traductors, llibreters i historiadors. El resultat és un llibre ric i complex, absolutament necessari per entendre una realitat en ple procés de canvi. Les monografies Argumenta volen abordar, amb esperit crític i d’una manera raonada, contundent i –si cal– polèmica, les grans problemàtiques culturals que ha d’afrontar la societat catalana. Es proposen de recuperar la memòria històrica escamotejada, obrir escletxes d’expressió independent, contrastar realitats i discursos, i contribuir, des de l’inconformisme, a l’enriquiment del debat cultural.
  Show book
 • Més que una dona - cover

  Més que una dona

  Caitlin Moran

  • 1
  • 0
  • 0
  La continuació del ja clàssic Cómo ser mujer: Caitlin Moran ens explica què significa arribar als quaranta sense deixar-hi la vida. 
  Qui és que va dir que convertir-se en una dona de mitjana edat seria fàcil? Caitlin Moran, que va arrasar amb aquell divertit i lúcid manifest de feminisme assilvestrat titulat Com es fa una dona, torna amb una seqüela que rebat la teoria que les segones parts mai són bones, perquè aquesta és espectacular. 
  A mig camí entre la crònica personal, el manifest hilarant i la guia per fer-se gran sense morir en l’intent, aquest llibre, ordenat com l’agenda d’un dia qualsevol, aborda temes com la tirania de les llistes de tasques pendents; el sexe de les parelles amb fills i l’anomenat «clauet de manteniment»; el dubte de si una feminista pot posar-se bótox; el tempteig del ioga com a eina de relaxació; el pansiment del cos en observar-se al mirall; les maleïdes tasques domèstiques; les diferències entre homes i dones en els processos i temps per excitar-se sexualment; com bregar amb les crisis de les filles adolescents i amb les xacres d’uns pares ancians... 
  En temps propensos als dogmes, la correcció política i l’autocensura, és meravellós comprovar que la Caitlin Moran de mitjana edat continua tan impertinent, enginyosa, ferotge, intel·ligent i lúcida com sempre, amb el seu feminisme groucho-marxista funcionant a ple rendiment.
  Show book
 • Espais i imatges de la Generalitat - La Generalitat Valenciana (Vol III) - cover

  Espais i imatges de la...

  AA AAVV

  • 0
  • 0
  • 0
  La Generalitat Valenciana, nascuda fa ara sis-cents anys, va tenir quasi des dels orígens la necessitat de comptar amb una "marca corporativa", uns elements simbòlics que la representaren, cridaren l'atenció i, d'alguna manera, ressaltaren la seua presència i la seua importància. És per això que va invertir diners i esforços per a alçar una seu monumental que posés cara a aquest nou poder que cercava fer-se lloc en la xarxa política del regne. A més, lluny de limitar-se al recinte del flamant palau, la Diputació del General va buscar també projectar la seua imatge en el territori, dissenyant emblemes propis, participant en els actes públics o finançant obres. Aquest procés és paral·lel al que altres palaus dels altres estats de la Corona d'Aragó, com els de Barcelona o Saragossa –analitzats també en aquest llibre–, van viure pels mateixos anys, quan les tres diputacions territorials estaven consolidant-se. Sobre tot això versa aquest tercer volum de la sèrie "La veu del Regne", que se centra en els espais i les imatges de la Generalitat i que, sens dubte, ens ajudarà a comprendre millor l'herència tangible que aquesta institució, al llarg de sis segles d'existència, ha deixat als valencians.
  Show book