Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
L'adversari - cover

L'adversari

Emmanuel Carrère

Translator Marta Marfany Simó

Publisher: Editorial Anagrama

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

20 anys d’un llibre excepcional i pioner en el gènere de la novel·la de fets reals.  
Pròleg de Jordi Amat. 
Un relat que posa la pell de gallina, una història real que atordeix el lector, un llibre excepcional i pioner. L’adversari és «el primer clàssic del gènere narratiu més innovador de la literatura del segle XXI: la novel·la de fets reals», com diu Jordi Amat al pròleg a aquesta nova edició que publiquem en el vintè aniversari de la primera. 
El 9 de gener de 1993, Jean-Claude Romand va matar la seva dona, els seus fills i els seus pares, i va intentar, sense èxit, suïcidar-se. La investigació va revelar que no era metge, tal com ell pretenia, però tampoc era cap altra cosa. Mentia des que tenia divuit anys. A punt de veure’s descobert, va preferir eliminar les persones a qui no hauria pogut sostenir la mirada. El juliol de 1996 va ser condemnat a cadena perpètua, i l’abril de 2019 va sortir de la presó en llibertat condicional. 
Emmanuel Carrère va entrar en contacte amb ell, va assistir al judici. Va intentar relatar amb precisió, dia rere dia, aquesta vida en solitud, d’impostura i d’absència. Imaginar què li bullia al cap durant les hores buides, sense projectes ni testimonis, quan se suposava que era a la feina i en realitat passava el temps en aparcaments d’autopista o als boscos del Jura. Comprendre, al capdavall, de quina manera ens toca i ens afecta una experiència humana tan extrema.
Available since: 09/02/2020.
Print length: 176 pages.

Other books that might interest you

 • La conjura d'Herat - cover

  La conjura d'Herat

  Jordi Sierra i Fabra

  • 0
  • 0
  • 0
  Mentre investiga la implicació d'un laboratori farmacèutic en la mort d'un jove, la Magda Ventura rep una noticia inquietant: la soldat que va sobreviure amb ella a l'atemptat talibà d'Herat ha assassinat un dels oficials que era llavors a la base espanyola. Intuint que darrere d'aquest incident s'amaga alguna cosa més, i que potser té a veure amb el que va passar aleshores, la Magda viatja a la presó de Málaga per entrevistar-se amb l'exmilitar. El que li explica li obre de nou les ferides i l'enfronta als fantasmes del passat. Arriscant de nou la vida en la seva feina de periodista d'investigació, sense oblidar el misteri de la mort del jove de la farmacèutica, la Magda descobrirà una trama fosca nascuda a Herat i consolidada en l'actualitat com una de les xarxes de tràfic de drogues més poderoses del món. Si en La conspiració del coltan va canviar la història d'un país africà al caire d'un cop d'estat mentre resolia l'assassinat d'una prostituta de luxe, en La conjura d'Herat la Magda haurà d'explorar-se a si mateixa per entendre per què segueix viva.
  Show book
 • El Picasso desconegut - cover

  El Picasso desconegut

  Nil Barral

  • 0
  • 0
  • 0
  Un quadre de Ramon Casas que no és el que sembla, empleats fidels que amaguen secrets, una estafa milionària en què fins i tot hi ha implicats alts càrrecs... El nou cas de l'investigador Nil Barral té tots els elements per mantenir-nos en alerta fins que el detectiu resolgui el misteri. Nil Barral comptarà, com sempre, amb l'ajut de la seva secretària Rita i el suport i comprensió del seu estimat Nèstor, que aquesta vegada li farà un bon ensurt sense voler.
  Show book
 • La creu de Saraís - cover

  La creu de Saraís

  Jordi Badia, Luisjo Gómez

  • 0
  • 0
  • 0
  Una creu ha passat desapercebuda al llarg de la història. El símbol d’una missió començada a l’edat mitjana i mantinguda en secret durant un mil·lenni: a la batalla d’Arsuf, al setge de Montsegur, a la França prerevolucionària... noms i llocs coneguts que són fites ignorades del transcurs d’aquesta missió.El sergent de policia Ramon Palau, estirant el fil d’un estrany suïcidi a Barcelona, s’enfrontarà a aquest enigma i el relacionarà amb una cadena de crims recent que gira al voltant d’un misteriós llegat que ha passat de portador en portador al llarg dels segles. I, gairebé sense adonar-se’n, la investigació i l’amor d’una dona el posaran al punt de mira dels fanàtics per qui la religió és només una carta marcada en el joc del poder.
  Show book
 • L'hivern del coiot - cover

  L'hivern del coiot

  Ferran Grau

  • 0
  • 0
  • 0
  La nit del 24 de novembre del 2004 va ser trobat, al maleter del seu cotxe, el cos sense vida de la Isabel Bascuñana, una universitària lleidatana de vint-i-un anys. Una setmana més tard, i després d'una investigació policial en temps rècord, es va esbrinar qui havia comès aquella atrocitat.
  Però allò no era tot. Poc després, el que semblava un fet aïllat es va convertir en la culminació d'una sèrie d'assassinats macabres que sacsejarien dues societats separades per un oceà i per una dècada. Dues societats que havien mirat el mal directament als ulls. La Isabel va ser l'últim d'aquells crims.
  El crim que va marcar una ciutat.
  El crim que va marcar una generació.
  El crim que va marcar un periodista que no volia ser periodista.
  El crim que va convertir un periodista en escriptor.
  Un crim real.
  Real.
  Show book
 • Devolució - cover

  Devolució

  Jordi Martí Monllau

  • 0
  • 0
  • 0
  En l'actual marasme polític que viu l'independentisme, que sembla polaritzat entre el possibilisme autonomista i l'unilateralisme sobiranista, falten idees que ajudin a resituar el discurs sense caure en el derrotisme ni enrocar-se en la fantasia. Ens cal primer de tot un diagnòstic lúcid de la situació actual.
  
  A Devolució, Martí Monllau constata que fa anys que "el catalanisme gira al voltant d'una idea fixa: la independència. Hi gira, però no hi avança. Fa anys que el catalanisme es troba encallat, amb l'anhel posat en un objectiu que sembla que, en lloc de servir-li de far i d'esperó, li fa d'àncora".
  
  L'allau d'assaigs que es va publicar durant els anys del Procés sobre la viabilitat de la independència han quedat sepultats per la mateixa esllavissada que va venir després de l'1 d'octubre. Llegits ara, són més aviat llibres d'autoajuda col·lectiva, amb amplis argumentaris per desfer-se del mal tractador o especulacions tàctiques d'un moment d'efervescència amb més escuma que substància.
  
  En aquest assaig que avui publiquem a la Biblioteca del Núvol, Jordi Martí Monllau fa recapitulació dels errors i pors que han atenallat el catalanisme en els darrers anys i es proposa reestablir el discurs nacionalista sobre noves premisses.
  Show book
 • Dies de tempesta - cover

  Dies de tempesta

  Sara Bilotti

  • 0
  • 0
  • 0
  Vittoria Morra, una jove que pateix atacs de pànic i angúnies respiratòries, viu gairebé reclosa dins d'un pis, amb una germana petita que pateix agorafòbia, una mare resignada i letàrgica i un pare exmilitar violent i possessiu. Tota aquesta traumàtica convivència la suporta en un condomini envoltada també d'estranys personatges. Un bon dia, la Lisa, una de les veïnes més estimades per la protagonista, desapareix sense deixar cap mena de rastre. Convençuda que li ha succeït alguna cosa, la Vittoria decidirà investigar pel seu compte, on haurà de superar bona part de les seves angoixes i pors per mirar d'esbrinar què hi ha darrere de tot plegat.
  Amb una escriptura elegant i una habilitat per explorar les ferides més profundes, Sara Bilotti acompanya els lectors en un descens real al mateix infern, perquè "el malalt de debò no és pas el que perd el senderi després de patir un trauma, sinó el que sobreviu a la brutalitat de la infantesa sense cicatrius visibles". I ho fa construint una novel·la molt negra, negríssima, plena de suspens, aconseguint el seu propòsit: crear un món real i angoixant, una atmosfera densa i tibant que no es descarrega fins al final, com una tempesta.
  Show book