Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Germans d'ànima - cover

Germans d'ànima

David Diop

Translator Anna Casassas Figueras

Publisher: Editorial Anagrama

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

La commovedora història d’un soldat senegalès a les trinxeres de la Primera Guerra Mundial.  
Premi Booker Internacional 2021. 
El senegalès Alfa Ndiaye combat amb l’exèrcit francès a les trinxeres de la Primera Guerra Mundial. Al mateix regiment hi lluita també el seu amic Mademba Diop, ferit sense remei al front. Quan en Mademba li demana que el mati per escurçar l’agonia, l’Alfa se’n sent incapaç. Desitjós de venjar-lo, cada nit repeteix el mateix ritual: s’arrossega sigil·losament fins a la trinxera enemiga, escull un soldat, el mata infligint-li la mateixa ferida que ha dessagnat en Mademba i després li talla una mà que s’emporta com a trofeu. Al principi, els com-panys se’l miren amb admiració, però aviat comença a córrer la brama: l’Alfa no és un heroi sinó un boig, un bruixot, un devorador d’ànimes. 
Escrita amb una prosa hipnòtica, Germans d’ànima retrata el descens als inferns d’un jove soldat colonial en una Europa en guerra. Plasma l’horror quotidià de les trinxeres, però també evoca el món i els éssers estimats que l’Alfa i en Mademba han deixat enrere, i aprofundeix en la seva identitat escindida. Una novel·la enlluernadora, esfereïdora, inoblidable.
Available since: 11/13/2019.
Print length: 160 pages.

Other books that might interest you

 • La regió de l'Exposició - La societat valenciana de 1909 - cover

  La regió de l'Exposició - La...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Este volumen, coordinado por Ferran Archilés, profesor del departamento de Historia Contemporánea de la Universitat de València, no se ocupa tanto de la Exposición en si cómo de la sociedad valenciana de 1909 y del conjunto del primer tercio del siglo xx, con una especial atención a aspectos diversos de historia política y cultural, habitualmente menospreciados o valorados de manera separada y que por primera vez tratan de ser interpretados aquí de manera conjunta. Además, se hace un énfasis especial en los marcos de construcción identitaria de la sociedad valenciana: el marco regional insertado en el de la nación española de la Restauración. La Exposición Regional fue el resultado, y a la vez un acicate, de una identidad regional, contradictoria y compleja, destinada a consolidarse a lo largo del siglo xx y llegar hasta nuestro presente.
  Show book
 • La veu del Regne 600 anys de la Generalitat Valenciana - Parlaments Institucionals - cover

  La veu del Regne 600 anys de la...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  El 1418 es creava la Generalitat Valenciana, la més alta institució representativa del regne de València durant l'època foral. En realitat, la Diputació del General, el nom original de la institució, havia començat a configurar-se molt abans, però no va ser fins les corts de 1418 que es va constituir com un òrgan permanent, amb una estructura administrativa i unes funcions clares i definides. Aquesta diputació permanent de les corts representava el conjunt dels habitants del regne de València, i se la coneixia habitualment amb el nom de Generalitat. La seua existència es prolongà fins a començaments del segle XVIII, quan va ser abolida, junt amb les altres institucions valencianes, pels decrets de Nova Planta. Finalment, i en el marc de l'Estatut d'Autonomia de 1982, es va recuperar el nom de Generalitat per a designar el conjunt d'institucions de l'autogovern valencià. Amb motiu de l'efemèride, les universitats públiques valencianes van rebre l'encàrrec de la Generalitat d'organitzar un congrés internacional sobre la història de la institució. El congrés reuní més de cent vuitanta investigadors d'universitats europees i americanes, les intervencions dels quals aportaren nous coneixements i també noves reflexions tant sobre la Generalitat Valenciana, com sobre altres conceptes i temes claus relacionats. Aquest primer volum de la sèrie recull els parlaments de naturalesa protocol·lària o acadèmica que es pronunciaren en les sessions institucionals del congrés, junt amb el programa i una crònica de les activitats que s'hi van dur a terme.
  Show book
 • La memòria històrica i democràtica - Experiències i propostes en el territori valencià - cover

  La memòria històrica i...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  El present volum recull les intervencions que varen tindre lloc durant la Trobada 2016 Universitat de València-Instituts d'Estudis Comarcals amb el títol "La Memòria Històrica i Democràtica. Experiències i Propostes en el Territori Valencià". Un jornada celebrada el 26 de novembre de 2016 a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València i convocada amb l'objectiu de plantejar, analitzar i debatre sobre propostes de recerques en un espai concret, de posada en valor d'elements, de realització de catàlegs, etc. En general, es tractava de reflexionar entorn d'un patrimoni cultural, material i immaterial, que estem convençuts ha de ser identificat, (re)conegut i valorat per part de la societat valenciana.
  Show book
 • Els folkloristes valencians Paradoxes tòpics i realitats Los folcloristas valencianos Paradojas tópicos y realidades - Llicó magistral llegida en el solemne acte d'obertura del curs 2018-2019 - cover

  Els folkloristes valencians...

  Josepa Cucó i Giner

  • 0
  • 0
  • 0
  Josepa Cucó i Giner ha sigut l'encarregada de pronunciar la lliçó magistral que inaugura el curs 2019-2020 en el solemne acte d'obertura celebrat a La Nau de la Universitat de València. La seua intervenció, sota el títol «Els folkloristes valencians. Paradoxes, tòpics i realitats», que ara es publica en aquest volum, s'estructura a partir de dues qüestions interconnectades. La primera gira al voltant del terme folklore i ens permet copsar la paradoxal polisèmia del concepte i situar-lo en un temps i un espai determinats. La segona, circumscrita a l'àmbit valencià, presenta algunes línies mestres dels estudis folklòrics que es van desenvolupar al País Valencià durant el període que va de la Restauració monàrquica a les acaballes de la Guerra Civil.
  Show book
 • Com escriure i presentar el millor treball acadèmic - Guia pràctica per a estudiants i professors - cover

  Com escriure i presentar el...

  Jordi Sancho

  • 0
  • 0
  • 0
  El treball de fi de grau (TFG) és el de més complexitat que fan els estudiants al llarg de la carrera i el que demostra de manera clara els coneixements i les habilitats adquirits. Els errors més freqüents en aquests treballs no són en els resultats o en la metodologia aplicada; sinó en la manera com es comunica la investigació duta a terme. Aquest llibre dóna pautes i recomanacions per millorar l'escriptura i la presentació dels treballs acadèmics, en especial els de fi de grau i de màster, i aconseguir una comunicació eficaç.
  
  Jordi Sancho descriu els errors habituals a l'hora d'estructurar, redactar i exposar el treball; i explica pas a pas com millorar-ne l'escriptura i la presentació, des de la delimitació dels objectius inicials fins a la defensa davant el tribunal. Aquesta segona edició incorpora, entre altres millores, dos canvis importants. El segon capítol es centra a orientar els estudiants en l'arrencada del treball perquè sàpiguen definir què volen aportar amb el seu esforç i es diferencien tres tipus de treball (de recerca, d'avaluació i de projecte) en funció del tipus d'aportació. Una altra modificació destacada té a veure amb la revisió de bibliografia, que ara ofereix unes pautes clares per cercar, analitzar i presentar la literatura existent de manera sistemàtica.
  
  Concebut com una guia pràctica, doncs, aquest llibre serà de consulta obligada per a estudiants de segon i tercer cicle i resultarà de gran utilitat al professorat i a totes aquelles persones que vulguin transmetre amb eficàcia els resultats de les seves investigacions.
  Show book
 • Veure dins els versos - La poesia de Joan Fuster - cover

  Veure dins els versos - La...

  Salvador Ortells Miralles

  • 0
  • 0
  • 0
  Un estudi complet i exhaustiu de la producció poètica publicada de Joan Fuster. Llibre a llibre i poema a poema, recorre des dels inicis en la premsa valenciana fins als poemaris més representatius de la seua època de maduresa creativa. A més de recuperar poemes dispersos en diverses publicacions al llarg dels anys cinquanta i seixanta, transcriu i comenta, per primera vegada, els poemes en castellà publicats en la revista Verbo, que Joan Fuster fundà i dirigí junt amb José Albi en la dècada dels quaranta. "Veure dins els versos, que naix a partir de la tesi doctoral de l'autor sobre la poesia de Joan Fuster, constitueix una aportació decisiva per a conèixer l'obra poètica d'un dels intel·lectuals de la cultura catalana més importants del segle XX.
  Show book