Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Pèrdues i dols - Reflexions i eines per identificar-los i afrontar-los - cover

Pèrdues i dols - Reflexions i eines per identificar-los i afrontar-los

Concepció Poch Avellan

Publisher: Ediciones Octaedro

 • 0
 • 2
 • 0

Summary

Perdre no ens agrada gaire, per no dir gens. Admetre que hem d'acceptar pèrdues i dols al llarg de la vida se'ns fa feixuc.
Dit això, cal reconèixer que les pèrdues formen part de la nostra existència i que l'educació de grans i petits té com un dels seus primers objectius aprendre a transformar les pèrdues inevitables en quelcom valuós i en font de guanys ètics.
Diuen que compartir els sentiments alleuja el dolor. Quan aquests són tristos o dolorosos es fa més difícil fer-ho. I quan les pèrdues ens aclaparen, les podem negar, amagar, ens podem enfadar, rebel·lar... o podem acceptar-les. I procurar que els nostres processos de dol siguin saludables.
L'absència d'una persona estimada és la pèrdua més difícil d'acceptar. Però també n'hi ha d'altres que ens "esperen" a l'horitzó de la nostra existència. 
L'autora es planteja algunes preguntes clau entorn de la varietat de pèrdues i dols que ens envolten i ens toca viure. Les respostes no seran mai unívoques. L'experiència humana de perdre (i de guanyar) és personal, única i irrepetible.
Available since: 12/02/2013.

Other books that might interest you

 • L'art de dir no per amor - Pares que parlen clar nens segurs de si mateixos - cover

  L'art de dir no per amor - Pares...

  Jesper Juul

  • 1
  • 1
  • 0
  La versió en català de Decir no, por amor (també a Herder). Una lectura inspiradora per a pares que desitgen iniciar-se en l'art de transmetre uns límits clars i coherents als seus fills.
  
  Aquest text neix d'un profund respecte per a una generació de pares que volen desenvolupar el seu rol patern de dins cap a fora, partint dels seus propis pensaments, sentiments i valors, perquè ja no hi ha cap consens cultural i objectivament fundat al qual recórrer; una generació que alhora sap que cal crear una relació paritària de parella que tingui en compte tant les necessitats de cadascun del seus membres com les exigències de la vida en comú.
  
  Jesper Juul ens mostra que, per a bé de tots, hem de definir-nos i posar-nos límits nosaltres mateixos, i ens indica com fer-ho sense ofendre ni ferir els qui ens envolten, amb sensatesa i tranquil·litat, sabent que així oferim als nostres fills models vàlids de comportament. L'obra no tracta de la necessitat d'imposar límits als fills, sinó que pretén explicar la importància de saber dir no, perquè també hem de saber dir-nos sí a nosaltres mateixos.
  Show book
 • Introducció a la metafísica - cover

  Introducció a la metafísica

  Pablo Rychter

  • 0
  • 0
  • 0
  La metafísica és la disciplina filosòfica que es pregunta per l'existència i la naturalesa última de tot allò que ens envolta, i de nosaltres mateixos. En aquesta introducció als problemes i debats centrals de la disciplina des de la perspectiva de la tradició analítica, es formulen les qüestions següents: quins són els constituents últims de la realitat?, són tots particulars o també n'hi ha d'universals? Com pot una cosa canviar al llarg del temps i tanmateix preservar la seua identitat? Què vol dir que una cosa és causa d'una altra? I que una cosa siga essencial a una altra? Què són els mons possibles i com ens ajuden a entendre el món en què vivim? Al llarg dels cinc capítols que componen el llibre, es discuteixen les principals posicions i arguments en els debats contemporanis sobre aquestes qüestions, entre d'altres.
  Show book
 • Patologia quirúrgica osteoarticular - Membre superior i raquis - cover

  Patologia quirúrgica...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Tras la publicación, en esta misma colección, del volumen homónimo con el subtítulo de Generalitats, que abordaba los aspectos generales y los fundamentos de las patologías traumáticas, este manual se centra en las lesiones traumáticas que afectan los raquis y el miembro superior. Una descripción exhaustiva y totalmente actualizada -no tanto de los detalles técnicos de los tratamientos como de los aspectos conceptuales y terapéuticos, incluso de los más controvertidos- de referencia imprescindible para estudiantes y profesionales de la medicina y que desarrollan su actividad en el campo de la traumatología.
  Show book
 • Malalties i remeis - La salut en la correspondència de Francesc de Borja - cover

  Malalties i remeis - La salut en...

  Francesc Devesa i Jordà

  • 0
  • 0
  • 0
  A partir de l'estudi exhaustiu de la correspondència epistolar que conté la col·lecció Monumenta Borgia, Francesc Devesa ens ofereix una anàlisi sistemàtica de les notícies sobre malalties ordinàries, epidèmies, lesions per violència, danys per catàstrofes naturals o guerres i un llarg etcètera que inclou els aspectes curatius, amb medicaments i procediments mèdics, o preventius, sense deixar de banda els hospitals i els «agents sanitaris», de metges a barbers. Una panoràmica de la medicina renaixentista que també descriu el punt de vista del pacient o de les persones pròximes, una de les quals és precisament el protagonista principal de la documentació analitzada: Francesc de Borja. El darrer gran personatge de la universal nissaga valenciana conta, en primera persona, les seues vivències. Des de la seua joventut cortesana i des dels llocs de responsabilitat com a lloctinent de Catalunya, duc de Gandia, jesuïta i general de la Companyia, Borja no sols comenta les seues xacres habituals i malalties greus sinó que, per la seua dedicació a la salut dels altres, aporta un testimoni valuós de la sanitat de l'època.
  Show book
 • La generació Google - De l'educació permissiva a una escola serena - cover

  La generació Google - De...

  Eugènia de Pagès

  • 0
  • 0
  • 0
  Actualment, a l'escola, la dispersió mental de l'alumnat i la manca de límits fan una combinació letal per a qualsevol aprenentatge. Què es pot fer? D'una banda, proposem revisar l'excessiva permissivitat, a la vegada que expliquem d'on arrenca i per què està tan arrelada a casa nostra. I, de l'altra, introduir eines a les aules per actuar contra la manca d'atenció sostinguda i de concentració d'una gran majoria d'alumnes, i així millorar la seva formació acadèmica i personal.
  Show book
 • D13 - Crònica judicial - cover

  D13 - Crònica judicial

  Emmanuel Carrère

  • 0
  • 0
  • 0
  El periodisme convertit en literatura a través de la perspicaç mirada de Carrère. 
  D13: divendres 13 de novembre de 2015. En tres punts diferents de París es produeixen atemptats gihadistes. El més greu és el de la sala Bataclan, on actuen els Eagles of Death Metal. Els atacs deixen més d’un centenar de morts i més de quatre-cents ferits. Anys després, entre el setembre de 2021 i el juny de 2022, se celebra el judici al Palau de Justícia de la capital francesa. Hi ha catorze acusats: el principal és l’únic supervivent d’entre els terroristes de l’Estat Islàmic que van participar en la massacre. Va sobreviure perquè no va detonar el seu cinturó d’explosius. Va fallar el mecanisme? Va tenir por? O potser un fugaç moment de penediment i humanitat? La resta són col·laboradors en diferents graus. I encara hi ha els testimonis, els familiars de les víctimes, els advocats defensors, els fiscals, els membres del tribunal... 
  Emmanuel Carrère fa el seguiment del judici i n’escriu una crònica setmanal per a L’Obs. Els textos són la base d’aquest llibre, en què trobem la narració del procés: la veu de les víctimes, els arribistes que van provar de fer-se passar per víctimes, els herois que van ajudar a detenir els criminals, els detalls entre bastidors... La dimensió humana i la dimensió política. El resultat és un volum esglaiador i un testimoni necessari. El periodisme convertit en literatura a través de la perspicaç mirada de Carrère.
  Show book