Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Històries de l'esport - Més enllà dels rècords - cover

Històries de l'esport - Més enllà dels rècords

Cèsar Sànchez, Eugeni Junyent, Jordi Bonvehí

Publisher: OmniaBooks

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Quan varen aparèixer els esports que coneixem actualment? Des de quan tenen normes? Quina relació varen tenir el nazisme, els estats soviètics i els occidentals o capitalistes amb l’esport? Des de quan la seguretat a les olimpíades és un maldecap? Per què les masses segueixen els seus equips o ídols arreu on vagin? Des de quan es dopen els esportistes? S’arreglen els resultats de partits i competicions? Aquí hi trobareu la resposta a aquestes i moltes preguntes més.

Aquest llibre, el primer de la col·lecció Història de la Societat, més enllà d’historietes sobre reis i batalletes, vol acostar al lector aspectes que popularment i de forma errònia, no es relacionen amb la matèria històrica fora d’àmbits acadèmics. En aquest cas, tracta la pràctica esportiva, que afecta bona part de la societat. Ens apropem als orígens d’una àmplia diversitat d’esports i als seus significats a través del temps, especialment, l’estreta relació entre la política i l’esport.

Històries de l’esport. Més enllà dels rècords és un recull de textos entretinguts, adaptats a un estil formal amè que, amb les convenients ampliacions de context històric i antropològic, permeten al lector d’encaixar peces al trencaclosques de la Història.

Other books that might interest you

 • L'arqueòleg i el futur - cover

  L'arqueòleg i el futur

  Eudald Carbonell i Roura

  • 0
  • 0
  • 0
  El llegat vital del nostre antropòleg més universal.Eudald Carbonell, als seixanta anys i després d’haver dedicat tota la vida a l’arqueologia, l’antropologia i la divulgació, explica al seu fill acabat de néixer per què creu en el que creu, per què s’ha dedicat a la ciència, quines són les coses que li importen, els seus valors, les seves prioritats i la seva filosofia de vida.El llibre més personal i humà d’Eudald Carbonell. Un regal per a les novesgeneracions.
  Show book
 • La pilota valenciana - Pràctica ciència i codi - cover

  La pilota valenciana - Pràctica...

  AAVV

  • 0
  • 0
  • 0
  Des d'una pluralitat d'enfocaments en la investigació sobre la pilota valenciana, aquesta publicació contextualitza la realitat d?aquest esport. El llibre comença fent un recorregut per les diferents modalitats, analitzant la seua evolució històrica i les seues característiques actuals. Un altre apartat destacat és el binomi indissociable que forma el valencià i la pilota valenciana, que s'ha anat enriquint i modelant mútuament amb el pas del temps. Paral·lelament, resulten aspectes essencials de projecció de futur, la potenciació en l?àmbit educatiu i la divulgació i presència en els mitjans de comunicació. Un darrer aspecte considerat és la visió que es té del joc des de l'altre reducte geogràfic de la pràctica del joc a la Península, el País Basc. Es tracta doncs, d?un compendi de les característiques i circumstàncies de la pràctica del joc de pilota.
  Show book
 • Joan Fuster i l'anàlisi de la realitat social - VI Jornada «Joan Fuster» (Sueca 11 de novembre de 2008) - cover

  Joan Fuster i l'anàlisi de la...

  varios Autores

  • 0
  • 0
  • 0
  En aquest volum es recullen les intervencions dels cinc ponents que participaren en la VI Jornada «Joan Fuster», coordinada per Gustau Muñoz i celebrada a la capital de la Ribera Baixa. La seua finalitat -com en edicions anteriors- fou la d'incrementar amb noves aportacions el coneixement de la personalitat i l'obra de l'escriptor, així com presentar, sota enfocaments diversos, unes visions complementàries entorn de la concepció fusteriana sobre distints aspectes de la realitat social. Se'n van encarregar els conferenciants Ernest Garcia, catedràtic de Sociologia (Universitat de València), Vicenç M. Rosselló, catedràtic de Geografia, (Universitat de València), Ernest Reig, catedràtic d'Economia Aplicada, (Universitat de València), Adolf Beltrán, (periodista i escriptor) i Josep Ramoneda (filòsof i periodista).
  Show book
 • L'herència emocional - cover

  L'herència emocional

  Ramon Riera

  • 0
  • 0
  • 0
  Fa tan sols unes dècades donar una bufetada al fill era considerat un gest educatiu; o assetjar una dona, una manera de mostrar-li interès. Ara, en canvi, és vist com una violència intolerable que provoca un fort sentiment de rebuig.
  
  Les nostres emocions depenen dels nostres pares i de la societat on vivim.
  Sí, dels nostres pares i de la cultura que ens envolta heretem no només alguns trets físics, idees i costums, sinó també allò que sentim. ¿Quantes vegades d’uns pares extremament exigents surt un fill angoixat? Les emocions són un llegat invisible que absorbim i que dirigeix la nostra vida sense que ens n’adonem.
  L’HERÈNCIA EMOCIONAL explica d’una manera reveladora quins són aquests llaços familiars i socials que condicionendes de la infància els nostres sentiments.
  A través de 50 històries de personatges com Cervantes, Abraham, Dalí, Freud, Franco, Madame Bovary o Joan Sales entenem amb claredat quina ha estat l’evolució d’aquesta herència.
  Actualment, tant nens com adults estem passant del «jo t’obeeixo però tu em protegeixes» al «jo no he de sentir el que tu esperes que senti». I és que, com més conscients siguem dels nostres sentiments més autèntics, més assumirem que tots som vulnerables. I que l’empatia ens fa forts i més lliures.
  Show book
 • Al voltant del Cant de la Sibil·la a la Seu de València - cover

  Al voltant del Cant de la...

  AAVV

  • 0
  • 0
  • 0
  La cerimònia del Cant de la Sibil·la era celebrada, durant l'edat mitjana, amb variants més o menys locals i, sense dubte, amb diferències provinents de la tradició de cada lloc, des de Barcelona fins a l'Alguer, tot passant per Mallorca i Tarragona. Aquella cerimònia era posada en escena la nit de Nadal: en companyia dels profetes bíblics, la Sibil·la cantava i anunciava la vinguda de Crist i, encara, el Judici Final, tan temut i tan present en aquella època. El Cant de la Sibil·la a la Seu de València és una  tradició valenciana que estem en condicions de reivindicar i conservar com una manifestació més de la nostra cultura local i compartida amb altres terres de la nostra geografia històrica. La interpretació que, de fa uns anys, posa en escena la Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, és l'evidència de la seua vitalitat, que fa prefigurar un bon futur valencià per a aquesta representació d'origen medieval. En aquest volum s'ha intentat aportar més llum al passat del Cant de la Sibil·la a la Seu de València, donar testimoni del seu present i potenciar-la en el seu recorregut futur.
  Show book
 • Pensar històricament - Ètica ensenyament i usos de la història - cover

  Pensar històricament - Ètica...

  Autores Varios

  • 0
  • 0
  • 0
  A partir d'una reflexió col·lectiva, en aquesta obra es tracten aspectes decisius sobre la necessitat de rigor de l'anàlisi històrica i les implicacions cíviques de la tasca de l'historiador. El vincle innegable entre el treball històric i el poder s'aborda des d'una doble direcció, la de l'historiador que vol transformar-lo a través del seu discurs, i la dels polítics que cerquen en el discurs històric una raó per a les seves interpretacions. Així, les diverses intervencions coincideixen a remarcar que l'historiador no ha de defugir el compromís cívic amb els desafavorits de la societat i amb una democràcia encara en construcció. Però sense obviar la demanda de «memòria històrica» de la societat contemporània, cal diferenciar entre memòria i història, entesa aquesta com una anàlisi de les raons dels processos de canvi sotmesa a les exigències metodològiques.
  Show book