Read as much as you want at your own pace!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Històries de l'esport - Més enllà dels rècords - cover

Històries de l'esport - Més enllà dels rècords

Cèsar Sànchez, Eugeni Junyent, Jordi Bonvehí

Publisher: OmniaBooks

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Quan varen aparèixer els esports que coneixem actualment? Des de quan tenen normes? Quina relació varen tenir el nazisme, els estats soviètics i els occidentals o capitalistes amb l’esport? Des de quan la seguretat a les olimpíades és un maldecap? Per què les masses segueixen els seus equips o ídols arreu on vagin? Des de quan es dopen els esportistes? S’arreglen els resultats de partits i competicions? Aquí hi trobareu la resposta a aquestes i moltes preguntes més.

Aquest llibre, el primer de la col·lecció Història de la Societat, més enllà d’historietes sobre reis i batalletes, vol acostar al lector aspectes que popularment i de forma errònia, no es relacionen amb la matèria històrica fora d’àmbits acadèmics. En aquest cas, tracta la pràctica esportiva, que afecta bona part de la societat. Ens apropem als orígens d’una àmplia diversitat d’esports i als seus significats a través del temps, especialment, l’estreta relació entre la política i l’esport.

Històries de l’esport. Més enllà dels rècords és un recull de textos entretinguts, adaptats a un estil formal amè que, amb les convenients ampliacions de context històric i antropològic, permeten al lector d’encaixar peces al trencaclosques de la Història.

Other books that might interest you

 • Giorgio Agamben: Política sense obra - cover

  Giorgio Agamben: Política sense...

  Juan Evaristo Valls Boix

  • 0
  • 0
  • 0
  Pensar una política de la vida, i fer-ho desactivant la lògica del poder, el control i la producció d'una subjectivitat marcada per obligacions i imperatius. Pensar una política de la vida com una política sense obra ni operativitat, un espai polític per als kafkians, els Jakob von Gunten i els Bartleby que prefereixen no fer, ni obeir, ni produir. 
  
  Aquesta és la gran qüestió que ens proposa el pensament de Giorgio Agamben. A partir d'una reelaboració de la biopolítica de Foucault, Agamben desenvolupa una crítica a la màquina política d'Occident, que ha exercit el poder conformant i dividint la vida entre una vida política dotada de sentit, i una altra nua, absurda i menyspreable: poble i multitud, ciutadà i immigrant, ari i jueu. 
  
  Agamben permet depassar aquests esquemes i pensar una política de l'ésser sense obra i una vida que trobi la seva política en la destitució de les formes de domini i en la inhabilitació dels dispositius de subjectivació. Una política alliberadora que s'obri a l'ús del cos, a la contemplació, a la dansa i al joc.
  Show book
 • El valor de tenir valors - cover

  El valor de tenir valors

  Francesc Torralba Roselló

  • 0
  • 0
  • 0
  Amb El valor de tenir valors, el prestigiós teòleg i filòsof Francesc Torralba pretén despertar els valors amagats que hi ha en tot ésser humà, fer-los sortir a la llum, perquè cadascú en prengui consciència, pugui respondre les seves pròpies preguntes i viure de manera lliure i independent.
  Show book
 • Summerhill - Un lloc on els infants són educats en la felicitat - cover

  Summerhill - Un lloc on els...

  A. S. Neill

  • 2
  • 1
  • 0
  L'educador escocès Alexander S. Neill és un punt de referència de la pedagogia contemporània, i la seva tesi sobre una educació lliure i antiautoritària, que ha suscitat tant entusiasmes com crítiques severes, té en els nostres temps plena vigència. Per l'autor, l'educació ha de preparar els infants per a una vida feliç. Neill posa l'èmfasi en la idea de llibertat de l'individu i del grup, en la importància del món emocional i en l'autogestió assembleària.
  Show book
 • El judici - Una mirada crítica al procés i a la seva sentència que marcaran el destí de Catalunya i d'Espanya - cover

  El judici - Una mirada crítica...

  Iñigo Sáenz de Ugarte

  • 0
  • 0
  • 0
  La mirada crítica i objectiva a un judici, el desenvolupament i la sentència del qual afectaran la vida política del país, i no només la relació entre Espanya i Catalunya. 
  El Judici és molt més que una sèrie de cròniques d'allò que ha succeït en l'intent de trobar solució al problema de Catalunya mitjançant el recurs al codi penal. 
  Iñigo Sáenz de Ugarte observa tot allò que passa, però amb la distància d'un periodista experimentat que no pren partit més que pel dret i la justícia. 
  L'altre gran valor d'aquest llibre és la seva capacitat sintètica. L’autor no es perd mai en detalls sense importància, però els assenyala i amplifica per exposar-los a plena llum amb l’únic objectiu que demostrin la veritat jurídica i política d’allò que ha esdevingut en aquesta causa de la Sala Segona del Tribunal Suprem. 
  Des d’un bon inici, el relat d’Iñigo Sáenz de Ugarte es torna addictiu. La intel·ligència de la seva mirada li permet no ser neutral, i no mirar tampoc des dels interessos representats en aquesta tragicomèdia espanyola: des dels d’una justícia poc imparcial fins als d’un Estat impotent i obtús, i un independentisme curt de vista i ingenu. 
  «Iñigo Sáenz de Ugarte escriu des d’una perspectiva de conjunt realment necessària per aportar seny a un debat que fins ara ha resultat molt poc analític i massa visceral. El seu caràcter singular en semblant context és el millor motiu per llegir aquest llibre.» Del pròleg del Joaquim Bosch
  Show book
 • Dos amants com nosaltres - Grans històries d'amor i passió de la literatura catalana - cover

  Dos amants com nosaltres - Grans...

  Laura Borràs Castanyer

  • 0
  • 3
  • 0
  Un llibre excepcional en què Laura Borrà recull i comenta les grans passions de paper que bateguen entre les pàgines de la nostra literatura i que en dibuixen una particulat geografia amorosa.
  
  La llegenda del cor menjat, Tirant i Carmesina, els amors perduts de "Mirall trencat", la memòria dels cossos de Gabriel Ferrater, la bogeria de l'amor de Pere Rovira... Pàgines d'erotisme, passió, sexe i mort. Paraules sobre el desig, les ganes de posseir, el foc de la carn i el plaer de les relacions sexuals. Històries d'amants impulsius, apassionats i agosarats. Amants que, com nosaltres, viuen l'amor com el que és, una força que desconcerta i que transforma.
  Show book
 • Tornarem a vèncer - Grans discursos de grans catalans - cover

  Tornarem a vèncer - Grans...

  Eduard Puigventós i López

  • 0
  • 1
  • 0
  Esperança, dignitat, futur, pau, concòrdia, crítica, lluita... Paraules que han forjat la història de Catalunya i que han estat pronunciades per homes i dones que han treballat en la constant recerca de la llibertat. Paraules que el temps no esborra.
  
  A partir de la tria a cura de l’historiador Josep Mª Solé i Sabaté, l’historiador Eduard Puigventós posa en context els discursos que ens han marcat com a catalans durant els dos últims segles. Un recorregut per la nostra història a través de mirades personals que evoquen esdeveniments cabdals i que aconsegueixen emocionar-nos profundament.
  
  
  Quins grans catalans hi trobareu? Joaquim M. Puyal, Josep Guardiola, Muriel Casals, Màrius Serra, Quim Monzó, Pasqual Maragall, Jordi Pujol, Joan Fuster, Antoni Rovira i Virgili, Francesc Layret, Anna Maria Martínez Sagí, Lluís Companys, Francesc Macià, Salvador Seguí...
  Show book