Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Esyllt T Lawrence - Una gal·lesa entre dracs - cover

Esyllt T Lawrence - Una gal·lesa entre dracs

Carme Manuel Cuenca, Josep-Vicent Garcia Raffi

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Esyllt T. Lawrence: una gal·lesa entre dracs es un estudio que pretende recuperar la trayectoria intelectual de la única persona que durante los años de la posguerra española hizo de puente entre el mundo catalán y el galés. Desde sus años de educación universitaria en Cambridge, la estancia en la Universidad de México, sus vínculos con el grupo de exiliados catalanes en este país y el matrimonio con el escritor Lluís Ferran de Pol, hasta los más de cuarenta años entre Arenys de Munt y Arenys de Mar, Esyllt T. Lawrence siempre mostró un interés constante por las letras y por dos lenguas minoritarias, la galesa -la propia- y la catalana -la de adopción.
Esta dedicación en cuerpo y alma se limitó a dar unos frutos que raramente traspasaron las fronteras del ensayo breve, de la traducción o del artículo periodístico y, por muchas razones que se explican en este volumen, Lawrence nunca vio publicada ninguna investigación más extensa de las que había emprendido con illusión y esfuerzo. El reconocimiento de las instituciones catalanas con la Cruz de Sant Jordi a su trayectoria intelectual sólo es un testimonio de la admiración que esta mujer, que nunca olvidó sus raíces galesas, despertaba en todos aquellos que osaban acercarse a ella, tanto en Catalunya como en el País de Gales. Josep-Vicent Garcia Raffi es profesor de Lengua y Literatura de enseñanza media en la ciudad de Valencia. Es autor de diferentes estudios sobre literatura, sociolingüística y didáctica de la lengua, entre los cuales destacan los publicados sobre el escritor Lluís Ferran de Pol, como Lluís Ferran de Pol i Mèxic: literatura i periodisme (1998), y la recuperación de textos inéditos de este autor, Campo de concentración, 1939 (2002). Carme Manuel Cuenca es profesora de Literatura Norteamericana de la Universitat de València. Además de ser autora de numerosos artículos, libros y ediciones sobre varias obras de la literatura de los Estados Unidos, es directora de la colección Biblioteca Javier Coy de Estudios Norteamericanos (PUV) y codirectora de Biblioteca de Autoras Norteamericanas de Ediciones Ellago (Castellón). Ambos autores empezaron el estudio de las relaciones lingüísticas, culturales y literarias entre el galés y el catalán hace veinte años. Fruto de este interés son los diversos artículos y conferencias que han publicado e impartido, y la primera antología de poesía galesa traducida al catalán, Poesia galesa actual (Valencia, 1992).
Available since: 11/28/2011.

Other books that might interest you

 • Lliçons d'una pandèmia - Idees per fer front als reptes de salut planetària - cover

  Lliçons d'una pandèmia - Idees...

  Salvador Macip

  • 0
  • 0
  • 0
  Una anàlisi lúcida i didàctica sobre la gestió de la pandèmia de la covid-19. Salvador Macip ens ofereix les claus per fer front a futures crisis sanitàries. 
  Els humans ens creiem els amos del planeta, però un simple virus ha aconseguit fer trontollar el nostre regnat. I això pot tornar a passar. ¿Què hem fet malament durant la pandèmia de la covid-19 i com hauríem d’organitzar-nos per respondre a la propera emergència que amenaci la salut de la humanitat? A través d’una lúcida anàlisi dels principals factors socials i científics d’aquesta crisi i amb les eines de la millor divulgació, l’autor ens ofereix les claus d’un necessari canvi de paradigma.
  Show book
 • Estranys - Escrits sobre l'humà i el no humà - cover

  Estranys - Escrits sobre l'humà...

  Rebecca Tamas

  • 0
  • 0
  • 0
  Set assajos de gran lucidesa sobre la relació de l’ésser humà amb la natura i les seves dimensions política, filosòfica i espiritual. 
  Assajos breus sobre l’ésser humà i la natura; la propietatde la terra; el canvi climàtic i el capitalisme; l’ecologia en relació amb la política, la filosofia i l’espiritualitat; la utilització del cos femení i del cos animal... Tot plegat a partir de les idees col·lectivitzadores de Gerrard Winstanley a l’Anglaterra del XVII, La passió segons G. H. de Clarice Lispector, la fusió de cos i natura de l’artista Ana Mendieta, la fi del món segons Melancholia de Lars von Trier i el panpsiquisme, que ens parla de la consciencia dels arbres i les pedres... Set textos plens d’intel·ligència i de sensibilitat.
  Show book
 • La revolució newtoniana - Déu i la gravitació universal - cover

  La revolució newtoniana - Déu i...

  Francesc X. Sauquet

  • 0
  • 0
  • 0
  La revolució newtoniana. Déu i la gravitació universal és una obra on, amb erudició i destresa, l'autor fa diàfanes les relacions entre la descoberta de la llei de la gravitació universal per part de sir Isaac Newton i les conseqüències teològiques que se'n van derivar. No sempre ciència i teologia solen trobar-se tan bellament encaixades i tan estretament preguntades.
  Narrat de manera captivadora i sense defugir mai el rigor de l'investigador, el viatge que l'autor emprèn a través del cor religiós i de la ment científica de Newton ens duu a un dels episodis probablement més seductors de la història del pensament: el del naixement definitiu de la ciència moderna enmig d'un medi de profundes creences religioses.
  Show book
 • La cultura a la Universitat de València Del segle XIX a 1985 - cover

  La cultura a la Universitat de...

  José Garcelán Muñoz

  • 0
  • 0
  • 0
  Des d'època isabelina, el món estudiantil ha intentat organitzar-se per satisfer les inquietuds intel·lectuals que hi havia més enllà de les aules i arran d'aquesta voluntat s'han produït, amb més o menys intensitat en funció dels contextos, moltíssimes activitats culturals -des de conferències a representacions teatrals, passant per debats, publicacions periòdiques... Al seu torn, l'Estudi General s'ha maldat per impulsar i estendre la cultura més enllà de l'àmbit estrictament universitari, al servei de la ciutadania, sobretot des de principis del segle XX. Aquest text fa un recorregut, des de mitjan segle XIX fins a la creació del Vicerectorat de Cultura i Esport (1985), per la història de l'activitat cultural de la Universitat de València, que, després de la docència i la recerca, constitueix la seua tercera missió, una dimensió de la vida universitària plena d'interès i encara poc coneguda.
  Show book
 • El jardí de la salut - Manual de conreu ecològic domèstic - cover

  El jardí de la salut - Manual de...

  Pere Martínez

  • 0
  • 0
  • 0
  Un hort domèstic s'esdevé òrgan fonamental de la casa quan els seus habitants són conscients de la rellevància del fet que contribueix a l'alimentació i salut familiar. És aleshores quan un hort deixa de ser un espai i una activitat capriciosa per resultar essencial. Tanmateix, la bellesa, la contemplació i el benestar que confereix un jardí ombrejat i florit pot arribar a fondre's amb la funcionalitat alimentària d'un hort domèstic quan es desdibuixa la frontera entre els espais ornamentals i els terrenys destinats a la vianda. Quan això succeeix, el jardí passa a ser hort i l'hort, un jardí. 
  
  El jardí de la salut no està escrit com a simple lectura, sinó que, a més, us resultarà un valuós llibre de consulta on descobrir els temps i les maneres com plantejar-vos i millorar el vostre projecte o realitat d'hort i jardí, de terrassa agradable i productiva i fins i tot de petit espai, vertical o horitzontal, on desenvolupar i mantenir una zona vital, una part integrada de la vostra vida domèstica que us aportarà benestar i un component significatiu de la vostra alimentació ecològica i saludable, com també una farmaciola viva amb plantes medicinals de primera utilitat i un espai on estar-vos, gaudint de l'entorn vegetal a l'aire lliure.
  Show book
 • Reptes de la vertebració territorial valenciana - cover

  Reptes de la vertebració...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Fins a quin punt els actuals models d'ordenació del territori permeten donar solució a problemes tan greus com la despoblació de l'interior, la infraestructura verda o la sostenibilitat dels ecosistemes? En quina mesura el canvi de model d'ordenació del territori pot revertir les creixents desigualtats entre litoral i interior? La creació d'ens territorials administratius d'escala intermèdia, pot contribuir a millorar la prestació de serveis indispensables en les àrees rurals? Es pot evitar que queden obsolets els plans d'acció dissenyats per a combatre aquests problemes quan s'allarga el temps d'implementació de les solucions adoptades? Són algunes de les reflexions, essencials per a la vertebració territorial valenciana, que foren exposades en la trobada celebrada al febrer de 2019 entre especialistes de la Universitat de València, investigadors dels instituts d'estudis comarcals (IDECO) i representants polítics de l'administració pública local.
  Show book